Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1736

Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ 
Βουλευτής Ν. Κορινθίας

«Σε μια δύσκολη εθνική προσπάθεια το μόνο πολιτικό μέλημα του Σύριζα είναι να αποδομεί και όχι να συνδράμει , να διχάζει και όχι να ενώνει»

  


Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με περίσσια δύναμη και πειθαρχία απέδειξε, ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Απέδειξε, ότι και ατομική ευθύνη διαθέτει και συλλογική υπευθυνότητα. Στάθηκε στο πλευρό της επιστήμης και της πολιτείας προστατεύοντας το Υπέρτατο αγαθό της Υγείας. Γνωρίζουμε πλέον ότι πρόκειται για έναν αγώνα διαρκείας, όπως επίσης γνωρίζουμε και ότι το περίσσευμα αντοχής της ελληνικής κοινωνίας σιγά σιγά εξαντλείται.

Η κοινή μας, όμως, προσπάθεια είχε αποτελέσματα, το ΕΣΥ ενισχύθηκε και ενισχύεται , ο εμβολιασμός προχωράει και ακόμα και σήμερα η χώρα μας τα έχει καταφέρει καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Γι’ αυτό έχει αξία να μην λυγίσουμε τώρα, την ύστατη στιγμή που το φως της επιστροφής στην κανονικότητα φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα. Κάθε ζωή που μπορούμε να προστατεύσουμε, έχει Αξία.

Αρκεί να μην παρασυρθούμε από τις φωνές του λαϊκισμού που προσπαθούν να ξαναζεστάνουν την ατμόσφαιρα του 2015, παίρνοντας δήθεν το Ρίσκο ακόμα και για τις ζωές των άλλων, καλώντας τους άκουσον άκουσον σε διαδηλώσεις , πορείες και συγκεντρώσεις. Ας αφήσουμε στο περιθώριο την αντιπολίτευση της Απελπισίας, που επενδύει απροκάλυπτα, με την διχαστική της ρητορική και πρακτική πάνω στην δυσκολία διαχείρισης μιας παγκόσμιας υγειονομικής Κρίσης. Ας αφήσουμε στο περιθώριο την αντιπολίτευση της Απελπισίας που κυνηγά το κύμα του κοινωνικού κορεσμού, ενώ οι υγειονομικοί μας προσπαθούν να αποκρούσουν τα απανωτά κύματα της πανδημίας και τις μεταλλάξεις της .

Είναι λυπηρό, το ότι σε αυτήν την εθνική προσπάθεια το μόνο μέλημα του Σύριζα είναι να αποδομεί και όχι να συνδράμει , να διχάζει και όχι να ενώνει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η τήρηση και η προστασία της νομιμότητας είναι θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μας και κανείς δεν εξαιρείται από το παραπάνω συνταγματικό αξίωμα. Αλλά, αυτή η ορθή ευαισθησία για την προστασία της νομιμότητας δεν μπορεί να είναι αλά καρτ.

Ποιός αβαντάρει άραγε πολιτικά κυρίες και κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους επικίνδυνους μπαχαλάκηδες που πετάνε μολότοφ σε περιπολικά και σε αστυνομικά τμήματα στοχεύοντας στην πρόκληση κοινωνικής έκρηξης; Με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις απαράδεκτες εικόνες που είδαμε χθες στην Νέα Σμύρνη. Ένας τραυματισμένος αστυνομικός στο έδαφος. Λες και αυτός δεν είναι εργαζόμενος , δεν έχει οικογένεια, δεν έχει δικαιώματα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την απαράδεκτη εικόνα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, λίγες μέρες νωρίτερα για την οποία διατάχθηκε άμεσα ΕΔΕ και θα αποδοθούν ευθύνες .

Κυρίες και κύριοι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι σε κάθε ιστορικά δύσκολη στιγμή της χώρας εσείς επενδύετε στο μπάχαλο, με γκεμπελικές γενικεύσεις, απομονώνοντας περιστατικά για να αμφισβητήσετε εκ θεμελίων δημοκρατικούς θεσμούς.

Για να αμφισβητήσετε εκ θεμελίων τον ρόλο της αστυνομίας, της δικαιοσύνης, της κυβέρνησης, ώστε να κεντρίσετε το θυμικό της ελληνικής κοινωνίας. Είστε πολιτικά αδίστακτοι! Και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η κομματική σας επιβίωση. Εδώ δεν διστάσατε να συνταχτείτε ακόμα και με μια ισχνή μειοψηφία που διακηρύττει ότι ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 17 Νοέμβρη, αμφισβητώντας ανοιχτά το κράτος δικαίου. Είστε απελπισμένοι και προσπαθείτε να ωθήσετε την ελληνική κοινωνία στα άκρα, δηλαδή στο προνομιακό σας πεδίο. Αλλά το 2021 δεν είναι 2015. Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός δεν θα σας επιτρέψουν να γυρίσετε την χώρα πίσω.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η βία δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα αποτελέσει ποτέ λύση, για κανένα ευνομούμενο κράτος. Και θα πρέπει να καταστεί καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η τήρηση του νόμου αποτελεί την ασφαλιστική μας δικλείδα για την ειρηνική κοινωνική μας συνύπαρξη. Επομένως, όσοι ονειρεύονται την Δημοκρατία σε Ομηρία καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν. Όσοι ονειρεύονται την κοινωνία στις Φλόγες θα απογοητευτούν. Οι καιροί άλλαξαν και οι μάσκες έπεσαν.

Η Δημοκρατία και η Κοινωνία απαιτούν Ενότητα και Ηρεμία, Σοβαρότητα και Υπευθυνότητα για να ξεπεράσουμε αυτήν την δύσκολη συγκυρία. Και να Είστε σίγουροι ότι σε λίγο χρονικό διάστημα ενώ εσείς θα βρίσκεστε ακόμα στο Σκοτάδι των φαντασιώσεών σας, ο ελληνικός λαός θα είναι ελεύθερος και θα αγωνίζεται στο ΦΩΣ , μαζί με την κυβέρνηση μας για την αναγέννηση της Χώρας. Και θα τα καταφέρουμε όπως πάντα χωρίς εσάς, αλλά και για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια