Header Ads

ΜΑΡΙΑΣ: ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ φ.1704

Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι μυστικές διαπραγματεύσεις




Την ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την επιθετική της πολιτική κατά της Ελλάδος καθώς και για την παράνομη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί ζήτησε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Αντί όμως η κυβέρνηση να επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις κατά της Τουρκίας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, τελικά προχώρησε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα υπό την σκέπη της γερμανικής προεδρίας. Και όλα αυτά μάλιστα το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου ήτοι λίγες ώρες πριν την Συνεδρίαση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην οποία η Αθήνα ζήτησε την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ κατά της Τουρκίας.

Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, οι δήθεν εταίροι μας στην ΕΕ μαθαίνοντας προφανώς τα περί μυστικών διαπραγματεύσεων ΕλλάδαςΤουρκίας στο Βερολίνο, παρέπεμψαν στις καλένδες στα τέλη Αύγουστου την όποια απόφαση της ΕΕ για διαμόρφωση καταλόγου οικονομικών κυρώσεων που ενδεχόμενα θα επιβληθούν κατά της Τουρκίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της παράνομης δράσης της κατά Ελλάδας και Κύπρου. Έτσι η πολιτική του κατευνασμού και των μυστικών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα υπονομεύει ακόμη πιο πολύ την όποια δήθεν αλληλεγγύη θα μπορούσαν να μας εκφράσουν οι εταίροι μας στην ΕΕ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της φιλοτουρκικής γερμανικής προεδρίας η οποία μεθόδευσε την μυστική τριμερή συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο προκειμένου να δοθεί άλλοθι στην ΕΕ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει να βρει τους λόγους που ο Τσαβούσογλου κάρφωσε την μυστική διπλωματία, θα πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσει στην επιβολή μονομερών κυρώσεων κατά της Τουρκίας όπως έχουμε ήδη προτείνει και να κλείσει το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, να κλείσει το δήθεν μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία απαγορεύοντας κάθε κυκλοφορία προσώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων και να σταματήσει τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση. Επίσης η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανοίξει το τζαμί στον Βοτανικό ενώ οφείλει να κλείσει τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που λειτουργούν οι παράνομοι μετανάστες. Σε επίπεδο ΕΕ η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Γαλλία πρέπει να πιέσει για την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Άγκυρας… ΕΤΣΙ. Καθαρά και ξάστερα χωρίς τρικλοποδιές και παραχωρήσεις…. που να συμπεριλαμβάνουν διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, απαγόρευση χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εμπάργκο στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην ΕΕ, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τούρκων αξιωματούχων καθώς και απαγόρευση εισόδου τους στην ΕΕ.

Άργησε η κυβέρνηση να επιβάλει διαβατήριο υγείας στον εισερχόμενο τουρισμό

Άργησε η κυβέρνηση να επιβάλει διαβατήριο υγείας στον εισερχόμενο τουρισμό τόνισε, μιλώντας στην διαδικτυακή του εκπομπή ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς παρότι οι Βαλκανικές χώρες παρουσίαζαν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού εντούτοις η κυβέρνηση δεν επέβαλε όπως όφειλε διαβατήριο υγείας προκειμένου να εισέρχονται στην χώρα μας με ασφάλεια μόνο οι τουρίστες που δεν παρουσίαζαν κρούσματα κορωνοϊού Μάλιστα η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων αποδείχθηκε ανεπαρκής μιας και δεκάδες τουρίστες από τα Βαλκάνια αλλά και από άλλες χώρες που ήταν φορείς του κορωνοϊού αφίχθηκαν σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα για την δημόσια υγεία του Ελληνικού λαού αλλά και δυσμενής εικόνα για την Πατρίδα μας στην διεθνή τουριστική αγορά.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε, ζητώντας την επιβολή διαβατήριου υγείας σε όλους τους εισερχόμενους τουρίστες ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης προκειμένου να μην βιώσουμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας και μάλιστα λόγω εισερχόμενων κρουσμάτων. Άλλωστε οι ίδιοι οι τουρίστες θα προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα μιας και θα γνωρίζουν ότι οι εισερχόμενοι στην Πατρίδα μας τουρίστες θα είναι υγιείς αφού θα είναι εφοδιασμένοι με διαβατήριο υγείας.

ΠΗΓΗ: www.notismarias.gr 
https://elladaoallosdromos.gr/ 
https://youtu.be/GRL5jS4Z_EY

Δεν υπάρχουν σχόλια