Header Ads

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Οι «σωματοφύλακες» του Μαρτίνς, οι σταθερές αξίες και τα πεπραγμένα των μεταγραφών
Τα στατιστικά των Ερυθρολεύκων για το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν
  


in.gr 7 Οκτωβρίου 2021

Το πρώτο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό, παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και τα συνεχόμενα παιχνίδια που κλήθηκε να δώσει λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, να παραμείνει αήττητος. Οι Ερυθρόλευκοι στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της φετινής Super League έχουν καταφέρει να μαζέψουν 11 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Την πρώτη αγωνιστική η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, ενώ ακολούθησαν οι νίκες στη Λαμία (2-1), στο Φάληρο με τον Απόλλωνα Σμύρνης (4-1) και στην Τρίπολη με τον Αστέρα (2-0), πριν από το ισόπαλο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (0-0).

Οι Πειραιώτες είναι μια από τις μόλις τέσσερις ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη που αγωνίζονται σε πρωτάθλημα και σε διοργανώσεις της UEFA (Champions, Europa και Conference League) και παραμένουν αήττητες. Ένα κλειστό κλαμπ, στο οποίο βρίσκονται ελάχιστοι σύλλογοι στην γηραιά ήπειρο, με την παρουσία του Ολυμπιακού σε αυτό να αποδεικνύει περίτρανα πόσο σπουδαία ομάδα έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Στην Ευρώπη οι Ερυθρόλευκοι έχουν παίξει συνολικά 8 παιχνίδια και έχουν 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Οι 3 νίκες και οι 3 ισοπαλίες ήταν σε επίπεδο προκριματικών Champions και Europa League, ενώ οι άλλες δύο ήταν στον όμιλο του Europa. Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Δύο νίκες με Αντβέρπ (εντός, 2-1) και Φενερμπαχτσέ (εκτός με 3-0) που φέρνουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ομίλου και του δίνουν προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση.

Οι δύο 1000άρηδες

Ο Ολυμπιακός, μέχρι τώρα, έχει δώσει συνολικά 13 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ και τον Παπέ Αμπού Σισέ να είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Ο μολδαβός μπακ έχει παίξει στα 12 από τα 13 παιχνίδια, έχοντας μείνει στον αγωνιστικό χώρο 1.087 λεπτά, ενώ ο σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς, καταγράφοντας συνολικά 1.000 λεπτά συμμετοχής.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Βατσλίκ με 810 λεπτά σε 9 παιχνίδια, Παπασταθόπουλος με 786 λεπτά επίσης σε 9 αγώνες και ο Μαντί Καμαρά με 772 λεπτά σε 10 παιχνίδια.

Μασούρας και Τικίνιο

Όσον αφορά το σκοράρισμα, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονται οι Γιώργος Μασούρας και Τικίνιο Σοάρες, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν από 4 γκολ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει βάλει δύο γκολ στους ομίλους του Europa League, ενώ είχε βάλει ένα στα προκριματικά του Champions League και ένα στη Super League. Ο βραζιλιάνος επιθετικός έχει σκοράρει τρία στο πρωτάθλημα και ένα στους ομίλους του Europa League. Από εκεί και πέρα, 3 γκολ έχει ο Ελ Αραμπί, από 2 οι Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά και Μαντί Καμαρά και από ένα οι Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου και Εμβιλά.

Σταθερή αξία ο Βαλμπουενά

Όσον αφορά στις ασίστ, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Βαλμπουενά. Ο γάλλος σούπερ σταρ είναι σταθερή αξία, με τον Ματιέ να έχει 4 ασίστ σε 12 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακολουθεί ο Μασούρας με 3 ασίστ, ενώ από 1 ασίστ έχουν οι Κούντε, Βρουσάι, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά και Καρμπόβνικ.

Τι έχουν κάνει οι μεταγραφές

Στη μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός απέκτησε 12 παίκτες. Από αυτούς οι Πινακάς και Κινκουέ είναι για τη δεύτερη ομάδα, όπως επίσης και ο Αλγκασίμ Μπα, ενώ ο Μαμαντού Κανέ παραχωρήθηκε δανεικός στη Νέφτσι, από την οποία τον απέκτησαν οι Πειραιώτες. Ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο με τα χρώματα των Πειραιωτών, καθώς αποκτήθηκε στις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου και δουλεύει σκληρά, για να βρεθεί το συντομότερο δυνατό στο κατάλληλο επιθυμητό επίπεδο.

Από την άμυνα προς την επίθεση, ο Βατσλίκ, που ήρθε για να αντικαταστήσει στον Ζοσέ Σα, έχει παίξει σε 9 παιχνίδια, εντός και εκτός των τειχών, έχοντας 810 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Μίχαλ Καρμπόβνικ έχει παίξει σε 6 παιχνίδια και έχει 1 ασίστ σε 445 λεπτά. Ο Πιερ Κούντε έχει 13 συμμετοχές, με 1 ασίστ σε 446 λεπτά, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά έχει 10 συμμετοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ σε 707 λεπτά. Ο Ονιεκούρου σε 8 ματς, έχει 1 γκολ σε 508 λεπτά, ενώ ο Ρόνι Λόπες έχει παίξει σε 5 ματς, καταγράφοντας συνολικά 112 λεπτά.

Τέλος, ο Τικίνιο έχει 7 παιχνίδια, με 7 γκολ και 4 ασίστ σε 524 λεπτά, με τον Βραζιλιάνο να έχει ανεβάσει ταχύτατα στους τελευταίους αγώνες και να αποτελεί πλέον ένα από τα βαριά χαρτιά του Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν υπάρχουν σχόλια