Header Ads

ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 φ.1706

Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ για το έτος 2019




Αγαπητέ κύριε

Με ιδιαίτερη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ για το έτος 2019. Πρόκειται για τη δέκατη όγδοη κατά σειρά έκδοση που καταγράφει τη στρατηγική μας αλλά και το συστηματικό έργο που υλοποιείται σε θέματα βιωσιμότητας.

Με παρουσία 48 ετών στην Ελλάδα αποτελούμε έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή. Υλοποιούμε στρατηγικές επενδύσεις και αναπτυσσόμαστε διαρκώς έχοντας πάντα τη βιώσιμη κερδοφορία ως βασικό πυλώνα των αποφάσεων μας. Το 2019 αποτέλεσε για εμάς μια πολύ καλή χρονιά στην οποία αντεπεξήλθαμε επιτυχώς στις διάφορες προκλήσεις της αγοράς, πραγματοποιήσαμε σημαντική συντήρηση των μονάδων του διυλιστηρίου μας και διευρύναμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας με στοχευμένες επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ.

Το 2020 μας βρίσκει να καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, μίας πρόκλησης παγκόσμιας και πρωτοφανούς η οποία επηρεάζει την εταιρεία μας και όλους μας τους συμμέτοχους. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αναδεικνύεται σε θεμελιώδη θεσμό για την επιχειρηματική επιτυχία και σε βασικό εργαλείο για την σμίλευση της μελλοντικής ταυτότητας και εικόνας. Από την πλευρά μας η ολιστική προσέγγιση που υιοθετούμε και σε αυτές τις στιγμές περικλείει όλους τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και την ευρύτερη κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να λειτουργούμε απρόσκοπτα, με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας και με αποτέλεσμα τον αδιάκοπο εφοδιασμό της αγοράς.

Στην Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019 θα μπορέσετε να δείτε τις κυριότερες δράσεις του Ομίλου μας αναφορικά με την αγορά πετρελαιοειδών, το ανθρώπινο δυναμικό, την υγιεινή και την ασφάλεια, το περιβάλλον και την κοινωνία. Αυτό είναι για εμάς το πλαίσιο μέσα στο οποίο καταφέρνουμε να υλοποιούμε έμπρακτα τη δέσμευση μας για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και δημιουργία αξίας.

Το περιεχόμενο της Έκθεσης στηρίζεται στις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, στις κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards του Global Reporting Initiative και στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Με βάση τη διαδικασία της μελέτης ουσιαστικότητας, στην Έκθεση αναλύονται όλα τα θέματα που κρίνονται ουσιαστικά για τον Όμιλο και τους κοινωνικούς εταίρους μας.

Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αναδεικνύονται στην παρούσα Έκθεση και είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.

Με εκτίμηση, Δημήτριος Κανελλόπουλος Διευθυντής Βιομηχανικών & Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια