Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1733

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Μήνυμα Δημάρχου Κορινθίων Αγαπητοί συμπολίτες, τηρείτε τα μέτρα!

  

Αγαπητοί συμπολίτες, τηρείτε τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Κόρινθος, 24 Φεβρουαρίου 2021 Από το Σάββατο ο δήμος μας εντάχθηκε στην ζώνη υψηλής επιτήρησης λόγω της αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Τα κρούσματα, παρά τα μέτρα, αυξάνουν στην περιοχή μας . Όλοι μας έχουμε χρέος, ατομικό και κοινωνικό χρέος να ενημερωθούμε για τους τρόπους που προστατεύουν εμάς και τους γύρω μας και ΚΥΡΙΩΣ να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ευλάβεια διαφυλάσσοντας την ατομική και την δημόσια υγεία.

Απευθύνω έκκληση σε όλους σας για τήρηση των μέτρων, των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τον τόπο μας, υπεύθυνοι για την διαφύλαξη της υγείας μας!

Οι αρχές κάνουν από πλευράς τους το ανθρωπίνως δυνατόν, αν εμείς όμως δεν είμαστε αποφασισμένοι να συμμορφωθούμε η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Όλοι μαζί κατορθώσαμε το προηγούμενο διάστημα να ανταποκριθούμε και να κρατήσουμε την περιοχή μας σε επίπεδα χαμηλά.

Μπορούμε να το κάνουμε και τώρα. Η στάση και η συμπεριφορά μας θα καθορίσουν τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών.

Ας βγάλουμε το δήμο μας από το «κόκκινο». Ας βγούμε νικητές από αυτήν την πανδημία.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Βασίλειος Νανόπουλος





Αποκατάσταση ζημιών των αρδευτικών δέσεων – φραγμάτων Κάτω Άσσου και Περιγιαλίου

  

Με απόλυτη τεχνική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των αρδευτικών δέσεων Κάτω Άσσου και Περιγιαλίου.Και οι δύο δέσεις-φράγματα βρίσκονται στον χείμαρρο Λογγοπόταμο (γνωστότερο ως Ράχιανι) και εξυπηρετούν, αρδευτικά, πολύ μεγάλες αγροτικές περιφέρειες της ΔΕ Άσσου-Λεχαίου.

Κατά την εκδήλωση του φαινομένου Ζορμπάς, (29/09/2018) είχαν υποστεί σοβαρότατες ζημιές.

Η αρδευτική δέση του Κάτω Άσσου είχε καταστραφεί ολοσχερώς και η δέση του Περιγιαλίου μερικώς, με αποτέλεσμα την αδυναμία άρδευσης μεγάλων αγροτικών εκτάσεων της περιοχής.

Η δημοτική αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και ακούγοντας τις εισηγήσεις των αρμόδιων της περιοχής (κοινοτικά συμβούλια, αγροτικοί συνεταιρισμοί, σύλλογοι, μεμονωμένοι αγρότες) μελέτησε και δημοπράτησε εργολαβία, η οποία σε σύντομο διάστημα ολοκλήρωσε την αποκατάσταση των φραγμάτων, δίνοντας μεγάλη ανακούφιση και σημαντικότατη βοήθεια στο έργο των αγροτών της εν λόγω Δ.Ε., ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το δίκαιο και αυτονόητο αίτημά τους.






Β.Νανόπουλος: Ολοκληρώθηκε ο κλάδος των Εξαμιλίων, σύντομα οι αγρότες μας θα αξιοποιούν τα νερά του Βιολογικού καθαρισμού
  

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κλάδος του έργου αξιοποίησης νερών του Βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου για άδρευση, στην περιοχή των Εξαμιλίων. Το σπουδαίο για τους παραγωγούς του δήμου Κορινθίων έργο θα παραδοθεί στο σύνολό του τους επόμενους 3 μήνες με την ολοκλήρωση των κλάδων σε Άγιο Γεώργιο και Κουτουμάτσα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από τον κλάδο Εξαμιλίων όπου βρέθηκε σήμερα ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στην ολοκλήρωση του δύσκολου αυτού τεχνικά έργου. «Καταβάλλουμε καθημερινά με τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ προσπάθειες, ώστε το έργο αυτό που παρουσίαζε πολλά προβλήματα όταν το παραλάβαμε, να συνεχιστεί και φυσικά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους παραγωγούς» .

Τεχνικά στοιχεία του έργου έδωσε ο εργολάβος κάνοντας λόγο για τελευταίας τεχνολογίας αντλίες που θα εξασφαλίζουν την σωστή και ομαλή λειτουργία τους, για μεγάλη παροχή ύδατος το 24ωρο και για κόστος ιδιαίτερα χαμηλό.

Η ανάδοχος εξήρε τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από τον Δήμαρχο για την απεμπλοκή του έργου ώστε σήμερα να μιλάμε για ολοκλήρωση του τους επόμενους 2-3 μήνες.

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ ο Διευθυντής, Αντώνης Καραμανλής, μίλησε για ένα έργο ζωτικής σημασίας, ένα έργο που θα καλύψει όλη την αγροτική περιοχή του τέως δήμου Κορινθίων ενώ εξετάζεται, όπως ανέφερε, και η επέκταση σε όλες τις αγροτικές περιοχές του δήμου.

Τέλος, ο τοπικός Πρόεδρος ευχαρίστησε το Δήμαρχο που κατόρθωσε να προχωρήσει και να παραδώσει στην περιοχή ένα έργο που παρέλαβε σταματημένο.






Υλοποίηση «ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ» για το προσωπικό του

  

Με μέριμνα και ευθύνη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, για 1η ΦΟΡΑ στις Υπηρεσίες (Διευθύνσεις, Τμήματα), επιχειρείται μία συντονισμένη προσπάθεια επιμόρφωσης μέσω σχεδιασμένης δράσης, η οποία λαμβάνει υπόψη τις εκπαιδευτικέςεπιμορφωτικές ανάγκες των υπαλλήλων του Δήμου, που αναμφίβολα αποτελούν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ & ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ «κεφάλαιό» του. Με αυτό τον τρόπο το ολιστικό «Πλάνο ΕκπαίδευσηςΕπιμόρφωσης» που διαμορφώθηκε, συνάδει απόλυτα με:

● Τον επιτελικό σχεδιασμό για την Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού 
●○ Τις διαπιστωμένες επιμορφωτικές ανάγκες υπαλλήλων & στελεχών του Δήμου Κορινθίων Το «Πλάνο Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης» επεξεργάστηκε περαιτέρω το Τμήμα Διαχ. Ανθρωπίνων Πόρων και η Γενική Διεύθυνση και τέλος αποτυπώθηκε ως κωδικός δαπάνης στον Προϋπολογισμό του 2021, έτσι ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του, στην αρχή και όσο υφίστανται οι συνθήκες της πανδημίας διαμέσου τηλεδιασκέψεων και στην συνέχεια για ζώσης με κοινή φυσική παρουσία εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων





Δήμαρχος Κορινθίων: Το έργο της πλατείας τελειώνει, αλλά...
   
Από την διένεξη που υπάρχει, τα διαδικαστικά και τα δικαστικά ζητήματα που υπάρχουν, αλλά και τις προσφυγές που πιθανόν να υπάρξουν, για να καθυστερήσει η παράδοση, θα εξαρτηθεί το πότε θα δοθεί στους πολίτες η πλατεία ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ ή Περιβολάκια, δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι το έργο της Πλατείας την άλλη εβδομάδα όπως είπε τελειώνει… πηγή― korinthosnews | 23-02-2021





ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

  

Ο Δήμος βεβαίωσε δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για μία δεκαετία αναδρομικά συνολικού ποσού 460.000 € σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου. Ο Πρόεδρος κ. Καρπούζης και το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω του νομικού του συμβούλου κ. Κώστα Μούγιου προσέφυγαν στην αρμόδια Επιτροπή Φορολογικών Διαφορών του Δήμου ζητώντας τη διαγραφή αυτού του υπέρογκου ποσού, τη σημερινή περίοδο που το Νοσοκομείο αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές αφόρητα δύσκολα οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες, προστρέχοντας μάλιστα πολλάκις στη βοήθεια Κορίνθιων επιχειρηματιών, προς τιμήν τους βέβαια.

► Το Δημοτικό Συμβούλιο στη προχθεσινή συνεδρίαση εξέφρασε τη στήριξή του στο Νοσοκομείο αλλά αυτό δεν αρκεί.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και να παραπεμφθεί το θέμα στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ανέφερα ότι αυτό δεν είναι λύση και δεν προσφέρουμε καμία Υπηρεσία.

► Εμείς ως παράταξη αλλά και προσωπικά υποβάλαμε πρόταση να ορίσει ο Δήμαρχος πληρεξούσιο δικηγόρο να γνωματεύσει για την εφαρμογή της διάταξης του νόμου περί διαγραφής του ποσού, όπως ακριβώς έγινε με τις διατάξεις των νέων νόμων 4647/19 (άρθρο 51) και 4674/20 (άρθρο 21) που έληξε 30/9/20 (το Νοσοκομείο υπέβαλε εμπρόθεσμα αίτηση υπαγωγής) για όλους τους πολίτες-ιδιοκτήτες ακινήτων με τις δηλώσεις των τετραγωνικών (12.500 αιτήσεις υπεβλήθησαν στο δήμο μας χωρίς καταβολή αναδρομικών).

Το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα υιοθέτησε τη πρότασή μας να οριστεί δικηγόρος και να επανέλθει για λήψη απόφασης.

Επιπλέον, ως παράταξη, αναφέραμε και δηλώνουμε, ότι είμαστε υπέρ της διαγραφής του υπέρογκου ποσού 460.000 € ύστερα από τη γνωμάτευση φυσικά του νομικού συμβούλου, διότι ουσιαστικά έτσι βοηθάμε το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες και όχι να το εξοντώσουμε.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αντικειμενική δυσκολία να ανταποκριθεί στις έστω στοιχειώδεις ανάγκες για τις βασικές λειτουργίας και αγαθά σε υγειονομικό, φαρμακευτικό και λοιπό υλικό και θα χρειαστεί και η οικονομική παρέμβαση του Δήμου μας.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 19/02/2021





ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΟΛΟ «ΘΑ - ΘΑ - ΘΑ - ΘΑ – ΘΑ»

  

Έχουν ξεχάσει στη Δημοτική Αρχή, ότι είναι στο τρίτο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ έτος διοίκησης του Δήμου.

► Δεν είμαστε στην προεκλογική περίοδο.

Ακούσαμε τον Δήμαρχο να ανακοινώνει επισήμως αόριστες εξαγγελίες για την περιοχή του Συνοικισμού (Μουσείο Μικρασιατών, Κλειστό Γυμναστήριο).

Συγκεκριμένα είπε:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΡΑΣΙΑΤΩΝ 
► ΘΑ παραχωρηθεί στο Δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 500 τ.μ. (Πού;) 
► ΘΑ υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης για ένταξη (η μελέτη είναι απαραίτητη και δεν υπάρχει) 
► ΘΑ γίνει μελέτη για το έργο (Πότε;) 
► ΘΑ ανεγερθεί το κτίριο ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ & ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ 
► ΘΑ το εντάξει ο κ. Αυγενάκης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αθλητισμού (Λάβαμε τη στήριξη είπε ο κ. Γκιολής) 
► ΘΑ παραχωρήσει χώρο ο Δήμος που τον έχει (Πού;) 
► ΘΑ γίνει μελέτη 
► ΘΑ κατασκευαστεί από το Δήμο αν δεν το κάνει το Υπουργείο (και η στήριξη του κ. Αυγενάκη που ανέφεραν που είναι;) Και βέβαια δε μιλάμε για τοπικά ρυμοτομικά σχέδια, άδειες, εγκρίσεις κλπ.

Καλοδεχούμενα όλα τα έργα.

Εμείς σημειώσαμε την ημερομηνία εξαγγελίας 17 Φεβρουαρίου 2021 και περιμένουμε.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 21/02/2021

 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


«Ο Ίβυκος»: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
  

Σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», με τις υπ. αρ.πρωτ. 16/16-11-2020 & 31/15-02-2021 επιστολές του προς τον Δήμο, αντιπροσωπεία του νέου Δ.Σ. 
του συλλόγου, πραγματοποίησε, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου–ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιο Γκιώνη, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Στην συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, Αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΑθλητισμού-Τουρισμού του Δήμου, ο κ. Γκιώνης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του «Ίβυκου», κ. Ιωάννη Κακούρο, την Αντιπρόεδρο, κα. Γιούλη Σεραφείμ και το Μέλος του Δ.Σ., κ. Φάνη Σιτέ. Ακολούθησε ειλικρινής συζήτηση, κατά την οποία ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς μας για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι συνεπεία της πανδημίας αλλά και τις προτάσεις μας για το ετήσιο πολιτιστικό καλεντάρι του τόπου μας και τις παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν για τη διαμόρφωσή του.

Ακολούθησε παρουσίαση της κατατεθειμένης απόφασης-πρότασης του Δ.Σ. του «Ίβυκου» για τον εορτασμό, στον Δήμο μας, της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία έχει ως βασικό γνώμονα την ανάδειξη των ιστορικών στιγμών που διαδραματίστηκαν στον Δήμο μας, ήτοι την Μάχη της Περαχώρας και την Δ΄ κατ’ επανάληψιν Εθνοσυνέλευση (18311832), αλλά και τη θυσία των συμπατριωτών μας, τόσο των Περαχωριτών, όσο και των κατοίκων Πισίων, Βιλίων κ.λπ.

Αναλυτικότερα, το Δ.Σ. του συλλόγου, αποφάσισε και προτείνει τα κατωτέρω, με έναρξη εφαρμογής το έτος 2021, κατά την επέτειο συμπλήρωσης των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821:

Την αναβάθμιση της ετήσιας εκδήλωσης για την Μάχη της Περαχώρας, η οποία πραγματοποιείται στην Περαχώρα, από μια εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα, σε δια-δημοτική, πολυ-θεματική εκδήλωση διάρκειας (2) δύο ημερών, με συμμετοχή και των πολιτιστικών συλλόγων Λουτρακίου & Περαχώρας και την καθιέρωση της 26 ης Σεπτεμβρίου, ως τοπική εορτή.

Την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ημερίδων, σε ετήσια βάση, στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας, με σκοπό την ενημέρωση όλων των μαθητών για τα δρώμενα της περιόδου εκείνης, τα οποία παραμένουν δυστυχώς άγνωστα σε μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, μέσω της προώθησης και γνωστοποίησης της συγκεκριμένης έκδοσης του συμπολίτη μας, εκπαιδευτικού, κ. Ν. Γεωργίου: «Η Μάχη της Περαχώρας, Σεπτέμβριος 1822, Όταν οι Πηγές Αφηγούνται», της οποίας χορηγός έκδοσης είναι η Δημοτική Αρχή.

Την ένταξη εκδηλώσεως στο χωριό των Πισίων και την ανάδειξη της συμμετοχής τους στην Μάχη της Περαχώρας.

Την ανάδειξη και τοποθέτηση των συμβόλων της περιόδου εκείνης σε όλα τα δημόσια κτίρια του Δήμου (σχολεία, δημοτικά κτίρια), π.χ. της σημαίας των αντισυνταγματικών της Περαχώρας (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο), γκραβούρων και εικόνων, τοπικών ενδυμασιών κ.λπ., τα οποία παραπέμπουν στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

Τονίστηκε δε ότι, ως Σύλλογος, θεωρούμε πως η ιστορική αυτή περίοδος, με προεξάρχουσα τη Μάχη της Περαχώρας, θα πρέπει να εορτάζεται στον Δήμο μας ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίον εορτάζονται και τιμώνται κατά τόπους, από τους δήμους τους, αντίστοιχες σημαντικές ιστορικές στιγμές. Η εν λόγω απόφαση-πρόταση κοινοποιήθηκε επίσης στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, κα. Μαρία Πρωτοπαππά, κ. Κωνσταντίνο Λογοθέτη, κ. Ιωάννη Καραπανάγο, κ. Κωστή Ζερβό, κ. Δημήτριο Βασιλείου, κ. Χρήστο Ασημακόπουλο, καθώς και στον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κοντό. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με έντονη την πεποίθηση ότι, ο Δήμος θα σταθεί πολύτιμος αρωγός σε όλες τις δράσεις του συλλόγου μας προς όφελος της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Προσφορά Εξοπλισμού σε Σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από τον Χ. Δήμα
  

Τρία σχολεία του Δήμου μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία τους. Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Σχολείο Μάννας, το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου και το Νηπιαγωγείο Πιτσών, παρέλαβαν θρανία, καρέκλες, πίνακες και λοιπό εξοπλισμό, μέσω της βοήθειας, που παρείχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας. Η στήριξη των σχολικών μονάδων για την αρτιότερη υποδομή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα, αποδεικνύει το ενδιαφέρον για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής λειτουργίας και χαιρετίζεται από την τοπική κοινωνία.

Διεξαγωγή «Άσκησης Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας» στις σήραγγες Δερβενίου

«Άσκηση Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας» θα πραγματοποιηθεί στις σήραγγες Δερβενίου, που βρίσκονται μεταξύ του κόμβου Λυκοποριάς και του κόμβου Δερβενίου, το βράδυ της Τετάρτης 24 προς τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2021.

Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην Άσκηση και των διερχόμενων οδηγών, από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 24.02.2021 έως το αργότερο τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 25.02.2021, θα πραγματοποιηθεί τοπικός ολικός αποκλεισμός του αριστερού κλάδου του αυτοκινητοδρόμου (κατεύθυνση προς Αθήνα), με εξυπηρέτηση και των δύο κατευθύνσεων μεταξύ των Χ.Θ.136,7 και Χ.Θ. 138,9 με αμφιδρόμηση του δεξιού κλάδου (κατεύθυνση προς Πάτρα) του αυτοκινητοδρόμου, όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα:

Η προγραμματισμένη “Άσκηση Πυρόσβεσης Μεγάλης Κλίμακας” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.






Ζωντανεύει και πάλι το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι
   

Ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η εκπόνηση της μελέτης για την αποκατάσταση και την επανάχρηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου.

Πρόκειται για την ανάδειξη ενός εμβληματικού κτηρίου με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία στην κεντρική πλατεία του Δερβενίου και το οποίο συνδέεται με την ταυτότητα και την ιστορία της περιοχής.

Το κτήριο είχε υποστεί σημαντικές φθορές από το πέρασμα του χρόνου αλλά και την διάβρωση των ακτών και είχε κλείσει και εγκαταληφθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Το κτήριο το οποίο είναι παραχωρημένο στο Δήμο μας από την προηγούμενη δημοτική περίοδο μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο έλξης για όλη την περιοχή και να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της πόλης.





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ιδρύθηκε και ξεκινάει το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής η «Φιλαρμονική Ζευγολατιού»

  

Ο «Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας» και η «Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού» έδωσαν τα χέρια και δημιούργησαν ένα νέο φορέα πολιτισμού και μουσικής παιδείας Μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο που ζήσαμε και ζούμε δύσκολες στιγμές ως κοινωνία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως φορείς του πολιτισμού, δεν χάσαμε στιγμή την ελπίδα μας και τη διάθεσή μας για συνεργασία και δημιουργία.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε σήμερα τη δημιουργία της «Φιλαρμονικής Ζευγολατιού».

Μια σειρά από μουσικά όργανα κλεισμένα στα ντουλάπια επί χρόνια ολόκληρα, τα οποία ανήκαν στην παλιά Φιλαρμονική του χωριού μας, έγιναν το έναυσμα για τη συνεργασία των συλλόγων μας και την δημιουργία του νέου φορέα πολιτισμού και μουσικής παιδείας που με ιδιαίτερη περηφάνεια σάς παρουσιάζουμε σήμερα.

Η «Φιλαρμονική Ζευγολατιού» είναι μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε από την «Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού» και τον «Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας»τ ην 11/02/2021 δυνάμει του 158154037000 (αρ. πρωτ.ΓΕΜΗ) καταστατικού.

Έδρα της είναι η Κοινότητα Ζευγολατιού του Δήμου Βέλου-Βόχας. Διοικείται από πενταμελές συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους προέδρους των δύο συλλόγων-εταίρων, ένα μέλος από κάθε σύλλογο κι ένα μέλος κοινής αποδοχής.

Δηλαδή το πρώτο Διοικητικό συμβούλιο που έχει τριετή θητεία αποτελείται από τους:

Καραχρήστο Χρήστο, πρόεδρο της «Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού», Αθανασούλη Παναγιώτα, πρόεδρο του «Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας», Μπλάνου Παναγιώτα, μέλος του «Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας», Λιμιάτη Μαργαρίτα, μέλος της «Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού» και Θεόδωρο Τάτσιο ως πρόσωπο κοινής αποδοχής που εξελέγη ομόφωνα από τους δύο συλλόγους.

Πρόεδρος της «Φιλαρμονικής Ζευγολατιού» εξελέγη ομόφωνα ο Θεόδωρος Τάτσιος.

Αντιπρόεδρος η Μαργαρίτα Λιμιάτη, Γραμματέας η Μπλάνου Παναγιώτα, Ταμίας ο Καραχρήστος Χρήστος και μέλος η Αθανασούλη Παναγιώτα. Σκοπός της Εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του πολιτισμού, η διάδοση της μουσικής παιδείας στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενηλίκους και η διατήρηση της παράδοσης, της τοπικής ιστορίας και κουλτούρας καθώς και της λαϊκής κληρονομιάς.

Άμεση προτεραιότητα είναι η ίδρυση και λειτουργία ωδείου, η διδασκαλία της θεωρητικής και φωνητικής μουσικής και της μουσικής σε διάφορα όργανα, πληκτροφόρα, κρουστά, έγχορδα και πνευστά και φυσικά η συγκρότηση και λειτουργία Φιλαρμονικής (Μπάντας). Έχουμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι όλοι θα αγκαλιάσετε και θα υποστηρίξετε την νέα προσπάθειά μας, έτσι ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης του πολιτισμού και της παιδείας στην περιοχή για το καλό των παιδιών μας και την ευημερία όλων μας.

Για την «Φιλαρμονική Ζευγολατιού» Ο πρόεδρος Θεόδωρος Τάτσιος και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συλλόγων – εταίρων:

Αθανασούλη Παναγιώτα, Βαρβιτσιώτη Βάλια, Δαρειώτης Παναγιώτης, Ευθυμίου Ευθύμιος, Καραχρήστος Χρήστος, Λιμιάτη Μαργαρίτα, Μαζιώτη Βίκυ, Μανάβη Ελένη, Μπλάνου Παναγιώτα, Νέζη Ρούλα, Ντούρο Βικτόρια, Παπαγεωργίου Σοφία, Στεργιοπούλου Βίκυ, Τσόγκα Χριστίνα πηγή: korinthosnews | 19-02-2021





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Κιάτου

  

Το θέμα της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Κιάτου -για τον οποίον καταβάλλεται ημερήσιο πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ενωση- αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης την οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, με τον γενικό γραµµατέα Συντονισµού ∆ιαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μανώλη Γραφάκο.

Στην διάσκεψη, με τη συμμετοχή επίσης του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρου Αργειτάκου, όπως επίσης τεχνικών και νομικών στελεχών, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να διαθέσει περί τα 120.000 ευρώ για την αποκατάσταση του πιο πάνω χώρου, με επιδίωξη να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Υπενθυμίζεται ότι με χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Περιφέρεια, μετά από σχετικά αιτήματα των Δήμων Τρίπολης, Ερμιονίδας και Ανατολικής Μάνης, προβαίνει στην αποκατάσταση τριων ΧΑΔΑ σε περιοχές των τριων πιο πάνω δήμων.







ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Για την καραντίνα με δύο μόνο κρούσματα ιού στη Νεμέα…

  


Νεμέα : 20-2-2021 : Στο δήμο Νεμέας , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέχρι σήμερα Σάββατο πρωί 20/2 καταγράφονται ΜΟΝΟ 2 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα και αυτά ήδη διανύουν κατάσταση καραντίνας εδώ και αρκετές μέρες μέσα στο πλαίσιο των 14 ημερών που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η καραντίνα ισχύει και για τις επαφές τους που ο αριθμός τους ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ τις 9.

Για πολλούς που επιζητούν άμεση ενημέρωση σχεδόν καθημερινά κατανοώ τις ανησυχίες τους, αλλά τονίζω γι’ άλλη μια φορά πως ούτε οι Δήμαρχοι έχουν ενημέρωση, παρ’ όλο που επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει. Για κάποιους που βιάστηκαν να καταλογίσουν ευθύνες ,όπως κάνουν πάντα ,κατανοώ «τους σκοπούς τους» μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης γνώμης ,άποψης και «υγιούς» πολιτικής κριτικής.

Όλα αυτά όμως δεν σηματοδοτούν ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ χαλάρωσης ,αντιθέτως πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε στο Δήμο μας ,τουλάχιστον όπως είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι ν ‘ αλλάξει κάτι. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για 10 μέρες ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια και δια ζώσης λειτουργία εκπαίδευσης σε όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες.

Χώροι λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.

Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και καταστημάτων ένδυσης , υπόδησης ,βιβλιοπωλείων ,κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in a shop) και με ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





Η Βουλευτής Μ. Σούκουλη και Δήμαρχος Κ. Φρούσιος στον ΥΠΕΣ Στ. Πέτσα Για θέματα που αφορούν το Δήμο Νεμέας

  

Νεμέα : 19-2-2021: Στις 18/2/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών , κου Στ.Πέτσα ,της Βουλευτού , κας Σούκουλη –Βιλιάλη Μαριλένας και του Δημάρχου Νεμέας , κου Φρούσιου Κων/νου. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με :

-το αναπτυξιακό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης - την παραμονή του καταστήματος ΕΛΤΑ στο Δήμο Νεμέας - τους μικρούς δήμους και τον τρόπο ενίσχυσής τους.

Στις 19/2/2021 η κα Σούκουλη Μαριλένα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Νεμέας, προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα με παρουσία πολιτών το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με τους δασικούς χάρτες .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ



Ο Δήμαρχος Νεμέας για τον αδόκητο χαμό του δικηγόρου Ανδρέα Μητραβέλα

  

Ο Δήμαρχος Νεμέας ,το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Νεμέας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο χαμό του δικηγόρου , Μητραβέλα Ανδρέα , συνεργάτη του Δήμου Νεμέας επί σειρά ετών.

Ο θανών υπήρξε μάχιμος ως το τέλος του ,ενεργό μέλος του Δήμου σε όλες τις πλευρές του και υπόδειγμα συνέπειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του μας λύπησε όλους και ως εκ τούτου εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

  



Δεν υπάρχουν σχόλια