Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1716

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κου ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

  


“Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι η πρόταση δυσπιστίας του Σύριζα εναντίον του κου Σταϊκούρα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής του Σύριζα και του ίδιου του κου Τσίπρα από την πολιτική απομόνωση που τους τοποθέτησε η ελληνική κοινωνία.

Δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής από τις εσωτερικές τριβές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αδυνατεί να διαδραματίσει αποτελεσματικά τον ρόλο που της επιφύλαξε ο ελληνικός λαός.

Δεν ήταν τίποτα άλλο παρά συνέχεια της απέλπιδας προσπάθειας του Σύριζα και του κου Τσίπρα να “πολώσει” και να “διχάσει” την πολιτική και κοινωνική ζώη του Τόπου, ψάχνοντας πολιτικά πεδία για την εφαρμογή του μοναδικού πολιτικού εργαλείου που γνωρίζει να χρησιμοποιεί, δηλαδή του άκρατου Λαϊκισμού. Μετά την κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας για το χυδαίο πρωτοσέλιδο της Αυγής, όπου προσπάθησε να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να καπηλευτεί μια ιστορική στιγμή για την ελληνική δημοκρατία, συνεχίζουν ακάθεκτοι στο ίδιο μοτίβο πολιτικής πρακτικής.

Αποφάσισαν να διαβούν το δρόμο του ανέξοδου εντυπωσιασμού αδιαφορώντας φυσικά για την δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα εξαιτίας και της τουρκικής προκλητικότητας και της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.”

“…….Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η Κυβέρνηση παρά την δύσκολη συγκυρία είναι απόλυτα δεσμευμένη να συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό το μεταρρυθμιστικό της έργο. Δεν πρόκειται να κρύψει τα πρόβληματα «κάτω από το χαλί». Σκοπός της είναι να αντιμετωπίσει χρόνια και δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Και ναι το ιδιωτικό χρέος αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να επιλυθεί κατά τρόπο ολιστικό, ώστε να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου. Και αυτό πράττει το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Ομως η βασική στόχευση μας είναι κυρίως στο πως θα παράγουμε αλλά και θα εισάγουμε πλούτο, ώστε οι Ελληνες και οι Ελληνίδες να μην βρεθούν σε θέση αφερεγγυότητας ή και εάν ακόμα βρεθούν να έχουν τρόπο να ανακάμψουν.

Ξεκινήσαμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, την μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας στην Πράσινη οικονομία, δημιουργήσαμε φιλοεπενδυτικό πλαίσιο για τις επενδύσεις στην τεχνολογική καινοτομία, ώστε όλα αυτά να «κουμπώσουν» στα χρήματα που θα έρθουν από το Ταμείο ανάκαμψης και τα ΕΣΠΑ και να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει από τον βαρύ χειμώνα της πανδημίας στην άνοιξη της ελληνικής οικονομίας. Με πράξεις και όχι με εύκολα λόγια.”

Δεν υπάρχουν σχόλια