Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1710

 

 


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων


 


Μητσοτάκης για προσφυγικό: Τα έργα στον Έβρο είναι μία θωράκιση μακράς πνοής


«Η απάντηση δόθηκε τον Μάρτιο. Η Ελλάδα υπεράσπισε τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τώρα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Έχει προκηρυχθεί και θα υλοποιηθεί το μέτρο για την ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο» σημείωσε ο πρωθυποργός in.gr 13 Σεπτεμβρίου 2020, 15:42 Στο Προσφυγικό και στις απειλές που εκτοξεύει κατά διαστήματα η Άγκυρα ότι αν επιβληθούν κυρώσεις δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να εισέλθουν στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. «Η απάντηση δόθηκε τον Μάρτιο. Η Ελλάδα υπεράσπισε τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τώρα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Έχει προκηρυχθεί και θα υλοποιηθεί το μέτρο για την ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο» σημείωσε Αν ξαναγινόταν κάτι τέτοιο από πλευράς Τουρκίας θα δινόταν η ίδια απάντηση. «Δεν εκτιμώ ότι θα επαναληφθεί». «Ουδέποτε έκρυψα ότι η Τουρκία παίζει ρόλο στο προσφυγικό αλλά και ουδέποτε έκρυψα το γεγονός ότι δεν πρόκειται να εκβιαστούμε και να δεχθούμε τέτοιου είδους απειλές να σταλούν απελπισμένοι άνθρωποι στην Ευρώπη για να εξυπηρετηθούν γεωπολιτικά συμφέροντα». Τα έργα στον Έβρο – όπως είπε – είναι μία θωράκιση μακράς πνοής και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 8μηνου».

Μητσοτάκης: Το πακέτο μέτρων στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες και τη μεσαία τάξη

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, τόνισε ότι έφερε παγκόσμια ύφεση.

Με το πακέτο των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε χθες, ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα θα δοθούν για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης που έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, τόνισε ότι έφερε παγκόσμια ύφεση. «Η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Η εκτίμηση ότι η χώρα μας θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση από όλες τις χώρες της ευρωζώνης δεν επιβεβαιώθηκε» είπε για να προσθέσει.

«Ανακοινώσαμε ένα πλέγμα παρεμβάσεων 7 δισ. το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί εάν χρειαστεί και να δαπανηθούν και άλλα χρήματα». Η χώρα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός έχει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες. «Στόχος μας είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης η οποία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος αλλά και των ευάλωτων ομάδων. Όλοι μαζί θα περάσουμε στην απέναντι όχθη». in.gr




 
Έφη Αχτσιόγλου:
«Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον κ. Μητσοτάκη» Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στο οικονομικό σκέλος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ


news24713 Σεπτεμβρίου 2020 «Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε δήλωσή της τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ασκώντας κριτική στο οικονομικό σκέλος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ρωτήθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πώς θα καλυφθεί το κόστος από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και απάντησε να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Αλλά και χθες στην ομιλία του επαναλάμβανε τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζει με τους πολίτες. Και αναρωτιέται κανείς για ποια εμπιστοσύνη μιλάει ο κ. Μητσοτάκης όταν εξαγγέλλει την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω του νέου πτωχευτικού, ενώ το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει προβλέπει το ακριβώς αντίθετο: Την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.» Ενώ συνεχίζει: «Για ποια εμπιστοσύνη μιλάει όταν λέει ότι προτεραιότητά του είναι η εργασία, ενώ το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνησή του είναι να ξηλώνει ρύθμιση τη ρύθμιση όλο το εργατικό δίκαιο, να μειώνει οριζόντια μισθούς μέσω αποτυχημένων προγραμμάτων, τα οποία συνεχίζει και αύριο να ετοιμάζεται να νομοθετήσει τις απλήρωτες υπερωρίες. Για ποια εμπιστοσύνη μιλάει όταν ανακοινώνει πανηγυρικά ότι εξοφλεί τα αναδρομικά που οφείλει στους συνταξιούχους, ενώ αυτό που κάνει είναι να πληρώνει το 1 από τα 4 που οφείλει και τα άλλα να τα διαγράφει ετσιθελικά κουνώντας το δάχτυλο στους συνταξιούχους και παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου.




 
Με τις πολιτικές Μητσοτάκη η εθνική αυτοπεποίθηση υπονομεύεται


Για ψέματα του Κ. Μητσοτάκη σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ ενώ τονίζει ότι θα είναι απέναντι στην πολιτική του πρωθυπουργού σε ότι αφορά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα in.gr 13 Σεπτεμβρίου 2020

Παράλληλα το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα, επιμένοντας πως η κα Γεννηματά δεν είχε καμία ενημέρωση για την υπογραφή της συμφωνίας με την Τουρκία. Στο πλαίσιο ζήτησε εκ νέου την δημοσιοποίηση της συμφωνίας αυτής ενώ τόνισε ότι το Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών είναι αναγκαίο για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής και όχι για να επικυρώσει τετελεσμένα. «Δεν έχει λευκή επιταγή» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

Ο κ. Μητσοτάκης είπε σήμερα για ακόμη μια φορά ψέματα, σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα. Καμία ενημέρωση δεν μας έγινε για την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία. Επιμένουμε να δοθεί το κείμενο στα πολιτικά κόμματα. Για να γνωρίζουμε το πραγματικό περιεχόμενό της. Γιατί άραγε το κρύβει; Όσο για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είναι αναγκαίο για να διαμορφώσει την εθνική στρατηγική και το αρραγές εθνικό μέτωπο. Όχι για να επικυρώσει τα τετελεσμένα του κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη μια μεγάλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Στο 8ωρο και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θα μας βρει δυναμικά απέναντι. Με αυτές τις πολιτικές η εθνική αυτοπεποίθηση δεν δημιουργείται, υπονομεύεται. Όσο για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021, πρέπει να ισχύσει για όλους. Γιατί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές στα χρόνια της κρίσης.





 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣEΙΣ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την σύμπνοια των κομμάτων εξουσίας για παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μέσω διμερούς διαλόγου με την Τουρκία, δικαιώνοντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που μίλησε για «τρόικα εσωτερικού» και για θέατρο 35 ημερών με τον Ερντογάν προκειμένου η άνευ όρων παράδοση να παρουσιαστεί ως επιτυχία. Απέκλεισε μάλιστα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για λήψη κοινής αποφάσεις, πρακτικά καταργώντας τον μοναδικό θεσμό που εγγυάται την εθνική ομοψυχία των Ελλήνων, έναντι των «προθύμων».

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ” ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν δυστυχώς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που είχε καταδείξει πως η όλη η ιστορία ήταν ένα “θέατρο” με σκοπό την καλλιέργεια του φόβου, ώστε οι Έλληνες να αποδεχθούν το “μη πόλεμος” και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (ΑΟΖ – Συνεκμετάλλευση ) στην Τουρκία ως δήθεν νίκη, με ανακούφιση και χαρά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





 

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής


Αθήνα,12 Σεπ 2020 1. Τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη 2020 συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και εξέτασε τα καθήκοντα και τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώνονται για τον λαό, από την πορεία των διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων. Οι εξελίξεις αυτές καθορίζονται:

Από την περαιτέρω όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα στους οποίους εντάσσονται και οι αντιθέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας - Τουρκίας, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Από την πορεία και το φούντωμα της πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, την τραγική κατάσταση στα δημόσια συστήματα Υγείας, τις συνέπειες της πανδημίας στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και μέτρων. Από το ξέσπασμα, την εξέλιξη και το βάθος της οικονομικής κρίσης, η οποία δεν έχει ως βασική αιτία την πανδημία, όπως ισχυρίζονται οι αστικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί. Στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία προϋπήρχαν σοβαρά προβλήματα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, που οδηγούσαν μαθηματικά σε μια νέα κρίση, η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία.

Από την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής, του αντικομμουνισμού, όπως εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα με την ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ του νέου νόμου για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων…




 


Η κοινωνία θα ανατρέψει το μνημόνιο του Μητσοτάκη


«Δεν έχει σημασία κ. Μητσοτάκη αν θα βαφτίσετε το νέο σας μνημόνιο «μεγάλες αλλαγές», «αναπτυξιακό σχέδιο», «σχέδιο Πισσαρίδη» ή «μεταρρυθμίσεις». Σημασία έχει που δρομολογείτε αυτές τις πολιτικές σε συμπαιγνία με την τρόικα και την ολιγαρχία» επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25

in.gr 13 Σεπτεμβρίου 2020, 18:50 «Ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ ανέφερε πως «οποίος μιλάει για νέο μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας». Παράλληλα βέβαια είπε ότι οι χώρες θα επανέλθουν σε καθεστώς παρακολούθησης και ότι οι «μεγάλες αλλαγές» που εισηγείται η Κυβέρνηση είναι συμβατές με το πρόγραμμα της ΝΔ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Φαίνεται πως εκτός πραγματικότητας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του, που ενώ ο κ. Σταϊκούρας έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου και το έλλειμμα ήδη βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη μαζί με το δημόσιο χρέος και την ύφεση, προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία με εξυπνακισμούς» προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης και καταλήγει: «Δεν έχει σημασία κ. Μητσοτάκη αν θα βαφτίσετε το νέο σας μνημόνιο «μεγάλες αλλαγές», «αναπτυξιακό σχέδιο», «σχέδιο Πισσαρίδη» ή «μεταρρυθμίσεις». Σημασία έχει που δρομολογείτε αυτές τις πολιτικές σε συμπαιγνία με την τρόικα και την ολιγαρχία, ενώ παράλληλα προσπαθείτε να αιφνιδιάσετε τους πολίτες με ψέματα. Η κοινωνία όμως κ. Μητσοτάκη θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια