Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1700

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σύμπραξη των παρατάξεων «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ



Κόρινθος, 17/6/2020 
Η σύμπραξη των παρατάξεων «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία υπέρβασης, σύνθεσης και συνένωσης δυνάμεων που έχει στόχο τη διαμόρφωση μιας ισχυρής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που εμπράκτως θα εγγυάται ότι ο Δήμος μας αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να προσφέρει ένα καλύτερο παρόν για τους Δημότες. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. 

Σε επίπεδο παράταξης, εν λόγω απόφαση ελήφθη κατ’ αρχάς σε επίπεδο αιρετών και κατόπιν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των Στελεχών μας, τα οποία εξουσιοδότησαν τον επικεφαλής μας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη για κάθε συνεννόηση προς επίτευξη της σύμπραξης, πάντα υπό τις συνθήκες που περιγράφονται στην κοινή δήλωση και στο πρακτικό της σύμπραξης. 

Σε μια συγκυρία που επιτάσσει την υπέρβαση διαχωριστικών γραμμών (όσο δύσκολο κι αν είναι), προκειμένου να γίνουν πράξη τα αυτονόητα και όσα πρεσβεύουμε, αλλά και για να συμβάλλουμε στην άρση όσων εμποδίζουν την εξέλιξη του τόπου μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τιμητικής στήριξης των συντοπιτών μας και τη μετουσιώνουμε σε ευθύνη διοίκησης. 


Η κατ’ αρχήν διαφωνία του αξιόλογου συνοδοιπόρου μας και δημοτικού σύμβουλου κ. Χρ. Κορδώση (ως αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα), όπως αυτή εκφράστηκε στην πρώτη φάση της διαβούλευσής μας και εξελίχθηκε σε δήλωση σεβασμού της άποψης της παράταξης, είναι απολύτως κατανοητή, αλλά μας οδηγεί σε χωριστούς δρόμους. 

Με μεγάλη μας λύπη, και εν όψει της τυπικής κατακύρωσης της σύμπραξης των δύο παρατάξεων, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε από κοινού με τον κ. Κορδώση την ανεξαρτητοποίηση του από τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ», σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. 

Η στάση του κ. Κορδώση συνοψίζεται και αποδίδεται ως ακολούθως: «Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση μου από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 26/11/2018, την παράταξη για την οποία αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις στις εκλογές του 2014, και υπηρέτησα μάχιμα ως δημοτικός σύμβουλος για 4 και πλέον χρόνια, αφορούσαν στην απουσία της αδιαπραγμάτευτης για μένα συνθήκης των κοινών αρχών και προθέσεων, του κοινού οράματος και της συμφωνίας στους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής του. Δεδομένου ότι δυστυχώς οι συγκεκριμένοι λόγοι εξακολουθούν να υφίστανται σε ό,τι με αφορά, η συνυπογραφή της σύμπραξης και η συμμετοχή μου στο νέο διοικητικό σχήμα είναι μια υπέρβαση που δεν αποτελεί επιλογή μου. Προσωπικά, αναλαμβάνω την ευθύνη της αντιπολίτευσης. Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους μου στη ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και τον επικεφαλής κ. Πελοπίδα Καλλίρη για τον έντιμο αγώνα μας.» 

Ευχαριστούμε τον κ. Κορδώση για τη μέχρι σήμερα γνήσια συμπόρευσή μας. –




Γραφείο Τύπου Δημάρχου
Ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας με ειδικό προσωπικό



Την ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας, της δομής που λειτουργεί υποστηρικτικά στην Κοινωνική Υπηρεσία και Πρόνοια του δήμου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων. Πρόκειται για ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα συνδράμει το έργο του υπάρχοντος και θα αποδώσει στους πολίτες που έχουν ανάγκη διευρυμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 

«Προχωρόντας σε προσλήψεις ειδικού προσωπικού θα μπορέσουμε αποτελεσματικότερα να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του.




ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...




Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως σε μερικούς που θέλουν να παραποιούν την αλήθεια ότι: 

Τον ΣΤΑΥΡΕΛΗ και την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ο Κορινθιακός Λαός τους έταξε στη θέση της Αντιπολίτευσης αυτή τη τετραετία, δυστυχώς κατά την άποψή μας, για λίγες ψήφους. Αυτό τον ρόλο έχουμε ορκιστεί ότι θα τιμήσουμε μέχρι τέλους της θητείας μας. 

Παράλληλα επαναλαμβάνουμε τη δήλωσή μας κατά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο 2019: 

• Ότι δεν πρέπει να ξεχνά, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε κανένας άλλος, ότι οι Κορίνθιοι έδωσαν 8 έδρες στην παράταξή μας, όσες και στις παρατάξεις του Δημάρχου και του πρώην Δημάρχου. 

• Η παράταξή μας συμμετέχει σε όλα τα νομικά πρόσωπα από την πλευρά της αντιπολίτευσης ή των λοιπών παρατάξεων όπως τις ονομάζει ο Κλεισθένης. 

• Οι τότε δηλώσεις μας ότι θα στηρίζουμε ό,τι καλό γίνεται και θα αντιπολιτευόμαστε ό,τι δεν γίνεται ή δεν γίνεται σωστά, χωρίς προφάσεις και υπεκφυγές, εξακολουθούν στο ακέραιο, παραμένοντες πιστοί στο πρόγραμμά μας. 

Αυτό άλλωστε έχουμε πράξει μέχρι σήμερα. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν κόντρα στη βούληση των ψηφοφόρων μας. 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/06/2020





Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων 22.06.20
Προχωρούν τα ΣΧΟΑΠ Τενέας και Άσσου – Λεχαίου



Κόρινθος, 24 Ιουνίου 2020: Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κ ορινθίων στην συνεδρίαση της 22.06.20 η προγραμματική σύμβαση με το “Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία” με Δ.Τ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, για την υλοποίηση των πράξεων “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Τενέας” & “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Άσσου-Λεχαίου». Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος τόνισε πως η προγραμματική σύμβαση θα επιτρέψει στο δήμο να υλοποιήσει τα χωροταξικά των συγκεκριμένων περιοχών τα οποία παρέμεναν για χρόνια στάσιμα. «Πρόκειται για χωροταξικά που έχουν καθυστερήσει για πολλά χρόνια και θα ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Στόχος μου μέσα σε αυτήν την θητεία ο δήμος σε όλη του την έκταση να έχει χωροταξικά σχέδια και χρήσεις γης.” Ο Δήμαρχος, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, υπέγραψε ήδη 

• Την μελέτη για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου 

• Την καταχώρηση στο εθνικό κτηματολόγιο της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως «Αγία Άννα-Συνοικισμός» 

• Την σύνταξη πράξης αναλογισμού αποζημιώσεων ένθεν και ένθεν του ρέματος Ξηριά της κοινότητας Κορίνθου από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου έως την οδό Πατρών 


Ξεκινά η ανταποδοτική ανακύκλωση 

Την ανταποδοτική ανακύκλωση βάζει στην καθημερινότητα των πολιτών του ο Δήμος Κορινθίων εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο Δήμο Κορινθίων. « Η ανταποδοτική ανακύκλωση έρχεται σε συνέχεια της ανακύκλωσης υποδημάτων και ενδυμάτων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο δήμο με τους κόκκινους κάδους και στην ενίσχυση του εξοπλισμού με μπλε και πράσινους κάδους που ο δήμος σύντομα θα έχει στην διάθεσή του. Οι πολίτες έχοντας ένα μικρό όφελος από την διαδικασία θα συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την μείωση του όγκου αλλά και του βάρους των ανακυκλώσιμων υλικών» ανέφερε ο Δήμαρχος τονίζοντας, δεδομένης της καθυστέρησης που καταγράφεται στην περιφερειακή διαχείριση, την αξία της ενέργειας. 


Το Αγγελόκαστρο αποκτά κεντρική πλατεία 

Την αγορά οικοπέδου για την δημιουργία κεντρικής πλατείας στο Αγγελόκαστρο ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας ικανοποιώντας ένα αίτημα χρόνων της περιοχής. Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο ολοκλήρωσε με επιτυχία την διαπραγμάτευση για την αγορά του κατάλληλου οικοπέδου και πλέον, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το έργο θα εκτελεστεί και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία. 


Αγορά οικοπέδων για πλατεία και πάρκινγκ στο Περιγιάλι 

Σε έγκριση αγοράς οικοπέδων στην Τ.Κ Περιγιαλίου για την δημιουργία πλατείας και χώρου στάθμευσης πλησίον του κοιμητηρίου προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της 20.06.20. Πρόεκιται για απαραίτητους κοινόχρηστους χώρους που η περιοχή έχει ανάγκη και ο δήμος ως οφείλει έρχεται να καλύψει. 


Εκπρόσωπος του δήμου στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών ο Ανδρέας Ζώγκος 

Την θέση του Δημάρχου στον Σύνδεσμό Ιαματικών πηγών ως εκπρόσωπος του δήμου Κορινθίων καταλαμβάνει εφ εξής ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ανδρέας Ζώγκος. Ο Δήμαρχος έφερε το ζήτημα της αντικατάστασης λόγω αυξημένων δικών του υποχρεώσεων οι οποίες δεν του επιτρέπουν να είναι συνεπής στις συνεδριάσεις και δράσεις του συνδέσμου ανακοινώνοντας στο σώμα την επιλογή του στο πρόσωπο του Ανδρέα Ζώγκου και ζητώντας την επικύρωση του.





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Ο Δήμος μας βράβευσε τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη Σχολική Δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!» 2019-2020


Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, για τη διαδικτυακή ανακύκλωση που πραγματοποίησαν στη Σχολική Δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!» 2019-2020. Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen. 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λουτρακίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Σωτήρη Πέρρα και των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης, ο Δήμαρχος τόνισε πως η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές, εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. 

Ο κ. Γκιώνης θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου που πρώτευσε στη σχολική δράση κ. Κανέλλα Κόσσυβα, έπαινο συμμετοχής, χρηστικό δώρο, καθώς επίσης, ένα δεντράκι για να φυτέψει στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Επαίνους συμμετοχής έλαβαν επίσης, για την δεύτερη θέση το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας και για την τρίτη θέση το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου. Τις επόμενες μέρες, όλα τα σχολεία θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους. 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων θα συνεχίσει την πρωτοβουλία και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών. 

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της Σχολικής Δράσης «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!»





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ 
ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ


-Συνεχώς τα προηγούμενα χρόνια μέχρι πρόσφατα ενημέρωνα τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Σ.Ε.- ΕΡΓΟΣΕ και την Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης του Κιάτου, σε σχέση με τη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, τους παράλληλους δρόμους, της υπόγειας γέφυρας και του περιβάλλοντα χώρου, τα οποία οφείλουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και κυρίως η Δημοτική αρχή να μεριμνούν για την επίλυσή τους. 

- Μεταξύ των άλλων τους ενημέρωσα ως εξής: 

1.-Η κακοτεχνία από την ΕΡΓΟΣΕ στη κατασκευή του δρόμου που οδηγεί από την γέφυρα Πετμεζά στον Σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, στο ύψος του S.M. Mymarket, πρέπει να αποκατασταθεί γιατί εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι προκλήσεως ατυχημάτων με τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας όμβριων υδάτων. 

2.-[43] ιστοί φωτισμού στον προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και των παράλληλων δρόμων, ένθεν και ένθεν του Σταθμού, δεν λειτουργούν και χρειάζεται αποκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. 

3.-Οι οδηγοί που κινούνται από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, δυτικά και αριστερά προς την Τοπική Κοινότητα Πασίου, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην διασταύρωση των οδών, καθόσον η ορατότητα είναι περιορισμένη. Πιστεύω ότι ένας καθρέπτης Ασφαλείας για έλεγχο της οδικής κυκλοφορίας, θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. 

4.-Επίσης να μεριμνήσετε ώστε ο περιβάλλοντας χώρος του Σταθμού να είναι πάντα καθαρός και περιποιημένος, καθόσον ο Προαστιακός Σταθμός στη πόλη μας, πέρα από τις υπηρεσίες που προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής, αποτελεί κόσμημα και συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας. 

-Ευτυχώς για την περιοχή μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Σ.Ε. αντέδρασαν θετικά, μιας και η Δημοτική αρχή του Δήμιου Σικυωνίων είναι απούσα από όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και ανέθεσαν σε συνεργείο τους την άμεση αποκατάσταση του φωτισμού σε όλο το μήκος και πλάτος του Σιδηροδρομικού Σταθμού. 

-Βέβαια θα συνεχίσουμε να τους υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις τους για επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων. 

-Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τις Υπηρεσίες και του ς τεχνίτες του Ο.Σ.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ για την ανταπόκρισή τους και άμεση αποκατάσταση του Φωτισμού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης του Κιάτου. 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 22 - 6 - 2020 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Θέσεις Εκπαιδευτών στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης



Οι αιτήσεις έως 29 Ιουνίου 2020 και μόνο ηλεκτρονικά. Δόθηκε στη δημοσιότητα νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – ΝΕΑ ΦΑΣΗ» ΟΠΣ 5002212. 

Οι ιστοσελίδες πρόσβασης στα σχετικά αρχεία της Πρόσκλησης είναι οι: Ιστοσελίδα Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. www.inedivim. gr, Ιστοσελίδα Έργου http:// kentradiaviou.gr Σύμφωνα με την ανωτέρω Ανακοίνωση και τους όρους της σχετική Πρόσκλησης: Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 15/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 29/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.). 

Οι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν στο Ι.ΝΕ. ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 03/07/2020 στη διεύθυνση : Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ Κ 111 43 Αθήνα (Κεντρική Γραμματεία – 2ος Όροφος)






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση και φέτος στο Δήμο Βέλου Βόχας για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών



Το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ του Δήμου Βέλου Βόχας θα λειτουργήσει και φέτος το πρόγραμμα ΄΄Καλοκαιρινή Απασχόληση΄΄ για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Βέλου Βόχας σε Βραχάτι και Βέλο. 

Η φετινή δημιουργική απασχόληση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020. Θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 8.30 π.μ έως τις 13.30. 

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο κοινοτικό κατάστημα στο Βραχάτι, όπου στεγάζεται το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ (1ος όροφος) και στο Δημαρχείο Ζευγολατιού στο Γραφείο Δημάρχου (Σπ. Κοκκώνη 2-1ος όροφος) από τις 10.30 -13.30 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2741050423, 2741360520&521. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες (θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, ζωγραφική, γυμναστική κλπ). 

Λόγω των συνθηκών που βιώνουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας βάσει οδηγιών τόσο από τον ΕΟΔΥ όσο και από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την επαναλειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν θα είναι περιορισμένος. 

Γι αυτό το λόγο θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας από την κατάθεση των αιτήσεων με μέγιστο αριθμό 50 παιδιών σε κάθε κλειστό γυμναστήριο. 

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από τους γονείς ώστε να μην προσέρχονται στο πρόγραμμα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. 

Σκοπό μας αποτελεί και φέτος να δώσουμε στα παιδιά του Δήμου μας μία διέξοδο απασχόλησης δίνοντας τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά με την καθοδήγηση πάντα έμπειρων και ειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο της εκπαίδευσης. 

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ 
Μαρία Καλλίρη




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Έκθεση έργων τοπικών καλλιτεχνών



Στo πλαίσιo του Διαδραστικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιήσουμε στον Δήμο μας αυτό το καλοκαίρι, μέσω του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, διοργανώνουμε έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, τοπικών καλλιτεχνών. 

Παρακαλούμε οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση με τα έργα τους, να επικοινωνήσουν με την Αντιδήμαρχο Μενούνου Ελίνα στα τηλέφωνα: 2743360203 & 6937146101, μέχρι τις 6 Ιουλίου.



Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για άδειες διατήρησης και εγκατάστασης Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων – Αίτηση έως τις 31/12/2020



Από το τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, γνωστοποιείται ανακοίνωση της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.4691/2020 (ΦΕΚ 108Α/09-06-2020) 

1) Όσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις λειτουργούσαν εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών και εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, υποχρεούνται να υποβάλουν αίτημα στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Γ. Παπανδρέου 24 μέχρι τις 31.12.2020 
Δυνατότητα συνέχισης λειτουργίας εντός ορίων κατοικημένων περιοχών ή πλησίον αυτών (χορήγηση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων) παρέχεται στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του ν. 4056/2012 οι οποίες 

Α) είχαν ιδρυθεί – κατασκευασθεί και λειτουργούσαν (διέθεταν ζωικό κεφάλαιο) κατά την έναρξη ισχύος του 4056/2012, 

Β) διατηρούν τη δυναμικότητα που είχαν κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012, εκτός εκείνων που υπερβαίνουν το 25% των ανώτατων ορίων της κατηγορίας Β΄ όπως ορίζονται με την υπ’ αριθμ. 1958/13.1.2012(ΦΕΚ Β΄ 21) απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ισχύει, οι οποίες υποχρεούνται να μειώσουν τη δυναμικότητά τους στο παραπάνω ποσοστό. 

2) Η προθεσμία έκδοσης άδειας εγκατάστασης των υφισταμένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4056/2012 (Α΄ 52), η οποία προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του. 4056/2012, είναι μέχρι τις 31. 12.2020 Για περισσότερες πληροφορίες στο 2741363316, -320, -310.




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Υγείας Νεμέας



Πολιτική εξόρμηση στη Νεμέα, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό, τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό αλλά και από κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νεμέας του κόμματος, με επικεφαλής τον Σπύρο Πιέρρο.Στο Κέντρο Υγείας είχαν αναλυτική ενημέρωση από το προσωπικό και από τον Διευθυντή κ. Στάθη Σκληρό, συζήτησαν για την εξειδίκευση της πρότασης για την Υγεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράστηκε προβληματισμός για την ανυπαρξία παρεμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Φυσικής, που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Αντίστοιχα, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λόγω έλλειψης γιατρών, τμήματα που δεν λειτουργούν, έλλειψη ασθενοφόρου κ.α. 

Μετά το Κέντρο Υγείας Νεμέας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Σύνδεσμο Οινοποιών της περιοχής όπου συζητήθηκαν οι άμεσες ανάγκες του κλάδου. πηγή: Nemea Press Δήμος Νεμέας : 22-6-2020




Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη



κ . Υπουργέ, 
οφείλω να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση που δείξατε στα προβλήματα της περιοχής μας και την άμεση παρέμβαση σας. Ήδη το Α.Τ. Νεμέας παρέλαβε ένα όχημα 4 * 4 που θα μας χρησιμεύσει στην πρόληψη και την καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στον ημιορεινό και ορεινό όγκο της χωρικής ενότητας του Δήμου Νεμέας και όχι μόνο. 

Σας ευχαριστούμε λοιπόν για τη γρήγορη ανταπόκριση και ξέρουμε πως θα είστε αρωγός σε οποιοδήποτε πρόβλημα ανακύψει στην περιοχή μας. 

Με εκτίμηση 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια