Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1700

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 
Υφυπουργού Χρίστου Δήμα

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο – Αίγιο



Μια πολύ σημαντική είδηση για την δυτική Κορινθία είναι η έναρξη, από την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουνίου, των δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα Κιάτο – Αίγιο - Κιάτο μετά την παράδοση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Τα νέα δρομολόγια συνδέουν το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, μέσω του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, με την πρωτεύουσα, το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς και με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Την είδηση είχε ανακοινώσει λίγο καιρό νωρίτερα με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, αναφέροντας: « Σήμερα ξεκινά ένα από τα τελευταία δοκιμαστικά, λίγο πριν πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο - Αίγιο. Πολύ σύντομα ο Προαστιακός θα είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει τους πολίτες της Δυτικής Κορινθίας, τους φοιτητές, να υποδεχτεί τους τουρίστες μας αλλά και να συνδέσει την Κορινθία με την Αχαΐα». 

Και σε νέα ανάρτησή του, με την επίσημη έναρξη των δρομολογίων, ο Χρίστος Δήμας ανέφερε: «Η μεγάλη στιγμή για την Δυτική Κορινθία και την Ανατολική Αχαΐα έφτασε. Όπως σας είχα ενημερώσει πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τελευταία δοκιμαστικά δρομολόγια και την ερχόμενη Δευτέρα ο Προαστιακός ξεκινάει και επίσημα τη νέα του πορεία που θα συνδέσει το Κιάτο με το Αίγιο». 

Στη νέα γραμμή θα πραγματοποιούνται στάσεις σε Ελίκη, Διακοπτό (ανταπόκριση με Οδοντωτό Σιδηρόδρομο για Καλάβρυτα), Πλάτανο, Ακράτα, Λυγιά, Λυκοποριά και Ξυλόκαστρο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ συνολικά θα πραγματοποιούνται 6 ζεύγη δρομολογίων, από το Αίγιο προς την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο και από την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο προς το Αίγιο, αντίστοιχα.





Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κόμβος της Λυκοποριάς



Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η κοπή της κορδέλας εγκαινίων του Κόμβου Λυκοποριάς απ΄τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Παρόντες επίσης οι βουλευτές κ.κ. Ταγαράς, Σούκουλη και Ψυχογιός, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολή, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος και αρκετοί πολίτες της περιοχής. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ανέφερε: 

“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Κορινθίας, αναβαθμίζοντας την ασφάλεια και μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης της Λυκοποριάς και των χωριών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.Σε συνδυασμό με την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ξεκινάει τα δρομολόγια την ερχόμενη Δευτέρα, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως η Δυτική Κορινθία αναβαθμίζεται όσον αφορά τις μεταφορές. Σημαντικό είναι να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που έχουν συμβάλλει ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια για την ολοκλήρωση των δύο αυτών σημαντικών έργων! Ευχαριστούμε και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για την παρουσία του σήμερα”. 

Ο Ανισόπεδος Κόμβος Λυκοποριάς της Ολυμπίας Οδού βρίσκεται στη χιλιομετρική θέση 133,6. Πρόκειται για ένα νέο κόμβο που θα εξυπηρετεί πολλά χωριά και οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και περισσότερους από 8.000 κατοίκους. 

Με την παράδοση σε κυκλοφορία του Νέου Ανισόπεδου Κόμβου Λυκοποριάς συντομεύεται η πρόσβαση προς δεκάδες παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς της περιοχής, καθώς αποφεύγεται η περιπορεία από την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω των γειτονικών κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η οδική ασφάλεια καθώς μειώνεται η διανυόμενη απόσταση εκτός του αυτοκινητόδρομου.


Δεν υπάρχουν σχόλια