Header Ads

Ο ΠΑΟΚ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΜΕ 2-1 φ.1710

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ


Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Champions League την Πορτογαλική Μπενφίκα με 2-1 και θα παίξει στα πλέι οφ με την Ρωσική Κρασνονταρ!... 
Φοβερή εμφάνιση της ομάδας του Βορά

 


Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του ΤσάμπιονςΛιγκ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά», με φοβερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε τα δόντια του στην Μπενφίκα, τη νίκησε 2-1 και απέδειξε ότι μπάλα δεν παίζουν τα μπάτζετ (οκτώ φορές πάνω από τον «Δικέφαλο» είναι αυτό των Πορτογάλων), αλλά η ψυχή, η τακτική, το τρέξιμο και η εξυπνάδα Ο ΠΑΟΚ τα είχε όλα και ήταν πολύ καλά «διαβασμένος» από τον κόουτς Φερέιρα, ο οποίος φέτος έδωσε ρεσιτάλ τόσο με την Μπενφίκα όσο και με την Μπεσίκτας, πετυχαίνοντας επιτυχίες που ανεβάζουν ψηλά την ομάδα σε ψυχολογία. Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ στεκόταν πιο καλά στο γήπεδο, βγήκε δυο τρεις φορές στην επίθεση, αλλά από εκείνο το σημείο και έως το τέλος ανέβασε την απόδοση της η Μπενφίκα με Πίτσι, Βάιγκλ, Εβερτον και Πεδρινιο, που προσπαθούσαν να βρουν τον ψηλό Σεφέροβιτς για να σκοράρουν.

Το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο ήρθε φυσιολογικά, αφού ο ΠΑΟΚ αμυνόταν και η Μπενφίκα δεν έβρισκε διαδρόμους για να σκοράρει. Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και ήταν η ομάδα που πήρε τα ηνία του αγώνα, βγήκε στην επίθεση και κατάφερε μάλιστα να σκοράρει, σε μια επιθετική προσπάθεια με πρωταγωνιστή τον Γιαννούλη που έκανε κάθετη πάσα στον Ακπομ και ηρωικό γύρισμα του Άγγλου στα πόδια του Φερτόνγκεν, ο οποίος έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ (64).

Από το 1 -0 και μετά ο Ζεσούς έριξε στο ματς καμιά... πενηνταριά εκατομμύρια ευρώ, με Νούνιες και Βινίσιους, αλλά τα λεφτά δεν κάνουν την ομάδα και ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς, που είχε μπει ως αλλαγή, «τιμώρησε» την Μπενφίκα που τον έδιωξε, με καταπληκτική ενέργεια και γκολ που έφερε το 2-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά» (75)!

Οι Πορτογάλοι μείωσαν στο 90+4’ με κεφαλιά του Ράφα Σίλβα, αλλά ήταν αργά. Ήταν κάτι μαγικό αυτό που συνέβη σε εκείνο το σημείο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 2-1 τους υπερόπτες Πορτογάλους και τον Ζεσούς στον πάγκο να μην ξέρει η να κάνει πλέον, αφού ο ΠΑΟΚ φαινόταν καλά διαβασμένος και ο Φερέιρα έπαιρνε ακόμη μία νίκη σης κόντρες με τον ακριβοπληρωμένο προπονητή της Μπενφίκα. Πλέον ο ΠΑΟΚ σε διπλά ματς στις 23 και 29 Σεπτεμβρίου θα διεκδικήσει κόντρα στη ρωσική Κράσνονταρ την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Διαιτήτευσε ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ. 

ΠΑΟΚ (Α Φερέιρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Παννούλης, Κρέσπο, Τζόλης (79’ Εσίτι), Πέλκας (66’ Α Ζίφκοβιτς), Απομ (69’Σφιντέρσκι). 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζ. Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Φερτόνγκεν, Γκριμάλντο, Πίτσι, Τααράμπ (77’ Σίλβα), Βάιγκλ, Εβερτον, Πεδρινιο (65’ Νούνιες), Σεφέροβιτς (72’Βινίσιους). 

Πηγή: ΝΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ¨δ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια