Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1710

 

Τηλεδιάσκεψη για τον αναδασμό Φενεού στην Κορινθία

 



Τηλεδιάσκεψη για το θέμα του αναδασμού στην περιοχή Φενεού είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Στην τηλεδιάσκεψη έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων. Ας σημειωθεί ότι, όπως είπε ο περιφερειάρχης, πολύ σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες και για την ολοκλήρωση του αναδασμού στο Δώριο, της Π.Ε. Μεσσηνίας, με την Περιφέρεια να βρίσκεται σε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο Οιχαλίας για τον αναδασμό στην Ανω Μεσσηνία.



Ανέλαβαν υπηρεσία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι τετραμηνίτες συμβασιούχοι

 



Ανέλαβαν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου υπηρεσία οι τετραμηνίτες συμβασιούχοι που προσελήφθησαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τους συμβασιούχους υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την καλή συνεργασία που θα υπάρξει. Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι οι εν λόγω απασχολούμενοι θα κατευθυνθούν σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, κυρίως τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.



Σύσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας
 
 



Σύσκεψη με τις υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε νωρίς το πρωί, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Στη σύσκεψη τονίστηκε η αυξημένη ανάγκη για παρακολούθηση της κατάστασης στις σχολικές μονάδες -με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- και επισημάνθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη ιχνηλάτηση, ενώ η λειτουργία τους παρατείνεται μέχρι τις 10 το βράδυ.

Πολύ σύντομα, γνωστοποίησε τέλος ο περιφερειάρχης, θα καλυφθούν 20 θέσεις υγειονομικού προσωπικού για τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας σε όλη την Περιφέρεια.






ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 


Στο ειδικό σχολείο και ειδικό νηπιαγωγείο Κορίνθου παρευρέθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον καθιερωμένο αγιασμό των παιδιών και των διδασκόντων. Παρών ήταν και ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ντιμερης Δημήτρης.

Σε προκαθορισμένες για την ασφάλεια όλων αποστάσεις βρισκόμενος με μέρος παιδιών, γονέων και διδασκόντων, ο κ. Γκιολής ευχήθηκε για μία δυνατή, δημιουργική, όμορφη με υγεία και φώτιση σχολική χρονιά. «Η συμβολή μας ως γονείς με υπομονή και επιμονή στο δύσκολο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά και για τον τόπο μας».



Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Αν. Γκιολή για κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά


 



Στα συνολικά δέκα σημεία που γίνονται γεωτρήσεις, στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης για την αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων στον επαρχιακό δρόμο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έκανε αυτοψία ο Aντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε Κορινθίας, κ. Νίκο Λούτα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, στο πλαίσιο του οποίου εξειδικευμένοι επιστήμονες -με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα ζητήματα- διενεργούν γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη (35 μέτρων), διερευνώντας τα χαρακτηριστικά του υπεδάφους.

Στόχος είναι να υποδειχθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα αντιμετώπισης των κατολισθητικών φαινομένων και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στον εν λόγω δρόμο -πολύ σημαντικό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος για την Κορινθία.

Τα αποτελέσματα από τις διενεργούμενες γεωτρήσεις θα έχουν γίνει γνωστά έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στόχο της Περιφέρειας -όπως δήλωσε ο κ. Γκιολής- είναι «άμεσα να υλοποιηθούν εκτεταμένα έργα οδοποιίας».



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠ. ΓΚΙΟΛΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν ΗΛΕΙΑΣ

 



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής υποδέχθηκε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόεδρο αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο όπου μεταξύ άλλων συζητήσαν για αγροτικά θέματα των όμορων Νομών Κορινθίας και Ηλείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 





ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΙΑΤΟ ΣΟΥΛΙ - ΚΑΣΤΑΝΙΑ – ΓΚΟΥΡΑ

 



Κόρινθος 16-09-2020 Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας στην έναρξη του έργου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα» προϋπολογισμού 2.300.000Ε.

Με το παρόν έργο θα γίνουν εργασίες όπως η εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, μικρών τεχνικών (συντήρηση, επέκταση, βελτίωση), εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας, που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση βλαβών και τη βελτίωση της παραπάνω Επαρχιακής οδού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ 1ης ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.

 



Μετά από διαβούλευση με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εκδόθηκε η Πρώτη (1η) Τροποποίηση στη δράση “Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού” του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) “Πελοπόννησος 20142020”

Με την τροποποίηση αυτή: Δίνεται παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων μέχρι τις 23-10-2020 και ώρα 15:00.

Πραγματοποιήθηκε προσθήκη επιλέξιμων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που αφορούν έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Έγιναν βελτιώσεις σε σημεία της Πρόσκλησης, με γνώμονα τη διευκόλυνση των υποψήφιων επενδυτών και την απλοποίηση των διαδικασιών. Το σύνολο των ανωτέρω τροποποιήσεων αλλά και την λίστα των νέων δραστηριοτήτων που προστέθηκαν στις ήδη υφιστάμενες μπορείτε την δείτε στον σύνδεσμο

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων και άλλες διευκρινίσεις δίνονται από :

Tην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρμόδιο στέλεχος: Ιωάννα Λαμπροπούλου Τηλ: 2713601380, E-mail: ilampropoulou@ mou.gr

Tη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, Τηλ: 2610622711, e-mail: efd@ diaxeiristiki.gr

Στα Περιφερειακά Γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στις έδρες των Επιμελητηρίων .

Αναλυτικά : Επιμελητήριο Αργολίδας – Δανάη Καρδάρα , Τηλ : 2751067216, e-mail: argolida@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Αρκαδίας – Αντωνία Ποντίκη , Τηλ : 2710227141, e-mail: arkadia@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πένυ Λάσκα , Τηλ : 2741024464, e-mail: korinthia@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Λακωνίας – Γεώργιος Χαλουλάκος , Τηλ : 2733022279, email: lakonia@diaxeiristiki.gr

Επιμελητήριο Μεσσηνίας – Γεωργία Πετσοπούλου , Τηλ : 2721062200, email: messinia@diaxeiristiki.gr 





Αποφάσεις του Περιφερειακού Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» Με την ολοκλήρωση ενός έτους της νέας περιόδου

 



Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της Νέας Περιφερειακής περιόδου, ο Επικεφαλής και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» μετά την συνάντησή τους στην Τρίπολη, συναποφάσισαν: Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» θέτει σε προτεραιότητα την υποβάθμιση και απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου που προσπαθεί να επιβάλει με συνεχείς τροπολογίες το Υπουργείο Εσωτερικών αλλοιώνοντας τη βούληση των Πελοποννησίων πολιτών και θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την θωράκιση και την αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παραμένει δίπλα στα προβλήματα των πολιτών της Πελοποννήσου και θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην διεκδίκηση λύσεων σε σοβαρά αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν την Πελοποννησιακή κοινωνία, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής δυσχέρειας και των επιπτώσεων της πανδημίας. Ο αυταρχικός τρόπος διοίκησης του κ.Νίκα, επιβάλλει περισσότερο από ποτέ την παρουσία της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» με δυναμικές παρεμβάσεις και αυστηρό έλεγχο στις πολιτικές και διοικητικές πράξεις της Περιφερειακής Αρχής.

Η «Νέα Πελοπόννησος» τιμώντας την μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών θα είναι παρούσα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με αρχηγό τον Πέτρο Τατούλη. 





Δεν υπάρχουν σχόλια