Header Ads

ΕΘΝΟΣ ΗΡΩΩΝ φ.1616

 

ΕΘΝΟΣ ΗΡΩΩΝ
Το μεγάλο ΟΧΙ του 1940 μας εμπνέει…

  


Για πρώτη φορά ο λαός μας δεν γιόρτασε και τίμησε όπως άρμοζε τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ. Την απόφασή του να αντιταχθεί στη φασιστική βία, την ακαταμάχητη θέλησή του να μείνει ελεύθερος και αυτό με το πρόσχημα της Πανδημίας.

Την ελευθερία του αυτή, όπως άλλωστε σε όλη τη διαδρομή της μακραίωνης ιστορίας του, την πλήρωσε με ποταμούς αιμάτων, αλλά αυτό το εγνώριζε. Η διατήρηση της ελευθερίας έχει το δικό της τίμημα!

Ο θάνατος των μαρτύρων, η απώλεια των ηρώων, ο ακρωτηριασμός των αποφασισμένων εξασφαλίζουν στους λαούς την πολυπόθητη ελευθερία.

Ο,σοι δεν είναι φτιαγμένοι από την πάστα του μαχητή, είναι καταδικασμένοι, αμετάκλητα, από την ιστορία, να ζούνε σαν δούλοι. Και σε πόλεμο και σε ειρήνη...

Αναφερόμαστε και σε ειρήνη, γιατί υπάρχουν ακόμη λαοί -πολλοί λαοί οι περισσότεροι- που ζούνε κάτω από μιά αφόρητη εσωτερική κατοχή χειρότερη από αυτή που μας υποχρέωσαν να ζούμε εμείς σήμερα επιλήσμονες των υποχρεώσεων τους πολιτικοί ηγέτες, ανάξιοι της εθνικής τους αποστολής. Δυνατόν να έχουν την έντονη επιθυμία ν’ αποκτήσουν την ελευθερία τους, πού τους στερεί κάποιος ντόπιος δυνάστης ή ομάδα τυράννων, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα της αποτινάξεως του ζυγού.

Και δεν έχουν, γιατί ο άλλος, εκτός από τα όπλα, διαθέτει και την αστυνομία. Κάθε κίνηση είναι έκ των προτέρων καταδικασμένη σε προδοσία και βάναυση τιμωρία των «ενόχων».

Ο ξένος κατακτητής κάποτε εκδιώκεται από μιά γη που δεν του ανήκει. Ο ντόπιος, από σπάνια μέχρι την ημερομηνία λήξης!

Η 28η Οκτωβρίου θα είναι για τον Έλληνα ο φάρος, που θα οδηγήσει τα βήματά του ενάντια σε κάθε είδους κατακτητή...

Ακόμη κι αν αυτός στηρίζεται σε νομιμοφανείς συνωμοτικές και αντισυνταγματικού τύπου δικτατορικές ενέργειες. Στα παλαιότερα χρόνια στους 301 Έλληνες υπήρχαν τριακόσιοι γενναίοι ήρωες, που φύλασσαν Θερμοπύλες και ένας «Έφιάλτης» συνώνυμος της εθνικής προδοσίας.

Σήμερα, υπάρχουν δεκάδες Έφιάλτες, που συνδράμουν στην υποδούλωση του ελληνικού λαού και ζητείται ένας γενναίος Ηγέτης!.. Ο Θεός της Έλλάδας θα καθοδηγήσει τα βήματά Του!.. Θα έλθει η ώρα!...

Ο « Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια