Header Ads

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 2 - 0 φ.1711

 

Champions League

Ολυμπιακός – Ομόνοια 2-0 
Φόρτσαρε στο Β΄ημίχρονο με ρότα για το θεσμό!... 
Τα γκολ πέτυχαν οι Βαλπουενά και Ελ Αραμπί

  


Απογείωση στα... αστέρια! Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το... πούλμαν που του έστησε η Ομόνοια στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επικρατώντας 2-0 βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champios League. Ο «μαέστρος» Ματιέ Βαλμπουενά (69’) και ο «πιστολέρο» Γιουσέφ Ελ Αραμπί (90+2’) πέτυχαν το γκολ των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι καλούνται να «τελειώσουν τη δουλειά» την ερχόμενη Τρίτη (29/9,22.00) στη ρεβάνς του ΓΣΠ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, στο 110ο παιχνίδι του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σα, τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Χασάν στην κορυφή. Από το πρώτο λεπτό οι νταμπλού-χοι Ελλάδας είχαν τον έλεγχο, με κατοχή που έφτανε το 70%, ενώ οι Κύπριοι αμύνονταν με τριπλή ζώνη άμυνας. Τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Βαλμπουενά έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, δυσκολεύοντας το έργο των Πειραιωτών στη δημιουργία φάσεων. Με σουτ των Καμαρά (24’), Φορτουνη (45+Γ) και Χασάν (36’) απείλησαν, ενώ το σύνολο του Μπεργκ δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Σα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν ίδιο. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και οι παίκτες του «Τριφυλλιού» προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις ή να εκμεταλλευτούν κάποια στατική φάση. Η είσοδος των Ραντζέ-λοβιτς και Ελ Αραμπί και η αλλαγή συστήματος (σε 44-2) έκανε πιο επικίνδυνο τον Ολυμπιακό. Η λύση, ωστόσο, ήρθε από τα έντεκα βήματα, με τον Βαλμπουενά να ανοίγει το σκορ με πέναλτι (που καταλογίστηκε για χέρι του Λέγιακς) στο 69’. Στη συνέχεια, ο Φαμπιάνο είπε «όχι» στην κεφαλιά (80’) του Ελ Αραμπί και σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά (90’), αλλά ο Μαροκινός «πιστολέρο» με φοβερό σουτ στο 90+2’ έγραψε το τελικό 2-0. Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραψίνια, Σεμέόο, Μπα, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (59’ Ραντζέλο-βιτς), Φορτουνης (59’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά,Χασάν (76’ Εμβιλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπερνκ): Φαμπιάνο, Χουμποτσάν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέγιακς, Μπουτεάκ (87’ Λόίζου), Τζόρντι Γκόμεθ, Βίτορ Γκόμες,Παπουλής (8 Γ Ασάντε),Σένε (46’ Ντοΰρις),Τιάγκο. ΑΠΟΤΟΝ ΧΑΡΗΔΑΝΤΣΗ (δ)





«Χάζεψε» η Ευρώπη με Ελ Αραμπί και ο Θρύλος ξανά κοντά στ’ αστέρια 
Ο Ελ Αραμπί είχε ανάγκη αυτό το γκολ και είναι μεγάλη υπόθεση ότι κατάφερε να το πετύχει και σ’ ένα τόσο πολύ σημαντικό παιχνίδι της ομάδας του

  


Ο Ολυμπιακός έκανε χθες στο Καραϊσκάκη το αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-0.

Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας και πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να «σφραγίσουν» σε λίγες μέρες το «εισιτήριο» που οδηγεί στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και το εκπληκτικής ομορφιάς γκολ που σημείωσε ο Μαροκινός σέντερ φορ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ηταν ένα γκολ με το οποίο «χάζεψε» η Ευρώπη, καθώς ο διεθνής στράικερ του Ολυμπιακού έκανε επίδειξη ικανοτήτων με μια εντυπωσιακή ντρίπλα κι ένα άπιαστο σουτ.

Ο τρόπος που ξεμαρκαρίστηκε ο Ελ Αραμπί και η άμεση εκτέλεση του έμπειρου στράικερ, δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό για την ομάδα του λιμανιού.

Ηταν ένα από τα ωραιότερα γκολ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στο πόσο σημαντικό είναι αυτό το γκολ για την ομάδα του Πειραιά. Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στην Λευκωσία με «αέρα» δύο τερμάτων. Και το γκολ αυτό ήταν «χρυσάφι» για τους πειραιώτες. Αλλο το 1-0 κι άλλο το 2-0.

Επίσης είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο τον παίκτη του Ολυμπιακού, ότι κατάφερε να βρει δίχτυα. Η αλήθεια είναι πως ο Ελ Αραμπί δεν είχε ρέντα στα προηγούμενα ματς.

Για να είμαστε ακριβείς, είχε γκίνια, δεν τον πήγαινε η μπάλα. Ο μεγάλος σκόρερ όμως, γιατί τέτοιος είναι ο Ελ Αραμπί, θα βρει τον τρόπο να σκοράρει και να σπάσει την γκίνια. Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια, αντιθέτως παλεύει ακόμα περισσότερο για να βρει δίχτυα και αυτό έκανε χθες βράδυ ο Μαροκινός.

Ο Ελ Αραμπί είχε ανάγκη αυτό το γκολ και είναι μεγάλη υπόθεση ότι κατάφερε να το πετύχει και σ’ ένα τόσο πολύ σημαντικό παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Αφρικανός στράικερ έχει πλέον άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας κι αυτό είναι φυσικά ένα μεγάλο κέρδος για τον Μαρτίνς, καθώς όλοι γνωρίζουν τον κομβικό ρόλο του Ελ Αραμπί στο παιχνίδι των πειραιωτών.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να σταθούμε και στην πολύ σημαντική συμβολή του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στην επικράτηση των ερυθρόλευκων επί της Ομόνοιας.

Ο νεαρός εξτρέμ πέρασε στο ματς σαν αλλαγή και βοήθησε πολύ την επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ηταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι ερυθρόλευκοι και παράλληλα πήρε πάνω του πολλές προσπάθειες από τα δεξιά. Είναι παίκτης που με την ταχύτητα και την «εκρηκτικότητα» που έχει δίνει φρεσκάδα στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού των πειραιωτών και ο Μαρτίνς δείχνει ότι ποντάρει πολλά πάνω του. Τον έχει άλλωστε δικαιώσει τόσες φορές. Οπως έκανε και χθες βράδυ από την στιγμή που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Πηγή: in.grΧριστόφορος Ευαγγελάτος






Δεν υπάρχουν σχόλια