Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1716

 

  


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

  


Κυριάκος Μητσοτάκης : Εθνική ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις»


Ηχηρό μήνυμα εθνικής ενότητα έστειλε από τη Σούδα και το υποβρύχιο «Κατσώνης» που επισκέφθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

in.gr: 28 Οκτωβρίου 2020, 12:48 Ηχηρό μήνυμα εθνικής ενότητα έστειλε από τη Σούδα και το υποβρύχιο «Κατσώνης» που επισκέφθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «απολύτως σίγουρος ότι με αίσθημα ενότητας, υψηλής ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συλλογικότητας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση και να βγούμε και πάλι νικητές», ενώ απευθυνόμενος στο πλήρωμα του υποβρυχίου, υπογράμμισε ότι «εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων τους μετέφερα την ευγνωμοσύνη μας, τις θερμές μας ευχαριστίες για τον μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, τον οποίον απέδειξαν έμπρακτα τους τελευταίους δύο μήνες».

Αναλυτικά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σήμερα συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Επος του ‘40. Τότε οι Ελληνες ενωμένοι πολέμησαν τον φασισμό με τα όπλα. Ογδόντα χρόνια μετά, τον νίκησαν με κύρια δύναμη το κράτος δικαίου και την ισχύ της δημοκρατίας μας, στέλνοντας τους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού στη φυλακή. Σήμερα, η χώρα μας αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπιζε πριν από 80 χρόνια. Απαιτείται, όμως, να επιστρατεύσουμε τις ίδιες αρετές που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη και τότε: Την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της Επος πριν από 80 χρόνια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να βρεθώ εδώ στη Σούδα και να συνομιλήσω με το πλήρωμα του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων τους μετέφερα την ευγνωμοσύνη μας, τις θερμές μας ευχαριστίες για τον μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, τον οποίον απέδειξαν έμπρακτα τους τελευταίους δύο μήνες. Τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουν με απόλυτο επαγγελματισμό.

Θέλω αυτές τις στιγμές και καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Γιώργου Θεοτοκά, ο οποίος πριν από 80 χρόνια, γράφοντας για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και από αυτό το πρωτοφανές αίσθημα εθνικής ενότητας. Καθώς αντιμετωπίζουμε άλλες προκλήσεις ας θυμηθούμε ξανά αυτά τα λόγια. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι με αίσθημα ενότητας, υψηλής ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συλλογικότητας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση και να βγούμε και πάλι νικητές.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».






Αλέξ. Τσίπρας : Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω Ο πρόεδρος του

  

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως «Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας»

«Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Instagram. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως «Είναι θλιβερό που το 2020 υπάρχουν ακόμα κράτη που πιστεύουν πως έχουν λόγο και δικαίωμα στο σώμα και τη ζωή μιας γυναίκας.

Η απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, είναι μια πράξη σκοταδισμού που γυρίζει την ήπειρο μας αιώνες πίσω.

Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουμε να δώσουμε από κοινού αγώνα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη.

Το αναφαίρετο δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της και τη ζωή της δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός άλλου, παρά μόνο στη δική της… ΕΤΣΙ τα βλέπει, αποσιωπώντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στο δημογραφικό για την Ελλάδα;…

in.gr: 27 Οκτωβρίου 2020, 12:55






Φώφη Γεννηματά : Ο πτωχευτικός κώδικας υπαγορεύτηκε από τις τράπεζες και τα funds

  

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ενώ έστρεψε τα πυρά της και προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο επανέλαβε ότι είναι ο καλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 ενώ έστρεψε τα πυρά της και προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο επανέλαβε ότι είναι ο καλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα είπε πως, ενώ είναι ανοιχτά κρίσιμα θέματα (προκλητικότητα Ερντογάν, έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και το πτωχευτικό και το συνολικότερο πρόβλημα της οικονομία), «ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει πρόταση μομφής σε έναν μεμονωμένο υπουργό. Είναι σαν να λέει ότι όλα τα άλλα μία χαρά πάνε, ότι έχει την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης και η υπόλοιπη κυβέρνησή του. Επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας ότι είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη, αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει. Είχαμε ζητήσει διακομματική επιτροπή να ακούσουμε ειδικούς, επειδή είναι σύνθετο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που λόγω κορονοϊού διογκώνεται ώστε να καταλήξουμε σε μία βιώσιμη λύση από κοινού τα πολιτικά κόμματα. Το δέχτηκαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινήσαμε κοινωνικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς όμως δυστυχώς ήρθε η κυβέρνηση και νομοθέτησε αυτές τις ρυθμίσεις που τις θεωρώ απολύτως άδικες», ανέφερε ενώ υπερασπίστηκε τον νόμο 3869, τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, που έδωσε πραγματική προστασία στην α’ κατοικία σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

«Ενα νόμο που δεν ψήφισε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Ν. Δ. κατήργησαν και άνοιξαν το δρόμο στους πλειστηριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης απέφυγαν σε όλη αυτή τη συζήτηση να πουν ότι επρόκειτο για νόμο ΠΑΣΟΚ, για να μην αναδειχθεί ότι επί τόσα χρόνια μόνο το ΠΑΣΟΚ στήριξε τους ανθρώπους να σώσουν τα σπίτια τους στα χρόνια της κρίσης», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά και υποστήριξε πως αποδεικνύεται «πόσο μεθοδευμένη και από τους δύο είναι η επίθεση σε βάρος του ΠΑΣΟΚ».

in.gr: 27 Οκτωβρίου 2020, 15:38






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ

  


Η ΕΛΛΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020:

Η συμπόρευση της Ελλάδος με την Γαλλία, η οποία επιδιώκει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, είναι ύψιστη εθνική ευθύνη. Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπράξει, όπως θα έπρεπε να είχε κάνει και στην άσκηση βέτο κατά των Σκοπίων και της Αλβανίας, όπως επεδίωκε η Γαλλία. Επαναλαμβανόμενα λάθη σε υπαρξιακά για το έθνος θέματα, είναι ανεπίτρεπτα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡΚΟΘΗΡΕΥΤΙΚΟΥ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: Η διεκδίκηση όλων των προβλεπόμενων αποζημιώσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου MAERSK LAUNCESTON Το οποίο προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ”, είναι απολύτως επιβεβλημένη. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους άνδρες του πληρώματος που υπέστησαν σωματικές βλάβες, Ωστε να βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της πατρίδας μας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει απερίφραστα όσους επιχαίρουν επί του δυσμενούς συμβάντος για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, για άθλιες, μικροκομματικές σκοπιμότητες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Αποκλειστική η ευθύνη της κυβέρνησης για την εκτόξευση των κρουσμάτων Κοροναϊού

  


Η σημερινή εκτόξευση των κρουσμάτων κοροναϊού αποδεικνύει πως τα περιοριστικά μέτρα είναι ανεπαρκή αν δεν συνοδεύονται με μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολίασε το ΚΚΕ, ζητώντας μαζικά τεστ και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η σημερινή εκτόξευση των κρουσμάτων κοροναϊού αποδεικνύει πως τα περιοριστικά μέτρα είναι ανεπαρκή αν δεν συνοδεύονται με μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολίασε το ΚΚΕ, ζητώντας μαζικά τεστ και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Η σημερινή εκτόξευση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, αν δεν συνοδεύονται με θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας, εκτεταμένα δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, θα αποδεικνύονται ανεπαρκή κι αναποτελεσματικά. Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει προκλητικά να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και τη «βολική» σύγκριση με τα άλλα κράτη, που αντιμετωπίζουν τα ίδια αδιέξοδα, γιατί προτάσσουν τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας κι όχι την προστασία της δημ. υγείας. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά τεστ και ο κρατικός έλεγχος ευαίσθητων χώρων, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς και η λήψη μιας σειράς μέτρων στους χώρους δουλειάς, που επανειλημμένα έχουν προτείνει τα συνδικάτα, είναι μονόδρομος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι συμβεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. in.gr: 27 Οκτωβρίου 2020, 21:03





Ευθύνη της κυβέρνησης το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

  

 Α π ο σ υ μ φ ό ρ η σ η των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των σχολικών αιθουσών, των χώρων εργασίας και ενίσχυση του ΕΣΥ ζητάει το ΜέΡΑ25 μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού, αφήνοντας αιχμές για την ως τώρα στάση της κυβέρνησης και τη μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες. Να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών: «Νέο ρεκόρ κρουσμάτων. Δεν φταίνε οι νέοι, ούτε οι «ξενύχτηδες». Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών και να προχωρήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, των πολυάριθμων σχολικών τάξεων και των χώρων εργασίας και να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ» γράφει στον επίσημο λογαριασμό του ΜέΡΑ25 στο twitter.

Οχι στραβά μάτια στις εκκλησίες: Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζει: «Μετά και την επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας τα κρούσματα καταγράφουν νέο ημερήσιο ρεκόρ τετραψήφιου για πρώτη φορά αριθμού. Η Κυβέρνηση επιμένει να μεταθέτει τις ευθύνες της είτε στους νέους, είτε στους «ξενύχτηδες», είτε πιο πρόσφατα στους πολίτες έξω από το Εφετείο. Πρέπει να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών και να προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς με νέα οχήματα, συχνούς συρμούς και προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα οι πολυάριθμες σχολικές τάξεις, όπως και οι χώροι εργασίας, αλλά και φυσικά οι δομές προσφύγων, οι φυλακές και τα γηροκομεία με αυξημένη επικινδυνότητα. Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και ουσιαστικά το εθνικό σύστημα υγείας, όχι μόνο με χορηγίες αλλά με πραγματικές δημόσιες δαπάνες και επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.

Τέλος πρέπει να σταματήσει η Κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια για τους τόπους λατρείας».

in.gr 27 Οκτωβρίου 2020:





Δεν υπάρχουν σχόλια