Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1757

Δήμας Χρίστος 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
Βουλευτής Κορινθίας

«Aπαραίτητες οι δομές καινοτομίας για να αποκτήσει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο.»

  


Μπορεί η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα πρωτοπόρα στην έρευνα και την καινοτομία, ηγέτης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη; Για τον Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, είναι ένα εφικτός στόχος, για τον οποίο χτίζονται αυτήν περίοδο οι βάσεις, όπως οι απαραίτητες δομές και η προσέλκυση ταλέντου και επενδύσεων.

Πολιτεία καινοτομίας στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, Thess-Intec στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα δημιουργεί βήμα-βήμα σημαντικές δομές για τη φιλοξενία επιχειρήσεων και την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών.

Για τον Χρίστο Δήμα, οι νέες αυτές δομές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλουμε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, όχι μόνο στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, αλλά συνολικά τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Βουλευτής Κορινθίας, παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Νίκη Παπάζογλου για το 2045.gr, στις εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, εκεί που θα δημιουργηθεί το κέντρο καινοτομίας στην Αθήνα, το οποίο θα είναι και το πρώτο στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει με έμφαση ο κ. Δήμας, «δεν είναι ένα project real estate», προσθέτοντας ότι ο ανάδοχος θα κριθεί και από την ικανότητά του να μετατρέψει το χώρο σε μια ζωντανή έδρα της καινοτομίας στην Ελλάδα, στην οποία δεν θα φιλοξενούνται μόνο επιχειρήσεις, αλλά θα αποτελέσει ένα χώρο σημαντικών εκδηλώσεων, συνεύρεσης, συνεργασιών και συνεργιών με ένα κοινό στόχο: την ανάπτυξη του οικοσυστήματος στη χώρα μας.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι προοπτικές για το Thess-Intec στη Θεσσαλονίκη. Όμως οι βλέψεις για την ανάπτυξη αντίστοιχων χώρων δεν περιορίζονται μόνο στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας, με τον κ. Δήμα να προαναγγέλλει τη δημιουργία δομών και σε τρεις ακόμα περιοχές για την υποστήριξη των καινοτόμων ιδεών και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Ως προς το δεύτερο σημαντικός είναι και ο ρόλος της πρωτοβουλίας Elevate Greece, το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί από ένα εργαλείο χαρτογράφησης της startup κοινότητας σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. «Το Elevate Greece το συγκρίνω με ένα μωρό που μεγαλώνει, εξελίσσεται, τώρα είναι στη φάση που μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να μεγαλώσει τις δραστηριότητές του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρίστος Δήμας.

Στη συζήτησή αναφέρθηκαν επίσης στα οφέλη του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τη χώρα μας που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες, στα κίνητρα που προσφέρει η Πολιτεία σε επιχειρήσεις και ερευνητές και βεβαίως στα σημαντικά οφέλη, προφανή και μη, που προκύπτουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια