Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ.1737


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
   


Συστάθηκε κυβερνητική επιτροπή για το Τατόι – «Έργο πολιτισμού και πράσινης ανάπτυξης»
  

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό της ανάδειξης και αξιοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου in.gr 29 Μαρτίου 2021 Αυτές είναι οι αλλαγές στο σώμα μας ανά δεκαετία – Από τα 20 έως και τα 50 Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό της ανάδειξης και αξιοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Οριστική πρόταση Η Επιτροπή συγκροτείται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, τους Υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιους για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και τους Γενικούς Γραμματείς Πολιτισμού και Υποδομών. Η Επιτροπή είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την επιτάχυνση του συνόλου των ενεργειών που απαιτούνται για την αποκατάσταση και ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου, σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Η μελέτη αυτή διαμορφώνει μια οριστική πρόταση για την ανάπτυξη του Κτήματος Τατοΐου, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό προορισμό σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, ελκυστικό για όλες τις ηλικίες, κατά την διάρκεια όλου του έτους, μέσω φιλικών προς το περιβάλλον υποδομών και δραστηριοτήτων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την βιωσιμότητά του.

Η μελέτη αξιοποίησε προηγούμενες προτάσεις, οι οποίες επανεξετάστηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέες ιδέες και δεδομένα. Οι νέες προτάσεις σέβονται το υφιστάμενο περιβαλλοντικό υπόβαθρο την ταυτότητα του ακινήτου και το πολεοδομικό καθεστώς, και αξιοποιούν σύγχρονα πολεοδομικά εργαλεία. Για την διαμόρφωση και κυρίως την υλοποίηση του σχεδίου τέθηκαν δύο βασικές αρχές:

-Σεβασμός στην Ιστορία, το Περιβάλλον και την Κοινωνία με την εξασφάλιση των εξής παραμέτρων:

-Διάσωση και αποκατάσταση κτιρίων και ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων και αγροτικών δραστηριοτήτων του κτήματος.

-Προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη του δασικού οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας στο σύνολο της έκτασης.

-Ισορροπία και συνέργεια μεταξύ του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και του Κτήματος.

-Προσβασιμότητα και ανάπτυξη χρήσεων για μεγάλο εύρος κοινού.

Έργο πολιτισμού και πράσινης Ανάπτυξης Υπενθυμίζεται ότι κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι.

«Από την πλούσια ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου επιτρέψτε μου πολύ γρήγορα να ξεχωρίσω ένα θέμα ακόμα, το οποίο θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και πιστεύω ότι με έναν τρόπο ενώνεται και με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αναφέρομαι στην αποκατάσταση και στην αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοΐου, για το οποίο θα μας μιλήσει η Υπουργός Πολιτισμού.

»Είναι ένα έργο πολιτισμού, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σημαντικότατο έργο Πράσινης Ανάπτυξης που και αυτό από σχέδιο γίνεται πράξη, θα δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου και πράγματι επιτρέψτε μου να πω ότι έχοντας ασχοληθεί αρκετά με το θέμα αυτό αποτελούσε ντροπή για την Ελληνική Πολιτεία το γεγονός ότι αυτός ο θαυμάσιος χώρος είχε περιέλθει στη δραματική κατάσταση στην οποία τον παραλάβαμε».




Ερώτηση για το «εάν πάγωσε» ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες
  


«Καταλύεται την μυστικότητα της ψήφου» δήλωσε η ‘Ολγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσουν δια επιστολής οι βουλευτές Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης και 47 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «εάν πάγωσε» ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες.

news24729 Μαρτίου 2021 21:36 Το ζήτημα αν τελικά «πάγωσε ο περιβόητος διαγωνισμός των 515 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ταυτότητες, 20 μήνες μετά την αδικαιολόγητη ματαίωση και επαναπροκήρυξη του από τη Νέα Δημοκρατία» φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία.ADVERTISING Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την ερώτηση που κατέθεσε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης και 47 ακόμη βουλευτές προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αξιωματική αντιπολίτευση «υπενθυμίζει ότι αν και από 2 Αυγούστου 2021 τίθενται σε ισχύ ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ) 2019/1157 που επιβάλλει αυξημένες προδιαγραφές και σταδιακή κατάργηση των σημερινών δελτίων ταυτότητας και εγγράφων ασφαλείας, ωστόσο η Κυβέρνηση με τις παλινωδίες της και την αδικαιολόγητη ματαίωση του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ θέτει εν αμφιβόλω την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας. Μάλιστα αν και η Κυβέρνηση διαφήμιζε ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωνόταν το 2019 και το 2021 θα ξεκινούσε η έκδοση των Νέου Τύπου Ταυτοτήτων, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχει εμπλοκή ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο διαγωνισμός θα τραβήξει για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη».

Επιπλέον οι βουλευτές ερωτούν πόσες προσφορές κατατέθηκαν τελικά, αφού οι φωτογραφικοί νέοι όροι που έθεσε η Νέα Δημοκρατία περιόριζαν τον ανταγωνισμό, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος σε βάρος των φορολογουμένων. Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση ερωτά πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη συνέχεια έκδοσης δελτίων ταυτοτήτων κι εγγράφων ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών μέχρι να ολοκληρωθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, αφού η υπάρχουσα σύμβαση προμήθειας ταυτοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκπνέει σε 2 εβδομάδες (14.04.21).






Ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί χωρίς στοιχειώδη εθνική συνεννόηση για το Ταμείο Ανάκαμψης
  

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, το σχέδιο αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι κρατικό μυστικό και η επιτυχία του είναι συνάρτηση της στήριξης και της συνέργειας όλων των δυνάμεων της χώρας in.gr 29 Μαρτίου 2021 Αυτές είναι οι αλλαγές στο σώμα μας ανά δεκαετία – Από τα 20 έως και τα 50 «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς την στοιχειώδη εθνική συνεννόηση. Καμία έως τώρα συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και ελάχιστη δημόσια διαβούλευση και μόνο σε γενικούς άξονες», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ τονίζεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός «αντιλαμβάνεται την πολύ καθυστερημένη συζήτηση στη Βουλή που προανήγγειλε, ως τυπική διαδικασία επικύρωσης τετελεσμένων». Ταυτόχρονα το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι «η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μεγάλη εθνική υπόθεση, δεδομένου μάλιστα ότι η χρονική περίοδός της υπερβαίνει την θητεία αυτής της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, το σχέδιο αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι κρατικό μυστικό και η επιτυχία του είναι συνάρτηση της στήριξης και της συνέργειας όλων των δυνάμεων της χώρας.

«Αυτό πιστεύουμε και αυτό θα επιδιώξουμε καθώς αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπο






Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Διώξεις γιατρών»

  


Ο κ. Βαρουφάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις ποινικές διώξεις εναντίον γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, όταν διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται.

Θέμα «διώξεων γιατρών» θέτει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει, «από την απαρχή της πανδημίας, ένα χρόνο τώρα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση διατρανώνουμε την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, που παρά τις τραγικές ελλείψεις, δίνουν ηρωικό αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τους πληγέντες από τον κορονοϊό». - Εισαγγελικές διώξεις σε βάρος των προέδρων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Διοικητικών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για μη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στην Βουλή στο ερώτημα αν συνάδουν οι δηλώσεις εκτίμησης προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ με τις διοικητικές και ποινικές διώξεις εναντίον τους, όταν τολμούν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να σώζουν τις ζωές των συμπολιτών μας.





Για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης από την κυβέρνηση
  


29 Μαρ 2021: Το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σχέδιο ΕΕ και αστικής τάξης για την διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, με νέες θυσίες για το λαό. Αυτό το Ταμείο δεν είναι ένα ουδέτερο αναπτυξιακό εργαλείο, αντίθετα θα το πληρώσουν ακριβά οι λαοί της Ευρώπης, ενώ κάθε εκταμίευση θα συνοδεύεται από νέα, δρομολογημένα, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Πρόκειται στην ουσία για ένα πανευρωπαϊκό “super μνημόνιο”, το οποίο στην Ελλάδα έχουν χαιρετίσει όλα τα κόμματα του ευρωενωσιακού τόξου.

Οι συνέπειες για τον λαό ομολογούνται πίσω από τις λέξεις του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης. Το “εξωστρεφές, ανταγωνιστικό μοντέλο” είναι το μοντέλο που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Τα “πήλινα πόδια” αυτού του μοντέλου έσπασαν την περίοδο της πανδημίας.

Πίσω από τις αναφορές του πρωθυπουργού για “φορολογικό σύστημα το οποίο θα είναι φιλικό προς την ανάπτυξη” έρχονται νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, φορτώνοντας τα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, την ίδια στιγμή που για τους μικρούς επαγγελματίες και τους εργαζόμενους τα χρέη της περιόδου της πανδημίας μετατίθενται στο ακέραιο για αργότερα.

Η πολιτική της ΕΕ για την Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία που συνυπογράφουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα, με τις πανάκριβες ΑΠΕ, είναι φιλική μόνο για τα λόμπι της “πράσινης οικονομίας” και εχθρική για τον λαό και το περιβάλλον, που καλείται να πληρώσει την κρατική στήριξη για τις “πράσινες” επενδύσεις των ομίλων, το πανάκριβο ηλεκτρικό “πράσινο ρεύμα” τους “πράσινους” έμμεσους φόρους.

Ο μόνιμος στόχος της ΕΕ, της άρχουσας τάξης και όλων των αστικών κομμάτων για ανάκαμψη των κερδών βρίσκονται στον αντίποδα με τις σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Με την οργανωμένη δράση του ο λαός μπορεί να βάλει στο προσκήνιο τις δικές του προτεραιότητες, την πάλη για έναν δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τις δικές του ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.





Το μόνο πραγματικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι η παραγωγή πρωτογενούς πλούτου
  


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Η κυβέρνηση δυστυχώς απέδειξε ότι όλες οι ανακοινώσεις τους τελευταίους μήνες περί του δήθεν ευεργετικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, αποτελούσαν μία απελπισμένη επικοινωνιακή διαχείριση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Αντί ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει επανεκκίνηση του παραγωγικού μοντέλου της πραγματικής οικονομίας, επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή, ενίσχυση δράσεων που προάγουν τον εθνικό προστατευτισμό και τον οικονομικό πατριωτισμό, επιδόθηκε σε μία αερολογία άνευ προηγουμένου, παρουσιάζοντας διαφορετικά μεγέθη από αυτά που ο ίδιος είχε εξαγγείλει προ ολίγων μηνών και σκόρπισε τα υποτιθέμενα δισεκατομμύρια σε δραστηριότητες που νομοτελειακά θα εκπατρίσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εκτός Ελλάδος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, και συνεχίζει:

«Κουβέντα για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας, για τους βασικούς πυλώνες προόδου αλλά και εθνικής ασφάλειας, όπως η πρωτογενής παραγωγή που εγγυάται την αυτάρκεια της Ελλάδας στην επισιτιστική κρίση που έρχεται.

Ένα “εθνικό σχέδιο ανάκαμψης” που θα ευνοήσει μόνο τους αεριτζήδες, τους μεσάζοντες, την γερμανική βιομηχανία και όχι την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το μόνο πραγματικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης, που εγγυάται την αυτόνομη πορεία της πατρίδας μας με πραγματική παραγωγή πρωτογενούς πλούτου ώστε να σπάσουμε τα δεσμά του δανεισμού και της υποτέλειας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.



Εμπαιγμός της Ελλάδας η κοινή δήλωση των 27 της ΕΕ


Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 12:58 «Η κοινή δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία συνιστά ακόμη έναν εμπαιγμό του Ελληνισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. «Ακόμα και σε αυτή την ιστορική ημέρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αγνόησαν την Ελλάδα και την Κύπρο, «χάιδεψαν» την Τουρκία που εξακολουθεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που - υποτίθεται - είναι και ευρωπαϊκά. Την ίδια στιγμή όμως η ΕΕ δεν φείδεται να επιβάλει κυρώσεις σε τρίτες χώρες που ουδεμία σχέση έχουν με την Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια