Header Ads

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ ΤΙ; φ.1733

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά το τρίτο κύμα τι; Ιδού η απορία…

  

του Τσάτσαρη Κωνσταντίνου*


Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται, μετά το τρίτο κύμα της πανδημίας τι;

Μήπως, μήπως λέω, ακολουθήσει και τέταρτο;

Κι αυτό; πριν καν τελειώσει το δεύτερο κύμα, κατέφθασε το τρίτο πιο δυνατό, φαρμακερό και θανατηφόρο.

Ο κόσμος αναρωτιέται με το δίκιο του, μήπως θα έχουμε και συνέχεια; Αφού ο πρώτος κορονοιός κουράστηκε φαίνεται και άρχισε τις μεταλλάξεις.

Μεταλλαγμένος κινεζικός κορονοιός, άλλος Νοτιοαφρικανός, άλλος Αγγλικός και έπεται συνέχεια. Αυτός δεν είναι ιός, είναι η λερναία ύδρα με τα εννέα κεφάλια της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Τότε όμως βρέθηκε ο Ηρακλής και σκότωσε τη λερναία ύδρα και απάλλαξε τους κατοίκους από την παρουσία της.

Τώρα, θα βρεθεί κανένας διάσημος λοιμωξιολόγος να γράψει ιστορία;

Να βρεί το ελπιδοφόρο φάρμακο να απαλλάξει ολόκληρη την ανθρωπότητα από το άγχος του ιού και να σώσει ανθρώπινες ζωές;

Οι κάτοικοι όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά όλων των χωρών της Γης, βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση. Ήδη στην Ευρώπης κυριαρχεί το Lockdown σε πολλές Πρωτεύουσες και οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους, προβληματίζονται με τα σωρευμένα από πέρυσι το Φεβρουάριο ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα.

Καταβάλλει αρκετές προσπάθειες η Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά βρίσκει μπροστά της πολλές και διάφορες δυσκολίες.

Εκτός του υγειονομικού μετώπου, που βρίσκεται στα όριά του, αντιμετωπίζει και το οικονομικό με πάρα πολλά και δύσκολα προβλήματα. Το κλείσιμο των καταστημάτων με τα επαναλαμβανόμενα Lockdown δημιουργεί τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, όχι μόνο στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αλλά και στους υπαλλήλους .

Ψυχολογικές διαταραχές στους άνεργους και στις οικογένειές τους, που στερούνται πολλά βασικά προϊόντα καλής διαβίωσης και όχι μόνο.

Και η οικονομία του κράτους κλονίζεται, που προσπαθεί με δάνεια να βοηθήσει τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες με επιδόματα.

Αγχωμένο και το κράτος, προσπαθεί να λειτουργήσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με την τηλεργασία! Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάζονται από το σπίτι τους με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τους.

Βέβαια η κλεισούρα του σπιτιού τους, με την τηλεργασία, τους δημιουργεί άγχος, αλλά τι να κάνουν , έξω κυκλοφορεί ο κορονοιός! Αυτοί αγωνίζονται με τον τρόπο τους, με στόχο να αποκτήσουν στο τέλος την ελευθερία τους.

Προς το παρόν, ανθρώπινες σχέσεις και επαφές στον πάγο. Αποστάσεις σε κάθε επικοινωνία με συναδέλφους, φίλους γνωστούς, με χειραψίες, χειροφιλήματα και αγκαλιές μακριά, όχι συγχρωτισμοί, αλλά αποστάσεις και μάσκες.

Υπομονή λοιπόν, να περάσουμε και το τρίτο κύμα της πανδημίας και μετά ; Ελπίζω να επανέλθουμε στην κανονικότητα, να ηρεμήσουμε επιτέλους ή θα μας αιφνιδιάσει… κάτι άλλο; Ιδωμεν!

*Ο κ. Κώστας Τσάσταρης, είναι Δάσκαλος από την Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια