Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1735

Συνάντηση εργασίας για την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

  

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου είχαν στο δημοτικό κατάστημα Αγίων Θεοδώρων, χθες Πέμπτη 4 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριο Κοσμόπουλο.

Ειδικότερα, παρουσία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Αθηνάς Κόρκα και Χάρη Βυτινιώτη, του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη, του αντιδημάρχου Σπύρου Ράτη, καθώς και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κορινθίας Νίκου Λούτα, όπως και του προέδρου των Αγίων Θεοδώρων Αρη Κωνσταντή, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αναβάθμιση της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, ιδιαίτερα στην διαδρομή που περνά μέσα από πόλεις και χωριά, όπως η Κινέττα και οι Αγιοι Θεόδωροι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως επακόλουθο της εξ αρχής συμφωνίας που έχει γίνει μεταξύ των περιφερειαρχών Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και Αττικής Γιώργου Πατούλη.






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΚ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Δ ΤΟΥΣΟΥΛΗΣ - Α ΓΚΙΟΛΗΣ
  


Τον Αντιπεριφεριάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου στο Διοικητήριο της ΠΕ Κορινθίας ο Καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών κ. Δημήτρης Τούσουλης και νυν Αντιπρύτανης Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αναφέρθηκαν αναλυτικά στην παγκόσμια πανδημία, που πλήττει τη χώρα μας και στο γεγονός της ένταξης του Νομού Κορινθίας στο «βαθύ κόκκινο» από σήμερα έως τις 16 Μαρτίου, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της τήρησης των απαιτούμενων μέτρων, όπως ακριβώς ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ.

Ο κ. Γκιολής χαρακτηριστικά επανέλαβε, πως «δε φοβόμαστε αλλά προστατευόμαστε. Ασπίδα μας είναι η γνώση. Ενημερωνόμαστε από τους ειδικούς και ακολουθούμε τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας». Τέλος, συζήτησαν σε βάθος χρόνου, καθώς θα περάσει η κρίση της πανδημίας, για δράσεις ιατρικών εξετάσεων προκειμένου στην πρόληψη των πολιτών, σε χωριά και πόλεις του νομού Κορινθίας με τη συμβολή συναδέλφων ακαδημαϊκών.




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΓΚΙΟΛΗ - ΚΟΡΚΑ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΘΙΚΙΩΝ

  

Σε ιστορικά διατηρητέα μνημεία της περιοχής των Αθικίων έκαναν αυτοψία, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, κα Αθηνά Κόρκα -και συγκεκριμένα στους ναούς του Αγίου Δημητρίου Αθικίων και της Παναγίας Ρητού. Τους Αντιπεριφερειάρχες συνόδευσε κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων υπό τον διευθυντή κ. Νίκο Λούτα, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος των Αθικίων κ. Τάσος Μαρίνος, καθώς και μέλη της επιτροπής Αρχείο Ρητού – Αθικίων «Η Μνημοσύνη».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Αθικίων εξέφρασε ευχαριστίες προς την περιφερειακή Αρχή «για την καλή και ουσιαστική συνεργασία», όπως σημείωσε, καθώς και για τα αντιπλημμυρικά αλλά και τα έργα οδοποιίας που υλοποιούνται στην περιοχή, αναφερόμενος ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα «για το ενδιαφέρον που δείχνει, ώστε τα μνημεία -που τόσα χρόνια δεν έχουν συντηρηθεί- να συντηρηθούν και να αναδειχθούν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΟΣΑΚ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  
  
Θέματα που αφορούν την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Κορινθία, δεδομένης της υφιστάμενης λειψυδρίας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής είχε στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας την Τρίτη 9 Μαρτίου με τους δημάρχους του νομού και τον πρόεδρο του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας).

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την λειψυδρία, καθώς και τρόποι ορθολογικής διαχείρισης του νερού, προκειμένου να διασφαλίζονται οι απαραίτητες για την άρδευση των καλλιεργειών ποσότητες.

Ο κ. Γκιολής δεσμεύθηκε ότι η Π.Ε. θα προβεί σε καθαρισμούς και αποκατάσταση σε όποια στοιχεία της αρδευτικής υποδομής κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη παρέμβασης .

Στη συνάντηση συμμετείχαν, οι δήμαρχοι Κορινθιων Βασίλης Νανόπουλος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Νεμέας Κώστας Φρούσιος, ο πρόεδρος του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας) Ηλίας Ανδρικόπουλος καθώς και οι επόπτες του εν λόγω Οργανισμού Νίκος Ρόζος, Γιώργος Σάρλας και Παύλος Γιαννακάκος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΚΙΟΛΗΣ
  

Το Κέντρο Υγείας και εμβολιαστικό κέντρο Κορίνθου επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και συναντήθηκε με συναδέλφους ιατρούς όπως τον παιδίατρο κ. Μιχάλη Τσακίρη και τη γενική ιατρό κα Εμυ Τσαλτα, διαπιστώνοντας πως καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 200 άτομα στα πλαίσια των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Γκιολής παρέδωσε 500 rapid test για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην επόπτρια κινητών ομάδων μονάδων υγείας (Κ.Ο.Μ.Υ) του νομού Κορινθίας κα Ιωάννα Τζουμάρη και στη διευθύντρια Κ.Υ. Κορίνθου κα Βασιλική Παπακωνσταντίνου.

Αναφέρθηκαν από κοινού στην άψογη συνεργασία από την αρχή της θητείας της περιφερειακής αρχής και στάθηκαν ακόμα περισσότερο στις συνθήκες του τελευταίου έτους όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας-όπου τον γνωρίζουν από την πολύχρονη συνεργασία τους στο Ε.Σ.Υ- συνεργάστηκαν με πνεύμα ομαδικότητας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Τέλος ο κ. Γκιολής τους ευχαρίστησε γι άλλη μία φορά και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο αυτό έργο τους, όντας σχεδόν ένα χρόνο τώρα στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  

Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου.

“Η κατάσταση, από πλευράς υλικού, είναι απαράδεκτη” σημείωσε ο περιφερειάρχης στην εν λόγω σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες -Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος-, όπως επίσης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Κατά την σύσκεψη προσδιορίστηκαν τα κρατικά κτήρια -συνολικά 5 χώροι, ένας ανά Περιφερειακή Ενότητα- όπου θα φυλάσσεται το νέο υλικό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, του οποίου η προμήθεια θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Το υλικό αυτό περιλαμβάνει, σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, είδη κλινοστρωμνής, κι ακόμα γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, φανούς θυέλλης, δεξαμενές νερού κ.α.

Την ευθύνη για τις πιο πάνω ενέργειες θα έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, όπως επισήμανε ο Π. Νίκας προσθέτοντας, ότι επικεφαλής στις κατά υπηρεσίες Π.Π. ανά Περιφερειακή Ενότητα θα τοποθετηθούν πολιτικοί μηχανικοί.

Εξ άλλου, στην ίδια σημερινή σύσκεψη δόθηκε από τον περιφερειάρχη εντολή να ξεκινήσουν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, εν όψει της επόμενης θερινής περιόδου, καθαρισμούς πρανών και καθαρισμούς – διανοίξεις δασικών δρόμων, μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις με την Δασική Υπηρεσία και το Δασαρχείο.




Σύσκεψη με το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο “Αντώνης Τρίτσης” για το 1821
  

Η πρόταση που έχει υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” και της σχετικής πρόσκλησης με τίτλο “Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021”, συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη, που ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας είχε την Δευτέρα 8 Μαρτίου, με την Ιωάννα Πρίφτη προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Στη σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή και της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου, όπως επίσης εκπροσώπων της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” -μεταξύ των οποίων ο γενικός διευθυντής λειτουργίας, Αθανάσιος Κανταρτζής και η υπεύθυνη του Τμήματος Συντονισμού με ΟΤΑ και φορείς, Κάτια Πετροπούλου- αναλύθηκε η πρόταση της Περιφέρειας, η οποία θα δημοσιοποιηθεί αύριο, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη παρόμοια σύσκεψη, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση των έργων που θα προκριθούν.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, στον άξονα προτεραιότητας “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”, με τίτλο “Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021” απευθυνόταν από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας, προκειμένου να εισηγηθούν δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οπως τόνισε δε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια αποσύρει το ενδιαφέρον της για ανάλογα έργα που δρομολογούν οι δήμοι μέσω αντίστοιχων προτάσεων στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.



Rally Κορίνθου 2021 με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή είχε η οργανωτική επιτροπή του Rally Κορίνθου 2021, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την διοργάνωση του εν λόγω αγώνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της Αγωνιστικής Λέσχης Κορινθίας ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στον νομό μέσα από τις δράσεις και πρωτοβουλίες της ΑΛΑ Κορινθίας.

Για το Rally Κορίνθου 2021, που σύμφωνα με το Πρόγραμμα του 2021 της ΟΜΑΕ, είναι ενταγμένο στο Κύπελλο Χώματος και θα διεξαχθεί το διήμερο 10 και 11 Απρίλιου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι θεσμικός υποστηρικτής της διοργάνωσης.

Σημειώνεται, ότι στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση και για το Rally Acropolis και την προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή του στην Ελλάδα και ειδικά στην Κορινθία, με τον αντιπεριφερειάρχη να διαβεβαιώνει -για μια ακόμα φορά- την στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά από τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα προς την Επιτροπή και το υπουργείο Αθλητισμού, για την επιστροφή του αγώνα.





Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών

  

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε το Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου, με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο νέος νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Περιφερειών.





Καταγραφή αναγκών σε εξοπλισμό των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  

Οι ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό καταγράφηκαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν οι διοικητές των νοσοκομείων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, έγινε συζήτηση για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται σε κάθε νοσοκομείο και καταγράφηκαν οι ανάγκες σε εξοπλισμό.

Η κατάσταση αυτή θα υποβληθεί προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς το συγκεκριμένο Ταμείο μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού για τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.



    



Δεν υπάρχουν σχόλια