Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1704

Οι προτάσεις του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την Πελοπόννησο



Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τα μεγάλα έργα υποδομής, προκειμένου η περιοχή αυτή να βαδίσει σύμφωνα με τις αναμφισβήτητες δυνατότητες που διαθέτει, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη την Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Ο περιφερειάρχης είχε στο γραφείο του συνεργασία με τον υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, άλλα στελέχη του υπουργείου, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου.

Μετά την συνεργασία των δύο πλευρών, παρουσία αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν δηλώσεις τόσο από τον υπουργό Κ. Καραμανλή, όσο και από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, ενώ χαιρέτισε και ο υφυπουργός Κ. Βλάσης.

Ακολούθησε η υπογραφή -από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου- του χρησιδανείου προς την Περιφέρεια της ανενεργού μετρικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, συνολικού μήκους περί τα 60 χιλιόμετρα, ο χώρος της οποίας θα διαμορφωθεί σε οικολογικό – περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο, σε εφαρμογή του μάστερ πλαν που θα αρχίσει σύντομα να εκπονείται.

Στον υπουργό, ο περιφερειάρχης επέδωσε αντίγραφο του εμβλήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενός αναγλύφου με τον μυθικό ήρωα Πέλοπα, καθώς και εκδόσεις οδηγών και βιβλίων σχετικά με τις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας




ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ



Θα πρότεινα στον Αντιπεριφερειάρχη, που είναι τόσο διαθέσιμος σε επισκέψεις να κάνει μία βόλτα με το αυτοκίνητό του στην παραλιακή οδό από τον Κάτω Άσσο μέχρι τη γέφυρα του ξηροπόταμου Ζαπάντη στο Βραχάτι. Θα διαπιστώσει εκ πρώτης όψεως ότι η παραλιακή οδός Λαζανά δεν είναι πλέον ο χωματόδρομος μιας παλαιάς εποχής, αλλά ένας δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων. Έλαχε δε οι κακές καιρικές συνθήκες και τα άγρια κύματα να διαβρώσουν τα θεμέλια της ασφάλτου και να καταστήσουν τον δρόμο λίαν επικίνδυνο. 

Πληροφορήθηκα προσφάτως ότι πρόκειται να ενταχθεί το έργο σε κοινή αντιμετώπιση προστασίας των ακτών του κορινθιακού. Βράσε Μάη να φας τριφύλλι. ’Ημουν νιος και γέρασα από τότε που αγωνίζονται οι παράκτιοι Δήμαρχοι να προστατέψουν την περιοχή τους. 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, φροντίστε να τακτοποιηθεί στα επείγοντα το πρόβλημα γιατί σας βλέπω , την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να σέρνεστε στα δικαστήρια για τυχόν τροχαίο ατύχημα, Θεός φυλάξει…







Δελτίο Τύπου Αθανάσιου Πισιμίση και Γεωργίου Πετρίτση, Περιφερειακών Συμβούλων Κορινθίας 
Νέα Πελοπόννησος.



Με έκπληξη ακούσαμε σήμερα την ανακοίνωση για την ανεξαρτητοποίηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης μας, Γεωργίου Οικονόμου. Το γεγονός ότι η ενημέρωση για την συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση έγινε από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥ ενώ δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση με την παράταξη με την οποία εξελέγη αλλά και σε συνδυασμό με την δήλωση του Περιφερειάρχη κ Παναγιώτη Νίκα όπου σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση δήλωσε «ότι άτομα που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο θα πρέπει να έρχονται κοντά σιγάσιγά» αποδεικνύεται ότι ο κύριος Οικονόμου προφανώς δεν κατανόησε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να έχει κομματικό προσανατολισμό. Η δήλωση του Περιφερειάρχη δεν συνάδει με την πάγια αντίληψη της παράταξής μας, την αχρωμάτιστη αυτοδιοίκηση. Ειδάλλως ο κύριος Οικονόμου θα έπρεπε εξ αρχής να έχει συμπορευτεί με την παράταξη του κ Νίκα που είχε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές καθώς δεν συνάδουν με την ηθική και τιμιότητα με την οποία πορεύεται η παράταξη Νέα Πελοπόννησος και όλοι εμείς που ανήκουμε σ’ αυτήν. Ο μόνος δρόμος κύριε Οικονόμου είναι η παραίτησή σας και όχι η ανεξαρτητοποίηση. Οι Κορίνθιοι σας εξέλεξαν με τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος και πλέον η έδρα αυτή δεν σας ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια