Header Ads

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ… φ.1732

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ…





Άρθρο του  
Περικλή Καπνιστή*


Σε άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας 1722/10.12.2020, ως έχει επί λέξει: «και ο κατακτητής του διαστήματος, ο ‘’γητευτής’’ , των άστρων, ο πολυμήχανος ‘’νεοθεός’’ τί κάνει; Ψάχνει αντίδοτο, ψάχνεται ή ανιχνεύει τον βαθμό του πανικού μας για να μας μπολιάσει υποχρεωτικά με το σωτήριο σκεύασμα, για το οποίο σφάζονται εταιρείες κολοσσοί προς εξασφάλιση μεγαλύτερης πελατείας; » Φαίνεται πως είχα μόνο εν μέρει δίκιο, γιατί ο πανικός ήταν ήδη εξασφαλισμένος, η νοοτροπία της αγέλης είχε επιτευχθεί σχεδόν άκοπα και ο βομβαρδισμός από τα ΜΜΕ είχε αλλάξει πλέον προσανατολισμό, περνώντας πια στο επίπεδο της διαμάχης για το εμβόλιο, που έπαιρνε απροκάλυπτα χαρακτήρα κανιβαλισμού. Κι΄ αυτό όχι μόνο στα χαμηλότερα στρώματα για το ποιος θα προλάβει να εμβολιασθεί πρώτος, αλλά σε επίπεδο κρατών, κυβερνήσεων, συνασπισμών χωρών κλπ.

Η αποκάλυψη της γύμνιας στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα στο μεγαλείο της!.. Μυστικές συμφωνίες, ελλιπείς συμβάσεις, άρνηση τήρησης υποσχέσεων, ερασιτεχνισμός στις διακρατικές δεσμεύσεις, απρεπείς συμπεριφορές, επικράτηση του δίκαι-ου του σχυροτέρου, μια ζούγκλα αποκαλυπτική της κατάντιας της παγκοσμιοποίησης και του απροσχημάτιστου εξευτελισμού του ανθρώπου, πάντα εις βάρος των ανισχύρων και κυρίως των φτωχοτέρων. Με τη ζυγαριά να γέρνει κάθε μέρα και περισσότερο προς την πλευρά όπου τα σταθμά είναι το κέρδος, η επικράτηση των ισχυρών, η επιβράβευση της κομπιναδόρικης διπλωματίας, οι αόριστες υποσχέσεις, κι από την άλλη το ελλιποβαρές αντίβαρο ‘’άνθρωπος’’, πάντα χαμένος, πάντα ηττημένος, πάντα το θύμα. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί στη μάχη της ‘’αξίας’’ του χρήματος από τη μια και της ζωής από την άλλη, ο νικητής είναι πάντα ο ίδιος και εκ των προτέρων γνωστός. Απλώς γίνεται για να πεισθούν οι αφελείς, ότι η μάχη δίνεται γι αυτούς, προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα των μεγιστάνων του χρήματος , που κρύβονται επιμελώς πίσω από κυβερνήσεις, προβεβλημένους αξιωματούχους, επίορκους επιστήμονες, ευκαιριακούς εθνοσωτήρες και λαμόγια παντός είδους. Για να δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο Πλάτων: « Πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία ου σοφία».

Πόλεμος λοιπόν κολοσσών BionTech and Pfizer, Astra Zeneka, Moderna, Johnson & Johnson, Novavax , Camaleya(sputnik V Ρώσικο), Cansino Biologics(Κινέζικο) κ.α. ενώ ο ¨covidόπληκτος¨ άνθρωπος, απορημένος θεατής της τιτανομαχίας, προσπαθεί να καταλάβει τί συμβαίνει και το πολυδιαφημισμένο εμβόλιο δεν φθάνει σ’ αυτόν, ή, για να είμαστε συνεπέστεροι με την αλήθεια, φτάνει σε ‘’κάποιους’’. Αναρωτιέται γιατί, ενώ είναι ο αποδεδειγμένα αδύναμος, δεν συγκαταλέγεται στις λίστες προτεραιότητος, φοβάμαι δε, πως η απορία του δεν θα λυθεί ποτέ. Και πώς να λυθεί μέσα σ’ αυτόν τον πόλεμο ανακοινώσεων, αλληλοκατηγοριών, δηλώσεων περί συμβολαίων και υποχρεώσεων μεταξύ ΕΕ και κάποιων εταιρειών (Astra Zeneka), για καθυστερήσεις, αθέτηση συμφωνιών, κακή χρήση της χρηματοδότησης της ΕΕ για ταχύτερη παραγωγή εμβολίων, όπως καταγγέλλει η Κομισιόν, μειωμένη αποτελεσματικότητα στα νέα στελέχη του ιού κλπ.

Κι ενώ ο πόλεμος καλά κρατεί, έρχεται με τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Σερβίας στις 27 Ιανουαρίου 2020, να διατρανώσει με θάρρος την αλήθεια της κατάστασης που επικρατεί, ξεσπώντας κατά της ΕΕ και σκιαγραφώντας την μοίρα των Βαλκανίων: « Ο κόσμος έπεσε πάνω σε παγόβουνο, όπως ο Τιτανικός. Οι πλούσιοι και οι πλουσιότεροι, σώζουν μόνον εαυτούς και τους αγαπημένους τους. Έφτιαξαν ακριβές λέμβους για τους ίδιους. Όσοι από μας δεν είναι πλούσιοι, είναι μικροί, πνιγόμαστε μαζί με τον Τιτανικό».

Ποιόν να πιστέψει πλέον κανείς! Και να ‘χεις και τον χρόνο, να κυλάει αμείλικτος, τιμωρητικός, βασανιστικά ανεπηρέαστος από τις ανθρώπινες αποκοτιές, που ‘’συμπτωματικά’’ γίνονται πάντα σε βάρος των αδυνάμων. Καθώς εγραφα τούτες τις τελευταίες σκέψεις, άθελα ήρθαν στο μυαλό μου οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου: «Πώς γίνεται οι άλλοι να ορίζουν λίγο-λίγο την μοίρα μας, να μας την επιβάλλουν κι εμείς να το δεχόμαστε;».

*Ο κ. Περικλής Καπνιστής είναι Εκπαιδευτικός από την Κόρινθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια