Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1749




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Με μέσα και εξοπλισμό ενισχύει ο δήμος Κορινθίων την υπηρεσία καθαριότητας 
Β.Νανόπουλος: Είστε η εικόνα του δήμου, είμαι στο πλευρό σας για ,ότι χρειάζεσθε

  


Συνάντηση με τους εργαζομένους του τμήματος καθαριότητας είχε νωρίτερα το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Λίγο μετά τις 11 βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αδειμάντου με στόχο να ευχαριστήσει όλους για την εργασία και της συνέπεια τους που έχουν σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση της καθαριότητας στο σύνολο του δήμου Κορινθίων. Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για τις νέες στολές που πρόσφατα παρέλαβαν και πλέον χρησιμοποιούν αλλά και για τα μέσα τα οποία τους έχουν διατεθεί προκειμένου να κάνουν καλύτερα, ευκολότερα και ασφαλέστερα την δουλειά τους.

Η συνάντηση διήρκησε πλέον της μισής ώρας.

Παρέστησαν επίσης Διευθυντές και Προϊστάμενοι, ο Πρόεδρος των εργαζομένων, οι σύμβουλοι περιβάλλοντος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα του γάλακτος και των οφειλών που απασχολούν τους εργαζόμενους, και ανέφερε πως σύντομα θα υπάρξει οριστική τακτοποίηση.

Ενημέρωσε όλους πως σε λίγες εβδομάδες παραλαμβάνονται 8 νέα οχήματα αποκομιδής σε ενίσχυση των υπαρχόντων και δεσμεύτηκε πως ανάλογη μέριμνα, σε μέσα, εξοπλισμό και στολές θα υπάρξει για όλα τα τμήματα.

«Η ομαδική δουλειά φέρνει το καλό αποτέλεσμα, οι πολίτες το βλέπουν και το αναγνωρίζουν και γι αυτό όχι μόνο σας ευχαριστώ όλους αλλά και δεσμεύομαι πως θα έχετε ότι χρειάζεστε προκειμένου να κάνετε την δουλειά σας με ασφάλεια και μεγαλύτερη ευκολία επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.




Δράση Ενημέρωσης από το δήμο Κορινθίων και το ΚΕΘΕΑ 18.6.21 
Στέλνουμε το μήνυμα για «Ζωή χωρίς εξαρτήσεις»
    


Σε εξέλιξη είναι και σήμερα η δράση ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΑΡΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ και του δήμου Κορινθίων. Το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για ενημέρωση αναφορικά με θέματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων (αλκοόλ, ναρκωτικά) και προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο ενώ δίνεται και η δυνατότητα πραγματοποίησης ατομικής συνάντησης για όποιον αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα προσωπικά ή για κάποιο μέλος της οικογένειάς του. Στο χώρο βρέθηκαν το πρωί εκ μέρους του δήμου Κορινθίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Σπύρος Ζαχαριάς και η Προϊσταμένη του τμήματος Πρόνοιας κ.Αναστασία Σπυροπούλου.

Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν με σεβασμό στο απόρρητο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ στο τηλ. 27520-25083





Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19

  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Δήμος Κορινθίων, στα πλαίσια του N. 4764/2020 (ΦΕΚ 256/23.12.2020 τεύχος Α’) «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις.», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15.2.2020 μέχρι 28.2.2021 και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων, από 15.2.2020 έως 23.12.2020.

Δικαιούχοι υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση είναι τα φυσικά πρόσωπα και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Προβλέπεται ότι κατά το χρονικό διάστημα μέχρις ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία η ειδική εφαρμογή στην ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, η αίτηση του οφειλέτη μπορεί να υποβάλλεται απευθείας προς τον οικείο δήμο, είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του δήμου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), είτε μέσω ειδικής εφαρμογής του δήμου.

Συγκεκριμένα:

Α. Στη ρύθμιση του N.4764/2020 υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί από 15.2.2020 μέχρι 28.2.2021 και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων, από 15.2.2020 έως 23.12.2020. Β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις (πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων) με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Γ. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Δ. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και των πενήντα (50) ευρώ για οφειλέτες επιχειρήσεις κάθε είδους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων (τηλ.2741-3- 61014-072-010, email:mail @ korinthos .gr ).

Ο Δήμαρχος 
Βασίλειος Νανόπουλος




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
  


Σε εφαρμογή της ΚΥΑ 36587/10-6- 2021 (ΦΕΚ 2476 τ. Β’) οι λαϊκές αγορές του Δήμου Κορινθίων από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και εφεξής θα λειτουργούν ως εξής:

Η Λαϊκή Αγορά Κορίνθου από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 θα λειτουργεί στον θερινό χώρο , στην Οδό Κολιάτσου με επέκταση στην άνοδο και στην οδό Στεφάνου.

Οι λοιπές Λαϊκές Αγορές του Δήμου θα λειτουργούν σε επέκταση των καθορισμένων χώρων, χειμερινών – θερινών . Όλες οι επεκτάσεις θα ισχύουν για όσο καιρό επιβάλλονται, για υγειονομικούς λόγους μεγαλύτερες αποστάσεις από τις προβλεπόμενες.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται στο 1 μέτρο με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πωλητές και καταναλωτές.

Απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των καταναλωτών στην Λαϊκή .

Πραγματοποίηση αυτοδιαγωνιστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζομένους στην αγορά.

Πωλητές και καταναλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς , Επισημαίνουμε ότι η μη συμμόρφωση στις προαναφερόμενες υποχρεώσεις δύναται να επιφέρει από τη Γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΛΛΙΑ





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
  

Τελικά η Δημοτική Αρχή μας συνήθισε να πράττει και να ενεργεί με γνώμονα τη Ζημιά για το Δήμο μας και την απίστευτη καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων.

► Αυτή τη φορά σειρά έχει η Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθικίων προϋπολογισμού 1.030.000€.

Ένα έργο, πολύπαθο και αυτό, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή λίγες ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές του Ιούνη 2019. Η έκπτωση 56,43% τότε, το αποτέλεσμα κατακυρώθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή στις 30/12/2019 και όλως περιέργως, με αποκλειστική ευθύνη της, ακυρώθηκε και επαναδημοπρατήθηκε 15/6/2021 (δύο ολόκληρα χρόνια μετά).

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το νέο αποτέλεσμα με έκπτωση 43,1% στο νέο ανάδοχο. Διαφορά έκπτωσης 13,33%, ήτοι Ζημιά για το Δήμο 134.633€.

► Ποιος φταίει για όλα αυτά που συμβαίνουν με τα έργα του Δήμου;

Πάντως όχι εμείς.

► Οι δημότες κρίνουν καθημερινά την απραξία και την μη ορθή οικονομική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Μιλάμε για τέσσερα μέχρι τώρα έργα που ανατίθενται με οικονομική ζημιά για το Δήμο (Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου 250.000€, Συντήρηση δημοτικών κτιρίων 142.000€, Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου 113.000€, Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθικίων 134.000€).

Βέβαια μέχρι σήμερα που πέρασαν 2 χρόνια με τη νέα Δημοτική Αρχή κανένα κτιριακό έργο δεν έχουμε δει να κατασκευάζεται και αυτό λέει πολλά. Είναι σίγουρο ότι κανένα από τα πιο πάνω έργα δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Επειδή τα έργα είναι αναγκαία, εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα ολοκληρώσουμε ως η επόμενη Δημοτική Αρχή.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22/06/2021





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Ενημέρωση για ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο σε ως 100 δόσεις , σύμφωνα με το άρθρο 165 του Ν.4764/2020, όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 35 και 36 του Ν.4807/2021
  



Σύμφωνα με άρθρα 35 και 36 του Ν.4807/2021 επεκτάθηκε η δυνατότητα της έκτακτης ρύθμισης οφειλών προς ΟΤΑ, του άρθρου 165 του ν.

4764/2020 (Α’ 256), προκειμένου να καταλαμβάνει και κάθε είδους οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους Πρόσωπα που έχουν βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθούν από 15.2.2020 μέχρι 30.6.2021, καθώς και οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από 24η.12.2020 (επομένη δημοσίευσης του ν. 4764/2020) έως τη δημοσίευση της διάταξης.

Επίσης παρατάθηκε το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων των οφειλετών για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ του άρθρου 165 του ν.4764/2020, μέχρι και την 31η.10.2021 και παροχή δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων με εναλλακτικούς τρόπους που δύνανται να παρέχουν οι δήμοι, μέσω των δικτυακών τους τόπων, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ειδικής εφαρμογής μέχρις ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) Όσον αφορά τις μη βεβαιωμένες οφειλές από τέλη ακαθαρίστων-παρεπιδημούντων ή άλλες βεβαιωμένες οφειλές, οι οποίες δύναται να ρυθμιστούν βάσει των ανωτέρω, παρακαλώ επικοινωνήστε έως και 24-6-2021 με την αρμόδια υπάλληλο Γεωργία Παντελέου τηλ.:2744360134 ή στο email: gpanteleou@loutraki.gr προκειμένου να γίνει η βεβαίωσή τους, ώστε εν συνεχεία να ρυθμιστούν.

Σχετικά με τις βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο μπορείτε να στείλετε την αίτηση σας για ρύθμιση οφειλών στο email: tameio@loutraki.gr – Αρμόδιοι εισπράκτορες κυρία Σκάζα τηλ.: 2744360155 και κύριος Λάμπρου τηλ.:2744360156.





«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με την Χριστίνα Αλεξανιάν

  


Με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον θάνατο της Ανζέλ Κουρτιάν, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, τη θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν.

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την σύμπραξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, την χορηγία της οικογενείας της εκλιπούσας συγγραφέως που έζησε και ενταφιάστηκε στη πόλη μας και με την ευγενική προσφορά της Χριστίνας Αλεξανιάν να εμφανιστεί χωρίς αμοιβή, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στις 21:30 στον προαύλιο χώρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 27413 60432 & 27413 60406. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω μέτρων κατά του COVID-19.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέα. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια. Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της… Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εντάχθηκε το πρώτο έργο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 3.747.000,00€

  


Την ένταξη του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματου έλεγχου καταναλώσεων ύδρευσης πόλης Λουτρακίου» της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων στον Άξονα «Περιβάλλον» Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προϋπολογισμού 3.747.000,00€ με ΦΠΑ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα (Α.Π. 18507/202017.06.2021, ΑΔΑ: 9ΙΤΠ46ΜΤΛ6-ΡΛ5).

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός συνολικού προτεινόμενου συστήματος που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνόλου ολοκληρωμένων λογισμικών διαχείρισης κατανάλωσης στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ., το οποίο θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ), τους Μετρητές Κατανάλωσης και τους Φορητούς Σταθμούς Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.).

Στόχος του έργου είναι η ολοκλήρωση ενός συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά) για την πόλη του Λουτρακίου που σκοπό θα έχει την εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού που με τη σημερινή λειτουργία του δικτύου δεν εξασφαλίζεται. Αναλυτικότερα, οι επιδιωκόμενοι στόχοι του συστήματος είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος και παρακολούθηση των εγκαταστάσεων από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, η συνεχής αυτοματοποιημένη παρακολούθηση της κατανάλωσης με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης, η μείωση των διαρροών και η σύγκλιση του υδατικού ισοζυγίου, καθώς επίσης, ο εντοπισμός τυχόν διαρροών .

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, για την ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμος έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Η προτεινόμενη παρέμβαση αποτελεί ένα εμβληματικό έργο ύδρευσης καθώς με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων και η επαρκής ποσότητα και ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στην περιοχή του Δήμου και ιδιαίτερα στην πόλη του Λουτρακίου».

Γραφείο Τύπου







ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, 17-18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ & ΣΥΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

   


17,18,19 Ιουνίου 2021 ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ - Συκιά Κορινθίας, Sikyon Beach, στην αυλή της Βίλας Σικελιανού.

19:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ • Παρουσίαση, Σύντομες ομιλίες: Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας. Ο Χρήστος Χωμενίδης σε νεαρή ηλικία τάραξε τα νερά της ελληνικής λογοτεχνίας με «το Σοφό Παιδί». Μέχρι την έκδοση του « Φοίνικα» ακολούθησαν άλλα εννέα μυθιστορήματα. Το τελευταίο του βιβλίο είναι εμπνευσμένο από τον έρωτα και τη ζωή του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ.

Μαριέττα Μινώτου, πανεπιστημιακός: Η Μαριέττα Μινώτου είναι Λέκτορας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει Διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Στην παρουσίαση με τίτλο Άσβεστες μνήμες, Άγγελος Σικελιανός, «Ποιητικά βαφτίσια» το 1932, αναφέρεται σε βιωματικές εμπειρίες και παρουσιάζει άγνωστα ντοκουμέντα της οικογενείας Μινώττου που αφορούν στον Άγγελο Σικελιανό και το ποίημα «Το βρέφος» που έγραψε για το βαφτιστήρι του.

Νέλλη Λάβδα, φιλόλογος: Η Νέλλη Λάβδα-Λινάρδου, αιρετή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρέτησε επί χρόνια τον τόπο της και σήμερα στον τόπο καταγωγής του πατέρα της, προσεγγίζει τον μεγάλο μας ποιητή με θέμα: «Ο δικός του Άγγελος».

• Συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών. Ποιητικός διάλογος Επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ Ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στη μαρίνα Ξυλοκάστρου 19:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 19:45 Παρουσίαση, Χαιρετισμοί, 20:15 Σύντομες ομιλίες Συντονιστής Σωτήρης Κοκκωνάκης, φυσικός, συγγραφέας, Α/πρόεδρος Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων.

Εισαγωγή: Σικελιανός - Εύα Πάλμερ - Δελφική Ιδέα Ομιλητές Σώκος Γιάννης, Επικοινωνιολόγος, Λογοτέχνης:

Σικελιανός – Ξυλόκαστρο, πηγές ποιητικής έμπνευσης - συγγραφέας: Η ιδεολογία και η κοσμοθεωρία του Σικελιανού, μέσω της ανάλυσης του ποιήματος «Γιατί βαθιά μου δόξασα» Μεθενίτης Παύλος, συγγραφέας: «Ο δισθανής» Ένα πρωτότυπο διήγημα βασισμένο σε γνωστό ανέκδοτο του Νίκου Καζαντζάκη 21: 30 Συναυλία «Ελλάδας εγκώμιον» Ο συνθέτης και μαέστρος Παναγιώτης Θεοδοσίου παρουσιάζει μια μουσική παράσταση 70’ που ετοίμασε με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων του Ελληνικού έθνους με αναφορές στη μουσική της Ελλάδας από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

Συμμετέχει ο μαέστρος και σολίστ βιολιού Αλέξανδρος Χαλάψης ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ Ειδικό Σχολείο Συκιάς 10:00 – 12:00 Δρώμενα: Εργαστήριο Υφαντικής Με αφορμή την αγάπη της Εύας Πάλμερ στην Υφαντική, τα παιδιά καλούνται να προσεγγίσουν την αρχαία Τέχνη και να μάθουν τα μυστικά της υφαντικής με σύγχρονους μικρούς αργαλειούς. Επιμέλεια:

Ελίνα Μενούνου, Παιδαγωγός.

«Μια βραδιά στην παραλία της Συκιάς» 19:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 20:00 Σύντομες παρουσιάσεις ➢ Ελίνα Μενούνου, Η Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρουσιάζει το έργο και τις εκδηλώσεις του Δήμου που αφορούν στο έργο του Άγγελου Σικελιανού.

➢ Θεώνη Τσόκου, Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και ενημέρωση για τη δράση του Συλλόγου.

➢ Κώστας Σταθόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Θαλερού «Άγγελος Σικελιανός» ➢ Νέλλη Λάβδα, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, παρουσιάζει τις «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

21:00 Μουσική Εκδήλωση: «…μνήμες μουσικές από την Ελλάδα που αγαπήσαμε!» Κουαρτέτο από το «Καλογεροπούλειο Ίδρυμα» Κορίνθου παρουσιάζει τραγούδια των Αττίκ, Πολυμέρη, Σακελλαρίδη κ.ά. Ερμηνεύουν: η σοπράνο της Εθνικής Λυρικής σκηνής Κάτια Πάσχου, και οι Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Κων/νος Ρίσκας, Δημήτρης Μαύρος.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού Δήμου Σικυωνίων
  


Μια σημαντική χρηματοδότηση για τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Νερού πέτυχε ο Δήμος Σικυωνίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός Ψηφιακού Μουσείου προβολής και ανάδειξης του ιστορικού και οικονομικού ρόλου των υδάτινων πόρων των περιοχών του Δήμου Σικυωνίων (Σικυώνα, Στυμφαλία και Φενεός), στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνικής επανάστασης του 1821, αλλά και στη μεγάλη συμβολή τους στη δημιουργία και στήριξη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους από το 1830 και μετά.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων, του πολιτιστικού πλούτου, των τουριστικών υποδομών και των αξιοθέατων του Δήμου Σικυωνίων μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης τελικού προορισμού.

Το έργο φιλόδοξο και καινοτόμο αποτελούσε πρόταση του Δήμου Σικυωνίων στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» ήδη από τον Ιούλιο του 2020. Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου είχε επανειλημμένως αναφερθεί προς το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο με κολακευτικά σχόλια για την πρόταση δημιουργίας του Ψηφιακού Μουσείου Νερού.

Η ένταξη του έργου και η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» φέρνει τη διαχείριση του πολιτιστικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού προϊόντος του Δήμου Σικυωνίων στη νέα ψηφιακή εποχή, γεγονός για το οποίο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Ακολουθεί link με σχετικό βίντεο στο YouTube:
h t t p s : / / y o u t u . b e / y4gNpPnHkuc



 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΤΡΕΝΟΣΕ ΚΙΑΤΟ ΑΙΓΙΟ
  


Μετά από συνεχείς καταγγελίες και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τα δρομολόγια που δεν εκτελούνται μεταξύ Κιάτου -Αιγίου, παρεμβήκαμε προς 1. υπουργό μεταφορών 2. ΤΡΑΙΝΟΣΕ 3. ΟΣΕ Και τους ζητήσαμε :

1. Τα δρομολόγια Κιάτου -Αιγίου θα πρέπει να έχουν πλήρη ανταπόκριση με τα αντίστοιχα δρομολόγια Κιάτο Αθηνών και όχι να είναι μόνο τρία την ημέρα προς κάθε κατεύθυνση.

2. Η διατήρηση ελάχιστου αριθμού δρομολογίων (3 ημερησίως) μεταξύ Κιάτου -Αιγίου δεν αποτελεί παρά κοροϊδία, τόσο προς τους καταναλωτές που θέλουν κανονική σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων, όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την δημιουργία της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής.

3. Ξέχωρα από το γεγονός ότι για την γραμμή αυτή σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά ενώ με το ήμισυ των ποσών αυτών θα μπορούσε να είχε αναβαθμιστεί η μετρική γραμμή ΣΠΑΠ που θα εκτελούσε τόσο υπεραστικά όσο και τοπικά σιδηροδρομικά δρομολόγια, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η πολιτική της ιταλικής ιδιοκτησίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν εφαρμόζει πολιτική ανάπτυξης του σιδηροδρόμου όπως όφειλε.

4. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας είναι στο πλευρό των Καταναλωτών επιβατών που ταλαιπωρούνται από την πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν πρόκειται να επιτρέψει τον περαιτέρω εμπαιγμό των Καταναλωτών επιβατών και μάλιστα εν μέσω του έτους σιδηροδρόμου όπως χαρακτήρισε το 2021 η ΕΕ.

Κόρινθος 22/6/2021 
Με εξουσιοδότηση ΔΣ 
Ο γραμματέας






Έφθασε η ώρα των σοβαρών Ποινικών και Διοικητικών ευθυνών για τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων για το νερό Διμηνιού

  

-Η Δημοτική αρχή του Δήμιου Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ, υδροδότησαν και συνεχίζουν να υδροδοτούν με βρώμικο και επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών νερό, την Κοινότητα Διμηνιού Κορινθίας, και όχι μόνο, για πολλά χρόνια, χωρίς να ενημερώνουν τους Δημότες ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και μαγειρέματα. Αυτό το έκαναν τελευταία μετά από τις παρεμβάσεις μας και τις αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών.

-Τα αποτελέσματα γνωστά. Φθάσαμε στο σημείο, ένεκα της ποιότητας του νερού, να νοσηλευτούν μικρά παιδιά στο Νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από σαλμονέλα.

-Πέραν των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν για την υγεία των Δημοτών στην Κοινότητα Διμηνιού, αλλά και σε όλες τις περιοχές του Δήμου που δεν υδροδοτούνται με καθαρό νερό, δυστυχώς για τον τόπο μας, ο ιστορικός Δήμος Σικυωνίων δυσφημίστηκε σε όλη τη Χώρα με σοβαρά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

-Οι ηθικές, ποινικές και διοικητικές ευθύνες για τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, που είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, είναι πολύ βαριές γιατί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, πέρα από τη δυσφήμιση της περιοχής μας, άπτεται της υγείας των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής που είναι και το ζητούμενο.

-Η δικαιοσύνη αντέδρασε άμεσα και στις 4-6-2021 εκδόθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου Απόφαση -προσωρινή διαταγήπου υποχρεώνει και διατάσσει την Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να μεταφέρει με βυτιοφόρα οχήματα καθαρό και πόσιμο νερό προς οικιακή χρήση στην Κοινότητα Διμηνιού Κορινθίας, για να υδροδοτούνται οι κάτοικοι της Κοινότητας.

-Παράλληλα συνεχίζονται 1] η προανάκριση από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου και 2] οι αναφορές των Διοικητικών Υπηρεσιών για άσκηση ποινικών διώξεων κατά του Σ.

Σταματόπουλου, για παραβάσεις των Υγειονομικών Διατάξεων και για παραβάσεις των Διατάξεων της Εθνικής Νομοθεσίας και της Οδηγίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

-Τον λόγο έχουν και οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες στην ώρα τους.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 8 -6- 2021 





Δήμος Σικυωνίων και ΔΕΥΑΣ «τιμωρούν» τους κατοίκους στο Διμηνιό με εξοντωτικά τιμολόγια νερού

  


Κιάτο, 18 Ιουνίου 2021 Το τελευταίο, έκτακτο, δημοτικό συμβούλιο ανέδειξε για μια ακόμα αφορά την ανευθυνότητα με την οποία λειτουργεί η διοίκηση του δήμου Σικυωνίων και προσωπικά ο Σπύρος Σταματόπουλος, ύστερα από 11 χρόνια στο τιμόνι του.

Το συμβούλιο αφορούσε την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης κατανάλωσης του νερού, ειδικά για την κοινότητα του Άνω Διμηνιού και μετά την εξέλιξη που επέφερε η δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει στην ΔΕΥΑΣ να υδροδοτεί με πόσιμο νερό την κοινότητα. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ζήτησε την έγκριση του σώματος για την αύξηση των τιμολογίων, με το πρόσχημα της μεγάλης κατανάλωσης, στην οποία υποπίπτουν ορισμένα νοικοκυριά.

Όμως, παρά το γεγονός πως ανάλογες υπερκαταναλώσεις συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές του δήμου, η αύξηση των τιμολογίων ΜΟΝΟ στην κοινότητα του Άνω Διμηνιού συνιστά προφανή αδικία (που μπορεί να επιφέρει ακόμα και κυρώσεις σε βάρος της ΔΕΥΑΣ), ενώ μπορεί να προσδώσει κανείς ακόμα και εκδικητικά κίνητρα προς τους κατοίκους, για την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποκαλύφτηκε μία ακόμα πτυχή της ανεύθυνης -στα όρια του σκανδάλου- διοίκησης του Σπύρου Σταματόπουλου. Όπως έγινε γνωστό υπάρχει μια παλιά γεώτρηση στο Λαλιώτι, η οποία έχει πόσιμο νερό. Η συγκεκριμένη γεώτρηση, από λάθη που έγιναν από τον χειριστή του γεωτρύπανου, έχει μείνει ανενεργή και αναξιοποίητη και ο δήμαρχος αποκρύβει ακόμα και την ύπαρξή της. Δηλαδή, ενώ υπάρχει γεώτρηση με πόσιμο νερό, δίπλα στο πολύπαθο Διμηνιό, δημοτική αρχή και ΔΕΥΑ Σικυωνίων αφήνουν τους κατοίκους του χωριού εδώ και χρόνια να «δηλητηριάζονται».

Τι θα μπορούσε να κάνει ο δήμος; Να ορίσει (με βάση την ΚΥΑ 3282/2017, που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία 2015/1787/ΕΕ) την μέση κατανάλωση ανά νοικοκυριό (υπολογίζεται περίπου στα 40-50 κυβικά ανά δίμηνο) και να φροντίσει να μην χρεώνονται οι καταναλωτές του Διμηνιού για αυτή, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο βασανιστικό πρόβλημα που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια. Αντί για αυτό, μια τετραμελής οικογένεια, θα καλείται να πληρώνει απίστευτα ποσά.

Σε δεύτερο επίπεδο θα μπορούσε να καθορίσει μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική, για όλο τον δήμο, που να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τις υπερκαταναλώσεις, χωρίς να αδικεί τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις για λόγους προσωπικής υγιεινής (π.χ. όταν ραντίζουν). Αυτό κάνεις όταν σε ενδιαφέρει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών σου.

Ανευθυνότητα; Αδιαφορία; Αδράνεια; Αυταρχισμός;

Όλα αυτά, μαζί με την αναπόφευκτη κούραση, διακρίνουν κάθε εξουσία που νιώθει σίγουρη για τον εαυτό της και μετατρέπεται σε καθεστώς.

Εμείς, όμως; Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε το μόρφωμα της ανεύθυνης διακυβέρνησης Σταματόπουλου; Θα ανεχόμαστε να δηλητηριάζονται παιδιά, να πίνουν ακατάλληλο νερό οι κάτοικοι, κι από πάνω να τιμωρούνται επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν για το αυτονόητο; Να υπερχρεώνονται για το νερό, ένα κοινωνικό αγαθό;

Οι συνδημότες μας, ας κάνουν υπομονή. Έχουμε μπει στο δεύτερο μισό της τελευταίας τους θητείας. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η κλεψύδρα αδειάζει… 

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Ξεκίνησε το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στον Δήμο Βέλου – Βόχας
  


Τις ανατολικές ακτές της περιοχής του Βραχατίου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτογραμμής από τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, που αναμένεται να εξασφαλίσει τον βέλτιστο βαθμό προστασίας της παράκτιας ζώνης, προβλέπεται τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την προστασία των ακτών, της οικιστικής περιοχής, αλλά των τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων που αναπτύσσονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Σαμούτανης.

Τον αντιπεριφερειάρχη στην αυτοψία συνόδευαν ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σιάχος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας Γιώργος Δαληβίγκας, καθώς και οι πρόεδροι της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργος Βασιλείου και του νπδδ του δήμου “Ανέλιξις” Μαρία Καλλίρη αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια