Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1707

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ

ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ 
Αλλά και σε Μουσική Εκδήλωση του Δήμου Σικυωνίων



Κόρινθος 11-08-2020 Στην ατζέντα με τα έργα πολιτισμού που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Κορινθία, όπως συζητήθηκε και πρόσφατα κατά την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Τρίπολη, είχε την δυνατότητα να αναφερθεί ο αντιπεριφερειάρχης αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, την Κυριακή 9 Αυγούστου. Επίσης παρακολούθησε τη μουσική εκδήλωση με τίτλο “Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη”, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας και η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σικυωνίων και το νομικό πρόσωπο Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του εν λόγω δήμου. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή για την καλή και ουσιαστική συνεργασία.




Την καλή συνεργασία της ΠΕΝ Κορινθίας με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής σε χαιρετισμό του πριν την συναυλία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου














Κόρινθος 12-08-2020 Την καλή συνεργασία της 

Περιφερειακής Αρχής με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε όλα τα επίπεδα, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, σε χαιρετισμό του πριν την συναυλία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, το βράδυ της Δευτέρας 10 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου. Στην εν λόγω εκδήλωση με τον τίτλο CineCitta -την οποία συντόνισε ο Αλέξης Κωστάλας και στην οποία παρέστη επίσης ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης- κάτοικοι και επισκέπτες της Κορινθίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ιταλική κινηματογραφική μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου και τον Θοδωρή Βουτσιλάκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





Περιφέρειας Πελοποννήσου
Πρόσκληση 3,7 εκ. ευρώ για ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων


Πρόσκληση για συμμετοχή στη δράση “Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού”, απευθύνει η ΕΥΔΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εν λόγω δράση -με συνολική δημόσια δαπάνη 3.750.000 ευρώυπάγεται στο πρόγραμμα “Ενίσχυση επιχειρηματικότητας για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις 2014 – 2020” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο εντάσσεται στο ΠΕΠ.

Στοχεύει δε, α) στην ενίσχυση των εν λόγω επιχειρήσεων για τη χρήση υπηρεσιών και προϊόντων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), τα οποία θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές στην αγορά μέσω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι ΤΠΕ και β) στην εξοικονόμηση πόρων και προσφορά ανταγωνιστικών και φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών.

Επιδοτούμενες δαπάνες είναι, α) Λογισμικό και Υπηρεσίες Εφαρμογών Λογισμικού, β) Συστήματα Αυτοματισμού (άμεσα συνδεδεμένα με τις ΤΠΕ), γ) Ιστοσελίδα – Ηλεκτρονικό Κατάστημα (eshop), δ) Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός (hardware), ε) Λοιπές Υπηρεσίες (μέγιστης διάρκειας έως την ολοκλήρωση του έργου) και στ) Μισθολογικό Κόστος (Νέο Προσωπικό).

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους ΚΑΔ, τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά Βιβλία και έχουν μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές, α) Ανώνυμη Εταιρία, β) Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, γ) Ομόρρυθμη — Ετερόρρυθμη Εταιρία, δ) ΙΚΕ, ε) Συνεταιρισμός, στ) ΚοινΣΕπ του Ν. 4430/2016 όπως ισχύει και ζ) Ατομική Επιχείρηση. Υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων, α) η Κατηγορία Α δηλαδή υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες μέχρι 31/12/2018 έχουν τουλάχιστον δύο πλήρεις (ετήσιες) κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις και β) η Κατηγορία B στην οποία υπάγονται οι νέες επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία, ενώ έχουν συσταθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας πρόσκλησης. Η δημόσια δαπάνη ανά κατηγορία είναι, 3.000.000 ευρώ για την Κατηγορία Α και 750.000 ευρώ για την Κατηγορία Β. Σημειώνεται δε ότι στην περίπτωση μη κάλυψης του προϋπολογισμού μίας εκ των δύο κατηγοριών είναι δυνατή η μεταφορά του αδιάθετου προϋπολογισμού στην άλλη κατηγορία. Ο προϋπολογισμός για κάθε υποβληθησόμενο επενδυτικό σχέδιο μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 έως 60.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης είναι 70%. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2020 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis. gr/mis.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν, 
α) από την ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ) Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ. 271 3 601380 / e-mail: ilampropoulou@ mou.gr, URL: http://www. evdpelop.qr) και 
β) την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων/ΕΦΕΠΑΕ (τηλ. 261 0 622711 / e-mail: efd@diaxeiristiki.gr, URL: www.diaxeiristiki.gr).





Προγραμματική σύμβαση για τον δρόμο Νεμέα – Κιάτο



Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Σικυωνίων και Νεμέας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της, σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η εκπόνηση προωθημένης αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας και η σύνταξη φακέλου δημοπράτησης όλων των επιμέρους μελετών που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου “Οδικό Τμήμα Νεμέα – Κιάτο”.





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ - ΜΕΝΔΩΝΗ
για προγραμματισμό μεγάλων έργων



Κόρινθος 07-08-2020 Την Τέταρτη 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων φορέων της Περιφέρειας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής καθώς και η Αντιπεριφεριάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα όπου όσο αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των κάτωθι μεγάλων έργων:

1. ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΕΠ/ ΕΣΠΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 Προστασία – αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Διολκού Αποκατάσταση και ανάδειξη της Ενετικής Υδατογέφυρας στον Άσσο, Δήμου Κορινθίων Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη των καταλοιπων του Αρχαίου Λιμένα των Κεχριών Κτιριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση ιστορικού λαογραφικού μουσείου Κορίνθου

2. ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΕΠ/ΕΣΠΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Χαλκί του Δήμου Βέλου Βόχας Στερέωση και αποκατάσταση νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Ζάχολης του Δήμου Ευρωστίνης Ξυλοκάστρου Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη τμήματος του Εξαμιλιου Ιουστινιανείου τείχους στα Ίσθμια του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας

3. ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΠ Ολοκλήρωση ανασκαφικού προγράμματος ανάδειξης της Αγοράς Αρχαίας Σικυώνας

4. ΕΝΓΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΠ20% Αποκατάσταση των όψεων του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό Δήμου Σικυωνίων Αντικατάσταση στέγης και επισκευές τοιχοποιίας Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Εν Βουνενοις στην ΤΚ Φενεού του Δήμου Σικυωνίων

5. ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ Ανασκαφική έρευνα Ρωμαϊκής Επαυλης στην Κουτουνίστρα Λουτρακίου Αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυωνας (Β Φάση) και διερεύνηση του Αρχαίου Σταδίου Σικυώνας Προστασία, ανάδειξη και προβολή του Κάστρου Ακροκορίνθου (νέο εργο) Αρχαιολογική έρευνα, προστασία και ανάδειξη Αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι Κορινθίας (νέο έργο)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ







ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Λ ΜΕΝΔΩΝΗ



Κόρινθος 11-08-2020: Στην ατζέντα με τα έργα πολιτισμού που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Κορινθία, όπως συζητήθηκε και πρόσφατα κατά την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Τρίπολη, είχε την δυνατότητα να αναφερθεί ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Παρακολούθησε τη μουσική εκδήλωση με τίτλο “Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη”, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας και η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σικυωνίων και το νομικό πρόσωπο Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του εν λόγω δήμου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή για την καλή και ουσιαστική συνεργασία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΟΡΚΑ/ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2021



Σειρά επισκέψεων και συναντήσεων στην Κορινθία πραγματοποίησαν η αντιπεριφεριαρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα με την εντεταλμένη σύμβουλο για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από το 1821 α μαργαρίτα Σπυριδάκου. Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο επισκέψεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου για την άρτια καταγραφή και οργάνωση των εκδηλώσεων του 2021.

Μετά το τέλος της περιοδείας η κα Κόρκα δήλωσε: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στην Κορινθία τη συνάδελφο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, εντεταλμένη σύμβουλο για τις εκδηλώσεις του 2021 όπου πραγματοποιήσαμε σειρά επισκέψεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και της προετοιμασίας των αντίστοιχων εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είχα τη χαρά να την ξεναγήσω:

Στα Δερβενάκια (όπου έλαβε χώρα η καταστροφή του Δράμαλη) και τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά καθώς και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη όπου υπάρχει ο τάφος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Αρχιμανδρίτη Αρσενίου Κρέστα ή Παπαρσένη από το Κρανίδι, που έπεσε μαχόμενος στη θέση αυτή στις 28-11-1822, αποτρέποντας τους Τούρκους να μεταφέρουν σιτηρά και εφόδια στο Ναύπλιο. Στο μνημείο αφιερωμένο στο Νικηταρά στο Χιλιομόδι. Στην Ακροκόρινθο όπου στις 14 Ιανουαρίου 1822 οι πολιορκούμενοι Τούρκοι, παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη, ο οποίος πήρε την ελληνική σημαία, σταύρωσε με αυτή την πύλη, μπήκε στο φρούριο και το κατέλαβε. Επίσης είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε: Το Δημαρχείο Κορίνθου όπου μας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με τον οποίο συζητήσαμε για τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200χρονων. Το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου μας έγινε ενημέρωση από τη διευθύντρια κυρία Μέξια για την επικείμενη ανακαίνιση του.

Το Διοικητήριο Κορινθίας όπου είχαμε συνάντηση με το συνάδελφο Τάσο Γκιολή παρουσία του ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών κ. Λάλεζα και του Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας Γιώργο Ρούκη. Η Κορινθία θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους επικειμενους εορτασμούς που θα αναδείξουν τη συμβολή της στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα καθώς και αυτή όλης της Πελοποννήσου.»







Συνάντηση εντεταλμένης συμβούλου 1821 Σπυριδάκη με την Αντιπεριφερειάρχη ΠαιδείαςΠολιτισμού Αθηνά Κόρκα



Την Τρίτη 11 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα μαζί με την Περιφερειακή και Εντεταλμένη Σύμβουλο για το 1821 κα Μαργαρίτα Σπυριδάκη, πραγματοποιήσαν σειρά επισκέψεων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και της προετοιμασίας των αντίστοιχων εκδηλώσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επισκέφθηκαν τα Δερβενάκια (όπου έλαβε χώρα η καταστροφή του Δράμαλη) και τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά καθώς και το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη. Το μνημείο αφιερωμένο στο Νικηταρά στο Χιλιομόδι. Το Δημαρχείο Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Νανόπουλο και συζητήσαν σχετικά με τις δράσεις του Δήμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200χρονων. Το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου όπου ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια κυρία Μέξια για την επικείμενη ανακαίνιση του. Τον Ακροκόρινθο όπου στις 14 Ιανουαρίου 1822 οι πολιορκούμενοι Τούρκοι, παραδόθηκαν στον Κολοκοτρώνη και τέλος, επισκέφθηκαν το διοικητήριο της ΠΕ Κορινθίας όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής παρουσία του γνωστού ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών κ. Λάλεζα και του Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκέριζας κ. Ρούκη.

«Στην Κορινθία συνέβησαν σημαντικότατα γεγονότα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και σκοπός μας είναι να τα αναδείξουμε όπως και σε κάθε γωνιά του Περήφανου Μοριά!»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ











Δεν υπάρχουν σχόλια