Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1757

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
   


Ο Τσίπρας δεν εννοεί αυτά που λέει για συναίνεση 
Χθες καταψήφισε και τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

  


«Αυτή την προσπάθεια ο κ. Τσίπρας την τορπίλισε, τη δίχασε και τη χαρακτήρισε με εκφράσεις του ‘50 και του ‘60, δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα ότι δεν εννοεί αυτά που λέει περί συναίνεσης», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στην υπόθεση Αποστολάκη ενώ η ΝΔ επισημαίνει ότι «την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας υποδυόταν τον αγανακτισμένο υπερασπιστή των πυρόπληκτων για τους οποίους δήθεν κόπτεται. Χθες, το κόμμα του καταψήφισε τα μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων» in.gr 1 Σεπτεμβρίου 2021 Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το κυβερνών κόμμα κατηγορώντας τον με αφορμή την υπόθεση Αποστολάκη ότι δεν εννοεί τα όσα λέει περί συναίνεσης, ενώ παράλληλα η ΝΔ ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για ανακολουθία με αφορμή την καταψήφιση στη Βουλή των μέτρων για τους πυρόπληκτους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, αναφέρθηκε στην υπόθεση Αποστολάκη σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μια υπερβατική επιλογή που στις όποιες πολιτικές αποφάσεις λάμβανε, δεν θα χρεωνόταν κομματικά κίνητρα.

«Αυτή την προσπάθεια ο κ. Τσίπρας την τορπίλισε, τη δίχασε και τη χαρακτήρισε με εκφράσεις του ’50 και του ’60, δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα ότι δεν εννοεί αυτά που λέει περί συναίνεσης», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης μιλώντας στον Ant1. Ανέφερε ότι ο κ. Αποστολάκης τη Δευτέρα το βράδυ είχε αποδεχθεί τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ύστερα από την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό. Προσέθεσε πως το γεγονός της επικοινωνίας του με την Προεδρία της Δημοκρατίας για τα διαδικαστικά της ορκωμοσίας, μετά την επίσημη ανακοίνωση, φανερώνει το γεγονός της αποδοχής και πως «τελικά υπό την πίεση των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και αναίρεσε την απόφασή του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν παγιδεύτηκε, αλλά συναίνεσε και μετά πήρε το λόγο του πίσω».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε επιπλέον ότι στόχος του ανασχηματισμού ήταν να προωθηθεί στην επόμενη μέρα το κυβερνητικό έργο σε δύο τομείς, την υγεία και την πολιτική προστασία. Ο Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να κρατήσει απαράλλακτο τον κορμό της κυβέρνησης «που επιτυχημένα έχει πορευτεί δύο χρόνια, ώστε να μην υπάρχει ασυνέχεια στο κυβερνητικό έργο», και υπογράμμισε ότι «μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς σημαντικές κρίσεις». Την ίδια στιγμή η ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

«Την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας υποδυόταν τον αγανακτισμένο υπερασπιστή των πυρόπληκτων για τους οποίους δήθεν κόπτεται.

Χθες, το κόμμα του καταψήφισε τα μέτρα υπέρ των πυρόπληκτων. Δυστυχώς αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της υποκρισίας, της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της fake ευαισθησίας».






Ανδρέας Ξανθός: Μόνη λύση, η αναστολή εφαρμογής του νόμου για το μη εμβολιασμένο προσωπικό του ΕΣΥ
  


CNN Newsroom Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021
Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την αναστολή εργασίας του μη εμβολιασμένου προσωπικού στο ΕΣΥ, ζητά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

«Η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις για το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε όλες τις δημόσιες δομές, προχωρεί σε μια κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ», σημειώνει ο κ. Ξανθός. Υποστηρίζει πως το κίνητρό της «δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά η αναζήτηση ‘εξιλαστήριων θυμάτων’ για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της ‘Επιχείρησης Ελευθερία’» και προσθέτει: «Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δεν θα κριθεί από το ποσοστό ανεμβολίαστου προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ και ότι το όποιο ‘όφελος’ είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την τεράστια ζημιά στην καθημερινότητα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας».

Ο κ. Ξανθός μιλά για «εμμονή» της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ρύθμισης που «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια -εκτός από τη βαρβαρότητα της στέρησης μισθού σε χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό- στην απόλυση συμβασιούχων και στην αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών μηχανισμών, στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ που θα ‘προμηθεύουν’ εργαζόμενους στα νοσοκομεία και, τελικά, στην υλοποίηση του σχεδίου των ΣΔΙΤ και των ιδιωτικοποιήσεων με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό».

Εκτιμά, τέλος, πως «η μόνη λύση, έστω και την ύστατη στιγμή, είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου, η εκτόνωση της κρίσης και η έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις». Με στόχο, όπως τονίζει, τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία του ΕΣΥ για τις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας






Ελληνική Λύση και ΝΔ καταψήφισαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Αξιωματική αντιπολίτευση
Απαξίωση για την επικουρική ασφάλιση από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες

  


Document ο 01.09.2021 Στο πλευρό της ΝΔ τάχθηκε για άλλη μια φορά η Ελληνική Λύση καταψηφίζοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που δρομολογεί το «τζογάρισμα» της επικουρικής ασφάλισης από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για απαξίωση και περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την πλευρά της συμπολίτευσης.

Πριν εκκινήσει η ψηφοφορία με τρόπο που προκάλεσε την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τον κ. Βούτση, ο Κωστής Χατζηδάκης έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για «τυφλή κριτική» και έκλεισε το μάτι στην Ελληνική Λύση. «Δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης τουλάχιστον ¨φρέναραν¨ και δεν συμπορεύτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν το έμμεσο μήνυμα προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Ως προς την ψηφοφορία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το ΜέΡΑ25 απείχε. Όπως προαναφέρθηκε, η Ελληνική Λύση συμπορεύτηκε με την κυβερνητική πλειοψηφία καταψηφίζοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας.






Μαζικά και δωρεάν rapid test τη νέα σχολική χρονιά

   


news2470 1 Σεπτεμβρίου 2021 Τη μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.. Επικρίνει έντονα την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε να στήσει ένα δημόσιο δίκτυο καθώς είναι «εγκλωβισμένη στην εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων της, ενώ κατέφυγε κάποια στιγμή στην απάτη των self test και πιο πρόσφατα στο στήσιμο ενός άτυπου δικτύου ουσιαστικά ιδιωτικών παραμάγαζων, για τεστ του πληθυσμού». Ενάμιση χρόνο μετά, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «και ενώ επίκειται η έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας και καθώς πλέον γνωρίζουμε καλά ότι εμβολιασμένοι (σε πολύ μικρότερο φυσικά βαθμό) και μη, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, απαιτούμε από την κυβέρνηση τουλάχιστον για το 1 εκατομμύριο περίπου των εμπλεκόμενων στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην βρεθούν κι αυτοί στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα».

Έτσι, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι «επειδή μετά την περυσινή πικρή πείρα ξέρουμε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, απαιτούμε να υπάρξει κατ’ ελάχιστον η μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να μην μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μόνο για «ασφάλεια», αλλά να δώσει και την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας έστω στους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση».






ΚΚΕ για ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Όχι στην αναστολή εργασίας – Στόχος της κυβέρνησης να μπουν ιδιώτες στο νέο ΕΣΥ

  


«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι θα αναπληρώσει αυτά τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού, άρση κανονικών αδειών και συμβάσεις με ιδιώτες, δείχνει ποιος είναι ο στόχος τους. Στο «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζουν, ο κανόνας θα είναι εξουθενωμένοι υγειονομικοί και νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της υγείας» επισημαίνει το ΚΚΕ in.gr 1 Σεπτεμβρίου 2021, 14:57 Η αναστολή εργασίας των υγειονομικών που δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν, δημιουργεί κίνδυνο αναστολής λειτουργίας υπηρεσιών υγείας υποστηρίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ. «Αφού η κυβέρνηση με την πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει τον μαζικό εμβολιασμό, τώρα προσθέτει κι άλλα εμπόδια στην προστασία της υγείας του λαού. Το πέταγμα χιλιάδων υγειονομικών έξω από το σύστημα υγείας, με την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα, θα επιβαρύνει κι άλλο την κατάσταση στο ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα με ορατό κίνδυνο την αναστολή λειτουργίας κλινικών, εξειδικευμένων ιατρείων και άλλων υπηρεσιών», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και καταλήγει ως εξής:

«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι θα αναπληρώσει αυτά τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού, άρση κανονικών αδειών και συμβάσεις με ιδιώτες, δείχνει ποιος είναι ο στόχος τους. Στο «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζουν, ο κανόνας θα είναι εξουθενωμένοι υγειονομικοί και νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της υγείας. Ο λαός, μαζί με τον αγώνα του για την αναστολή των απολύσεων, να διεκδικήσει τον άμεσο, πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».






Υποψήφιος πρόεδρος και ο Χάρης Καστανίδης

  


CNN Newsroom Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής γνωστοποίησε ο Χάρης Καστανίδης.

Στη δήλωση που διένειμε το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης γίνεται ο τέταρτος που δηλώνει επίσημα την πρόθεσή του μετά τη Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όλη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους.

Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη. Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ. Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών.

Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών.




Δεν υπάρχουν σχόλια