Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1713

 

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

  


Αθήνα, 2.10.2020 Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ - THO2RAX», υπεγράφη, σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του Υφυπουργού, Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα, του Γενικού Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας, κ, Αθανάσιου Κυριαζή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου.

To πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα αποτελέσει την «ομπρέλα» προστασίας, ένα μοναδικό επίτευγμα με δυνατότητες να συνδυάζει κάθε είδους πληροφορία προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας, της οικονομίας, της ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της εξοικονόμησης πόρων για τη χώρα, με την διαχείριση και την ασφάλεια που επιβάλλουν οι δομές του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει σε δήλωσή του: «Σήμερα, τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εθνικής Αμυνας προέβησαν σε μία πολύ σημαντική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία: διαθέτουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε ερευνητικές εφαρμογές Ελλήνων επιστημόνων που θα αναμορφώσουν εντελώς τα επίπεδα ασφάλειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία.

Είμαι πολύ ευτυχής και πολύ υπερήφανος».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας επισημαίνει:

«Οπως έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό, ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Εφτασε λοιπόν η στιγμή η Πολιτεία να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες των νέων μας επιστημόνων προς όφελος της Εθνικής Αμυνας και της Ασφάλειας. Το πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα μεταφέρει στο Ελληνικό περιβάλλον μέσα από την έρευνα και την εφαρμογή της, τεχνογνωσία που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα, καθόσον θα λειτουργήσει με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικούς όρους των επόμενων δύο δεκαετιών».



Χρ. Δήμας: Το πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια

  


Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ - THO2RAX», υπεγράφη, σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του Υφυπουργού, Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα, του Γενικού Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας, κ, Αθανάσιου Κυριαζή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου.

To πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα αποτελέσει την «ομπρέλα» προστασίας, ένα μοναδικό επίτευγμα με δυνατότητες να συνδυάζει κάθε είδους πληροφορία προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας, της οικονομίας, της ανάπτυξης, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της εξοικονόμησης πόρων για τη χώρα, με την διαχείριση και την ασφάλεια που επιβάλλουν οι δομές του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει σε δήλωσή του:

«Σήμερα, τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εθνικής Αμυνας προέβησαν σε μία πολύ σημαντική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία: διαθέτουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε ερευνητικές εφαρμογές Ελλήνων επιστημόνων που θα αναμορφώσουν εντελώς τα επίπεδα ασφάλειας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία.

Είμαι πολύ ευτυχής και πολύ υπερήφανος». Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας επισημαίνει:

«Οπως έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό, ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ιδίως στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Εφτασε λοιπόν η στιγμή η Πολιτεία να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες των νέων μας επιστημόνων προς όφελος της Εθνικής Αμυνας και της Ασφάλειας. Το πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ» θα μεταφέρει στο Ελληνικό περιβάλλον μέσα από την έρευνα και την εφαρμογή της, τεχνογνωσία που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα, καθόσον θα λειτουργήσει με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογικούς όρους των επόμενων δύο δεκαετιών».





Ο Χρίστος Δήμας κοντά στους αγρότες που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό»

  


Δίπλα στους παραγωγούς, οινοποιούς και εμπόρους βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, προκειμένου να αντικρύσει από κοντά τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν από τον Ιανό. Ο κ. Δήμας συνοδευόμενος από τον επόπτη του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την περιοχή και συζήτησε με τους παραγωγούς, οινοποιούς και εμπόρους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ συμφώνησαν πως είναι άμεση προτεραιότητα να προχωρήσουν στην εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να κατανεμηθούν οι αποζημιώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους αγρότες, ο κ. Δήμας τόνισε : «Δυστυχώς ο Ιανός χτύπησε άσχημα την φυτική παραγωγή και στο νομό Κορινθίας, ειδικά το σταφύλι στο Κρυονέρι, Σούλι, Μικρό και Μεγάλο Βάλτο, Κλημέντι, Καίσαρι, Ζεμενό και Θροφαρί. Μαζί με τον επόπτη του ΕΛΓΑ επισκέφθηκα την περιοχή και συζήτησα με τους παραγωγούς, οινοποιούς και εμπόρους. Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, λίγες μέρες πριν την συγκομιδή και ενώ η παραγωγή φέτος ήταν αυξημένη πολλοί παραγωγοί είδαν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνει στράφι. Η απογοήτευση είναι προφανώς πολύ μεγάλη. Είμαι σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να προχωρήσουμε στις αποζημιώσεις.»





Δεν υπάρχουν σχόλια