Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1704

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Καταγραφή – Αλλαγή και Αναβάθμιση δικτύου οδοφωτισμού Β.Νανόπουλος: Υλοποιούμε την δέσμευσή μας για έναν δήμο με περισσότερο φως!




Κόρινθος, 20 Ιουλίου 2020΅ Με στόχο την συνολική αντικατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού του δήμου Κορινθίων, ξεκίνησε την Παρασκευή η καταγραφή και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης από την εταιρία «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ» σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου. Το έργο αφορά 22.000 φωτιστικά σώματα και η ολοκλήρωση του θα απαλλάξει το δήμο από το πεπαλαιωμένο, ανομοιόμορφο και σε πολλά σημεία προβληματικό δίκτυο φωτισμού, προσδίδοντάς του παράλληλα ένα καλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση εκπομπών.

Η παρουσίαση των πέντε φάσεων ολοκλήρωσης του έργου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κ. Γιώργο Κουμπαράκη, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, του Γ.Γ Νεκτάριου Σπηλιόπουλου, της ομάδας εργασίας της εταιρίας και των εμπλεκομένων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Οι 5 φάσεις υλοποίησης: • Ενεργειακή καταγραφή του υφιστάμενου δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Κορινθίων , αποτύπωση των στοιχείων της υφιστάμενης κατάστασης και συμπεράσματα από την καταγραφή. • Καταγραφή οδών του Δήμου Κορινθίων, κατηγοριοποίησή και πρόταση αναβάθμισης δικτύου. • Εκτίμηση εξοικονομούμενης ενέργειας και μείωσης εκπομπών

• Χρηματοοικονομική ανάλυση προτεινόμενων παρεμβάσεων αναβάθμισης δικτύου οδοφωτισμού. • Υλοποίηση Ειδικού Πληροφοριακού Εργαλείου Χρηματοδοτικού Μοντέλου και Ενημέρωση διαθέσιμων εργαλείων,Επεμβάσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης και αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο.





ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
Για δημοσιεύματασε άλλο ΜΜΕ αναφορικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης στο Νηπιαγωγείο Χιλιομοδίου



Σε απάντηση των δημοσιευμάτων αναφορικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης στο Νηπιαγωγείο Χιλιομοδίου και προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Η πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος πραγματοποιήθηκε εμπρόθεσμα την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:10 μ.μ, αφού όπως προκύπτει και από τα επισυναπτόμενα έγγραφα η ημερομηνία λήξης πληρωμής ήταν η 24η Ιουλίου 2020, ημερομηνία η οποία ακόμα και σήμερα δεν έχει παρέλθει. Η διακοπή που συντελέσθηκε δεν αποτελεί απόρροια πλημμελών ενεργειών από πλευράς δήμου και σχολικής επιτροπής. Οι καταγγέλοντες επιδεικνύοντας αυξημένη ευαισθησία δεν έπραξαν αναλόγως στην περίπτωση του ελλείματος των 127.500 ευρώ που καταγράφεται στην Α’ Βάθμια Σχολική Επιτροπή και έρχεται από την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κυρίως το πρόσωπο που ξεκίνησε την συγκεκριμένη παραπληροφόρηση και αποτελούσε μέλος της Α βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.



Ο Δήμος Κορινθίων καταδικάζει τον βανδαλισμό και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της παιδικής χαράς του Ειδικού Σχολείου



Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει ο δήμος Κορινθίων τον βανδαλισμό από αγνώστους στην παιδική χαρά του Ειδικού σχολείου Κορίνθου, έναν χώρο που είχε δημιουργηθεί με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη για την ενασχόληση και διασκέδαση των παιδιών του σχολείου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά ο Δήμαρχος Κορινθίων ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και την συνεργασία της με το σχολείο και τους γονείς ούτως ώστε η αποκατάσταση να είναι άμεση και τα παιδιά να μην στερηθούν τις ώρες που περνούσαν στον συγκεκριμένο χώρο. «Είναι υποχρέωση μου, υποχρέωση όλων μας να παρεμβαίνουμε και να βοηθούμε. Κυρίως είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύουμε με όποιο τρόπο είναι δυνατό από ανάλογες ενέργειες, κι αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο θα σταθούμε ιδιαίτερα τόσο για τον χώρο της συγκεκριμένης παιδικής χαράς όσο και για άλλες του δήμου Κορινθίων οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο στόχαστρο βανδάλων. Η καταστροφή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως οι πράξεις έχουν συνέπειες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Από την πλευρά του Δήμου θα ζητηθεί η συμβολή της αστυνομίας, θα κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων, ενώ καλούνται οι πολίτες που έχουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν είτε με την αστυνομία είτε με το δήμο συμβάλλοντας στην προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών και πρόληψης πιθανών νέων καταστροφών.




Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών σε 4 σχολεία



Ο Δήμος Κορινθίων θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μέσα στα δημοτικά σχολεία 1ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου, 3ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου,10ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου και11ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας, σε ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, απελευθερώνοντας παράλληλα χρόνο στις μητέρες των παιδιών, είτε εκείνες εργάζονται είτε βρίσκονται σε κατάσταση αναζήτησης εργασίας, κατά τις απογευματινές ώρες. Στόχος μας, η μετάδοση γνώσεων, η προσφορά πλούτου ερεθισμάτων, που θα εξάψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

• Το παιχνίδι 
 • Η βιωματική μάθηση 
 • Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών • Η αγάπη για τον φυσικό τρόπο ζωής 
 • Η εκγύμναση της σκέψης και του σώματος 
 • Η αυτονομία 
 • Η φαντασία 
 • Η διαθετική προσέγγιση της γνώσης 
 • Η χαρά 

 Η συμμετοχή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για τους γονείς που έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι πρόσθετης αξίας τοποθέτησης (voucher) από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) στο πρόγραμμα ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 20202021.

Οι αιτήσεις είναι ηλεκτρονικές και πραγματοποιούνται με τους κωδικούς TAXIS της μητέρας στη διεύθυνση www.eetaa.gr (όπου στην ιστοσελίδα πάνω δεξιά αναγράφει ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2020-2021).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες. Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ανακοινωθεί στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ Στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πολίτικης του Δήμου Κορινθίων μπορούμε να σας βοηθήσουμε να συμπληρώσετε την αίτηση και για τα ΚΔΑΠ και για τους παιδικούς σταθμούς Χρειάζεστε τους κωδικούς TAXIS και τα ΑΦΜ της οικογενείας 

Οι δραστηριότητες ενδεικτικά είναι Παιχνίδια ανάπτυξης δεξιοτήτων Κουκλοθέατρο Χορός Ζωγραφική (Εικαστικά και Θεωρία της Τέχνης) Χειροτεχνίες Κατασκευές Πειράματα Παιδική βιβλιοθήκη Παραμύθι Ρομποτική άλλα και πολλά

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Αδειμάντου 22, 20100 Κόρινθος
Τηλ: 27410 25717 Fax: 27410 76454
Email:kkpdimkor@gmail. com




ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΝΤΑΡΕ



Επιβεβλημένη είναι η ανάπλαση της παραλίας Κανταρέ ή Κοράκου, όπως ονομαζόταν παλιά.

Όπως είναι σήμερα, όσα μέτρα καθαριότητας και να λάβει η Δημοτική Αρχή, δεν προσδίδει την πραγματική της τουριστική, αισθητική και περιβαλλοντική αξία. Μιλάμε για όλο το παραλιακό μέτωπο από του Κανταρέ μέχρι το Αρχαίο Λιμάνι, όπου και τα παλιά δημοτικά σφαγεία, με πρώτη προτεραιότητα του Κανταρέ.

Ο Δήμος δε μπορεί να αυτοσχεδιάζει. Μόνη λύση είναι ο πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με παράδοση μελετών έτοιμων προς δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Δήμος θέλει την τουριστική αξιοποίηση. Επιβεβλημένη βέβαια κρίνεται η συνεργασία με την Αρχαιολογία και τη Κτηματική Υπηρεσία λόγω συντρεχουσών αρμοδιοτήτων στην περιοχή.

Πέραν αυτών όμως άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη είναι η λήψη μέτρων προστασίας κατοίκων, παραθεριστών και λουομένων στην διασχίζουσα την περιοχή Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, όπως:

• Τοποθέτηση των ορθών και επιβεβλημένων πινακίδων του ΚΟΚ.
• Διαγραμμίσεις πεζών σε τρία σημεία της περιοχής.
• Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην αρχή και το τέλος του οικισμού.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/07/202





891.808€ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ; 
 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ




Πρωτόγνωρα πράγματα στο Δήμο Κορινθίων.

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 14 Ιουλίου ανεστάλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 108/20) η οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο απορριμμάτων ύστερα από αίτηση ακύρωσης 7 κατοίκων της περιοχής στο Πεδίο ΒολήςΟι λόγοι πολεοδομικοί και αρχαιολογικοί. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης όμως είναι η πληρωμή στις 9 Ιουλίου (5 ακριβώς μέρες πριν !!!!!) των μηχανημάτων που είναι αποθηκευμένα στο στρατόπεδο αξίας 891.808 €. Πολύ περισσότερο που στις 2 Ιουλίου (7 ημέρες πριν) η Οικονομική Επιτροπή όρισε και δικηγόρο για να παραστεί ως πληρεξούσιος του Δήμου στο ΣτΕ.

Τι συμβαίνει τελικά; - Δεν τα γνώριζαν; Που πήγαν οι δηλώσεις του κ. Νανόπουλου ότι δεν θα πληρωθούν τα μηχανήματα μέχρι να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου; Εκπονήθηκε; Ποιό το αποτέλεσμα; Τι θα τα κάνουμε τελικά τα μηχανήματα αν το Σεπτέμβριο που εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ ακυρωθεί οριστικά η άδεια του εργοστασίου; Και φυσικά δεν λειτουργήσει ποτέ η μονάδα;

Ποιός θα πάρει την ευθύνη; Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή με αλλεπάλληλες αποφάσεις της, με πρόταση του κ. Νανόπουλου έχει δώσει αρκετές παρατάσεις για τα μηχανήματα, με τελική ημερομηνία λήξης παράδοσης 28 Αυγούστου 2020 (ΑΟΕ 228/28-5-20).

Ούτε αυτό δεν περίμεναν;

Σημειώνουμε ότι το οικοδομικό έργο κατασκευής του εργοστασίου έχει σταματήσει χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πάνω από 5 μήνες. Τι συμβαίνει τελικά; Προσωπικά είχα ψηφίσει όλες τις παρατάσεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά στις τοποθετήσεις μου:

«Εγκρίνω την παράταση αλλά να μην γίνει καμία πληρωμή των μηχανημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί και παραδοθεί έτοιμο προς λειτουργία το οικοδομικό μέρος του εργοστασίου και συνταχθεί και παραδοθεί στο Δήμο οικονομική μελέτη βιωσιμότητας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων». Σχετικές αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής 8/17-12020, 49/21-2-2020, 228/28-5-2020.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
Κ Ο Ρ Ι Ν Θ Ο Σ 16/07/2020




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Aνοίγει σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου τις πύλες του το Casino Λουτρακίου μετά από την εφαρμογή μέτρων Πανδημίας στην Ελλάδα…


Από σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, ανοίγει τις πύλες του η CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI και αναμένονται οι πρώτοι επισκέπτεςμετά απότρεις τέσσερις πέντε μήνες λουκέτο. Σύμφωνα με Loutraki blog Το ωράριο λειτουργίας θα ισχύει καθημερινά εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής που θα διευρεύνεται για μια ώρα ακόμα. Θα κλείνει δηλαδή στις 5 το πρωί. Στις 10:00 π.μ. θα ανοίγουν τα slots machines και στη 1:00 μ.μ. οι ρουλέτες και τα τραπέζια μπλακ τζακ ενώ θα κλείνουν στις 4 τα ξημερώματα.

Όλο το προσωπικό του Καζίνο παρακολούθησε σεμινάριο για τον covid_19 και έλαβαν πιστοποίηση. Έχουν δοθεί στους προϊσταμένους τα υγειονιομικά πρωτόκολλα βάσει της κείμενης νομοθεσίας, τα οποία πρέπει να τηρηθούν αυστηρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του loutrakiblog.gr το ξενοδοχείο δεν θα λειτουργήσει με την κανονική του μορφή. Θα δοθούν μόνο κάποια δωμάτια για την εξυπηρέτηση πελατών του καζίνο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες όλοι οι χώροι του Καζίνο και του ξενοδοχείου έχουν απολυμανθεί, ενώ το προσωπικό θα θερμομετρείται προληπτικά κατά την είσοδο.





Αντιδήμαρχος Κώστας Παντελέου: Η δημοτική αρχή εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις και τα έργα συνεχίζονται



Ολοκληρώνουμε το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Μάτση και προχωράμε με την κατασκευή 3ου γηπέδου τένις στο πάρκο Μάτση, αναφέρεται από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων. Ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Παντελέου, όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί είναι πολλά. Χαρακτηριστικά είχε πεί στο δημοτικό σύμβούλιο ότι σε εξέλιξη είναι τα έργα οδοποιίας και τα τεχνικά έργα στους Αγίους Θεοδώρους (προϋπολογισμού 900,000 ευρω), στο Σχίνο (προϋπολογισμού 600.000 ευρω) και στο Λουτράκι (προϋπολογισμού 1,900,000 ευρω), χρηματοδοτήσεις που πέτυχε η δημοτική αρχή Γκιώνη.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Πρόγραμμα εορτασμού θρησκευτικής εορτής Μεταμόρφωσης Σωτήρος



Η 6η Αυγούστου, ημέρα Τοπικής Θρησκευτικής Εορτής «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», θα εορταστεί πανηγυρικά στην έδρα του Δήμου.

Ορίζεται τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων, από το πρωί της 4ης Αυγούστου μέχρι και το βράδυ της 6ης Αυγούστου και Δημοτική φωταγώγηση οδών, πλατειών, Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων.

Την 5η Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Πέμπτη 6η Αυγούστου, ημέρα της Εορτής και πανήγυρης, θα γίνει έναρξη της ιεράς ακολουθίας του Όρθρου ώρα 06:45’, αρτοκλασία και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνϋου κ.κ. Διονύσιος, οι κ.κ. Βουλευτές Κορινθίας, ο κ. Περιφερειάρχης Πελοπόννησου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Κιάτου, οι Πρόεδροι, οι εκπρόσωποι και τα μέλη των Κοινοτήτων του Δήμου, οι Αρχές του Νομού και της πόλης, Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι και όλοι οι πολίτες.

Οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού, παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα της ιεροτελεστίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης. Τελετάρχης ένας από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για τον πανηγυρικό εορτασμό της τοπικής μας Εορτής.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων 
Σπυρίδων Σταματόπουλος









ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμαρχος και o Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βραχατίου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον Εορτασμό της πολιούχου της Δημοτικής Κοινότητας Βραχατίου ΄΄ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ΄΄, στις 25 & 26 Ιουλίου 2020.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για όλους μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιουλίου, ώρα 20:30 Θεία Λειτουργία

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιουλίου, ώρα: 7:30 – 10:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Λόγω ματαίωσης όλων των πανηγυριών στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί περιφορά της Εικόνας και πανηγύρι στο Βραχάτι.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας 
Αννίβας Παπακυριάκος





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Δρόμος σύνδεσης Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού Ξυλοκάστρου με την Π.Ε.Ο.


Ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή του Επαμεινόντα Κατσούλα




Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Προαστιακού στο Ξυλόκαστρο έχει κατασκευαστεί προ πολλού. Πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί και η σιδηροδρομική γραμμή με λίγα, προς το παρόν ελπίζουμε, δρομολόγια από και προς Αθήνα, Πειραιά και Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έως το Αίγιο. Από την σύνδεση αυτή αναμένονται πολλαπλά οφέλη για το Ξυλόκαστρο και γενικότερα για το Δήμο μας, αφού λειτουργούν επίσης οι Σ.Σ. Λυγιάς και Λυκοποριάς.

Υπάρχει όμως μια τεράστια εκκρεμότητα, χωρίς την υλοποίηση της οποίας, το έργο δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο. Πρόκειται για τον κύριο δρόμο πρόσβασης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό (Σ.Σ.) Ξυλοκάστρου, που προβλέπεται ως συνοδό έργο από την μελέτη κατασκευής του έργου, συνδέει την Π.Ε.Ο. (Παλαιά Εθνική Οδός), με τον Σ.Σ. και διέρχεται ανατολικά του παλαιού ποδοσφαιρικού γηπέδου Ξυλοκάστρου. Η μη εκτέλεση του έργου αυτού, αναγκάζει τα προερχόμενα κυρίως από τα δυτικά αυτοκίνητα των επιβατών ή των συνοδών τους, να εκτελούν μια μεγάλη ημικυκλική διαδρομή, ώστε να φτάνουν έως τον κόμβο της Νέας Εθνικής Οδού και να επιστρέφουν και πάλι δυτικά έως τον Σ.Σ., προκαλώντας επιπλέον επιβάρυνση και απώλεια χρόνου για τους ταξιδιώτες.

Επειδή η κατασκευή του κύριου δρόμου σύνδεσης της Π.Ε.Ο. με τον Σ.Σ. Ξυλοκάστρου είναι έργο που όφειλε να έχει κατασκευάσει η ΕΡΓΟΣΕ, Επειδή η χάραξη του δρόμου αυτού και η μελέτη περιβαλλοντικών όρων έχουν ολοκληρωθεί από ετών, χωρίς το έργο να έχει υλοποιηθεί, Επειδή η διάνοιξη του δρόμου αυτού θα αναβαθμίσει την περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής,

Επειδή η λειτουργία του Σ.Σ. Ξυλοκάστρου, χωρίς την κατασκευή του δρόμου αυτού, θα επιφέρει έντονα προβλήματα κυκλοφορίας οχημάτων στο Ξυλόκαστρο ενώ η χρησιμοποίηση άλλου ακατάλληλου δρόμου πρόσβασης στον Σ.Σ., ενέχει και κινδύνους ατυχημάτων,

Επειδή η Δημοτική Αρχή οφείλει να προβαίνει εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες και διεκδικήσεις για τον Δήμο μας και όχι να βρίσκεται μονίμως προ τετελεσμένων γεγονότων Ερωτάται η Δημοτική Αρχή

- Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο σύνδεσης του Σ.Σ. Ξυλοκάστρου με την Π.Ε.Ο;

- Ποιες ενέργειες έχει κάνει για την κατασκευή του δρόμου αυτού;

- Σκοπεύει άμεσα να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να υλοποιήσει την υποχρέωση της αυτή προς το Δήμο μας και να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα;

Επαμεινώνδας Κατσούλας, Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια