Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1757

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Προχωρήστε επιτέλους με τα αντιπλημμυρικά και τις αποζημιώσεις στο Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή.
  


Μετά τη δασική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου στα Γεράνεια, που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα και οικισμούς σε Σχίνο, Μαυρολίμνη, Στραβά και Βαμβακιές, ακόμη περιμένουμε να υλοποιηθούν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες που έγιναν εδώ και τρείς μήνες. Για μία ακόμα φορά, όπως έγινε στους Αγίους Θεοδώρους και την Κινέττα το 2019, στήθηκε ένας χορός από υποσχέσεις για μεγάλα ποσά και έργα που θα προχωρήσουν και δεν έχει γίνει τίποτα.

Το φθινόπωρο έρχεται χωρίς τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, που είναι άμεσης προτεραιότητας. Υπάρχουν ήδη επιστημονικές μελέτες που καταγραφούν τι θα σημάνει τυχόν πλημμυρικό επεισόδιο στην περιοχή.

Ποιος θα πάρει την ευθύνη για το τι θα συμβεί αν κωλυσιεργήσουν και άλλο τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα? Ποιος θα ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή ότι δεν είχε προειδοποιηθεί? Ζητάμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις στη Βουλή και τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και με επισκέψεις στην περιοχή, να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των έργων, καθώς και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες πριν να είναι πολύ αργά.

Δηλώνουμε προς κάθε πλευρά ότι θα συνεχίσουμε σε πλήρη συνεννόηση με τους κατοίκους και τους Συλλόγους τους, να πιέζουμε σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτουμε εντός κι εκτός Βουλής.






Ερώτηση Ψυχογιού στη βουλή:
«Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και στήριξη του εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών και λοιπών παραγωγών της Κορινθίας»

  


Ο Βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ζητά άμεσες ενέργειες για την στήριξη με επαρκείς και δίκαιες αποζημιώσεις και ενίσχυση του εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών και λοιπών παραγωγών της Κορινθίας, που διανύουν ήδη μια εφιαλτική χρονιά.

Η Ερώτηση αποτελεί συνέχεια των πολλαπλών κοινοβουλευτικών και άλλων παρεμβάσεων του βουλευτή Κορινθίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προσπάθεια να πιεστεί η Κυβέρνηση να ασχοληθεί με σοβαρότητα και σχέδιο με τα προβλήματα των παραγωγών του Νομού, οι οποίοι πέρα από τις απώλειες που είχαν λόγω πανδημίας και της ανύπαρκτης σχεδόν στήριξης από την κυβέρνηση, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους παγετούς και τους καύσωνες να καταστρέφουν σχεδόν ολοσχερώς τις καλλιέργειές τους Ο κος Ψυχογιός ζητά από την Κυβέρνηση να αποζημιώσει άμεσα και δίκαια τους παραγωγούς που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης για τις ζημιές από πάγο και καύσωνες, να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει, όπως οι κρατικές ενισχύσεις (de minimis) και άλλα, για την στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών, της σταφίδας και άλλων καλλιεργειών, αλλά και να προχωρήσει η αναγκαία αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα αίτια λόγω της κλιματικής κρίσης, καθώς και να δοθούν οι απαραίτητες διευκολύνσεις ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητές τους και να ενταχθούν κανονικά στα μέτρα του ΠΑΑ όπως το 5.1.


Δεν υπάρχουν σχόλια