Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1707

Στο Ζευγολατιό ο Χρίστος Δήμας
 Στηρίζει δράσεις εκπαιδευτικών και μαθητών



Την Παρασκευή το πρωί 31 Ιουλίου, στην αγορά του Ζευγολατιού κατά τις 9:30-10:00 έκανε την εμφάνισή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κρατώντας στα χέρια του ένα μεγάλο πακέτο που κουβαλούσε μόνος του, με κατεύθυνση προς το δημαρχείο Βέλου - Βόχας.

Στο γραφείο του Δημάρχου Βέλου - Βόχας τον περίμεναν ο ίδιος ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σιάχος και Θοδωρής Ράπτης, η πρόεδρος της Ανέλιξης Μαρία Καλλίρη, αλλά και δύο εκπαιδευτικοί: Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού Δήμητρα Τσεπεντζή και η εκπαιδευτικός του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού Χρυσάνθη Σιάχου. Ο λόγος για τον οποίο ήταν παρούσες οι δύο εκπαιδευτικοί ήταν διότι το μεγάλο πακέτο που κουβαλούσε ο υφυπουργός ανάπτυξης περιείχε 300 αντίτυπα από το λαϊκό παραμύθι «ο κυρ-Λάζαρος και οι δράκοι» που υπάρχει στο ανθολόγιο της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχουν επιμεληθεί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού και είναι γραμμένο και στα Ελληνικά και στα Ρομανί. Η μετάφραση έγινε από μαθητές, η ψηφιακή εικονογράφηση και η επιμέλεια από εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου.

Το βιβλίο τυπώθηκε στο τυπογραφείο της Βουλής, χωρίς έξοδα για το σχολείο και αυτό συνέβη με τη μεσολάβηση του Χρίστου Δήμα, εξού και η μεταφορά του στο δήμο ΒέλουΒόχας από τον ίδιον τον υφυπουργό. Είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο αυτής της μορφής, δίγλωσσο, το οποίο φτιάχνεται από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού και είναι πράγματι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι δημιουργοί του.

Τη διασκευή του γνωστού παραμυθιού έκανε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δήμητρα Τσεπεντζή, τη μετάφραση στα Ρομανί οι μαθητές της ΣΤ΄ και Ε΄ τάξης Βαγγέλης Γεωργίου, Μάκης Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Λέντερης, Σωτηρία Καναπίτσα, Παγώνα Χαλιλοπούλου. Τα κείμενα και τη σελιδοποίηση δημιούργησε η Χρυσάνθη Σιάχου, ενώ Digital Artist ήταν ο Δημοσθένης Χριστόπουλος. Την επιμέλεια του όλου έργου είχαν από κοινού ο Δημοσθένης Χριστόπουλος και η Χρυσάνθη Σιάχου.

Το βιβλίο εκτός από το παραμύθι στις τελευταίες σελίδες του περιλαμβάνει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι «Δράκοι και Σκάλες» παραλλαγή του γνωστού επιτραπέζιου «snakes and ladders».

Αναμένεται η παρουσίασή του το φθινόπωρο εάν φυσικά οι ιδιαίτερες συνθήκες και προφυλάξεις λόγω κορωνοϊού το επιτρέψουν.

Δηλώσεις Χρίστου Δήμα 

Ο Χρίστος Δήμας στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων -που υπό πολύ δύσκολες συνθήκεςαποδεικνύουν πως υπάρχουν σήμερα υποδειγματικοί εκπαιδευτικοί για τους οποίους αισθανόμαστε υπερήφανοι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μου ώστε να εκτυπωθεί το βιβλίο για τους μαθητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια