Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1712

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Με 5 αιτήματα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων την Υπουργό Παιδείας

  


Κόρινθος, 25 Σεπτεμβρίου 2020:

Τι ζήτησε ο Βασίλης Νανόπουλος – τι είπε η Υπουργός που περιόδευσε σε 2 σχολικά συγκροτήματα της Κορίνθου Την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποδέχτηκε το πρωί στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Κορίνθου και στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος έδωσε στην Υπουργό υπόμνημα με 5 σημαντικά ζητήματα εκπαίδευσης του δήμου, λαμβάνοντας από την Υπουργό μια πρώτη δέσμευση αλλά και την διαβεβαίωση πως θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο για την εξέτασή τους.

Πρόκειται για • Την δημιουργία 2 νέων νηπιαγωγείων τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα αντικατάστασης των ενοικιαζόμενων σήμερα

• Την ένταξη της κατασκευής του μουσικού σχολείου σε επιδοτούμενα προγράμματα

• Την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με νέα τμήματα στην Κόρινθο και φιλοξενία του campus στο στρατόπεδο

• Την στήριξη συμμετοχής στα προγράμματα δια βίου μάθησης , «έξυπνων πόλεων» και «πόλεων που μαθαίνουν» και

• Παρουσία της Υπουργού στα εγκαίνια του πολυδύναμου νηπιαγωγείου Κορίνθου τον Οκτώβριο μήνα

«Σας καλωσορίσω κ.Υπουργέ και εύχομαι η παρουσία σας εδώ να είναι χρήσιμη. Εχουμε συζητήσει ζητήματα που μας απασχολούν μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και σας παραθέτω υπόμνημα με κάποια από τα ζητήματα που έχουμε αξιολογήσει ως τα σημαντικότερα. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα τρία σημαντικότερα, έχουμε ζήτημα με τα πολλά ενοικιαζόμενα νηπιαγωγεία τα οποία δεν φέρουν τις απαραίτητες προδιαγραφές στο δήμο» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων ενημερώνοντας την Υπουργό πως «ολοκληρώνουμε το πολυδύναμο νηπιαγωγείο στου οποίου θα είναι χαρά μας να παραστείτε, αλλά χρειαζόμαστε και άλλα, ζητάμε την στήριξη σας λοιπόν για την ένταξη των έργων αυτών σε επιδοτούμενα προγράμματα. Η δια βίου μάθηση , η εκπαίδευση είναι για εμάς υψηλή προτεραιότητα, μετέχουμε ήδη στο δίκτυο για τις Εξυπνες Πόλεις, ενταχθήκαμε πρόσφατα στο παγκόσμιο δίκτυο της Unesco «Οι πόλεις που μαθαίνουν», επιθυμούμε και την δική σας υποστήριξη στον τομέα αυτό και τέλος το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιθυμούμε να επεκταθεί, ζητούμε από εσάς μέσα από μια ενδεχόμενη αναθεώρηση της δομής των Πανεπιστημίων να αυξηθούν τα τμήματα της Κορίνθου λαμβάνοντας υπόψιν σας ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία του campus στο υπό παραχώρηση στρατόπεδο της Κορίνθου.”

Η Υπουργός αναγνώρισε το έργο που επιτελεί και η αυτοδιοίκηση στην εκπαίδευση και λειτουργία των σχολείων ειδικά την φετινή ιδιαίτερη χρονιά. Και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ευάγγελος Παπαιωάννου αφού σημείωσε την προσπάθεια που έγινε από πλευράς δήμου εκπαιδευτικών αλλά και γονέων έθιξε στην Υπουργό το ζήτημα της καθαριότητας και των αυξημένων αναγκών στα σχολεία ζητώντας την ουσιαστικότερη παρέμβαση του υπουργείου προκειμένου να κατορθώσουν οι μονάδες να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες και να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Διασφαλίζουμε στην φετινή δύσκολη χρονιά 2 αγαθά, την εκπαίδευση γιατί τα παιδιά μας πρέπει να είναι στα σχολεία αλλά και την υγεία τηρώντας στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών και ενισχύοντας τις μονάδες με ότι είναι απαραίτητο» είπε η κ. Κεραμέως, Δήμαρχος και Υπουργός, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Κορινθίων, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κορινθίας, της Βουλευτού Μαριλένας Σούκουλη συνομίλησαν με τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές εν ώρα διαλείμματος αλλά και μαθήματος , με το προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Υπουργείο σε μια συνάντηση εργασίας στην οποία οι σημερινές δεσμεύσεις θα λάβουν ουσιαστική μορφή.




Δήμαρχος Κορινθίων: Διεκδικούμε 1,5 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε Αλμυρή Αθίκια και Λουτρά Ωραίας Ελένης. Δεν αρκούν οι 150.000 ευρώ που μας δόθηκαν 24.09.20

  

Δήμαρχος Κορινθίων: Διεκδικούμε 1,5 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε Αλμυρή – Αθίκια και Λουτρά Ωραίας Ελένης. Δεν αρκούν οι 150.000 ευρώ που μας δόθηκαν!

Εργα θωράκισης και ουσιαστικής προστασίας συνεχίζει να διεκδικεί ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και κατόπιν από τον ΙΑΝΟ, Αθίκια, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Αλμυρή.

Ο Δήμαρχος μετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την Τετάρτη θέτοντας στο τραπέζι συγκεκριμένα έργα που πρέπει να γίνουν στον οικιστικό ιστό και τα οποία ΔΕΝ έχουν προϋπολογιστεί στο κονδύλι που έδωσε το Υπουργείο στην Περιφέρεια. «Εμείς ζητήσαμε συγκεκριμένα έργα, συγκεκριμένου ύψους, 1,5 εκ ευρώ για να γίνουν όσα πρέπει. Πήραμε 150 χιλιάδες από το Υπουργείο κι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Θα επανέλθουμε και θα επιμείνουμε. Τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι δίκτυο αγωγού ομβρίων στα Λουτρά μέσα στον αστικό ιστό , έργα διάνοιξης χειμάρρων, κατασκευή αυλάκων και ότι άλλο χρειάζεται για να μην έχουμε ξανά πλημμύρα στ Αθίκια και την Αλμυρή. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό από το υπουργείο και σαν δήμος θα επανέλθουμε. Θα ζητήσουμε και πιστεύω να μας στηρίξει και η περιφέρεια ώστε τα έργα για τον αστικό ιστό που δεν έχουν περιληφθεί ως σήμερα , να περιληφθούν γιατί η σημερινή εξέλιξη δεν μ ευχαριστεί καθόλου και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα μελλοντικής πλημμύρας. Φυσικά και θα συνεργαστούμε με την περιφέρεια σε προγραμματική σύμβαση που ουσιαστικά είναι παραχώρηση επέμβασης σε χώρους του δήμου έστω και αν οι προτεραιότητες του δήμου είναι διαφορετικές.»



Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δ. Κορινθίων

  

Β.Νανόπουλος: Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο που θα βελτιώσει την κίνηση και την καθημερινότητα των πολιτών

Ολοκλήρωσε το στάδιο καταγραφής και αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης στο δήμο Κορινθίων η εταιρία «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ» στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), του οποίου η 1η διαβούλευση με Φορείς και Δημότες έγινε στις 31 Ιουλίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο. « Το ΣΒΑΚ του δήμου Κορινθίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η εταιρία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ έχει κάνει σημαντική πρόοδο για να ολοκληρωθεί σύντομα και να έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο για το πώς θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια στην βελτίωση της κίνησης και της καθημερινότητας των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Η εταιρία «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ» βρέθηκε σήμερα στο δημαρχείο και παρουσίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, την πρόοδο των εργασιών, τα συμπεράσματα και φυσικά τα επόμενα βήματα.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα», ανέφερε στην έναρξη της συνάντησης ο εκπρόσωπος της Αναδόχου εταιρείας κ. Γιώργος Κουμπαράκης. «Το πρώτο στάδιο ήταν η παρουσίαση του εργαλείου, το δεύτερο η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης το οποίο και ολοκληρώθηκε. Εντοπίσαμε προβλήματα και καθορίσαμε στόχους. Είδαμε όλες τις παραμέτρους της αστικής κινητικότητας μέσα από στοιχεία που λάβαμε από το δήμο αλλά και άλλους φορείς , διενεργήσαμε μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, αξιολογήσαμε τις αστικές συγκοινωνίες, την στάθμευση. Είδαμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχει η Κόρινθος μέσα από συγκεκριμένα «εργαλεία» στρατηγικού σχεδιασμού (SWOT Analysis), σε όλη την η περιοχή παρέμβασης που είναι ο δήμος με έμφαση βεβαίως στην Κόρινθο. Στόχος της συνάντησης είναι να δούμε τα επόμενα βήματα.».



ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Χαιρετίζει την ένταξη της πόλης της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco «Οι Πόλεις που μαθαίνουν»

  


Κόρινθος , 24/9/2020 Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου χαιρετίζει την ένταξη της πόλης της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco «Οι Πόλεις που μαθαίνουν» και συγχαίρει τον Δήμαρχο Κορινθίων και όλους όσους εργάστηκαν για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας.

Η διάκριση αυτή της πόλης μας, θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της εκπαίδευσης , του τουρισμού και του πολιτισμού μέσω των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν και θα προάγει την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου , θα είναι αρωγός στο έργο αυτό και πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει όπου χρειαστεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της Κορίνθου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ Β. ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α. ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ


     
  
 
  

  




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Κλήρωση για ένα Smartphone, σημεία ανακύκλωσης σε ψηφιακό χάρτη

  


Μάθε «Πού Ανακυκλώνεις» στον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων & Μπες στο παιχνίδι της επιβράβευσης Ψηφιακός χάρτης με όλα τα σημεία ανακύκλωσης

Το Followgreen Δήμου ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγ.Θεοδώρων, με γνώμονα τις ανάγκες της εποχής για ψηφιοποίηση των λειτουργιών, παρέχει ακόμα μία καινοτόμα υπηρεσία στους δημότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος προσφέρει ολοκληρωμένη πρόσβαση στα σημεία ανακύκλωσης, υπό τη μορφή ψηφιακού χάρτη (Βρείτε τον χάρτη εδώ: www.followgreen. gr/loutraki/recyclebucket).

Οι δημότες κάνοντας χρήση της υπηρεσίας θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα τα πιο κοντινά σημεία ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα θα ενημερώνονται για το τι υλικά μπορούν να ανακυκλώνουν ανά «ρεύμα», κάνοντας χρήση του κινητού ή του υπολογιστή τους.

Επιπλέον, ως επιβράβευση της προσπάθειας όλων των δημοτών για ανακύκλωση, το Follow green προσφέρει δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για ένα «Smartphone», καθώς και δωρεάν λήψη της εφαρμογής «Followgreenapp»

σε App store και Google play, για να έχουν εύκολη πρόσβαση στον χάρτη, όπου κι’ αν βρίσκονται!

Λάβετε μέρος στην κλήρωση εδώ: www.followgreen.gr/loutraki/offer/search 

Αναλυτικότερα, για τη Διαλογή στην Πηγή ο Δήμος διαθέτει τους εξής κάδους: 

Μπλε κάδοι (Δείτε αναλυτικά τι ανακυκλώνεται και τι όχι εδώ https://bit.ly/2l8oWq8) 
Κώδωνες (Γυαλί) 
Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών (ΑΗΗΕ) 
Ειδικοί Κάδοι Ανακύκλωσης Συσκευών (Λαμπτήρες) Κόκκινοι Κάδοι (Ενδύματα – Υποδήματα) 
Κάδοι Ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ (Μπαταρίες)



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Καταστροφές, σε όλα τα επίπεδα

  

-Οι Δημότες, ο τόπο μας, πέρασαν τραγωδίες από τις καταστροφές, σε όλα τα επίπεδα, που σημειώθηκαν στη περιοχή μας το 2013 και κυρίως τον Οκτώβριο του 2018, ένεκα των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, υποδομές , δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π. -Πέρασαν [7] χρόνια από το 2013 και [2] χρόνια από το 2018 και ελάχιστα πράγματα έγιναν σε αντιπλημμυρικά κ.α. έργα για την προστασία και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, με εξαίρεση τη κατασκευή της γέφυρας στον Ελισσώνα και τον ποταμό Κύριλλο, παρότι, ένεκα των καταστροφών, ο Δήμος Σικυωνίων χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των [3] εκ. ευρώ περίπου.

-Ευτυχώς που τα έντονα καιρικά φαινόμενα [ο ΙΑΝΟΣ] δεν έπληξαν πρόσφατα την περιοχή μας.

Δεν έγινε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να κατασκευασθούν αντιπλημμυρικά κ.α. έργα προστασίας της περιοχής. Ακόμα εκκρεμούν, μετά από [2] χρόνια τα προγραμματισθέντα έργα.

-Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από [5] χρόνια στον ποταμό Κύριλλο, στην παραλία, δεν ανταποκρίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

-Στην νέα γέφυρα πολύ κατασκευάσθηκε πρόσφατα στον ποταμό Κύριλλο, στον παράλληλο δρόμο της παραλίας, υπάρχουν εκκρεμότητες με τις σωληνώσεις και τα καλώδια που διέρχονται κάτω από την γέφυρα, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι πλημμυρών.

-Δεν καθαρίστηκα τα ποτάμια σε μεγάλο βαθμό και δεν αποκαταστάθηκε ο ΧΥΤΑ Κιάτου, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα που παρασύρονται από τους χειμάρρους και καταλήγουν στην πόλη και την θάλασσα.

ΚΙΑΤΟ 25 - 9 - 2020 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Ανοχύρωτη πόλη κατάντησε η πρωτεύουσα της Δυτικής Κορινθίας, το Κιάτο

  


-Ανοχύρωτη πόλη κατάντησε η πρωτεύουσα της Δυτικής Κορινθίας, το Κιάτο, από τις επιθέσεις των αθιγγάνων, των Ευρωπαίων πολιτών, όπως τους αποκαλεί ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων. Η ανυπαρξία και ανικανότητα της Δημοτικής αρχής είναι πλέον εμφανής.

-Πρωινές ώρες σήμερα [16-9-2020] αθίγγανοι προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές με το σπάσιμο της τζαμαρίας.

-Παράλληλα αθίγγανοι εισήλθαν σε άλλο κατάστημα της πόλης και αφαίρεσαν το πορτοφόλι του καταστηματάρχη με σημαντικό χρηματικό ποσό, διάφορα έγγραφα και κάρτες. -Πρόσφατα είχα δημοσιεύσει κείμενο με το κατάντημα του Δήμου Σικυωνίων, σε ζητήματα καθαριότητας, «δράσης» των αθιγγάνων, και τραυματισμούς συμπολιτών μας από επιθέσεις αδέσποτων ζώων.

-Μεταξύ των άλλων ανέφερα:

-«Βρομιά παντού –αθίγγανοι [χωρίς ρατσιστική διάθεση] σε πλατείες, αλσύλλια, Σχολεία, παραλίες κ.λ.π. και επικίνδυνα για την προστασία της υγείας των πολιτών αδέσποτα ζώα, που κανένας δεν ενδιαφέρεται για την τύχη τους.

-Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, στο αλσύλλιο του ΚΤΕΛ της πόλης του Κιάτου, έχουν εγκατασταθεί στο αλσύλλιο 30/50 αθίγγανοι, σε [24]ωρη βάση, που μετακινήθηκαν από την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας, ημέρα και νύχτα, και το χρησιμοποιούν ως υπνωτήριο, τουαλέτα, πλυντήριο κ.λ.π. με σοβαρά προβλήματα, πέραν από τις αντιαισθητικές καταστάσεις, για την δημόσια υγεία.

-Όλοι οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, γιατί πέραν των άλλων, σε μια πολύ δύσκολη εποχή οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκύπτουν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και προστασίας των κατοίκων».

-Όι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες και οι αρμόδιες αρχές έχουν πλέον τον λόγο.

ΝΙΚΌΣ ΖΑΧΑΡΌΠΌΥΛΌΣ





  





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Καθημερινοί καθαρισμοί στις Κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας
 
  
  

Κοινότητες Ευαγγελιστρίας, Μπολατίου, Κοκκωνίου και Ζευγολατιού Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Βέλου Βόχας από τα συνεργεία καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου. Κοινότητα Χαλκείου Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Βέλου Βόχας από τα συνεργεία καθαριότητας και περιβάλλοντος του Δήμου.





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Αναγγελία Ψεκασμών Δακοκτονίας

  

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, γνωστοποιεί στους ελαιοκαλλιεργητές ότι : Την Τρίτη 29/09 στην Κοινότητα Ροζενών και Τετάρτη 30/09 στην Κοινότητα Χελιδορίου (τοπικός ψεκασμός) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί από εδάφους ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. (Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα)

Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να σημάνουν τους ελαιώνες τους για αποφυγή του ψεκασμού τους και οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελίσσια τους. Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε τα ελαιοτεμάχιά τους να είναι περιποιημένα και προσβάσιμα γιατί τα ξερά χορτάρια είναι πάρα πολλά λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών. Εάν δεν είναι, τότε θα είναι αδύνατη η προσέγγισή τους από τα συνεργεία των ψεκαστών της Δακοκτονίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ψεκασμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από :

Τον επόπτη Δακοκτονίας Καλαντζή Ιωάννη, τηλ. 2741363337 Τον εργολάβο Δακοκτονίας Αλεβίζο Αθανάσιο, κιν. 6944545070 Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου





ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

  


Δελτίου τύπου 28-9-2020 «Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει το μονοπάτι του αυταρχισμού τη λεωφόρο της συναίνεσης»

Συμπληρώθηκε ενός χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής και συγχρόνως ένας χρόνος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό επισημαίνουμε:

Η Δημοτική Αρχή που δεν διέθετε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, απομειώθηκε περισσότερο (μετά την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση της τέως Αντιδημάρχου και βασικού στελέχους της δημαρχιακής παράταξης), εκπροσωπούμενη πλέον από 6 δημοτικούς συμβούλους επί συνόλου 27.

Αυτή η ισχνή μειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, αποφασίζει και εκτελεί ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου μετατοπίζοντας το κέντρο λήψης των αποφάσεων στις επιτροπές του Δήμου, όπου διαθέτει την πλειοψηφία, λέω νομοθετικών ρυθμίσεων που αντιβαίνουν στην αρχή της αναλογικότητας.

Η δυνατότητα αναζήτησης, μέσα από δημοκρατικό διάλογο, κοινά αποδεκτών λύσεων και συγκλίσεων μεταξύ του δημοτικών παρατάξεων, έχει εξοστρακιστεί από την Δημοτική Αρχή.

Καμία ενημέρωση δεν έγινε ποτέ για το τι παρέλαβε η Δημοτική Αρχή και για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, παρά τα συνεχή ερωτήματα των ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να επικυρώσουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις και συνεχείς τροποποιήσεις ενός διάτρητου προϋπολογισμού, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική εικόνα των οικονομικών του Δήμου.

Κανένα σοβαρό θέμα του Δήμου δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι προτάσεις μας απαξιώνονται και οι ερωτήσεις μας μένουν χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις.

Οι αντιδράσεις του Δημάρχου στην ασκούμενη κριτική ακόμη και στην πλέον καλοπροαίρετη είναι σπασμωδικές, ειρωνικές, και επιθετικές προς όσους αμφισβητούν τις επιλογές του.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να ταιριάζουν με το ύφος του «Διευθυντηρίου» της Δημοτικής Αρχής, δεν αρμόζουν όμως στη λειτουργία του ανώτατου αποφασιστικού οργάνου του Δήμου και στα καθήκοντά λογοδοσίας των κυβερνώντων.

Ολα τα εκτελούμενα έργα είναι συνεχιζόμενα ή προέρχονται από εντάξεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Η προσπάθεια οικειοποίησης από τη Δημοτική Αρχή είναι ασεβής προς όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή τους.

Ενώ η αναγκαιότητα ενός συνεκτικού σχεδίου είναι βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου είναι επιτακτική, η έλλειψη οράματος και προγράμματος της Δημοτικής Αρχής και η ανεπάρκεια της να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών είναι ολοφάνερες.

Η πρακτική της χαρακτηρίζεται από αποσπασματικές, διαχειριστικού και διεκπεραιωτικού χαρακτήρα ενέργειες αμφίβολων αποτελεσμάτων, χωρίς κανένα σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Πολύ νωρίς για τα δημοτικά δεδομένα, η Δημοτική Αρχή απομονωμένη από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας, ακολουθεί την αλαζονική, μοναχική, αυτοκαταστροφική της πορεία, έχοντας επιλέξει το μονοπάτι του αυταρχισμού από τη λεωφόρο της συναίνεσης.

Για την Δημοτική Αρχή πρωτεύοντα ρόλο δεν έχει η πολιτική συνέπεια, αλλά η συνεπής αυτοπροβολή, η φωτογραφική υπερ-έκθεση συνοδεία «διαρροών», οι εξαγγελίες-συνθήματα, οι ευθύνες (πάντα) των άλλων, ο άκρατος λαϊκισμός. Η έπαρση και ο συγκεντρωτισμός του «Διευθυντηρίου» της Δημοτικής Αρχής δεν μπορούν να καλύψουν το έλλειμμα Δημοκρατίας στο Δήμο μας.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Θα συνεχίσουμε να ασκούμε υπεύθυνη ουσιαστική και γόνιμη αντιπολίτευση ελέγχοντας τη δημοτική αρχή καταθέτοντας προτάσεις εισάγονται σοβαρά θέματα του δήμου προς συζήτηση στο Δ.Σ. και στηρίζοντας όποιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση τιμώντας το θεσμικό μας ρόλο και τους συνδημότες μας που μας εξέλεξαν.

Επαμεινώντας Κατσούλας Επικεφαλής Συνδυασμού ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ


  
  



















Δεν υπάρχουν σχόλια