Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1708

Νίκος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Συνάντηση Ν. Ταγαρά με Π. Νίκα 
Στην ατζέντα 6 σημαντικά θέματα26 Αυγούστου 2020 Ανακοίνωση Τύπου Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικά στον νομό Κορινθίας. Ειδικότερα συζητήθηκαν:

1. Η κατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου. Ιδίως σε ό,τι αφορά την ευστάθεια των πρανών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση από καταπτώσεις για την αποφυγή επικινδυνότητας. Συμφωνήθηκε στο προσεχές διάστημα να υπάρξει συνάντηση του υφυπουργού και του περιφερειάρχη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διώρυγας της Κορίνθου. Επίσης, τέθηκε η συνολική αξιοποίηση της Διώρυγας της Κορίνθου.

2. Το θέμα της μελέτης και των παρεμβάσεων καθώς και η χρηματοδότησή τους για τις διαβρώσεις των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, με δεδομένο ότι έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές και σε κοινόχρηστα οδικά δίκτυα και σε ιδιοκτησίες.

3. Η αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Ξυλοκάστρου ως ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο.

4. Η κάλυψη με φυσικό αέριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

5. Παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις και άρση επικινδυνότητας στα σημεία που κάηκαν πρόσφατα στη δασική έκταση που βρίσκεται ευρύτερα στην περιοχή των Αθικίων, του Γαλατακίου, του Αγ. Ιωάννου, της Αλμυρής.

6. Το ζήτημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο. Ειδικά αυτό το θέμα συζητήθηκε παρουσία του γ.γ. συντονισμού διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου, κ. Μανώλη Γραφάκου. Τέθηκε επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα, η πορεία κατασκευής των έργων, τα επόμενα απαιτούμενα βήματα καθώς και η περιβαλλοντική αποκατάσταση των παράνομων χωματερών. Οι πρωτοβουλίες για όλα τα ανωτέρω ζητήματα θα συνεχισθούν και θα ενταθούν._

Αυτοψία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στις Μυκήνες“Δυστυχώς η πυρκαγιά στις Μυκήνες, που αποτελεί κάθε άλλο παρά κολακευτική είδηση για τη χώρα μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μας εξέθεσε -κι αυτό γιατί ήδη από το 2006 υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου, η οποία παρέμενε ανενεργή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα”. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος το πρωί σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε τον πυρόπληκτο χώρο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, καθώς και την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστι Παπαδημητρίου. Στην διάρκεια της επίσκεψής του, ο περιφερειάρχης ήταν σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία συμφωνήθηκε η μελέτη πυροπροστασίας να επικαιροποιηθεί από την Περιφέρεια:

“Θα υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο και το έργο θα αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω μέχρι τότε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα” δήλωσε ο Π. Νίκας, λέγοντας ότι θα αξιοποιηθεί προς τούτο το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης:

“Η φωτιά αυτή συνιστά πολύ μεγαλύτερο τραύμα για την χώρα από ό,τι οι πυρκαγιές που είχαμε στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κορινθία” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πάντως ότι “υπάρχει ζημιά, αν και τα προβλήματα είναι περισσότερο αισθητικής φύσεως.

Η μαυρίλα που βλέπουν οι επισκέπτες -Ελληνες και ξένοι- δεν δίνει και την καλύτερη εντύπωση” παρατήρησε ο Π. Νίκας, που τόνισε πάντως ότι η επισκεψιμότητα του χώρου παραμένει μεγάλη, όπως και ο ίδιος διαπίστωσε.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία και με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, με εντολή του οποίου από σήμερα και στο εξής θα σταθμεύει μόνιμα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΣυνάντηση με τους νέους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας, Δημήτρη Ντρίμερη και Δημήτρη Ασβεστόπουλο, πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό και την Παιδεία Αθηνά Κόρκα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπεριφέρειαρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιόλης. Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Συνάντησα μαζί με το συνάδελφο Τάσο Γκιόλη τους νέους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας με κύριο θέμα το άνοιγμα των σχολείων και την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές παραμένουν ασφαλείς κατά την διάρκεια των μαθησιακών ωρών και ότι εφαρμόζονται οι συστάσεις των επιστημόνων.»Δεν υπάρχουν σχόλια