Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1705

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ




Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για την φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη το μεσημέρι στο δήμο Κορινθίων προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, ζημιές σε περιουσίες και καλλιέργειες στις Δ.Ε Σολυγείας, Σαρωνικού και Κορίνθου. Η επιχείρηση που στήθηκε από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς ήταν γιγαντιαία με το δήμο να συνδράμει σε επίπεδο επιχειρησιακό με όσα μέσα διαθέτει , συντονιστικό και βεβαίως παροχής βοήθειας σε επιχειρούντες και πολίτες. «Υπήρχε επικαιροποιημένο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και εφαρμόστηκε από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων έχοντας στο πλευρό του τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων κ.κ Ζαχαριά και Πούρο. 

«Διαθέσαμε μέσα και προσωπικό ενώ εξασφαλίσαμε με ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος πως σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης θα υπήρχε άμεση αποκατάσταση στην παροχή ύδατος. Μεριμνήσαμε για την παροχή ύδατος και τροφής στις δυνάμεις αλλά και στους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους όταν κρίθηκε αναγκαίο, ανοίξαμε δημοτικούς χώρους και μισθώσαμε ξενοδοχεία για την φιλοξενία τους. Ότι έπρεπε να γίνει, έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. » σημείωσε ο Δήμαρχος ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Ζαχαριάς έκανε λόγο για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, τον συντονισμό και την συνεργασία Προέδρων, εθελοντών, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και της Αστυνομίας ιδιαίτερα στο κομμάτι των εκκενώσεων.

«Από την πρώτη στιγμή διαθέσαμε 4 υδροφόρες και μηχανήματα JCB. Όταν κρίθηκε αναγκαίο ο Δήμαρχος έδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών. Οι εκκενώσεις έγιναν σε 20 λεπτά, οργανωμένα και με ασφάλεια σε συνεργασία με τους τοπικούς Προέδρους, τους ιερείς που χτύπησαν τις καμπάνες των χωριών, την αστυνομία η οποία λειτούργησε εξαιρετικά. Ο Δήμος άνοιξε τα δημοτικά σχολεία σε Αλμυρή, Σολωμό, Ξυλοκέριζα, το Γυμνάσιο – Λύκειο Χιλιομοδίου και το Πολιτιστικό της Ξυλοκέριζας προκειμένου να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι των περιοχών αλλά και παιδιά από οικείες κατασκηνώσεις ενώ υπήρχε εντολή και για χρήση των δυο μεγάλων ΚΑΠΗ της Κορίνθου. Στα σημεία συγκέντρωσης υπήρχε κλιμάκιο υποδοχής και παροχής βοήθειας από τον Ε.Ε.Σ.»

Η μάχη υπήρξε πολλές στιγμές άνιση λόγω της έντασης των ανέμων και της αλλαγής στην κατεύθυνσή τους ,οι δυνάμεις ωστόσο της πυροσβεστικής – εναέριες και επίγειες-, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εργαζόμενοι τους, οι εθελοντικές ομάδες, τα σώματα ασφαλείας ,τα τοπικά συμβούλια και οι πρόεδροι, οι κάτοικοι, συνεργάστηκαν και επιχείρησαν με ζήλο , αυταπάρνηση και πολλές φορές με μεγάλο κίνδυνο για να περιορίσουν την φωτιά. Συνέδραμαν καθοριστικά επίσης γειτονικοί δήμοι τόσο σε μέσα όσο και σε παροχή βοήθειας ενώ αξιοσημείωτη είναι η κινητοποίηση ιδιωτών και επιχειρηματιών οι οποίοι με την προσφορά τους σε νερό, τρόφιμα και ότι άλλο χρειάστηκε απέδειξαν για πολλοστή φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει.« Όλους όσοι μετείχαν σε αυτήν την τεράστια κινητοποίηση, από όποιον τομέα και αν συνέβαλαν , τους ευχαριστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Η επόμενη ημέρα για το δήμο Κορινθίων δεν είναι εύκολη. Με Κοινότητες και οικισμούς σε 3 Δημοτικές ενότητες , Σολυγείας, Σαρωνικού και Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ξεκινά η καταγραφή των ζημιών. Παράλληλα αποτιμάται η περιβαλλοντική ζημιά καθώς επίσης και οι συνέπειες της. Ως ενέργειες κατεπείγουσες ορίζονται η αποζημίωση των πληγέντων και η θωράκιση των περιοχών με αντιπλημμυρικά έργα. Από την Τεχνική υπηρεσία συστήθηκε ήδη τριμελής επιτροπή για την καταγραφή των ζημιών και την αποτύπωση των έργων που πρέπει να εκτελεστούν. Η επιτροπή ξεκινά το έργο της αύριο Τρίτη από τα Αθίκια και το Αλαμάνο με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο να οριοθετεί τις ενέργειες. «Θα πραγματοποιηθεί αυτοψία σε οικίες και οδοποιία. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ασφαλτόστρωσης δασικών δρόμων και δημιουργίας δεξαμενών αποθήκευσης ύδατος σε μεγάλες ποσότητες ενώ παράλληλα θα δρομολογηθούν αγορές μηχανημάτων που θα ενισχύσουν την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Στόχος είναι να καταγράψουμε , να αποτυπώσουμε την κατάσταση οικονομικά και κατόπιν να προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση και την εκτέλεση».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος ανάφερε πως στην καταγραφή και αποκατάσταση εμπλέκονται πολλοί φορείς η συνεργασία των οποίων θεωρείται επιβεβλημένη. «Προχωρούμε στην επόμενη ημέρα οργανωμένα και με σχέδιο. Η κήρυξη περιοχών του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρ ότι το αίτημά μου ήταν για το σύνολο του δήμου, θα μας δώσει την δυνατότητα να ενεργήσουμε άμεσα στους τομείς της αποκατάστασης, που είναι πολύ σημαντικός ,και της μελλοντικής πρόληψης ανάλογων φαινομένων αλλά και πλημμυρικής θωράκισης. Η καταγραφή και αποτίμηση θα γίνει από το Δήμο και την Περιφέρεια. Ο ΕΛΓΑ θα μεριμνήσει για την καταγραφή και αποζημίωση των καλλιεργειών έχω ήδη μιλήσει για το θέμα με τον Πρόεδρο τον κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο. Το Δασαρχείο για τα αντιπλημμυρικά που χρειάζονται. Η περιφέρεια για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων.Ο δήμος θα επιμεληθεί τα έργα υποδομής στον αστικό ιστό, τις αιτήσεις για τις ζημιές σε οικίες, την μέριμνα για την οικονομική ελάφρυνση των πληγέντων αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους τόσο προς το δήμο όσο και προς την πολιτεία. Το ανακριτικό της Π.Υ έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της διερεύνησης των αιτιών της φωτιάς έχοντας στην διάθεση του το υλικό από τις κάμερες του στρατοπέδου στις Κεχριές.





Ο Δήμος Κορινθίων ήταν κοντά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας



ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Για δεύτερη ημέρα ο δήμος Κορινθίων δοκιμάζεται από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή των Κεχρεών και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ένα μέτωπο 15 περίπου χιλιομέτρων.

Η εξάπλωση της φωτιάς και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνσή της οδήγησαν σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, δημοτικών διαμερισμάτων και κατασκηνώσεων. Ο Δήμος Κορινθίων, σε όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους ,παρέχει νερό και τρόφιμα. Για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο και την Γραμμή 27410 80000. Την προσπάθεια συνδράμουν πολλοί ιδιώτες και τους ευχαριστούμε.

Σημαντική είναι αυτές τις δύσκολες ώρες η συντονισμένη προσπάθεια της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ και η αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος και ύδατος στα σημεία που η φωτιά δημιούργησε προβλήματα





Περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης



Μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι κάτωθι περιοχές του δήμου Κορινθίων:

Δ.Ε ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Δ.Κ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ & Οικισμοί αυτής
Δ.Ε ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Δ.Ε ΑΘΙΚΙΩΝ & Οικισμοί αυτής Δ.Ε ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ & Οικισμοί αυτής Τ.Κ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Δ.Ε ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ: Δ.Κ ΣΟΦΙΚΟΥ & Οικισμοί αυτής

Για τις περιοχές αυτές ισχύουν όσα προβλέπονται από το νόμο 4662/2020 και τις λοιπές ισχύουσες διατάξεις για κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ο χρόνος ορίζεται στους 6 μήνες, ήτοι έως και 25 Ιανουαρίου 2021.






891.808€ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ;

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ



Πρωτόγνωρα πράγματα στο Δήμο Κορινθίων. Πληροφορηθήκαμε ότι στις 14 Ιουλίου ανεστάλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 108/20) η οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο απορριμμάτων ύστερα από αίτηση ακύρωσης 7 κατοίκων της περιοχής στο Πεδίο ΒολήςΟι λόγοι πολεοδομικοί και αρχαιολογικοί. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης όμως είναι η πληρωμή στις 9 Ιουλίου (5 ακριβώς μέρες πριν !!!!!) των μηχανημάτων που είναι αποθηκευμένα στο στρατόπεδο αξίας 891.808€. Πολύ περισσότερο που στις 2 Ιουλίου (7 ημέρες πριν) η Οικονομική Επιτροπή όρισε και δικηγόρο για να παραστεί ως πληρεξούσιος του Δήμου στο ΣτΕ.

Τι συμβαίνει τελικά; - Δεν τα γνώριζαν;

Που πήγαν οι δηλώσεις του κ. Νανόπουλου ότι δεν θα πληρωθούν τα μηχανήματα μέχρι να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου; Εκπονήθηκε; Ποιό το αποτέλεσμα; Τι θα τα κάνουμε τελικά τα μηχανήματα αν το Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ακυρωθεί οριστικά η άδεια του εργοστασίου; Και φυσικά δεν λειτουργήσει ποτέ η μονάδα;

Ποιός θα πάρει την ευθύνη;

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή με αλλεπάλληλες αποφάσεις της, με πρόταση του κ. Νανόπουλου έχει δώσει αρκετές παρατάσεις για τα μηχανήματα, με τελική ημερομηνία λήξης παράδοσης 28 Αυγούστου 2020 (ΑΟΕ 228/28-5-20).

Ούτε αυτό δεν περίμεναν;

Σημειώνουμε ότι το οικοδομικό έργο κατασκευής του εργοστασίου έχει σταματήσει χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πάνω από 5 μήνες. Τι συμβαίνει τελικά;

Προσωπικά είχα ψηφίσει όλες τις παρατάσεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις μου: «Εγκρίνω την παράταση αλλά να μην γίνει καμία πληρωμή των μηχανημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί και παραδοθεί έτοιμο προς λειτουργία το οικοδομικό μέρος του εργοστασίου και συνταχθεί και παραδοθεί στο Δήμο οικονομική μελέτη βιωσιμότητας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων».

Σχετικές αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής 8/171-2020, 49/21-2-2020, 228/28-5-2020.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ






ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 100.000€ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μου στις 16/7/20 «ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ 891.000€. Για ποιό λόγο ο Δήμος πλήρωσε 891.000€ για τα μηχανήματα του εργοστασίου απορριμμάτων μόλις 5 ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την αναστολή οικοδομικών εργασιών του εργοστασίου. Περιμένουμε πειστικές εξηγήσεις» ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά διότι:

- Υπήρχε πρωτόκολλο παραλαβής από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή

- Υπήρχε τιμολόγιο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή - Υπήρχε φόβος Διαταγής Πληρωμής και κατάσχεσης λογαριασμού από τον προμηθευτή

Σήμερα εκθέτουμε πλήρη και αναλυτικά στοιχεία που καταρρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Κατ’ αρχήν δηλώνω ότι παραμένω σταθερός στις απόψεις μου: «είμαι υπέρ του εργοστασίου εφόσον είναι συμφέρον και δεν είναι ζημιογόνο για το Δήμο , πράγμα το οποίο θα αποδειχθεί από οικονομικ

ή μελέτη σκοπιμότητας». • Η παραλαβή των μηχανημάτων έγινε στην Κόρινθο 12 Φεβρουαρίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή επί δημαρχίας Νανόπουλου.

• Το τιμολόγιο Νο. 476 της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ έχει εκδοθεί στις 4/5/2020 επί δημαρχίας Νανόπουλου.

• Με την 228 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής στις 26/5/20 δόθηκε παράταση για έβδομη (7η) φορά της προθεσμίας παράδοσης των μηχανημάτων μέχρι 28/8/20 (μηχανήματα τα οποία είχαν ήδη παραληφθεί). Στην παράταση αυτή έχει συμφωνήσει εγγράφως στις 20/5/20 η ανάδοχος εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ. Άρα δεν υπήρχε κίνδυνος ούτε διαταγής πληρωμής και φυσικά ούτε κατάσχεσης εκ μέρους του. Ο Δήμαρχος στην ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε ότι είχαν προηγηθεί η παραλαβή τον Αύγουστο (λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει ο πρώην Δήμαρχος) από την επιτροπή στον Ορχομενό σε εργοστάσιο τρίτου και αναρωτήθηκε με τίνος άραγε εντολή πήγε η επιτροπή να παραλάβει τα μηχανήματα σε χώρο τρίτου. Και μάλιστα είχε εκδοθεί ανάλογο τιμολόγιο τότε αλλά δεν τα πλήρωσε η Οικονομική Υπηρεσία για λόγους νομιμότητας.

Σωστά όλα αυτά, αλλά η πληρωμή στις 9/7/2020 έγινε με τιμολόγιο και πρακτικό επιτροπής καινούργια, του 2020. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά μόλις χθες 20/7/2020 στην Οικονομική Επιτροπή ήλθε έκτακτο θέμα για έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου κατασκευής της Μονάδας Απορριμμάτων, χωρίς αύξηση τιμών, πράγμα το οποίο και εμείς ψηφίσαμε.

Το ουσιαστικό όμως είναι και η πρόταση για έγκριση 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης ποσού 100.853€ !!!!!!

Πράγμα βεβαίως το οποίο καταψηφίσαμε.

Η πρόταση αυτή του κ. Νανόπουλου έγινε αποδεκτή από την παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Πνευματικού. Τελικά τι συμβαίνει;;;;

Η Μονάδα βρίσκεται σε αναστολή από τις 14 Ιουλίου 2020 ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και εμείς τρέχουμε να δώσουμε 891.000€ για τα μηχανήματα και επιπλέον 100.000€ στον εργολάβο για συμπληρωματικές εργασίες που έγιναν (περίφραξη με μπετόν) ή θα γίνουν (επέκταση 200 τ.μ. του κτιρίου με έκδοση της ανάλογης οικοδομικής άδειας). Τη στιγμή μάλιστα που σε 2 μήνες θα γίνει η οριστική εκδίκαση της αίτηση ακύρωσης των κατοίκων στο Συμβούλιο τη Επικρατείας.

Γιατί δεν περίμεναν; Μάλιστα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Συμβούλιο και την Επιτροπή υπεραμύνθηκαν της πληρωμής σε εργολάβο και προμηθευτή. Δεν κατανοώ τους λόγους. Αυτά είναι τα συμφέροντα των δημοτών; Αυτά προστατεύονται;

Και για να κατανοήσουμε πλήρως τι γίνεται αναφέρουμε ότι εδώ και 5 μήνες περίπου ο εργολάβος είναι άφαντος, χωρίς ούτε μία ημέρα εργασίας, χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία και χωρίς να έχει γίνει διακοπή εργασιών από κανέναν.

Εύχομαι και ελπίζω να μην τρέξουν και να μην πιέσουν να τον βοηθήσουν στο αίτημά του για καταβολή επιπλέον ποσού 430.000€ περίπου ως διαφυγόντα έσοδα που ζήτησε για τη τρίμηνη διακοπή εργασιών πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 με δικαστική απόφαση. Θα πρόκειται περί σκανδάλου. Όσον αφορά το Δήμαρχο κ. Νανόπουλο έχω μόνο να τονίσω «Που πήγαν οι δηλώσεις του ότι δεν θα πληρωθούν τα μηχανήματα μέχρι να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου; Εκπονήθηκε; Ποιό το αποτέλεσμα;»

Τι θα τα κάνουμε τελικά τα μηχανήματα αν το Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ακυρωθεί οριστικά η άδεια του εργοστασίου; Και φυσικά δεν λειτουργήσει ποτέ η μονάδα;

Ποιός θα πάρει την ευθύνη;

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 22/07/2020







EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επί 40 χρόνια το σπίτι μου είναι στον αέρα…



Κύριε Δήμαρχε,

Είμαστε 50 χρόνια κάτοικοι του Αγ Γεωργίου,62 και στην Κόρινθο!

Πριν 40 χρόνια ο Δήμος ξεθεμελίωσε ρημοτομόντας , τα σπίτια μας. Αντισταθήκαμε στο γκρέιντερ, που Πλησίαζε τα σπίτια μας, και μας είπαν τότε οι αρμόδιοι του Δήμου τι θα κατασκευάσουν τοιχείο για την προστασία τους. Πέρασαν χρόνια και τίποτα ακόμα. Έριξα από την τσέπη μου και στην θητεία Αλέκου Πνευματικού ξανά – σκάψανε χαμηλότερα από το πέδιλο, του τοιχείου και τα θεμέλια βγήκαν στον αέρα.

Ρωτάω τον δήμαρχο Αλέκο Πνευματικό τι θα γίνει και μου είπε να κάνουμε αίτηση για τροποποίηση, να μείνουμε εδώ που είμαστε .Ζητάμε με νέα αίτηση στο Δήμο Κορινθιών να μεριμνήσει για το τοιχείο και πάλι τίποτα ! Αδιαφορήσανε οι μηχανικοί και το σπίτι μας είναι χάλια ,στον αέρα.Ιδιώτες μηχανικοί δεν αναλαμβάνουν όπου ανακατεύεται ο δήμος !

Υπάρχει ατομο ΑΜΕΑ που στο δωμάτιότου στάζει σε κάθε βροχόπτωση, γιατί το υπόλοιπο σπίτι είναι με τσίγκους που τους έχει μισοξεκολλήσει ο αέρας . και γι’αυτό ζητάμε άδεια από το δήμο γι το τοιχείο των σπιτιών κυρίως για τα 30 μέτρα. Πιστεύω να βρει λύση στο 40 ετων πρόβλημα. Φέρτε κάμερες να δείτε τα χάλια του σπιτιού μας και του δήμου Κορινθίων δεν μπορεί οι δημότες να κτίζουν και ο Δήμος να γκρεμίζει. Παρακαλώ τη σημερινή δημοτική Αρχή να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον της και να δώσει λύση σε ένα χρονίζον σοβαρό πρόβλημα

Ευχαριστώ για την φιλοξενία την φ.τ.κ

Ξεθάλης Σπ. Αθανάσιος 2741021589-6978043618







ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Σημαντική ενημέρωση για το Loutraki Festival!




Αγαπητοί φίλοι,

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου έχει ήδη αρχίσει την προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις του.

Φέτος, λόγω του ότι οι ανοιχτοί χώροι που θα χρησιμοποιηθούν θα λειτουργήσουν με το 50% της πληρότητάς τους, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των θεατών, θα θέλαμε να προτρέψουμε τους φίλους του Φεστιβάλ να κάνουν νωρίς την κράτηση της θέσης τους ή την αγορά του εισιτηρίου τους, για να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στις εισόδους, επικοινωνώντας με τους διοργανωτές ως εξής:

1 Αυγούστου: Opera Chaotique Καλαβρία Πίσια – Τηλέφωνο 2744079882

4 Αυγούστου: Ελπινίκη Ζερβού Πάρκο Δεξαμενής Λουτράκι – Τηλέφωνο 6983602811

5 Αυγούστου: Θέατρο: «Ο κύκλος με την κιμωλία» Πάρκο Δεξαμενής Λουτράκι – Τηλέφωνο 6983602811

6 Αυγούστου: Φωτεινή Δάρρα Θέατρο «Νότης Περγιάλης» Μπεσκάκι Αγ. Θεόδωροι – Τηλέφωνο 6983602811

7 Αυγούστου: Μιρέλα Πάχου Ypanema Λίμνη Βουλιαγμένη Περαχώρα –Τηλέφωνο 2741091225

8 Αυγούστου: Γιώτα Νέγκα 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου – Προπώληση: 10€, Ταμείο: 12€ Ticket Services: https:// bit.ly/3jtG9qZ

10 Αυγούστου: Φιλαρμονική Λουτρακίου – Θοδωρής Βουτσικάκης “Cinecitta” Αμφιθέατρο «Ποσειδώνας» Wyndham Loutraki Poseidon Resort

Γενική είσοδος 10€ Ticket Services: https://bit. ly/2BjR84Y





Ενισχύεται η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής στα Πίσια Με νέα παγκάκια, καλάθια και καθρέπτες δρόμου



Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων δεν είναι «εγωκεντρικός» όσον αφορά την εκτέλεση διαφόρων έργων προκειμένου να ενισχυθεί η καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Με Συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου εγκατέστησε δύο καινούργια παγκάκια στην πλατεία (πάρκιν) καθώς και δυο όμορφα καινούργια διπλά καλάθια στα Πίσια. Επίσης στις Βαμβακιές τοποθετήθηκαν καθρέπτες στον κεντρικό δρόμο για να υπάρχει ασφάλεια σε σημεία που μπορεί να προκληθεί ατύχημα. Το τοπικό Συμβούλιο σε άμεση συνεργασία με τον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, μεριμνά ώστε η Κοινότητα Πισίων να βελτιωθεί τόσο στην ασφάλεια όσο και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών.





Ομορφαίνουν τα Ίσθμια με Ασφαλτοστρώσεις σε οδούς και στο Γυμνάσιο



Και στα Ίσθμια η Δημοτική Αρχή της Λουτρόπολης έχει σε εφαρμογή πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται απρόσκοπτα Αυτές τις ημέρες σειρά είχαν οι οδοί Ομήρου, Παλαίμωνος, Ευρυπίδου και το Γυμνάσιο Ισθμίας.





Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία σε 27 παιδιά, που παρείχε ο Δήμος Λουτρακίου στο κλειστό γυμναστήριο



Με αίσθημα ευθύνης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του “Οικοτροφείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” για τη φιλοξενία 27 παιδιών, χρόνια ψυχικά ασθενών που διαβιούν σε κλειστές δομές, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου Γ. Γαλανόπουλος.

Με την εντολή εκκένωσης των Αθικίων λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουλίου και λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης από ανάλογη εγκατάσταση στον Δήμο Κορινθίων, ξεκίνησε η ασφαλής μεταφορά των παιδιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου. Η φιλοξενία των παιδιών στην εγκατάσταση, η οποία διατέθηκε με όλο τον εξοπλισμό της, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, με την άρση της εκκένωσης των Αθικίων όπου βρίσκεται το Οικοτροφείο. “Η παροχή φιλοξενίας σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας” ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Αλκ. Γκιώνης.

Η ενέργεια αυτή κοινωνικής προσφοράς και συνεργασίας των ΟΤΑ σε δύσκολους καιρούς χαιρετίστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Κορινθιακή κοινή γνώμη..








ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



Γενική Συνέλευση Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Βραχατίου


Η παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του μέλους Σταύρου Φωτάκη





Κύριοι,

Ονομάζομαι Σταύρος Φωτάκης και ζω ημιμόνιμα και κάτι περισσότερο, περίπου δέκα χρόνια τώρα, επί της οδού Γ. Μόραλη 3Α, πίσω από το Σουπερμάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην παραλία. Χαίρομαι που μου δίνεται και πάλι η ευκαιρία να συμμετέχω στη σημερινή Γ.Σ, και να επαναλάβω κάποιες σκέψεις και ανησυχίες, που και σε άλλες συναντήσεις Γ.Σ και Δ.Σ έχω εκφράσει. Συνοπτικά επιτρέψετέ μου να αναφερθώ σε κάποια θέματα, που πιστεύω πως είναι κοινά και γνωστά στους περισσότερους.

Θα ξεκινήσω από το ποτάμι ΖΑΠΑΝΤΙ, που κατεβάζει τα πάντα μέσα στη θάλασσα και όλα απλώνονται στην περιοχή κυρίως της Σαμούτανης. Δεν είμαι τεχνικός για να προτείνω επιστημονική τεχνική αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως ένας συχνός καθαρισμός και ίσως τοποθέτηση οικοδομικού συρμάτινου πλέγματος θα συγκρατούσε σε μεγάλο βαθμού όλα αυτά τα φερτά υλικά που απλώνονται κάθε φορά στη θάλασσα. Όλα αυτά καλάμια και άλλα άχρηστα αντικείμενα απλώνονται στην παραλία και παραμένουν εκεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς άμεση παρέμβαση του Δήμου Βέλου – Βόχας, στον οποίον υποτίθεται είμαστε ισότιμοι δημότες.

Οι δρόμοι είναι μονίμως χορταριασμένοι ακόμη και με πικροδάφνες, που σίγουρα εμποδίζουνε την ομαλή διέλευση, αλλά και βρωμεροί και καθαρίζονται κάπως μόνο με μια δυνατή βροχή και ό, τι βρει τα πάει όλα στη θάλασσα. Χάρηκα που είδα πριν λίγες μέρες και κοπήκανε για πρώτη φορά κάποια χόρτα, αλλά παραμείνανε στο οδόστρωμα και περιμένουνε κάποιο δυνατό αέρα για να τα διασκορπίσει. Είδα επίσης τις τελευταίες μέρες και άλλες ενδιαφέρουσες εργασίες και οφείλω να το ομολογήσω, αλλά πρέπει να γίνονται τακτικά όλο το χρόνο και όχι μια φορά το χρόνο. Τα παραλιακά οικόπεδα εντός κατοικημένης περιοχής, είναι μονίμως βρωμερά, σωστοί σκουπιδότοποι, με σαύρες, φίδια, εύφλεκτα υλικά κλπ. Η νομοθεσία προβλέπει την υποχρέωση καθαρισμού και αποψίλωσης από τους ιδιοκτήτες, διαφορετικά καθαρίζονται από την Δημοτική Αρχή με οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Δυστυχώς διαπιστώνω πως δεν υπάρχει καμία παρέμβααη αρμοδίων. Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται τακτικά, ούτε τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα οι κάδοι να υπερφορτώνονται, να είναι βρωμεροί, να διασκορπίζονται τα σκουπίδια, να εκπέμπουν τρομερή δυσοσμία, να μην μπορείς να πατήσεις το οδόστρωμα στα σημεία κυρίως συγκέντρωσης και όλα αυτά όπως είναι φυσικό, σε βάρος της υγείας μας. Οι μισοί κάδοι δίπλα μας είναι σπασμένοι και παραμένουν στο χώρο διακοσμητικοί. Τα δέντρα της παραλίας όταν κλαδεύονται καμιά φορά και μάλιστα παράτερα, ανορθόδοξα και ακαλαίσθητα, εγκαταλείπονται τα κλαδέματα επιτόπου, για να τα πάρει ίσως ένας δυνατός αέρας ή μια βροχή να τα πάει και αυτά στη θάλασσα. Η παραλία της Σαμούτανης είναι συνεχώς με σκουπίδια και φθορές. Ήδη δεν λειτουργούν όλα τα ντουζ της παραλίας συγκριτικά με την τάξη και ευμορφία γειτονικών Δήμων.

Για το νερό δεν θα πω τίποτα. Ακούω συνέχεια πως σύντομα θα έρθει κατάλληλο πόσιμο νερό. Μακάρι. Τελευταίο άφησα το οδόστρωμα του παραλιακού δρόμου, όσο έχει μείνει από τη διάβρωση της θάλασσας. Είναι απαράδεκτο και πολύ επικίνδυνο. Εύχομαι να μη γίνει κάποιο θλιβερό γεγονός γιατί τότε δεν θα διορθώνεται τίποτα. Όλοι θα ψάχνονται ποιος φταίει. Και οι ευθύνες είναι σε όλους τους πολιτειακούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων.

Περπατώ πολλές φορές και αν πάω Δυτικά μόλις περάσω τον Άγιο Δημήτριο νομίζω πως βρίσκομαι σε άλλο Δήμο. Πηγαίνω Ανατολικά και μόλις φτάσω και μπαίνω στον Άσσο νομίζω πως μπαίνω σε άλλο Νομό. Και διερωτώμαι τελικά η Σαμούτανη που ανήκει ; Μήπως είναι το αποπαίδι του Βραχατίου, όπως έγραψα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά το κείμενό μου θεωρήθηκε από το τότε Δ.Σ πολιτικό και δεν επιτράπηκε ούτε η ανάγνωσή του στην Γ.Σ, ούτε η καταχώρησή του στην εφημερίδα του Συλλόγου ;

Θέλω να δηλώσω πως δεν πολιτεύομαι, δεν είμαι αντίθετος με καμιά Δημοτική Αρχή και προσωπικά με τον Δήμαρχο, ούτε είμαι αντίθετος με το Σύλλογό μας τον οποίο στηρίζω σε όλες τις προσπάθειές του. Είμαι κάθετα αντίθετος με τα προβλήματα της περιοχής που ζω. Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις τις οποίες διάβασα και στην εφημερίδα, όμως όλα αυτά τα ακούω και τα διαβάζω δέκα χρόνια τώρα. Δεν θα ήθελα να ξανακούσω τις ίδιες δικαιολογίες, αλλά να δω αποτελέσματα.

Διερωτώμαι λοιπόν, γιατί αυτή η εγκατάλειψη, μήπως κάποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη της περιοχής μας ; Και βέβαια όλοι έχομε το μερίδιο ευθύνης μας, αλλά η κύρια ευθύνη ανήκει στην πολιτεία, στην οποία εκπληρώνομε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας. Απαιτούμε λοιπόν και δεν επαιτούμε αυτό που μας ανήκει. Εύχομαι στο Δ.Σ υγεία και δύναμη, που κάνει ό, τι μπορεί για να αναδείξει και να επιλύσει τα προβλήματα της περιοχής.

Σταύρος Φωτάκης





Δελτίο τύπου που αφορά άλλο τοπικό ΜΜΕ


«Δεν εκβιάζομαι» δηλώνει ο πρόεδρος του Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου…»



Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παρακάτω Δελτίου Τύπου, αν το επιθυμείτε.

«Δεν εκβιάζομαι» δηλώνει ο πρόεδρος του Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου και βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τον οχετό λάσπης που έχει εξαπολυθεί εναντίον του τις τελευταίες μέρες. Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Ζευγολατιού

«Τον τελευταίο καιρό οι πολίτες διαβάζουν και ακούν, έναν οχετό λάσπης απέναντι μου, που συνοδεύεται από ψεύδη, χυδαιότητες και φαυλότητα. Στην μικρή μας κοινωνία τα πρόσωπα είναι όλα γνωστά, όπως γνωστές είναι οι ιστορίες και οι συμπεριφορές τους. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Οι πολίτες του Ζευγολατιού πριν από ένα χρόνο με ποσοστό που προσέγγισε το 50%, μου ανέθεσαν την προεδρία του χωριού μας, εκτιμώντας την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου πορεία, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι θα δουλέψω για να έρθουν καλύτερες ημέρες στο μεγαλύτερο χωριό του δήμου ΒέλουΒόχας, που χρόνια τώρα έχει αφεθεί στην μοίρα του.

Οι συγχωριανοί μου και το έργο μου είναι οι μόνοι αδέκαστοι κριτές μου . Σεβόμενος τους Ζευγολατιώτες και την εμπιστοσύνη που διαρκώς μου δείχνουν, για μία και μοναδική φορά, θα απαντήσω για τον αυτόκλητο εν πολλαίς αμαρτίες....τοπικό «εισαγγελέα» ...που με κάθε τρόπο, προσπαθεί να κάμψει την στάση και τις αρχές μου. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ή Ταλαράς όπως σας αρέσει να με αποκαλείται, δεν ενέδωσε και δεν θα ενδώσει ποτέ, σε εκβιασμούς και πιέσεις. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και για το πως ξεκίνησε αυτή η λασπολογία από κάποιον «δημοσιογράφο», αναφέρω μόνο τα στοιχεία.

Οταν ξεκίνησα την προεδρία μου στην κοινότητα Ζευγολατιού με συνάντησε αυτός ο κύριος και μου ζήτησε λεφτά για να γράψει πέντε λόγια στην εφημερίδα του. Μου ζήτησε 20€ για την δεύτερη και τρίτη σελίδα και 50€ για να με γράψει πρωτοσέλιδο

Εγώ αρνήθηκα και του είπα ότι δεν διαθέτω λεφτά για εφημερίδες και για διαφημίσεις. Αυτός συνέχισε να με πιέζει και να μου ζητάει λεφτά ενώ εγώ πάντα του αρνιόμουν. Στα επόμενα φύλλα της εφημερίδας του, όπως με είχε προειδοποιήσει για να με εκβιάσει έγραψε ότι εγώ ραντίζω τις πλατείες με δηλητήριο.

Αναγκάστηκα να του στείλω εξώδικο και αφού δεν ζήτησε συγγνώμη του έκανα όπως όφειλα στην αξιοπρέπεια μου μήνυση. Θεώρησε ότι με τέτοια ψευδή και χυδαία δημοσιεύματα και ψιθύρους θα ανάγκαζε τον υποψήφιο δήμαρχο που όλοι γνωρίζουν την συγγενική μου σχέση, να φοβηθεί γιατί με στόμφο έλεγε ότι θα του κάνει πολιτική ζημιά. Ούτε όμως ο υποψήφιος δήμαρχος φοβήθηκε, ούτε εγώ υπέκυψα στους εκβιασμούς του. Συνέχισε ακάθεκτος τους εκβιασμούς του, ανακαλύπτοντας με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο νέα σενάρια, που επινοεί η φαντασία του λέγοντας είπε οτι εγώ στέλνω μπράβους να τον εκβιάσουν και να τον τρομάξουν. Για όλα τα παραπάνω ο εν λόγω αυτοαποκαλούμενος ...»δημοσιογράφος» θα λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά. Οι Ζευγολιώτες μου έχουν αναθέσει ένα σοβαρό έργο που αφορά την ποιότητα ζωής τους και των παιδιών μας και πλέον δεν θα σπαταλήσω ούτε ένα λεπτό χρόνου για αυτόν ! Τον λόγο τώρα έχει μόνο η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Πρόεδρος Ζευγολατιού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ τηλ. 6936 746010

(Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος) Περιοχή συνημμένων



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Πρωτοστατεί σε καινοτόμες δράσεις και επιδιώκοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του καταπολεμώντας την γραφειοκρατία



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής θητείας έχει ως βασική επιδίωξη την δημιουργία ενός σύγχρονου, φιλικού προς τον πολίτη Δήμου, στοχεύοντας σε καινοτόμες δράσεις και επιδιώκοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του καταπολεμώντας την γραφειοκρατία προς όφελος πάντα των δημοτών.

Με μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν ανακοινώνουμε την επιλογή του Δήμου μας ανάμεσα στους πρώτους 38 Δήμους πανελλαδικά στους οποίους θα λειτουργήσει αρχικά η πλατφόρμα myKEPlive, η οποία δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από το σπίτι τους, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η εξυπηρέτηση όλων και κυρίως των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Η νέα πλατφόρμα είναι προσανατολισμένη και στην πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ, προσφέροντας αφενός αυξημένο χρόνο βιντεοκλήσης στα άτομα με αναπηρία (30 αντί για 20 λεπτά) και αφετέρου διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για πολίτες που έχουν προβλήματα ακοής. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες συγκαταλέγονται η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου, η ανανέωση δελτίου ανεργίας, η χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου και η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο Δήμος μας είναι ο μοναδικός Δήμος στην Κορινθία και ένας από τους δύο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάμεσα στους 38 Δήμους οι οποίοι πρώτοι θα προσφέρουν αυτές τις ταχύτερες και λειτουργικότερες υπηρεσίες. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει την σταθερή μας προσήλωση για την δημιουργία ενός Δήμου για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι








ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



ΣΗΜΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ



Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της ΕΕ μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας. Το έργο αυτό είναι πλήρως επιδοτούμενο στην εγκατάστασή του με voucher των 15.000€. Ο Δήμος Νεμέας ήταν ανάμεσα στους πρώτους 2.800 δήμους στην Ευρώπη που διεκδίκησε και απέκτησε το voucher και από τους πρώτους δήμους στην Κορινθία που έχει υλοποιήσει το έργο.

Η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στο Δήμο θα δώσει την δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κόστος ,καθώς η ραδιοκάλυψη αφορά 10 σημεία διάσπαρτα στην πόλη της Νεμέας. Η εκπομπή γίνεται σε επιτρεπτές και ασφαλείς συχνότητες. Το όνομα του δικτύου είναι WiFi4EU και προαπαιτεί σύνδεση σε σελίδα υποδοχής ,όπου ο χρήστης κλικάρει το κουμπί Login.Το ασύρματο δίκτυο ουδεμία σχέση έχει με τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G(5th Generation). Το έργο WiFi4EU υπερκαλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του Ευρωπαικού προγράμματος τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού ,όσο και λειτουργίας. Η Ευρωπαική επιτροπή θα παρακολουθεί τη λειτουργία του δικτύου τα επόμενα 3 χρόνια , ώστε το έργο να παραμείνει παραγωγικό. Η ραδιοκάλυψη αφορά 10 σημεία:

• Δημαρχείο-ΚΕΠ 
• Πλατεία Δημαρχείου 
• Πλατεία Εισόδου 
• Πλατεία Ηρώων 
• Πάρκο Λαζοπούλου 
• Πλατεία Πατώκου 
• Φλιάσιο Μέλαθρο 
• Δημοτικό Στάδιο 
• 2ο Δημοτικό Σχολείο 
• Γενικό Λύκειο

Ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του και την σταδιακή εγκατάσταση και άλλων σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε όλη την έκτασή του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια