Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1733

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Γ. Γεραπετρίτης: Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν οι δραστηριότητες την 1η Μαρτίου

  


Newsroom 20 Φεβρουαρίου 2021 
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες την 1η Μαρτίου, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης «Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» δήλωσε συγκεκριμένα. Όσον αφορά στα σχολεία είπε, ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται, ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές.

«Η τηλεκπαίδευση έχει λειτουργήσει πρωτοποριακά, δεν υπάρχει όμως ηλεκτρονική τάξη που μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική τάξη, ιδιαίτερα για τα παιδιά που καλούνται να δώσουν εξετάσεις» πρόσθεσε. Αναγνώρισε, ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι θα υπάρξουν τεράστια ζητήματα και η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρόσθεσε πάντως ότι η χώρα κατάφερε να κρατήσει σχεδόν στο ακέραιο το εργατικό δυναμικό, έχοντας τη μικρότερη μείωση εργατικού δυναμικού.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε, πως χορηγείται πλέον σε όλες τις χώρες του κόσμου και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο, ώστε να είναι εύκολη η εξέτασή τους, ιδιαίτερα για τους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας. «Όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα, να ταξιδέψουμε και δεν θα είναι το πιστοποιητικό προϋπόθεση για να ταξιδέψει κανείς εντός ή εκτός της χώρας. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί διαβατήριο ταξιδιωτικό, αλλά δημιουργεί μια καλύτερη προϋπόθεση ελέγχου. Θα βοηθήσει στη στόχευση των ελέγχων όσων έρχονται στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη χρήση του στους χώρους εργασίας, απάντησε ότι το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για λόγους διευκόλυνσης μετακίνησης, ενώ οποιαδήποτε άλλη χρήση του θα είναι παράνομη και θα συνιστά διάκριση σε βάρος του εργαζόμενου.

Για την κακοκαιρία «Μήδεια» τόνισε ότι είναι λυπηρό ότι φθάσαμε σε σημείο νοικοκυριά να στερούνται την ηλεκτροδότηση. Μίλησε για ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο για τη χώρα μας αλλά σημείωσε, ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να μην χειριστούμε μια τέτοια κρίση. «Είναι όμως δύσκολη η διαχείριση σπάνιων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα».Έκανε γνωστό ότι περίπου 850 νοικοκυριά είναι σήμερα χωρίς ηλεκτροδότηση και εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.

Σχετικά με το «μπαλάκι» ευθυνών σχολίασε ότι υπάρχει ζήτημα μη ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων, για αυτό και θα έρθει σύντομα σχετικό νομοσχέδιο για το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων.





Αλέξης Τσίπρας:
Καταρρέει ο μύθος του επιτελικού κράτους που διαφήμιζε ο κ. Μητσοτάκης Τι είπε για τις εξελίξεις στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά
  



Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στο «επιτελικό κράτος» με αφορμή ιδίως την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τέσσερις περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (TRT, ΙΟΝΙΑΝ TV, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτη TV). Η πρόσφατη κακοκαιρία «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι αυτό που διαφήμισε ο κ.Μητσοτάκης ως επιτελικό κράτος ήταν χίμαιρα. Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε… Για πρώτη φορά είδαμε να μένουν χιλιάδες νοικοκυριά δίχως ρεύμα».

Για το επιτελικό κράτος τόνισε: «Καταρρέει ένας μύθος, πρέπει να προβληματιστούμε. Το επιτελικό κράτος είναι ένα θηριώδες κράτος όσον αφορά τους Μανδαρίνους της εξουσίας. Για παράδειγμα στους μετακλητούς υπαλλήλους, που από 1.800 που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στους 3.000 και ο μισθός τους αυξήθηκε κατά 70%. Παράλληλα δεν είναι το κράτος δίπλα στους πολίτες όταν το χρειάζονται». Αναφερόμενος στην δική του πρόταση είπε: «Αυτό που χρειάζεται η χώρα σε όλους τους κρίσιμους τομείς μετά από μία οκταετία μνημονίων είναι κοινωνική ανασυγκρότηση. Δεν χρειάζεται ιδιωτικοποιήσεις και golden boys, αυτό που χρειάζεται είναι να προσλάβουμε τεχνικούς και εργαζόμενους εκεί που υπάρχει ανάγκη… Η ΝΔ αντιμάχεται το κοινωνικό κράτος, πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι πανάκεια».





Εμπαιγμός οι μικρές μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος
  



CNNNewsroom Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 
Eμπαιγμό των πληγέντων πολιτών θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής την εξαγγελία του πρωθυπουργού να μειωθεί η χρέωση των λογαριασμό της ΔΕΗ καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ανέρχεται σε 9 μόλις ευρώ.

Το ίδιο αφορά και στην ανακοίνωση της ΔΕΗ να τα τριπλασιάσει.

«Ας αφήσει λοιπόν η Κυβέρνηση τις αστείες και προσβλητικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα για το χάος που προκλήθηκε και ας πράξει κάτι στην ουσία. Εξάλλου οι πολίτες δεν εξαγοράζονται, έχουν γνώση, μνήμη, κρίση και θα καταδικάσουν όταν έρθει η ώρα», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής ενώ υπογραμμίζει ότι η ουσία είναι να αυξηθεί η ανθεκτικότητα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να μπορεί αυτό να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προκλήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι η υπογειοποίηση των δικτύων είναι απαραίτητη σε πολλά σημεία της χώρας, και αποτελεί μία μεσο/ μακροπρόθεσμη λύση.

«Απαραίτητος είναι ο εκσυγχρονισμός του, με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, ώστε να ξέρει ο διαχειριστής του δικτύου πού και από πότε υπάρχει πρόβλημα, όπως και η προώθηση μικροδικτύων με τη χρήση τοπικών μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης και αυτοματοποιημένη νησιδοποίηση. Τεχνικές λύσεις υπάρχουν. ‘Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει», σημειώνει.





Τα θέματα που απασχόλησαν την Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

  


Η πανδημία, η παιδεία και το κίνημα «me too» αποτέλεσαν τους άξονες των τοποθετήσεων των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, που ολοκλήρωσε αργά απόψε την ολοήμερη συνεδρίασή της Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η στάση των μελών της ΚΕ στα δύο πρώτα θέματα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΜέΡΑ25.

Για την πανδημία, το συμπέρασμα είναι ότι «το lockdown δεν είναι μέτρο προστασίας, αλλά μέτρο της αποτυχίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μέτρο της εμμονής της στον αυταρχισμό ως μοναδική «λύση» για κάθε πρόβλημα». Η κυβέρνηση επικρίθηκε έντονα, επειδή «όχι μόνο δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, αλλά χρησιμοποιεί συνεχώς την πανδημία ως ευκαιρία για ένα αυταρχικό κρεσέντο χωρίς τέλος, καθώς στοχοποιείται διαρκώς η νεολαία που έχει ως μόνιμο συνομιλητή τις αύρες και τα ΜΑΤ, είτε όταν κάνει βόλτα σε μια πλατεία, είτε όταν υπερασπίζεται στο δρόμο τη δημόσια δωρεάν παιδεία». Σημείωσαν επίσης ότι «οι απαγορεύσεις συναθροίσεων χρησιμοποιούνται επιλεκτικά για να καταστείλουν πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, ακόμα και βουλευτές, ενώ η Βουλή υπολειτουργεί, όπως και η παιδεία, υπονομεύοντας το παρόν αλλά και το μέλλον μας







  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ “ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ”

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Στο πλαίσιο του Nueva Economia Forum της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, πως έχει στείλει πρόσκλησή στην Τουρκία για τον δεύτερο γύρο των διερευνητικών, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ανταπόκριση. Ο πρωθυπουργός όμως δήλωνε ότι «διάλογος με τους τούρκους θα γίνει μόνο, εάν σταματήσουν τις προκλήσεις», με το “Τσεσμέ” λοιπόν, στην καρδιά του Αιγαίου θα έπρεπε να σταματήσουν άμεσα οι διερευνητικές.

Είτε ο πρωθυπουργός ψεύδεται, είτε αποδέχεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.



ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ;


20/02/2021 ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 
Οι πληροφορίες ότι το ποσοστό της επιστρεπτέας προκαταβολής που δήθεν «χαρίζεται», χαρακτηρίζεται ως εισόδημα για την επιχείρηση και θα προστεθεί στα φορολογητέα έσοδα, προκαλεί οργή.

Εάν οι πληροφορίες ισχύουν, καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να επανορθώσει και να συνέλθει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ








Αναμέτρηση με όσους προστατεύουν τους δράστες σεξουαλικής κακοποίησης

  


in.gr 21 Φεβρουαρίου 2021, 18:51

Η αποκάλυψη και η αναμέτρηση με όλους εκείνους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και επιβάλουν τη σιωπή, αλλά και με όσους συντηρούν ή ενισχύουν αυτούς τους πολύμορφους καταναγκασμούς είναι η αναγκαία ασπίδα προστασίας, επισημαίνει το ΚΚΕ Σε σχόλιό του για την υπόθεση Λιγνάδη και τις υπόλοιπες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει γενναία και αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων το σπάσιμο της σιωπή σε ατομικό επίπεδο. Παράλληλα το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη και η αναμέτρηση με όλους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και επιβάλλουν τη σιωπή.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφέρει: «Το «σπάσιμο της σιωπής» είναι σε ατομικό επίπεδο η γενναία και αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων. Το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη και η αναμέτρηση με όλους εκείνους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και επιβάλουν τη σιωπή. Αλλά και με όσους συντηρούν ή ενισχύουν αυτούς τους πολύμορφους καταναγκασμούς. Αυτή η ασπίδα προστασίας χτίζεται συλλογικά και αυτό είναι που πρέπει να γίνει τώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια