Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1704

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Κυρώσεις στην Τουρκία και όχι μυστικές διαπραγματεύσεις


Την ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την επιθετική της πολιτική κατά της Ελλάδος καθώς και για την παράνομη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί ζήτησε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς. Αντί όμως η κυβέρνηση να επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις κατά της Τουρκίας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, τελικά προχώρησε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα υπό την σκέπη της γερμανικής προεδρίας. Και όλα αυτά μάλιστα το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου ήτοι λίγες ώρες πριν την Συνεδρίαση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην οποία η Αθήνα ζήτησε την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ κατά της Τουρκίας.

Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, οι δήθεν εταίροι μας στην ΕΕ μαθαίνοντας προφανώς τα περί μυστικών διαπραγματεύσεων ΕλλάδαςΤουρκίας στο Βερολίνο, παρέπεμψαν στις καλένδες στα τέλη Αύγουστου την όποια απόφαση της ΕΕ για διαμόρφωση καταλόγου οικονομικών κυρώσεων που ενδεχόμενα θα επιβληθούν κατά της Τουρκίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της παράνομης δράσης της κατά Ελλάδας και Κύπρου. Έτσι η πολιτική του κατευνασμού και των μυστικών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα υπονομεύει ακόμη πιο πολύ την όποια δήθεν αλληλεγγύη θα μπορούσαν να μας εκφράσουν οι εταίροι μας στην ΕΕ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της φιλοτουρκικής γερμανικής προεδρίας η οποία μεθόδευσε την μυστική τριμερή συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο προκειμένου να δοθεί άλλοθι στην ΕΕ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει να βρει τους λόγους που ο Τσαβούσογλου κάρφωσε την μυστική διπλωματία, θα πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσει στην επιβολή μονομερών κυρώσεων κατά της Τουρκίας όπως έχουμε ήδη προτείνει και να κλείσει το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, να κλείσει το δήθεν μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία απαγορεύοντας κάθε κυκλοφορία προσώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων και να σταματήσει τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση. Επίσης η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανοίξει το τζαμί στον Βοτανικό ενώ οφείλει να κλείσει τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που λειτουργούν οι παράνομοι μετανάστες. Σε επίπεδο ΕΕ η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Γαλλία πρέπει να πιέσει για την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Άγκυρας… ΕΤΣΙ. Καθαρά και ξάστερα χωρίς τρικλοποδιές και παραχωρήσεις….




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Θα τους αφήσουμε να λιβανοποιήσουν την Ελλάδα;


Πριν από δύο περίπου χρόνια είχα διαβάσει ένα μανιφέστο του δικού μας ¨Επιτρόπου¨, Αρμόδιου για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλου, που ανέφερε πως ανατρέπεται η ισχύουσα Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία προβλέπει τη σταδιακή αναλογική κατανομή των Λαθρομεταναστών, που μας στέλνει η Τουρκία, στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. Θα πάρει τέλος, λοιπόν, η αποσυμφόρηση της ¨Αποθήκης Ψυχών¨ στην Ελλάδα, είπα τότε, που μας φορτώνουν οι εχθροί μας. Και ενθυμούμαι είχα συμπληρώσει.Το έχουμε δει το έργο και το έχουμε ψάξει, αλλά που να βάλεις μυαλό στα μίσθαρνα όργανα, που παριστάνουν τους φιλέσπλαχνους και φιλόξενους Έλληνες σε όλον αυτόν τον εσμό των Μουσουλμάνων; Ο αφοπλισμός και η αποστρατικοποίηση της Ελλάδος είναι το ζητούμενο και γίνεται συστηματικά με μεθοδεύσεις χρόνων από τους ολετήρες του Ελληνικού Κράτους. Ενώ αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη ορισμένων σοβαρών εθνικών προβλημάτων , είτε δεν λαμβάνουμε καμιά απόφαση αποτροπής του, είτε λαμβάνουμε σταδιακά αναποτελεσματικά μέτρα , που στερούν από την πατρίδα μας σημεία υποστήριξης σε περίπτωση πολεμικής κρίσης.

Είναι γνωστές οι λεγόμενες, κατ επίφαση Παραλείψεις, που υποτίθεται ότι έγιναν από αμέλεια , που δημιούργησαν όμως δυσμενή εθνικά τετελεσμένα και παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτό, μπροστά στα μάτια ενός αποχαυνωμένου Λαού, που τον έχουν εξουδετερώσει τα δουλικά ΜΜΕ. Έτσι έχουμε αποφάσεις και μέτρα που λαμβάνονται με τρομερή αναίδεια προς τους κανόνες στρατηγικής και στρατιωτικής ασφάλειας. Εάν δε κάποια στιγμή βρεις υπευθύνους για να τους ζητήσεις ευθύνες , θα συσκοτίσουν το θέμα, όπως συνέβη με τα Ίμια και το Σινούκ στο Άγιον Όρος. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά γιατί το κακό θα έχει ήδη τότε συντελεσθεί.

Επί 25 χρόνια το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και o « τυχαίος » εποικισμός της Ελλάδος από μουσουλμανικούς πληθυσμούς ήταν γνωστό και δεν παίρναμε κανένα σοβαρό μέτρο αποτροπής. Τουναντίον τους καλωσορίζουμε , τους ποτίζουμε, τους ταϊζουμε, ανεχόμαστε εν γνώσει μας για τον αντεθνικό τους ρόλο τις ΜΚΟ, τους δίνουμε Ελληνική ιθαγένεια, αν και έχουμε πρόβλημα δημογραφικό και τ΄ ακούμε κι από πάνω. ! Κάποιοι επιδιώκουν να τους δώσουμε και δικαίωμα ψήφου χωρίς καν να έχουν ενσωματωθεί στοιχειωδώς με την Ελληνική νοοτροπία και πολιτισμό. Χωρίς να έχουν αποκτήσει Ελληνική εθνική συνείδηση , όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Οι Εθνοπροδότες «Λιβανοποιούν την Ελλάδα» και δεν βάζουν μυαλό; Επιτέλους θα ξυπνήσουν οι Έλλεηνες της πλειοψηφίας; Θα τους αφήσουμε να παριστάνουν τους φιλεύσπλαχνους ενώ αποτελούν ξένο σώμα;;




ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ



Σε πλήρη ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό


Ξεκάθαρες διαταγές έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον τρόπο που θα αντιδράσουν σε περίπτωση που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» βγει από το λιμάνι της Αττάλειας και εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αποτρέψει το «Oruc Reis» να ρίξει αυτά τα καλώδια, ενώ σημαντικό ρόλο στον τρόπο αντίδρασης θα διαδραματίσει το εάν και κατά πόσο θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταρτίσει σενάρια για κάθε ενδεχόμενο γιατί εάν για παράδειγμα κινηθεί μόνο του το τουρκικό ερευνητικό, τότε θα σταλεί για να το αποτρέψει να συνεχίσει την πορεία του σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού δεν στέλνεις σε αυτές τις περιπτώσεις πολεμικό πλοίο έναντι ενός συμβατικού – τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Εάν το τουρκικό επιμείνει τότε θα κάνει την εμφάνισή του πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού για να το αποτρέψει.

Το δεύτερο σενάριο είναι να συνοδεύεται αυτή τη φορά το «Oruc Reis» συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά. Σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση περιπλέκεται αφού οι εντολές που έχουν λάβει τα πλοία του στόλου μας που βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο είναι να σπεύσουν στο σημείο που έχει ορίσει η Navtex της Άγκυρας ότι θα γίνουν έρευνες. «θα κάνουμε σαφές με κάθε τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» μας δηλώνει ανώτατη πηγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. «Σε αυτή την περίπτωση, συνεχίζει, οι Τούρκοι δεν θα βρουν μπροστά τους μονάχα μια φρεγάτα αλλά ένα σημαντικό τμήμα του στόλου μας που θα απαρτίζεται από διαφόρους τύπους πλοίων. Θα σπεύσουν από κανονιοφόροι και τορπιλάκατοι μέχρι υποβρύχια ώστε να λάβει το μήνυμα η απέναντι πλευρά ότι δεν αστειευόμαστε και πως το δόγμα και οι τρόποι αντίδρασης έχουν αναβαθμιστεί επιχειρησιακά». Παράλληλα θα βρίσκονται σε εγρήγορση σκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που εάν κριθεί σκόπιμο να σηκωθούν για να ενισχύσουν τη δύναμη πυρός μας.

«Εάν η Τουρκία κλιμακώσει τις προκλήσεις, τότε θα απελευθερωθούν από μέρους μας οι κανόνες στρατιωτικής εμπλοκής αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε μέχρι εκεί. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, ωστόσο εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα» τονίζει η ίδια πηγή. Άλλωστε, ο τερματισμός των ερευνών από το «Oruc Reis» μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους που επίσης έχουν εξεταστεί. Για να κάνει τη δουλειά του, θα πρέπει να ποντίσει καλώδια και πανάκριβα όργανα στον βυθό. Εάν υπάρξει σύγκρουση με άλλο σκάφος, που δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πολεμικό, τότε θα υποστεί μεγάλη ζημιά και θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. Τίποτα δεν αποκλείεται.

Πηγή: Newsbeast




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Ανάγκη κινητοποίησης της Πολιτοφυλακής...


Η Διεθνής Κατάσταση, η οποία υπάρχει σήμερα ανά την Υφήλιο με τα γεγονότα, που έχουν δημιουργηθεί στην Ουκρανία, τη Συρία, στη Λιβύη, στην Αρμενία –και Αρτζερμπαϊζάν, στα Βαλκάνια και προπαντός με την αρπακτική υπαρξιακή έξαρση της Τουρκίας, επιβάλλουν περίσκεψη από μέρους της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η απόσχιση ενός μέρους της Επικράτειας στην πρώτη χώρα με ένα δημοψήφισμα, που αμφισβητείται μονόπλευρα από ενόχους της ίδιας Διεθνούς παράβασης, δεν είναι μία απλή υπόθεση. Συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Γεωργία, στη Σερβία με το Κόσσοβο και σε άλλες περιοχές του Πλανήτη. Τείνει να γίνει της μόδας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα το σοβαρό.

Η Ακεραιότητα των Κρατών, τα Κυριαρχικά Δικαιώματα των Εθνών, αλλά και οι Κατακτήσεις των Λαών της Γης, ποδοπατούνται βάναυσα από ολιγαρχίες και Συνωμοτικές δραστηριότητες των παικτών στην Παγκόσμια Σκακιέρα. Οι παραπάνω δύο κρατικοί φορείς, έχουν την ευθύνη να μελετούν τις πληροφορίες και τις δραστηριότητες άλλων χωρών, που έχουν εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα, να επιδιώκουν συμμαχίες και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Με την Οικονομική κρίση και την Ύφεση, που έχουν πλήξει την Ελλάδα, εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι, γιατί ανοίγει η όρεξη των γειτόνων μας, που πεισματικά δεν αποποιούνται των επεκτατικών βλέψεων κατά της χώρας μας. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια προετοιμασία απόκρουσης επιβουλέα για παν ενδεχόμενο. Δυστυχώς, το Επαχθές Μνημόνιο και άλλες σκοπιμότητες έχουν αποδυναμώσει το έμψυχο και το άψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ειδικά σήμερα μετά την προδοσία των Ιμίων και των Πρεσπών, το κακό παράγινε.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να απασχολήσει υπεύθυνα και σοβαρά τις αρμόδιες Ηγεσίες της χώρας η μεγαλύτερη ενεργοποίηση του Σχεδίου της Παλλαϊκής Άμυνας, που δεν φαίνεται να έχει παραμεληθεί. Μετά τη διάλυση των ΤΕΑ, το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει συσταθεί και ενεργοποιηθεί σε όλη την χώρα είναι η λεγόμενη Πολιτοφυλακή ή Εθνοφρουρά από τον καιρό της Ειρήνης, κατά το πρότυπο άλλων χωρών, όπως στις ΗΠΑ και αλλαχού. Όταν έχουμε ολομέτωπες διεκδικήσεις Ελληνικών εδαφών, από μουσουλμανικές χώρες και την 5η φάλαγγα των λαθρομεταναστών το θέμα αυτό θα έπρεπε να είχε απασχολήσει τους αρμοδίους «ΧΘΕΣ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια