Header Ads

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΝΤΟΥΣΚΟ φ.1738

Κωπηλασία-Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπουδαία πρόκριση στο Τόκιο πήρε ο Στέφανος Ντούσκος


Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, με χρόνο 6:52.22.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας, Στέφανος Ντούσκος , θα δώσει το «παρών» για δεύτερη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς του Ρίο ντε Τζανέρο, το 2016.

Ήδη, από το 2019 είχε πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου των γυναικών με τις Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου, ενώ απομένει μια ακόμη ευκαιρία για όλα τα πληρώματα παγκοσμίως -και τα ελληνικά- στη Λουκέρνη στην τελική Προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα στα μέσα Μαΐου (15-16/5).

Το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαν κερδίσει και τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ζωή Φίτσιου που με εξαιρετική εμφάνιση είχαν τερματίσει στη 2η θέση του τελικού με χρόνο 7.11.14. Ωστόσο, η πρώτη θέση του Στέφανου Ντούσκου εν συγκρίσει με τη δική τους 2η είναι αυτή που με βάση το κριτήριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FISA) προσφέρει το εισιτήριο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οδηγία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας μόνο ένα ελληνικό πλήρωμα μπορούσε να προκρίθεί στο Τόκιο από τη συγκεκριμένη ρεγκάτα (Βαρέζε).

Αντίθετα εκτός των θέσεων που έδιναν δικαίωμα συμμετοχής στο Τόκιο έμεινε στο σκιφ, η Αννέτα Κυρίδου, αφού στον τελικό πήρε την 6η θέση με 7:58.45, πολύ μακριά δηλαδή από τις τρεις πρώτες θέσεις που έδιναν ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς, τις οποίες κατέλαβαν κατά σειρά τερματισμού η Ρωσίδα Παχάτσεν (7:30.57), η Ουκρανή Ντιμτσένκο (7:41.30) και η Άρσιτς από τη Σερβία (7:42.41). H Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μια άτυχη στιγμή στο ζέσταμα λίγο πριν την εκκίνηση, όταν βρέθηκε στο νερό, αλλά αποφάσισε να αγωνιστεί κι ενώ επικρατούσε χαμηλή θερμοκρασία (4 βαθμοί κελσίου).

Τρείς θέσεις μακριά από τη ζώνη πρόκρισης έμειναν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Σταύρος Σουλαρίκας που τερμάτισαν 5οι στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:34.01. Τα δυο εισιτήρια πήραν το πλήρωμα της Ουκρανίας με 6:23.70 και αυτό της Πορτογαλίας με 6:24.97.

«Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου»

Πασιχαρής για την επίτευξη του στόχου του, ο Στέφανος Ντούσκος, δήλωσε αμέσως μετά τη σημαντική αυτή στιγμή στην αθλητική καριέρα του: «Το προετοίμαζα πολύ καιρό. Η προετοιμασία μου καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν πολύ σκληρή. Βελτιώθηκα από πέρυσι και ανταμείφθηκαν και οι κόποι μου γιατί προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια τώρα για να έρθει η στιγμή να πάρω αυτήν την πρόκριση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος!».

Ερωτηθείς για τους επόμενους στόχους του, ο Έλληνας κωπηλάτης τόνισε: «Από σήμερα, επόμενος στόχος μου είναι να προκριθώ στον τελικό του σκιφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Να βελτιώσω τη θέση μου εν συγκρίσει με αυτή που κατέλαβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, δηλαδή την 6η θέση, και να προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο».

ΠΗΓΗ ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια