Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Φ.1743

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν οι ΗΠΑ
να καταστήσουν υπεύθυνη την Τουρκία για τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Νέο χτύπημα για τον Ρεζέ Ταγή Εντομών έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου Δημοκρατικοί βουλευτές εισήγαγαν στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες με σαφή αναφορά στην κατάσταση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το νομοσχέδιο που εισήγαγαν οι βουλευτές Κάρολιν Μαλόνεϊ και Γκας Μπιλιράκης, οι οποίοι είναι και μέλη της επιτροπής του Κογκρέσου για ελληνικά ζητήματα, ονομάζεται Turkey and Ecumenical Patriarchate Religious Freedom Act of 2021.
Οι Δημοκρατικοί ζητούν να σταματήσει η Τουρκία να δημιουργεί προβλήματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στους ελληνορθόδοξους χριστιανούς και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες. «Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στον κόσμο, καθιστώντας υπεύθυνη την Τουρκία για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου», τόνισε στην εισήγησή της η Μαλόνεϊ «Χωρίς ουσιαστική πίεση από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν θα συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά και η Τουρκία θα συνεχίσει τη σταυροφορία θρησκευτικών διακρίσεων», τονίζεται.

« Το να δαπανάς λεφτά προκειμένου να προστατεύσεις θέσεις εργασίας είναι επένδυση και η σωστή πολιτική» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο. «Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το ποσοστό της ανεργίας στα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη θεματική συνεδρίαση «Εργασία και απασχόληση» στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

 
« Μετά τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο που υποσχέθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, τη σκυτάλη πήρε ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε κομματική συγκέντρωση, ότι ο Σ ο σ ι α λ ι σ μ ό ς προϋποθέτει αύξηση φόρων» αναφέρει η ΝΔ «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον αντίποδα των πεπραγμένων και του σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει να δίνει πίσω στους πολίτες αυτά που μέσω αύξησης της φορολογίας τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

« Να οδηγήσουμε την μετάβαση ώστε να είναι δίκαιη, να αντιμετωπίζει τις ανισότητες, να μην αφήνει κανένα πίσω» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά , χαιρετίζοντας την επαναφορά των ΗΠΑ στην Κλιματική Συμφωνία των Παρισίων.
«Έχουμε θέσει ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Να κάνουμε πράξη την μεγάλη πρόκληση του μηδενισμού των αερίων του θερμοκηπίου στις αμέσως επόμενες δεκαετίες. Ναι λοιπόν στην πράσινη μετάβαση. Δεν είναι όμως πολιτικά ουδέτερη», αναφέρει σε άρθρο της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

 
Το απόγευμα
της Μεγάλης Παρασκευής ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου όπου εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρίστος δεν «εκμεταλλεύτηκε» την υπουργική του ιδιότητα προκειμένου να εμβολιαστεί νωρίτερα, αλλά περίμενε κανονικά να ανοίξει η πλατφόρμα της ηλικιακής του ομάδας και να κάνει το εμβόλιο μαζί με όλους τους νέους της ηλικίας του.
Ο ίδιος δήλωσε: «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είμαι στον επιτάφιο στο Λουτράκι. Φέτος όμως είναι διαφορετικά και είμαι στο κέντρο υγείας Λουτρακίου, όπου μόλις έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca. Καλή ελευθερία. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία».

« Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αγωνία στους εργαζόμενους γονείς η απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, χωρίς μάλιστα να ανακοινώνεται κάποιο χρονοδιάγραμμα ή επικείμενα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμά τους. Η επίκληση της αδυναμίας να γίνουν self test στα μικρά παιδιά είναι έωλη, αφού δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία και ουσιαστικά μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι παιδικοί σταθμοί, όπως είναι ο -με προτεραιότητα- εμβολιασμός των εργαζομένων, η επιπλέον πρόσληψη προσωπικού κ.ά.» αναφέρει το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα , σε ανακοίνωσή του για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί από τη Δευτέρα 10 Μάη.

 
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης
σε δήλωσή του στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να επισημοποιήσει την κατάργηση των κεκτημένων των δικαιωμάτων που λίγοι πλέον εργαζόμενοι ωφελούνται από αυτά. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «κεκτημένα δεν υπάρχουν.
Οι αγώνες των συνδικαλιστικών φορέων παγκοσμίως, του εργατικού κινήματος που ξεκίνησαν από τους δρόμους του Σικάγο κέρδισαν κάποια πράγματα, αλλά τα πάντα είναι στον αέρα. Κάθε μεγάλη κρίση του καπιταλισμού τα «τινάζει» στον αέρα, όλα τα κεκτημένα».

 
Ελάχιστη
ήταν η συμμετοχή των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ χθες Πέμπτη 6 Μαΐου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία, που γνωστοποίησε η Γραμματεία τύπου του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από τα σχετικά δελτία που απέστειλαν στην έδρα οι Περιφερειακές Ενότητες. Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Αργολίδας από τους 155 υπηρετούντες 155 δεν απήργησε κανείς, στην Π.Ε.
Αρκαδίας από 159 υπηρετούντες (με δικαιολογημένα απόντες τους 27) απήργησε ένας (συμμετοχή 0,62% επί του συνόλου, 0,75% επί των παρόντων), στην Π.Ε. Κορινθίας από 179 υπηρετούντες απήργησαν 6 (συμμετοχή 3,35%), στην Π.Ε. Λακωνίας από 87 υπηρετούντες απήργησε ένας (συμμετοχή 1,15%) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας από 203 υπηρετούντες απήργησαν 18 (συμμετοχή 8,9%).

 
Χαράς Ευαγγέλια
είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι κάτοικοι του Άσσου. Το θέμα που τους δημιούργησε αυτή την ευφράδεια σκέψης αφορούσε το δρόμο που δεν είχε δεχτεί απολύτως καμία παρέμβαση, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Κορινθίων, τα τελευταία 30 χρόνια. Είδαν κάτοικοι του Άσσου το πρωί της Παρασκευής να ασφαλτοστρώνεται προς αγαλλίασή τους. Πρόκειται για τον δρόμο της Αγίας Μαρίνας μήκους 1,2 χιλιομέτρων και πλέον, ο οποίος ουσιαστικά ενώνει τον Άσσο με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Δικαιολογημένη η χαρά τους και τα ευχαριστήρια προς τον ρέκτη Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Γ. Πούρο, που εισηγήθηκε την εκτέλεση του έργου…

Με μία ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος, δείχνει την ευαισθησία και το ενδιαγφέρον του για την τοπική νεολαία. Γράφει: «Ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο οι προσπάθειες για τον ευπρεπισμό και τον εξωραϊσμό του τόπου από τη νεολαία μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση ευαισθητοποιώντας και πολλούς άλλους συμπολίτες μας. Αυτά τα παιδιά άνοιξαν το δρόμο... Τέτοιες δράσεις αξίζουν συγχαρητήρια! Έδειξαν σε όλους μας πως είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν κι ελάχιστα αυτά που μας χωρίζουν...Αξιοσημείωτη είναι κι η προσφορά του κυνηγετικού συλλόγου Νεμέας σε τέτοιου είδους προσπάθειες!..

Τα καταστήματα απελευθερώθηκαν στο Λουτράκι όπως και σε όλη την Κορινθία, αλλά ο τζίρος των επαγγελματιών δεν έχει ελπίδα να ξεφύγει από την καταστροφή με την αγοραστική κίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Έχει την ανάγκη επισκέψεων σε καθημερινή βάση τους επόμενους μήνες από ξενόφερτους, κυρίως της Αττικής. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης, άνθρωπος τη δράσης και της πιάτσας είναι βέβαιο πως σε συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς θα κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση μετά την απελευθέρωση των περιοριστικών μέτρων από το επόμενο Σαββατοκύριακο…

Αγαπητοί μου αναγνώστες, Χριστός Ανέστη! Μετά από μήνες περιορισμούς χωρίς μεγάλες διαμαρτυρίες, επιτέλους αποφάσισε η Κυβέρνηση να δώσει τόπο στην πολυπόθητη «Ελευθερία» των κινήσεων και έναρξη των εργασιών διαφόρων επαγγελμάτων. Εμείς, εδώ, στη Φωνή της Κορινθίας, δεν κάναμε χρήση της περίπτωσης.
Εργαστήκαμε και μάλιστα κάναμε τη νύχτα ημέρα εργαζόμενοι πυρετωδώς για να σας καταστήσουμε πολύπλευρα ενημερωμένους.
Κάποιοι από εσάς μου λένε πως η επαρχιακή μας εφημερίδα είναι πλήρης και πολύ ενημερωτική, έγκυρη και επίκαιρη. Δεν έχουν κανένα παράπονο από εμάς. Τα λόγια τους μας δίνουν κουράγιο και εντολή να συνεχίσουμε. Κι΄ αυτό θα κάνουμε… Να είστε όλοι καλά και ο Θεός μαζί σας… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 
«Τελεσίγραφο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση
φαίνεται να στέλνει η Βόρεια Μακεδονία αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, επανέφερε το ζήτημα της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας ενώπιον της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γείτονος, ο Ζάεφ δήλωσε πως η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, ζητήματα που έχει εγείρει και η Βουλγαρία, δεν θα πρέπει να αποτελούν θέμα συζήτησης εντός της ΕΕ. Η παραδοχή αυτή δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και πως αποτελεί μονόδρομο στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Ζάεφ στη συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ Βαρχέλι τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ότι αναμένει ένα κατάλληλο επίπεδο συνομιλητών και συνεργατών από τη Βουλγαρία. «Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουμε ακόμη μία προσπάθεια τον επόμενο διάστημα αλλά οι συνάδελφοί μας στη Βουλγαρία και όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γνωρίζουν ότι ούτε θα συζητήσουμε ούτε θα διαπραγματευτούμε για την ταυτότητά μας και ότι όλες οι προσπάθειες να τεθεί κάτι τέτοιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα απορριφθεί από την πλευρά της Β. Μακεδονίας» δήλωσε…Κι΄εμείς, τι κάνουμε;

 
Είναι η τέταρτη φορά που η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού στόλου,
το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, με τον ισχυρό οπλισμό του καταπλέει στην Κύπρο. Είχε καταπλεύσει ξανά στη Λεμεσό το 2010, το 2016 και το 2020, αλλά τώρα ηγείται της ναυτικής δύναμης κρούσης Task Force 473 και συμμετέχει στην αποστολή «Clemenceau 21», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Inherent Resolve», κατά του ισλαμικού κράτους. Οι Γάλλοι δεν το κρύβουν. Θέλουν ένα μόνιμο αγκυροβόλιο στην Κύπρο για έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου. Όπως τότε που τα γαλλικά Rafale πέρασαν πάνω από το Μπαρμπαρός δείχνοντας ότι παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ….

« Η ανθρωπότητα είναι σε πολύ οριακό σημείο για να πορεύεται με βάση δόγματα και συνταγές που απέτυχαν», αναφέρει σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και σημειώνει ότι «Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες, η κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου δόγματος το οποίο στηρίχτηκε στις ιδέες της Δεξιάς, αμφισβητείται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο». Εξηγώντας την θέση του υποστηρίζει:
«Η πανδημία, η κλιματική κρίση και κινήματα για την προστασία των δικαιωμάτων ξαναφέρνουν στο προσκήνιο αξίες και ανάγκες ξεχασμένες, ή παραμελημένες.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ερωτηθείς, για το εμβόλιο της AstraZeneca, στις πα ρ α γ γ ε λ ί ε ς του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε.
μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο. Δεν πρέπει να στοχοποιούνται τα εμβόλια. Η έγκριση του AstraZeneca - όπως και όλων των υπολοίπων που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ε.Ε.- έγινε κατόπιν μελέτης και έρευνας. ;Eχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca περίπου 55 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, ενώ η Αγγλία έχει ήδη βγει από τη μεγάλη πίεση λόγω του συγκεκριμένου εμβολίου», συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας. Αναφερόμενος, παράλληλα, στις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί από Δευτέρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Μόσχα και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη Συνεπειών από Φυσικές Καταστροφές (EMERCOM) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexander Chupriyan, με τον οποίο αναμένεται να έχουν συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας… Πολλά τα θέματα της ατζέντας, αλλά χωρίς το εμβόλιο SPUTNIK…

Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος: «Στην κρίση ότι τυχόν βλάβες που μπορούν να δημιουργηθούν μετά από εμβολιασμό (συμπεριλαμβανομένου και των εμβολίων για τον COVID19) και ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει ιατρικό λάθος ή η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, πρέπει οι παθόντες να αποζημιώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο, κατέληξε το Συμβούλιο της Επικρατείας.Συγκεκριμένα, το ΣτΕ δέχθηκε με απόφασή του τη Δευτέρα, ότι η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή της προσωπικότητάς του), η οποία υπερβαίνει τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες, χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. Για το λόγο αυτό, ο κάθε παθών ή παθούσα δικαιούται αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αναγνώστης που ήλθε στα γραφεία μας, για τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής, έδειξε πως ήθελε κουβέντα μαζί μου προς πληρέστερη ενημέρωση όπως μου είπε.
Συζητήσαμε για την παρούσα γενική κατάσταση και ανταλλάξαμε απόψεις. Στο τέλος με ρώτησε το εξής: Έχω παρατηρήσει πως στο Πολιτικό Περισκόπιο λές τα καλύτερα λόγια για τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή και δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρει από προηγούμενους Νομάρχες… Η απάντησή μου ήταν απλή. Δεν επιθυμώ να πω κάτι για προηγούμενο καθεστώς. Σου λέγω όμως ξεκάθαρα ότι ο γιατρός, εκτός από την ανθρωπιά του, εργάζεται όσο κανένας άλλος υπό δύσκολες καταστάσεις και τα πάει πάρα πολύ καλά!... Ήταν ευτύχημα η παρουσία του στη Νομαρχία!...

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατιας Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος, Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη , με αφορμή ευχαριστήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανήρτησε την παρακάτω δήλωση στο facebook: Η συνεργασία αποτελεί τον καλύτερο δρόμο για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων.
«To κατόπιν ενεργειών μου» αποτελεί ένα κατάλοιπο μιας ανούσιας νοοτροπίας, που δεν ανταποκρίνεται ποτέ στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα δεν τα λύνει ποτέ ένας, αντίθετα η επίλυσή τους είναι πάντα αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
Το Πυροσβεστικό Σώμα και οι πυροσβέστες μας αξίζουν κάθε στήριξη, που μπορεί να τους επιτρέψει να πράξουν την σημαντική τους εργασία προς όφελος όλων των πολιτών. Στέκομαι και θα στέκομαι ενεργά δίπλα τους.

Eρώτηση με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της δράσης «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και δικός μας Βουλευτής Γεώργιος Ψυχογιός, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση και του αναπληρωτή Τομεάρχη Γιάννη Σαρακιώτη. Όπως επισημαίνουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η δράση «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Malls), ξεκίνησε το 2018 από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στόχευε στην ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική…

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από το Κιάτο και μου είπε:
Ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος διατηρεί μία προσωπική ιστοσελίδα στο facebook, η οποία όμως δεν ενημερώνεται τακτικά. Ανάλογα με το επιτελούμενο αυτοδιοικητικό έργο της Δημοτικής Αρχής αναρτώνται ελάχιστα θέματα. Θα μου πεις ότι υπάρχει και λογαριασμός του Δήμου Σικυωνίων, αλλά εκεί πρέπει να φας μία ημέρα για να βρεις άκρη μέσα στις πολλές κατηγορίες θεμάτων και διαδικασίες. Δεν του λες καμιά κουβέντα να εμπλουτίζει την δική του ανάρτηση με περισσότερα πεπραγμένα για να βλέπουμε κι εμείς τι συμβαίνει στο Δήμο;… Δήμαρχε, τ΄ακούς;

Η Δημοτική Αρχή Βέλου Βόχας, μου είπε φίλος Βραχατιώτης, είναι ο μοναδικός Δήμος που στερείται Χώρο για τα σκουπίδια, ακατάλληλο πόσιμο νερό και αποχετευτικό δίκτυο στο Βραχάτι. ¨ολοι οι άλλοι Δήμοι έχουν λύσει αυτά τα βασικά θέματα και δεν αντιμετωπίζουν τα δικά μας προβλήματα. Αν στις προθέσεις του Δημάρχου Αννίβα Παπαυριάκου είναι να αφήσει το δικό του στίγμα από το δημοτιό του πέρασμα στο Δήμο, θα πρέπει να θέσει σκοπό της θητείας του αυτής, ίσως και της επόμενης, αν έχει κουράγιο να συνεχίσει, να λυθούν αυτά τα πάγια αιτήματα του Βραχατίου και του Δήμου γενικότερα… Σωστή η πρότασή σου, του είπα!

Μετά από τα ευχάριστα νέα που είχε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, από το αυτοδιοιητικό μέτωπο, της επαρχιακής οδού προς Φενεό και προστασίας του οδικού δικτύου από τις διαβρώσεις της θάλασσας μεταξύ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, δεν επαναπαύθηκε στα προβλήματα αυτά. Στενός του συνεργάτης μου είπε ότι εκτός από τις πολλές εργασίες και μικροπροβλήματα καθημερινότητας, επισκέπτεται τακτικά τα πολλά χωριά και ειδικά το Δερβένι φροντίζοντας για τον εντοπισμό και επίλυση αιτημάτων. Τρέχει, τρέχει για να τα προλάβει όλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια