Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ Φ1741

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και αναμονή της Ανάστασης...
Στον απόηχο της δραστηριότητας του ΔήμοΦυ Κορινθίων
  

Κόρινθος: 27 εκ έργα από το «Αντώνης Τρίτσης» για το δήμο Κορινθίων
  

Έχουν ήδη κατατεθεί φάκελοι για 17 εκ. ευρώ έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ενώ επίκεινται και προτάσεις ακόμα 10 εκ ευρώ έως τις 31 Μάϊου Πλήρως έρχεται να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα που έθεσε στην διάθεση της Αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση, ο δήμος Κορινθίων. Μέχρι και σήμερα έχουν κατατεθεί προτάσεις για έργα ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχει όμως και συνέχεια αφού το πρόγραμμα έλαβε παράταση για την υποβολή προτάσεων έως τις 31 Μαίου 2021.

Έχοντας στο χαρτοφυλάκιο του τις προτάσεις των 10 εκ. ευρώ που θα κατατεθούν αλλά και εκείνες που ήδη έχουν κατατεθεί στο “Αντώνης Τρίτσης” ο Δήμαρχος Κορινθίων συναντήθηκε με τον αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα λαμβάνοντας, σύμφωνα με το ενημερωτικό του δήμου, την στήριξη και την υπογραφή του υπουργού.

Στην συνάντηση πρέπει να σημειωθεί πως έδωσε το παρόν και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, κινήσεις ισχυρά πολιτικές αφού αποδεικνύουν πως η Κορινθία πλέον όχι μόνο βρίσκεται στα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και τις οριοθετεί.

«Όλους αυτούς τους μήνες έχει γίνει από την πλευρά του δήμου σημαντική δουλειά. Επιλέξαμε έργα ζωτικής σημασίας και καταθέσαμε άρτιες προτάσεις περίπου 17 εκ ευρώ έως σήμερα. Θα κατατεθούν και άλλες προτάσεις ύψους 10 εκ Ευρώ ακόμα έως το τέλος Μαΐου. Διεκδικούμε από το «Αντώνης Τρίτσης σημαντικά κονδύλια και είμαι βέβαιος μετά την σημερινή μου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα πως θα τα πάρουμε. Ο Υπουργός είχε γνώση των φακέλων μας , εξήρε την πληρότητα τους και με διαβεβαίωσε πως ο δήμος Κορινθίων θα είναι ένας από τους δήμους που θα εξασφαλίσουν γενναίες χρηματοδοτήσεις. Τα χρήματα αυτά θα γίνουν έργα για τους πολίτες, έργα για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος με το πέρας της συνάντησης.



Δήμος Κορινθίων:
2,3 εκ ευρώ για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ –Διανομή σε 7.748 συμπολίτες μας 
Β.Νανόπουλος: Είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη
  

Στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προχώρησε ο Δήμος Κορινθίων ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του ΕΠ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών.

Το πρόγραμμα είναι ύψους 2,3 εκ ευρώ ,7.748 ωφελούμενοι των 5 δήμων της Κορινθίας, 2413 στο δήμο Κορινθίων, έλαβαν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, καθαριστικά, είδη υγιεινής. Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο σημείο διανομής σημειώνοντας πως ο δήμος βρίσκεται ως οφείλει στο πλευρό των δημοτών που έχουν ανάγκη, προαναγγέλλοντας και υπογραφή της σύμβασης για το κοινωνικό παντοπωλείο.



Στις πληγείσες περιοχές του δήμου ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας
  

Στις καλλιέργειες που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό στις κοινότητες Αγίου Βασιλείου, Κουταλά και Σπαθοβουνίου του δήμου Κορινθίων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος , ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και στελέχη του ΕΛΓΑ.

Ο Δήμος συνεργάζεται με τις υπηρεσίες και πιέζει στην κατεύθυνση της άμεσης εκτίμησης της ζημιάς και της αποζημίωσης των παραγωγών.



Ασφαλτοστρώσεις στο Αγιονόρι από το Δήμο Κορινθίων
  

Τις υποδομές του συνεχίζει να βελτιώνει ο Δήμος Κορινθίων προσδίδοντας ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά τους.

Το έργο των ασφαλτοστρώσεων υλοποιείται απρόσκοπτα στην πόλη και τα χωριά του δήμου υπό την στενή επίβλεψη του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου. Την Παρασκευή παρέμβαση υλοποιήθηκε στο Αγιονόρι παρουσία του Δημάρχου, του τοπικού Προέδρου και τοπικών συμβούλων.






ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ
  

Διαβάσαμε πρόσφατα δελτίο τύπου του Δημάρχου Κορινθίων ότι ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για παραχώρηση του χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο για να δοθεί λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε που πήγε η δέσμευση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2018 όταν συναποφασίσαμε την αναπαλαίωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό της δημοτικής αγοράς ως τη μόνη εφικτή λύση για την αναγέννηση του εμπορικού κέντρου της πόλης.

► Που πήγε η προγραμματική του δέσμευση.

► Που πήγε η πρόσφατη θέση του για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό εκπόνησης μελέτης για τη δημοτική αγορά.

Εμείς ως παράταξη αντιδρούμε στη λύση της δημοτικής αγοράς ως Πανεπιστήμιο. Και να θέλαμε δεν μπορεί να μετατραπεί η χρήση του στο σχέδιο πόλης 1858 από Δημοτική Αγορά σε Κτιριακό συγκρότημα Πανεπιστημίου.

Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για «Ανακατασκευή, ανακαίνιση, ανάπλαση, ανάδειξη και εκσυγχρονισμό της ιστορικής Δημοτικής Αγοράς», όπως ακριβώς την έχουμε θέση την πρόταση αυτή στο κορινθιακό λαό.

Παράλληλα προτείνουμε εφικτές λύσεις για το πρόβλημα στέγασης των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη της Κορίνθου, κατά σειρά προτεραιότητας.

► Πρώτη πρόταση:

Αγορά των εγκαταλελειμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθου στην οδό Δημοκρατίας1.

Πρόκειται για έτοιμο διόροφο κτίριο 1.500 τ.μ. περίπου (750 τ.μ.

ο κάθε όροφος), πλέον 500 τ.μ. μεγάλου αποθηκευτικού χώρου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος αμφιθεάτρου και εστίας σίτισης.

Οι πληροφορίες μας είναι ότι η Ένωση το πωλεί και η άποψη του Πρύτανη είναι ότι πρόκειται περί ενδιαφέρουσας λύσης.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την διαρρύθμιση του κτιρίου και την δημιουργία αμφιθεάτρου. Σε ένα χρόνο από σήμερα, αν υπάρχει η αναγκαία βούληση, το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει το Πανεπιστήμιο.

Με την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου που σήμερα είναι σημείο ερημοποίησης, παράλληλα δίδεται η δυνατότητα συσχετισμού με τους όμορους χώρου του περιβάλλοντος του σιδηροδρομικού σταθμού και του παραλιακού χώρου των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου για ανάπλαση και ανάδειξη.

Τέλος απελευθερώνονται χώροι του Δημοτικού Θεάτρου για πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, εκπληρώνοντας το σκοπό για τον οποίο ανεγέρθηκε, κάνοντας ένεση στον πολιτισμό.

► Δεύτερη πρόταση: Διεκδίκηση του οικοπέδου 960 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δημοσίου στην οδό Δαμασκηνού για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών. Σε περίπτωση άρνησης δωρεάν παραχώρησης να το αγοράσει ο Δήμος και να κατασκευάσει το κτίριο.

Σε χρόνο θα πάρει πολύ περισσότερο από την πρώτη λύση και ίσως στοιχίσει ακόμα περισσότερο.

► Τρίτη πρόταση: Χωροθέτηση στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου. Η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού (ΓΠΣ) ολοκληρώνεται σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή πολύ σύντομα. Μέρος των 150 στρεμμάτων που περιέρχονται στο Δήμο μπορεί να χωροθετηθεί για τη στέγαση του Πανεπιστημίου και μάλιστα με μελλοντική επέκταση.

Εκτίμησή μας είναι ότι ψευτοδιλήμματα δεν χωράνε για το μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών. Οι αντιδράσεις των πολιτών σε σχέδια κατασκευής και στέγασης του Πανεπιστημίου στο εμπορικό κέντρο, στη δημοτική αγορά θα είναι μεγάλες.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 16/04/2021





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
  

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης υποδέχθηκε χθες Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή και στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, για τα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμαρχος αρχικά συνόδευσε τον Περιφερειάρχη σε διάφορα σημεία και χώρους ενδιαφέροντος της περιοχής και στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι:

Εξεύρεση βραχυπρόθεσμης λύσης του προβλήματος απορριμμάτων, καθώς το Λουτράκι αντιμετωπίζει δυσκολίες, που όμως θα τακτοποιηθούν οριστικά με την έναρξη λειτουργίας του έργου διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το ίδιο ζήτημα ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγία να προχωρήσει γρήγορα το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Αγίων Θεοδώρων.

Συντονισμός ενεργειών σχετικά με τη διοργάνωση του “Ράλλυ Ακρόπολις”, που διεκδικεί από κοινού η Περιφέρεια και ο Δήμος, ενόψει της επικείμενης σχετικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην Αθήνα.

Για το δρόμο: Ισθμός – Λουτράκι – Περαχώρα, όπου ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να γίνει σύντομα η διαγράμμισή του.

Διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία από κοινού με τον Δήμο θα προβεί σε τεχνικό έργο βελτίωσης των προσβάσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης περιμετρικά και στο Ηραίο, δύο σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εργολαβία της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του τμήματος Λουτράκι – Περαχώρα – Πίσια, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Τέλος, συζήτηση έγινε και για την τοποθέτηση συγκροτήματος χώρων υγιεινής(WC) στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έργο το οποίο θα γίνει με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την υλοποίηση έργων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν ποιοτικά τον Δήμο μας ως τουριστικό προορισμό.



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Πάνω από 1300 συμπολίτες μας θα λάβουν δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ
  

Πριν το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, για το 2021, διανομή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ από το Δήμο Σικυωνίων. Η διανομή θα λάβει χώρα στο Κιάτο τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Απριλίου 2021, στο τέρμα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 1300 συμπολίτες μας και πάνω από 650 νοικοκυριά θα υποστηριχθούν με βασικά προϊόντα διατροφής και προσωπικής υγιεινής πριν το Πάσχα, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (FEAD/TEBA)».

Αναλυτικά τα προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν είναι: κρέας (βόειο και χοιρινό), ελαιόλαδο, όσπρια (φακές και φασόλια), ζάχαρη, φέτα, ζυμαρικά, χυμό τομάτας, γάλα, καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα διανομής. Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα ώρα και σημείο διανομής. Οι δικαιούχοι που θα λάβουν ειδοποίηση χρειάζεται να έχουν μαζί τους:

α) αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και β) την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «ΚΕΑ» Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει την ημέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του, με την αίτησή του και την ταυτότητα του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου. Προς αποφυγή συνωστισμού για αποφυγή μετάδοσης οποιασδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης, οι δικαιούχοι παρακαλούνται:

• Να τηρούν αυστηρά τις ώρες προσέλευσης που αναφέρονται στο γραπτό μήνυμα (sms) που έχουν λάβει ατομικά στο κινητό τους τηλέφωνο.

• Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα (αν είναι δυνατόν διπλή).

• Να κρατούν τις αποστάσεις στην ειδική σήμανση στους χώρους αναμονής και παραλαβής κατά τη διάρκεια της διανομής.

Να εφαρμόζουν γενικότερα, ΟΛΑ τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, τηλ.: 27423 60130 (κα Στεργιοπούλου), 27423 60125 (κα Τρίγκα) και 27423 60117 (κα Γκαβάγια).





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Πασχαλινά δώρα στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Βέλου Βόχας
  

Στον Τομέα της Παιδικής Φροντίδας για άλλη μια χρονιά, ανεξαρτήτως των συνθηκών του κορωνοϊού και των κλειστών Βρεφονηπιακών Σταθμών, το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών ετοίμασαν και θα προσφέρουν τις επόμενες ημέρες τα πασχαλινά δώρα στους μικρούς μαθητές τους.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανέλιξη του Δήμου Βέλου Βόχας Μαρία Καλλίρη σε συνεργασία με το προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Βέλου Βέλου φρόντισαν οι μικροί μας φίλοι , το φετινό Πάσχα, να λάβουν από ένα αναμνηστικό δώρο.

Οι εργαζόμενοι με πολύ αγάπη και τηρώντας φυσικά όλους τους κανόνες υγειονομικής προστασίας , πήραν την πρωτοβουλία να ετοιμάσουν τα πασχαλινά δώρα των παιδιών.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι το προσωπικό των παιδικών μας σταθμών να ευχηθεί στους μικρούς μας φίλους και στις οικογένειές τους καλό Πάσχα και να δώσουν μία νότα χαράς σε όλα τα παιδιά.

Όλα τα παιδιά των παιδικών μας σταθμών που δεν μπορούν να χαρούν ανέμελα το παιχνίδι τους , που δεν μπορούν να δουν τους φίλους τους, που δεν μπορούν να απολαύσουν την φροντίδα που τους δίνουν οι σταθμοί μας.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο Πάσχα μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες τόσο για όλους μας όσο και για τα παιδιά μας και ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί ξανά και φυσικά περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να επιστρέψουν τα παιδιά στους κανονικούς τους ρυθμούς.



Mε μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου στον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Βέλου Βόχας.
  

Η κινητή μονάδα του ελληνικού ιδρύματος ογκολογίας θα βρίσκεται στην παραλία Βραχατίου μέχρι τις 23 Απριλίου και από τις 10 Μαϊου έως τις 28 Μαϊου θα βρίσκεται στο Ζευγολατιό έναντι της παιδικής χαράς. Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών έως και 70 ετών επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Οι εξετάσεις είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στα κάτωθι τηλέφωνα: 27413606012741360664 & 2742360329κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
  


Την Πέμπτη 22/4/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με θέμα την μελέτη υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου ρεύματος στο Δερβένι. Στον επιτόπιο έλεγχο παρουσία του Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ κ. Σ.Μπότου, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ.Α.Γκιολή,του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Β.Τσιώτου, του Αντιδημάρχου κ.Ι.Σκέρου και του προέδρου Δερβενίου κ.Ι.Ροδόπουλου συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση της μελέτης από τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε ο Δήμος να την υποβάλει προς χρηματοδότηση σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια