Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1708

Βουλευτής Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ:
“Τώρα είναι η Ώρα να προχωρήσουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας ”



Η οικονομική κρίση που βίωσε η ελληνική κοινωνία την τελευταία δεκαετία δεν άφησε ανέγγιχτο και τον νευραλγικό τομέα της περαιτέρω αναβάθμισης της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Παρ’ όλα αυτά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με υψηλό αίσθημα καθήκοντος κατάφεραν και καταφέρνουν να κρατούν σε υψηλότατο επίπεδο την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας ενάντια σε κάθε επιβουλή της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. 

Η αυξανόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας επιβάλλει όμως να ενισχύσουμε άμεσα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ώστε να ανακόψουμε αποτελεσματικά κάθε ψευδαίσθηση καταπάτησης των στρατηγικών μας συμφερόντων που φαίνεται ότι έχει η απέναντι πλευρά. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνική, που επιδιώκει σταθερά την ομαλή συνύπαρξη με όλα τα γειτονικά κράτη στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Δεν διεκδικεί τίποτα πέρα των νόμιμων αξιώσεων της αλλά δεν παραχωρεί απολύτως τίποτα που αποτελεί μέρος αυτών. 

Η προβολή ισχύος από την Τουρκία για την επίλυση του ενός και μοναδικού προβλήματος που έχουμε μαζί της δεν πρόκειται να κάμψει την αποφασιστικότητα μας για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η στρατηγική της Τουρκίας του Ερντογάν αποδεικνύει σε πάρα πολλά μέτωπα ότι διέπεται από το δόγμα ενός ιδιότυπου νεο-οθωμανικού επεκτατισμού επικίνδυνου για την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τα τελευταία γεγονότα καθιστούν ξεκάθαρο ότι η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης αποτελεί αναγκαίο όρο διατήρησης ενός σταθερού πλαισίου προστασίας όχι μόνο της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και της ίδιας της οικονομικής μας ευημερίας και ανάπτυξης. 

Η ουτοπική δυστυχώς θεώρηση ότι η Τουρκία του Ερντογάν μπορεί να μετατραπεί σε έναν εκλογικευμένο εταίρο και γείτονα που τουλάχιστον σέβεται το κοινωνικό και πολιτικό κεκτημένο του ευρωπαϊκού πολιτισμού δεν αφήνει περιθώρια για εύκολες πασιφιστικές προσεγγίσεις. Χρειάζεται ρεαλισμός και αποφασιστικότητα. Τώρα είναι η Ώρα και θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει ούτε μια Ελληνίδα ή Έλληνας που δεν είναι έτοιμος να κάνει τις απαραίτητες θυσίες προκειμένου να σταθούμε στο ιστορικό ύψος των περιστάσεων. 

Στα δύσκολα η εθνική ομοψυχία και ενότητα αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος, που μαζί με την σιδερένια αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μας αποτελεί την αποτελεσματικότερη γραμμή αποτροπής προς όποιον τολμήσει να δοκιμάσει τα όρια του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια