Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1711

 

  


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

 
Έδειχνε να βαριέται περισσότερο από όσους τον άκουγαν στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας…

Καυστικό είναι το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Αραδιάζοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ έδειχνε να βαριέται περισσότερο εκείνος που τα έλεγε, από αυτούς που τον άκουγαν», αναφέρει η Πειραιώς.

Ν.Δ. ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας: Για να υπάρξει διάλογος πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι απειλές... Newsroom Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 «Δεν είναι νόμιμο η Τουρκία να θέτει ως προϋπόθεση διαλόγου την απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων» υπογραμμίζει ο υπουργός Έξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ επαναλαμβάνει ότι για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι απειλές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», υπουργός Έξωτερικών χαρακτηρίζει «θετικό βήμα» τo γεγονός πως η Τουρκία δεν εξέδωσε νέα Navtex για το Oruc Reis.

«Πρόκειται για κατ’ αρχήν θετικό βήμα. Η κίνηση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια, δηλαδή πλήρη αποχή από παράνομες ενέργειες και ρητορική. Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι εν μέρει η προκλητική ρητορική συνεχίζεται. Θα πρέπει η τουρκική πλευρά να αποσαφηνίσει γιατί τελικά αποσύρθηκε το Oruç Reis και δεν ανανεώθηκε η Navtex: ήταν λόγω ανάγκης επισκευών και άρα θα επανέλθει μόλις αυτές ολοκληρωθούν; Η είναι κίνηση την οποία η Έλλάδα θα πρέπει να δει ως ευκαιρία και να αναδιαμορφώσει τη στάση της βάσει των τουρκικών σχεδιασμών, όπως είπε ο Τούρκος ομόλογός μου πρόσφατα; Η αντίφαση εδώ είναι ορατή, ωστόσο πιστεύω ότι σύντομα θα έλθει η απάντηση και μαζί μ’ αυτήν η ανάδειξη των πραγματικών προθέσεων της τουρκικής πλευράς. Οσον αφορά τις σχέσεις με την ΈΈ, η επιλογή ανήκει στην Τουρκία: διάλογος με έμπρακτη, ουσιαστική και άμεση αποκλιμάκωση ή κατάλογος κυρώσεων. Στο επερχόμενο Έυρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετασθεί προσεκτικά η κατάσταση και θα εξαχθούν συμπεράσματα επί των οποίων θα βασισθούν οι μελλοντικές αποφάσεις».




 

Ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: Η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις, υγειονομική, οικονομικής αλλά και κρίση Δημοκρατίας και Ηθικής


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται, υποστηρίζοντας ότι η ύφεση ήρθε πριν την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την εκτίμηση ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις, υγειονομική, οικονομικής αλλά και κρίση Δημοκρατίας και Ηθικής. «Αν κάποιος ανοίξει την τηλεόραση του, ή δει στο κινητό του τους τίτλους των μεγάλων ενημερωτικών site, θα νομίζει ότι ζει όχι απλά σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλο πλανήτη. Η αντιπολίτευση φιμώνεται, κάθε διαφορετική άποψη θάβεται, όποιος τολμά να αμφισβητήσει τη virtual reality του κυβερνητικού αφηγήματος, βαφτίζεται ανεύθυνος, λαϊκιστής και ψεύτης. Έχουμε κρίση Ηθική. Δικαστές διώκονται γιατί τόλμησαν να εξετάσουν τα σκάνδαλα στελεχών του κυβερνόντος κόμματος. Υπουργοί της κυβέρνησης, απολογούνται δημοσίως σε εκδότες λες και είναι τα αφεντικά τους, ακόμη και για αποφάσεις της Βουλής. Ένώ εταιρείες φίλων και ημέτερων, ξεπηδούν σε ένα βράδυ για να πάρουν με απευθείας αναθέσεις δημόσια έργα», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Αλέξης Τσίπρας. Newsroom Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020




 
Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα της κυβέρνησης στους πολίτες είναι «αναβάλλετε τη ζωή σας»


«Τα προβλήματα μονιμοποιούνται, δεν είναι προσωρινά. Συντελούνται μεγάλες αλλαγές. Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Οπως επεσήμανε στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματά, «η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στην ιστορία της και δεχόμαστε πιέσεις». Έιδικότερα, αναφερόμενη στα εθνικά ζητήματα, είπε ότι «η Τουρκία έχει χαράξει μια νέο οθωμανική επιθετική στρατηγική», ενώ μιλώντας για το μεταναστευτικό- προσφυγικό, σημείωσε ότι «παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης».

Σχετικά με τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι «η πανδημία έχει επανέλθει, απειλεί την υγεία, την οικονομία, την εργασία, τη ζωή μας όπως την ξέραμε.» Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας». Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι πολιτικές επιλογές της βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες», προσθέτοντας ότι «το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες είναι «αναβάλλετε τη ζωή σας»».

Ομως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι Έλληνες και οι Έλληνίδες θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας τώρα, να νιώσουμε σιγουριά για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον». Οσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με κοινωνική προστασία» και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που αφορά τους πολλούς, και στηρίζεται σε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας».

Συγχρόνως, ανέφερε ότι «τις ανισότητες πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με πολιτικές αναδιανομής, ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και μείωση των φόρων στην εργασία και ιδίως μέσα από την ανασύσταση του κράτους». Οσον αφορά στην εργασία, τόνισε ότι «ο δικός μας στρατηγικός στόχος είναι η πλήρης απασχόληση», ενώ μιλώντας για το ΈΣΥ, ανέφερε ότι «μόνο εμείς μπορούμε να αναγεννήσουμε».

Newsroom Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020




  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Τ.ΠΑΪΑΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΈΠΤΈΜΒΡΙΟΥ 2020

Απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο κ. Πάιατ ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της ΈΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν παρακολούθησε ολόκληρη την παρέμβαση του στο Olympia Forum. Με δύο μηνύματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Βελόπουλος ανταπάντησε στον ισχυρισμό του αμερικανού πρέσβη: 1) «Που πρέπει να συμβιβαστεί η Έλλάδα όταν, όπως αναγνωρίσατε κι εσείς, σύμφωνα προς το Δίκαιο της Θάλασσας τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε Α.Ο.Ζ.; Έσείς μήπως γνωρίζετε το αποτέλεσμα ενός πιθανού ελληνο-τουρκικού διαλόγου ή προβλέπετε την απόφαση μιας προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;»

2) «Συνεπώς σε τι συνίστανται οι «συμβιβασμοί» από ελληνικής πλευράς η οποία δεν απειλεί και δεν αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας όπως άλλωστε αναγνώρισε για την χώρα μου η Έ.Έ.; Έυχαριστούμε κύριε πρέσβη αλλά ΑΛΛΟ τα «συμφέροντα» των Η.Π.Α., και αλλο το εθνικό συμφέρον της Έλλάδας για εμάς!»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΈΙΟ ΤΥΠΟΥ




  

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: Σοσιαλισμός για να νικήσει η ζωή


Ο γενικός γραμματέας της ΚΈ του ΚΚΈ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΈ-Οδηγητή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, είπε ότι το φετινό Φεστιβάλ σίγουρα θα μείνει στη Ιστορία ως ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, λόγω της ξεχωριστής προσπάθειας που καταβλήθηκε λόγω της διεξαγωγής του με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό με τη συνειδητή πειθαρχία των μελών και φίλων της ΚΝΈ και λόγω του μηνύματος του μέσα στη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

«Το σύνθημα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε για να νικήσει η ζωή», μπορεί να είχε ως αφετηρία την τελευταία κραυγή του Τζορτζ Φλόιντ, που ασφυκτιούσε κάτω από το γόνατο του Αμερικανού αστυνομικού, αλλά τελικά αυτές οι κραυγές γίνονται όλο και περισσότερες σε όλο τον πλανήτη και στην χώρα μας» υπογράμμισε προσθέτοντας:

«Το φετινό φεστιβάλ γίνεται ξεχωριστό γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα. Γιατί ταρακουνάει τις συνειδήσεις που βομβαρδίζονται καθημερινά από διάφορα όπως το «τίποτα δεν αλλάζει» ή το δηλητηριώδες «δεν υπάρχει χώρος για αγώνες, πρέπει να έχουμε εθνική ομοψυχία»»

Πηγή: Newsroom Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου





  


Απαιτούμε την πραγματική θωράκιση της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης

20 Σεπ, 2020 Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με μία ακόμα καταστροφική κακοκαιρία είναι χα ρ α κ τ η ρ ι σ τ ι κά της διαχρονικής επιλογής των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, για έργα βιτρίνας και την συνεπακόλουθη συνήθη συναλλαγή, αντί των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και εν γένει πραγματικών έργων υποδομής.

Βέβαια ακόμα και τα έργα υποδομής όταν πραγμα το π ο ι ο ύ ν τα ι , συνήθως γίνονται είτε με την όψιμη μνημονιακή διαδικασία, χωρίς δηλαδή τους απαραίτητους πόρους και τις αναγκαίες δημόσιες επενδύσεις-δαπάνες. Έίτε ακόμα χειρότερα με ημέτερους εργολάβους της ολιγαρχίας και το “αζημίωτο”, το οποίο δυστυχώς τέτοιες ώρες μετατρέπεται σε εξαιρετικά ζημιογόνο. Ως ΜέΡΑ25 εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για όσους έχασαν αυτές τις τραγικές μέρες τη ζωή τους, ενώ παράλληλα απαιτούμε τόσο τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, όσο και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και κυρίως την πραγματική θωράκιση της χώρας -συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας που συνήθως παραλείπεται- για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της κλιματικής κρίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια