Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1719

 

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ 
Οδικά έργα 220 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τις επόμενες ημέρες

  


Συνολικού προϋπολογισμού 221.370.000 ευρώ είναι τα ώριμα μελετητικά οδικά έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία θα ενταχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

1. Bελτίωση της οδού Γκούρα – Σαραντάπηχο – Δερβένι 18.000.000

2 Βελτίωση της πρόσβασης και της προσπελασιμότητας της περιοχής Ισθμός – Κόρινθος 24.000.000

3 Κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων και λοιπές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών 4.000.000

4 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική είσοδο του Δήμου Βέλου – Βόχας και κυκλοφοριακή σύνδεση του γηπέδου Γ. Τριανάταφυλλος με την ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών 1.100.000

5 Σύνθετος κόμβος θέση 3 συμβολή των οδών ΠΕΟ (Παλαιά Εθνική Οδός) και ΠΝΕΟ (Παλαιά Νέα Εθνική Οδός) Αθηνών – Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους (Διυλιστήρια Μotor Oil) 500.000

6 Bελτίωση ΕΠ.Ο από κόμβο Αρχαία Νεμέα – Δερβενάκια – Μυκήνες (συμπεριλαμβανομένου του κόμβου Ι.Κ. Μυκηνών) 42.000.000






ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΝΙΚΑ ΣΤΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΓΕΦΥΡΑ ΓΚΑ

  


Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ευρεία σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κα Αθηνά Κόρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας κ. Χάρη Βυτινιώτη καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της.

Ο Π. Νίκας στη συνέχεια υπέγραψε σειρά συμβάσεων έργων που αφορούν στην αναζωογόνηση της πυρόπληκτης περιοχής της ανατολικής Κορινθίας, ενώ του παραδόθηκε επίσης και η μελέτη του έργου κατασκευής κόμβου στην περιοχή της γέφυρας Γκα, στα Αθίκια από τον πρώην Δήμαρχο Σαρωνικού Κορινθίας κ. Πέτρο Λέκκα. Μελέτη η οποία θα επικαιροποιηθεί ως έργο πολύ μεγάλης σημασίας με σκοπό την αποφυγή πάρα πολλών τροχαίων συμβάντων όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΩΝ
 Πέντε έργα για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της Περιφέρειας ενέταξε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στο ΠΕΠ

  


Πέντε έργα, συνολικού προϋπολογισμού 9.283.107,02 ευρώ, που αφορούν την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων δευτεροβάθμιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα εξής έργα:

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού επιστημονικού και λοιπού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (852.792,80 ευρώ)

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (740.000 ευρώ)

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια” (1.981.182,84 ευρώ)

Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας(3.786.367,38 ευρώ). Το φυσικό αντικείμενο αφορά, (α) προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και σε προσθήκη κατ’ επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και ένα ασθενοφόρο ανελκυστήρα, (β) επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) και (γ) προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου.

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης και τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων (1.922.764 ευρώ).






Πρόταση της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα 3,5 ευρώ στα πυρόπληκτα του Δήμου Κορινθίων

  

Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη, ως νέο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η πρόταση του Δασαρχείου Κορινθίας για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες -από την πυρκαγιά, το τριήμερο 22, 23, 24 Ιουλίου- εκτάσεις δασικού χαρακτήρα στις περιοχές Ξυλοκέριζας, Γαλατακίου και Αθικίων του Δήμου Κορινθίων.

Ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται σε 3.484.708,95 ευρώ.






Προγραμματισμός από την Περιφέρεια προσλήψεων ιατρικού προσωπικού για τις δημόσιες δομές υγείας

  

Ο προγραμματισμός προσλήψεων, με 4μηνες συμβάσεις, προσωπικού για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον αγώνα που δίνουν εναντίον του κορονοϊού, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που έγινε το πρωί σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, το προσωπικό που θα προσληφθεί θα είναι κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό.




Πρόταση της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα 3,5 ευρώ στα πυρόπληκτα του Δήμου Κορινθίων

  

Υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη, ως νέο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η πρόταση του Δασαρχείου Κορινθίας για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε καμένες -από την πυρκαγιά, το τριήμερο 22, 23, 24 Ιουλίου- εκτάσεις δασικού χαρακτήρα στις περιοχές Ξυλοκέριζας, Γαλατακίου και Άθικίων του Δήμου Κορινθίων.

Ο προϋπολογισμός των προτεινόμενων παρεμβάσεων ανέρχεται σε 3.484.708,95 ευρώ.






Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

  


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2021, ύψους 6.580.000 ευρώ.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τα έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και τους ΚΆΠ, ενώ οι πιστώσεις του κατανέμονται ισομερώς στις Περιφερειακές Ενότητες. Τα έργα, που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο Τ.Π. είναι μόνο συνεχιζόμενα έργα, με έμφαση στο οδικό δίκτυο και στα αντιπλημμυρικά κι ακόμα σε δενδροφυτεύσεις, αλλά και στην επαναλειτουργία των ΚΕΚ.

Άπό την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος προς το σώμα τόνισε, μεταξύ άλλων: “Η οποιαδήποτε κριτική θα πρέπει να συνοδεύεται με αντιπρόταση για την κατανομή των εν λόγω πόρων, πρόταση η οποία δεν κατατέθηκε όμως. Άλλωστε, υπάρχουν και άλλα προγράμματα, με πολύ περισσότερες πιστώσεις για τεχνικά έργα” σημείωσε ο Π. Νίκας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα περίπου 7 εκ. ευρώ που διατέθηκαν για την αποκατάσταση υποδομών των πυρόπληκτων περιοχών της ανατολικής Κορινθίας και της ανατολικής Μάνης.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το αποκαλούμενο πλέον ΕΠΆ (Εθνικό Πρόγραμμα Άνάπτυξης), που θα έχει πενταετή διάρκεια.






ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ

 

Σε αυτοψία στην περιοχή του Ισθμού βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, προκειμένου στη συνέχιση των έργων δενδροφύτευσης για την οδική ασφάλεια αλλά και καλοπισμού της περιοχής. Συνεργεία καθαρισμού της ΠΕ Κορινθίας θα πραγματοποιήσουν στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου βαψίματα, κλαδοκοπές καθώς και δενδροφύτευση περίπου 800 δέντρων και θάμνων ροδίτικων φίκων και φωτίνιες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΣΗΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  


Συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Συναντήθηκα με μεγάλη χαρά, όπως πάντα, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο.

Με τον κ.κ. Διονύσιο συζητήσαμε για τα διμερή θέματα μεταξύ της περιφέρειας και της εκκλησίας καθώς και όλες τις δράσεις που κάνουμε στον τομέα του πολιτισμού, στην υποστήριξη, αναπαλαίωση και ανάδειξη βυζαντινών και μετά-βυζαντινών μνημείων.

Αναφερθήκαμε επίσης στο φιλανθρωπικό έργο της μητρόπολης και τρόπους με τους οποίους μπορεί η περιφέρεια να συνδράμει.

Με την σεβασμιώτατο μας συνδέει μια γνωριμία ετών και είμαι πολύ χαρούμενη που η συνεργασία περιφέρειας-εκκλησίας στους τομείς του πολιτισμού και της φιλανθρωπίας βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό επίπεδο.»



    




Δεν υπάρχουν σχόλια