Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1726

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Το brexit δείχνει δρόμους πρωτόγνωρους…


Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες από το press.go, αποχώρησε από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά την Πέμπτη 31η Δεκεμβρίου στις 23:00 (τοπική ώρα• στη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), αποπερατώνοντας έτσι την ιστορική ρήξη του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από 47 χρόνια μιας περιπετειώδους ένωσης. Από σήμερα 1η Ιανουαρίου 2021 η Βρετανία παύει να εφαρμόζει τους κανόνες της ΕΕ, από την οποία έχει αποχωρήσει επισήμως ήδη την 31η Ιανουαρίου 2020, αφού συνήφθη παραμονή των Χριστουγέννων συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στο Λονδίνο και τους 27.

To Ηνωμένο Βασίλειο ξαναπαίρνει στα χέρια του “την τύχη του” και πετάει, όμως η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση έγινε “χωρίς τυμπανοκρουσίες” τέσσερα χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, υπογράμμιζαν την Κυριακή οι βρετανικές εφημερίδες. Σύμφωνα με την εθνικιστική ταμπλόιντ Daily Express, η σημερινή είναι μία ημέρα γιορτής: “Δικό μας μέλλον, δική μας Βρετανία, δικό μας πεπρωμένο” ήταν ο θριαμβευτικός τίτλος της εφημερίδας, η οποία στο πρωτοσέλιδό της έχει τη φωτογραφία μιας βρετανικής σημαίας με τη λέξη “Ελευθερία” γραμμένη πάνω της.

Το Brexit και το εμβόλιο κατά της covid19 που παρασκευάστηκε στη Βρετανία θα αποτελέσουν “τη βάση για την εθνική ανάκαμψη” το 2021, διαβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μιλώντας στην εφημερίδα The Daily Telegraph. Σε άρθρο της συντηρητικής αυτής εφημερίδας, που τασσόταν υπέρ του Brexit στην οποία έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος ο Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια χρονιά “αλλαγής και ελπίδας”, την ώρα που η χώρα έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία και διέρχεται μια ιστορική,,, Τους ζηλεύω, χωρίς να συγκρίνω τις δυνατότητες των δύο χωρών…






ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Λιακόπουλος: σε τι μοιάζει το εμβόλιο με το lockdown;


Ο Δήμος Λιακόπουλος, συγγραφέας βιβλίων που ξεδιπλώνουν έρευνες και μελέτες σε διεθνή επίπεδα με εκτιμήσεις καταστάσεων που προλέγουν τα μελλοντικά γεγονότα συνεχίζει στο el.gr με τίτλο «Δυό λόγια σταράτα.» :

Μας λένε ότι ναι μεν το εμβόλιο βγήκε υπό επιτήρηση, αφού δεν ξέρουμε τι παρενέργειες μπορεί τυχόν να έχει στο προσεχές (κοντινό ή μακρινό) μέλλον, αλλά τα οφέλη του είναι τόσα πολλά που υπερνικούν τους όποιους δισταγμούς για τυχόν μελλοντικές παρενέργειες. Το ίδιο ισχύει και για το lock down. Τα καταστροφικά του αποτελέσματα είναι τόσα πολλά και εμφανή για την υγεία και την οικονομία και την ίδια την επιβίωση γενικά του ανθρωπίνου γένους, που αξίζει τον κόπο να το σταματήσουμε, αφού τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με τις μερικές χιλιάδες θανάτων που τυχόν θα έχουμε πέραν των ήδη υφισταμένων.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβατε;;;

Σίγουρα όχι γιατί δεν είπα κάτι πολύπλοκο, οπότε επειδή θεωρώ δεδομένο ότι ακόμη και ο πιο βλάκας κάτοικος του πλανήτη γνωρίζει το αξίωμα value for money (ισοζύγιο δούναι λαβείν), αφού το διδάσκουν όλες οι θρησκείες, θεωρώ ότι στημένα συνεχίζετε τα lock down παγκόσμια ακολουθώντας τις ΕΝΤΟΛΕΣ των ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥ.

Απλά δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους ηλίθιους για πολύ ακόμη και να μη σας το πούμε κατάμουτρα, αφού αυτό είναι προσόν των κατεχόντων γενικώς θέσεις διαχείρισης της εξουσίας κάθε μορφής, για λογαριασμό των ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ.

Το να παριστάνεις τον χαζό και να κάνεις το κορόϊδο, είναι βασικό προσόν, για να σου δοθεί “μεγάλη καρέκλα” οπουδήποτε, στην πολιτική, την αυτοδιοίκηση, τον στρατό, την δικαιοσύνη, την εκκλησία, την εκπαίδευση, την υγεία κτλ κτλ. Αυτό είναι το τίμημα. Όσοι δεν διατίθενται να το πληρώσουν, μένουν εκτός συστήματος του κόσμου, αλλά εντός του νυμφώνος του Χριστού.

Είναι φανερό πως κάτι κρύβεται πίσω από την πρεμούρα που επιδεικνύουν άνθρωποι και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κάνοντας σημαία αγώνα τους την προβολή της ιδέας χρήσεως εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όταν επίσημες πηγές εκφράζουν με αδιάσειστα επιχειρήματα την αντίθεσή τους. Τάσσονται αναφανδόν και χωρίς συζήτηση υπέρ του εμβολιασμού και της μάσκας, πολλές φορές χυδεολογόντας ή και επιτιθέμενες κατά των αντιθέτων, που προτείνουν άλλες φαρμακευτικέ λύσεις. Γιατί το κάνουν;





Δεν υπάρχουν σχόλια