Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1739

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι επισημάνσεις του Σάββα Καλεντερίδη …


Aυξήθηκε η κινητικότητα, αναφέρει σε άρθρο του ο Στρατιωτικός Αναλυτής και Συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, στο θέμα της Ουκρανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ με την ενημέρωση των ηγεσιών μελών χωρών. Μετά από όλα αυτά, ο Ντμίτρι Κοζάκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης της Ρωσίας, δήλωσε ότι:

«Όλα εξαρτώνται από το πόσο μεγάλη θα είναι η φωτιά. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την Ουκρανία». Οι προτάσεις αυτές ερμηνεύθηκαν ως η πιο σκληρή δήλωση που έχει κάνει η Ρωσία σχετικά με την κρίση της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεπερνώντας μία από τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας, είπε στον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ότι «το ΝΑΤΟ είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς», προαναγγέλλοντας την υποβολή αίτησης για ένταξη της Ουκρανίας. Η κατάστασης που επικρατεί στο θέμα της Ουκρανίας, όπου πλέον είναι καταφανές ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να έρθουν σε κατάσταση σύγκρουσης το ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται:

Αν η Ρωσία –για να προλάβει τις εξελίξεις και προτού η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ–, κινηθεί να προσαρτήσει την περιοχή Ντονμπάς κατά τα πρότυπα της Κριμαίας, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ.

Αν η Ουκρανία κινηθεί να καταλάβει την Κριμαία με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η αντίδραση της Ρωσίας.

Σε όλο αυτό το σκηνικό αποκτά πράγματι τεράστιο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η Τουρκία, αφού μια ενεργός συμμετοχή της σε μέτωπα της Ουκρανίας στο πλευρό του Κιέβου και του ΝΑΤΟ, θα τη φέρει αντιμέτωπη στα μέτωπα του Ιντλίμπ, της αλ Μπαμπ και του Γκίρε Σπι – Σερεκάνιγιε στη Συρία.

Όσο για την Ελλάδα, καλό είναι οι κυβερνώντες να ανοίξουν κανένα βιβλίο να διαβάσουν τι έγινε το 1919, τότε που αντί να στείλουν το καλύτερο Σώμα, που είχε ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός να προστατεύσει τον ελληνισμό του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης από τις σφαγές, το έστειλαν στην Κριμαία όπου υπέστη άπειρες προσβολές από τους τότε συμμάχους μας, οι οποίοι έναν χρόνο μετά μας πούλησαν για τον αιμοσταγή Κεμάλ… Η Κυβέρνηση ακούει τους Έλληνες ειδικούς ή τους φλώρους του «Συστήματος» ;



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Περίθαλψη με εισπνεόμενη βουδεσονίδη;;;


Ο καθηγητής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος λέγει ότι είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από την εισπνεόμενη βουδεσονίδη, που την πρώτη εβδομάδα των συμπτωμάτων της Covid19 μειώνει την ανάγκη επείγουσας ιατρικής περίθαλψης. Η εισπνεόμενη βουδεσονίδη μέσα στις πρώτες επτά ημέρες των συμπτωμάτων της Covid-19 φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα ανάγκης επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, καθώς και τον χρόνο έως την ανάρρωση, σύμφωνα με μια μικρή, αλλά καλά σχεδιασμένη βρετανική επιστημονική μελέτη. Εάν αυτά τα ευρήματα επιβεβαιωθούν, θα έχουμε άλλο ένα όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού, τονίζει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου .

Όπως αναφέρει, δοκιμάστηκε, εάν η βουδεσονίδη είναι αποτελεσματική ως θεραπεία για την πρώιμη Covid-19 και τα αποτελέσματα της φάσης 2 της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Respiratory Medicine». Η εισπνεόμενη βουδεσονίδη είναι μια απλή, ασφαλής, καλά μελετημένη, φθηνή και ευρέως διαθέσιμη θεραπεία. Ακόμα πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, ήταν πως στην ομάδα της βουδεσονίδης καταγράφηκε στατιστικά σημαντική μείωση της ανάγκης για επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτό αντιστοιχούσε στο 14% των συμμετεχόντων που δεν έπαιρναν το φάρμακο και στο 1% για την ομάδα βουδεσονίδης. Αυτό σημαίνει σχετική μείωση κινδύνου 91% για όσους έλαβαν βουδεσονίδη, σε σχέση με την ομάδα που δεν έπαιρνε το φάρμακο.

Επιπλέον, τονίζει ότι «τα ευρεία κριτήρια ένταξης καθιστούν αυτήν την φαρμακευτική παρέμβαση πολύ σημαντική για τα συστήματα υγείας παγκοσμίως και ιδιαίτερα για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», καθώς επίσης ότι «σε χώρες υψηλού εισοδήματος, η εισπνεόμενη βουδεσονίδη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα για τη μείωση της πίεσης στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, έως ότου μπορεί να επιτευχθεί εκτεταμένος εμβολιασμός. Επίσης, η αποτελεσματικότητα της εισπνεόμενης βουδεσονίδης στη μάχη της πανδημίας είναι απίθανο να επηρεαστεί από οποιαδήποτε αναδυόμενη παραλλαγή του ιού. Χρειάζεται αυτή η μελέτη να συνεχιστεί και σε μεγαλύτερο πληθυσμιακό δείγμα και κυρίως σε ενήλικες άνω των 40, ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα για την πρόληψη σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες που έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες δυσμενούς εξέλιξης της νόσου. Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σε αυτή τη μελέτη, είναι σημαντικά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά». Μετά από αυτά , αναφύεται το καυτό ερώτημα: Γιατί αυτή η πρεμούρα για τα εμβόλια και όχι η άλλη θεραπεία;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια