Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1735



ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Αποκαλύφθηκαν τα fake news της ΄Αγκυρας…


Την προηγούμενη εβδομάδα οργίασε η Τουρκία με τις δηλώσεις αξιωματούχων της Κυβέρνησης, που διατυμπάνιζαν με πηχυαίους τίτλους την επικείμενη συμφωνία δημιουργίας ΑΟΖ με την Αίγυπτο σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Ήταν αρκετή η επίσκεψη τη Δευτέρα του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στη φίλη χώρα της Αιγύπτου για να αποδειχθεί σε όλη του τη δυσωδία το fake news της Τουρκίας. Ήδη οι δηλώσεις των δύο ΥΠΕΞ βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Kαμία συμφωνία Τουρκίας-Αιγύπτου-Η αιγυπτιακή πλευρά κατανόησε τις ελληνικές αιτιάσεις Κανένα θέμα δεν υπάρχει με την Αίγυπτο, όπως είχε αναφέρει από την αρχή το Πενταπόσταγμα. Ήδη από το πρωί, πηγές από το Κάϊρο ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την Τουρκία. Εδώ και κάποιες ημέρες, η Άγκυρα φαίνεται να εκλιπαρεί την Αίγυπτο να συζητήσουν την οριοθέτηση ΑΟΖ, με την απάντηση από πλευράς Καΐρου να είναι αρνητική. Η Άγκυρα επαναφέρει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου αποσκοπώντας στον καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο όπως είχε αναφερθεί σε σχετικό άρθρο, με συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παρέθεσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, στo Bloomberg.

Διπλωματικές πηγές της Αιγύπτου, που επικαλείται το Arab News, ανήμερα της άφιξης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη χώρα, διέλυσαν τις φήμες και υπενθυμίζουν τη δέσμευση της Αιγύπτου έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου για το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τις ισχυρές σχέσεις και δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν το συντονισμό των ενεργειών τους σε θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασαφηνίστηκε στις συζητήσεις των δύο υπουργών ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας… Είναι φανερό ότι η Ελλάδα στο πρόσωπο του Υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια έχει βρει τον άνθρωπό της, που δεν σκέπτεται κόπους, ταξίδια και διεθνείς επικοινωνιακές διπλωματικές επιχειρήσεις προσέγγισης ομολόγων του, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα της χώρας μας έναντι των επεκτατικών διαθέσεων της Τουρκίας. Ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη αντίστασης στις έξωθεν πιέσεις, αλλά και των εθνομηδενιστών της ενδοχώρας…






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Διαπίστωση που προβληματίζει!


Όπως είναι γνωστό στους «ψεκασμένους», όπως θέλουν να ονομάζουν τους ενήμερους πολίτες, χλευάζοντάς τους οι «Συστημικοί», επικρατεί έντονος προβληματισμός σε σχέση με τα άτομα που έχουν διοριστεί μέσα στην Ελληνική Αστυνομία και δρουν ως «κουκουλοφόροι», σπάζοντας ακόμα και τις περιουσίες πολιτών (αυτοκίνητα) και βρίζοντας τα Θεία. Γνωστή δημοσιογράφος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα γίνονται, λέγοντας:

«Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους τρομοκρατεί. Αυτό δεν το είδαμε όχι μόνο στον άγριο ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, αλλά δεν το είδαμε ούτε στην Θεσσαλονίκη, στην Δράμα, στην Κέρκυρα, στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα με ξυλοδαρμούς ακόμα και δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Πριονίζει την σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και του πολίτη».

Αν τα προαναφερθέντα ληφθούν σοβαρά υπόψη, τότε όλα δείχνουν πως κάποιοι, ενδεχομένως, θέλουν την πρόκληση χάους, η οποία θα επιφέρει ακόμα σκληρότερα μέτρα αστυνόμευσης. Το όλο σκεπτικό οδηγεί στην υποψία «Μαυρων επιχειρήσεων», που μαγειρεύονται από κάποια κέντρα αποφάσεων με απώτερο στόχο. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ: Αν οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια την Αστυνομία, ποιοι θα αναλάβουν να επιβάλλουν «τάξη και ασφάλεια»; Θα ζητήσουμε εφαρμογή της «Συνταγής του Λοχία;». Και ποίος θα είναι ο «Λοχίας», αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις έβαλαν μυαλό και δεν αναμειγνύονται;

Η δημοσιογράφος ζήτησε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα πέραν των καμερών στους αστυνομικούς, να οριοθετήσει την δράση τους, βάζοντας μία ανεξάρτητη αρχή να επιβλέπει!!! Πόσο ανεξάρτητη θα είναι όμως αυτή η αρχή και ποιοί θα την ορίζουν; Αυτές οι «Ανεξάρτητες Αρχές», όπως οι ΜΚΟ, αποτελούν την κακοδαιμονία της σύγχρονης Ελλάδας.Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως «έχουμε φτάσει σε σημείο να φοβόμαστε να βγούμε χωρίς ταυτότητα από το σπίτι μας, γιατί μπορεί να οδηγηθούμε στο τμήμα. Και να έχουμε και τα παιδιά μας μαζί». Το πρόβλημα και η «λύση», πάνε, ωστόσο, «πακέτο».

Πηγή πληροφόρησης: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια