Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1698


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Έκτακτη σύσκεψη με Μητσοτάκη, Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα, Κοντοζαμάνη Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που σήμαναν συναγερμό


Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα πραγματοποιείται εκτάκτως αυτή την ώρα, αντί της καθημερινής τηλεδιάσκεψης. νΣημειωτέον ότι ο κ.Χαρδαλιάς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύσκεψη. Μετά τα 97 νέα κρούσματα σε τέσσερις ημέρες, εκ των οποίων 30 «εισαγόμενα», καθώς και μετά τις εικόνες συνωστισμού του τριημέρου, που είχαν συνέπεια «καμπάνα» σε beach bar στη Μύκονο, η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη ο κίνδυνος από τον κορονοϊό. 

Για αυτό άλλωστε επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση, γραπτώς επί του παρόντος, ενώ η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι το ενδεχόμενο τοπικών lock down. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένες χώρες ή/και αεροδρόμια, όπως έγινε με την περίπτωση της Ντόχα. Πάντως κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση να επανέλθει το καθημερινό μπριφινγκ από Τσιόδρα Χαρδαλιά αυτή τη στιγμή. 

Μέσα στην εβδομάδα, πιθανόν Τετάρτη ή Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα προβούν σε ανακοινώσεις για τα δειγματοληπτικά τεστ στις πτήσεις από εξωτερικό, καθώς και για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στα νησιά. Όσον αφορά στα δειγματοληπτικά τεστ, ο κ.Χαρδαλιάς σημείωσε χθες ότι: «Η έννοια της δειγματοληψίας δεν έχει να κάνει με το ότι έρχεται μια πτήση και θα πάρουμε πέντε να τους ελέγξουμε. Έχει να κάνει με ένα σύγχρονο πρωτόκολλο το οποίο έχει έναν αλγόριθμο που έχει να κάνει με το από ποιες περιοχές ήρθαν, αν υπάρχουν τράνζιτ μεταφορές, αν οι προηγούμενες ημέρες στην περιοχή τους έχουν βγάλει κρούσματα, αν οι δικές μας δειγματοληπτικές έρευνες έχουν κρούσματα». 

Πάντως ενδεχόμενο νέου ολικού lock down δεν συζητείται, λόγω των συνεπειών που αυτό θα είχε στην οικονομία και διότι στο κυβερνητικό επιτελείο νιώθουν ότι πλέον η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπό παρακολούθηση, που επιτρέπει τη διαχείριση με τοπικής εμβέλειας μέτρα. Φαίνεται άλλωστε πως βασική αγωνία της κυβέρνησης είναι ο Ιούνιος να κυλήσει χωρίς έξαρση της πανδημίας και να καταστεί σαφές, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και το εξωτερικό, ότι το σταδιακό άνοιγμα δε συνεπάγεται πλήρη χαλάρωση και ότι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά. Και αυτό προκειμένου τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, να «ρεφάρει» ο τουρισμός. Κύμα πανδημίας αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι θα οδηγούσε σε μαζικές ακυρώσεις και θα έσβηνε τη θετική εικόνα της Ελλάδας ως ενός ασφαλούς προορισμού.





Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση του γενικού γραμματέα Τουρισμού

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε να καταθέσει έγγραφο για τον τίτλο σπουδών του Κωνσταντίνου Λούλη. Την αποπομπή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά την κυνική παραδοχή του γενικού γραμματέα Τουρισμού ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να μας εξηγήσει πόσο άριστες είναι οι επιλογές του στο «επιτελικό» κράτος. Αφού πρώτα, φυσικά, ζητήσει την παραίτησή του κ. Λούλη, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη από τότε που αποκαλύφθηκε ότι υμνούσε τη Χούντα των συνταγματαρχών». 

Νωρίτερα αίτηση κατάθεσης του τίτλου σπουδών Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, του κ. Κωνσταντίνου Λούλη, γενικού γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. 

Η βουλευτής, στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων επισημαίνει ότι ο νόμος 4622/2019 της ΝΔ, για το «Επιτελικό Κράτος» ορίζει ότι «ως γενικοί ή ειδικοί γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον: (α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, (β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της ΕΕ, (γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης. Επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων γενικών ή ειδικών γραμματέων σε δημοσίους υπαλλήλους δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή δημοσίους λειτουργούς καθώς και σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του δημόσιου τομέα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου». 

«Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του για τον γενικό γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι είναι “διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων”. Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του γγ Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη.





Γεννηματά για τουρκικές προκλήσεις: Τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα


«Αν οι Τουρκία περάσει από τα λόγια στις πράξεις, θα απαντήσουμε άμεσα κι αποφασιστικά» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την άρνησή του να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Επέμεινε στον αυτόνομο ρόλο του ΚΙΝΑΛ. 

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι «με την αυτόνομη πορεία μας ενισχύεται η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Είμαστε ένα κόμμα γνήσια πατριωτικό. Κοινωνικό συμβόλαιο 

Για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και τις πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρός του είπε πως επιχειρεί να διαμορφώσει «μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το κοινωνικό συμβόλαιο της νέας Αλλαγής, για μια άλλη πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα μας. Για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που αξιοποιεί τα διδάγματα της κρίσης, αναδεικνύει το νέο ρόλο του κράτους, τις νέες προτεραιότητες για την ψηφιακή εποχή, την πράσινη συμφωνία, αλλά και για την εργασία και το κοινωνικό κράτος, που έχει ως κύριο στόχο την μείωση των ανισοτήτων και που υπερασπίζεται και διευρύνει τα δικαιώματα και αναβαθμίζει τους θεσμούς της δημοκρατίας. Αυτό ακριβώς το σχέδιο επιχειρούμε να προσεγγίσουμε μέσα από τις διαδικασίες της Πανελλαδικής μας Συνδιάσκεψης». 

«Τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ, παρουσιάζουμε την δική μας πρόταση, τις δικές μας κατευθύνσεις για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων», τόνισε η Φώφη Γεννηματά. Όσον αφορά τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή και την κυβερνητική πολιτική σε αυτή την περίοδο, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως οι βουλευτές πρέπει να αναδείξουν αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση «για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους με ταυτόχρονη ανάδειξη των δικών μας προτάσεων του Ενδιάμεσου Προγράμματός μας. Σας καλώ να δώσουμε δυναμικά τη μάχη όλοι μαζί και ο καθένας από εσάς στον τομέα του να πρωτοστατήσει μαχητικά απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς. Και να είστε βέβαιοι πως αυτή η στάση, αυτή η δουλειά μας αναγνωρίζεται και θα επιβραβευθεί από τους πολίτες στις επόμενες εκλογές», δήλωσε με αισιοδοξία. 

Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. 
Πηγή ΑΜΠΕ





Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Euronews Albania για την κρίση του Κορωνοϊού, την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και την Δημοκρατία



10 Ιούν, 2020 Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, σε αποκλειστική συνέντευξη για το Euronews της Αλβανίας, μίλησε για την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία και έκανε συστάσεις για την διαδικασία της οικονομικής ανάκαμψης. Ο γνωστός ακαδημαϊκός είπε ότι η σημερινή κρίση “δεν πρέπει να διαχωρίζεται από την κρίση του 2008”, προσθέτοντας ότι “ο κόσμος της οικονομίας τείνει να διαχωρίζεται από αυτόν των απλών ανθρώπων”. 
– Κε Βαρουφάκη, μιλώντας για την σημερινή κατάσταση πανδημίας: Διευθυντές σημαντικών οικονομικών οργανισμών έχουν προειδοποιήσει για μία επερχόμενη οικονομική κρίση, ακόμα πιο έντονη από τις προηγούμενες, όπως τη Μεγάλη Ύφεση του 1929 ή τη νεότερη του 2008. Τι πραγματικά πρόκειται να αντιμετωπίσει ο κόσμος στο κοντινό μέλλον;




Η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας δεν χωράει πανηγυρισμούς

«Η συμφωνία για τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, που ανακοίνωσαν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο κρατών, δεν χωράει πανηγυρισμούς. 

Πρόκειται για συμφωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που εμπλέκονται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι είναι σε εξέλιξη, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

«Αυτοί που μιλούν για “ιστορική μέρα” δεν παίρνουν υπόψη τους ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στις δύο χώρες, το 1977, δεν υπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα και δεν αποσόβησε την όξυνση των προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το ίδιο ισχύει για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Λίβανο. 

Οι ισχυρισμοί, επίσης, ότι με τη συμφωνία Ελλάδας -Ιταλίας εξουδετερώνονται τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, που αξιοποιεί η τουρκική ηγεσία στα πλαίσια της κλιμάκωσης της επιθετικότητας στην Αν. Μεσόγειο, είναι υπερφίαλοι και υποβαθμίζουν τις ανησυχητικές και επικίνδυνες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική», προσθέτει η ανακοίνωση. 

«Το ΚΚΕ έχει υποστηρίξει από καιρό πριν πως η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και έχει καταδικάσει την απαράδεκτη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, αλλά και την αδειοδότηση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας, για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, που καταστρατηγεί δικαιώματα των ελληνικών νησιών. Οι λαοί της Ιταλίας, της Ελλάδας, οι λαοί της περιοχής, με την πάλη τους μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να ζήσουν ειρηνικά και να αξιοποιήσουν το θαλάσσιο πλούτο, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για δικό τους όφελος. Οπωσδήποτε, το ΚΚΕ θα μελετήσει παραπέρα την ελληνο-ιταλική συμφωνία για τη χάραξη των θαλάσσιων ζωνών, όπως και τις ρυθμίσεις για την αλιεία», καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος. 
Πηγή: www. naftemporiki.gr





ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΤΑΛΙΑΣ



09/06/2020 ΤΡΙΤΗ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΤΑΛΙΑΣ 
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάιο, ήρθε στην Ελλάδα μήνα Ιούνιο και απέφυγε να μιλήσει για ΑΟΖ. Μίλησε μόνο για τα ανταλλάγματα που πήρε, όπως την αλιεία και τους τουρίστες από την Ελλάδα! Το θέμα είναι τι πήρε η Ελλάδα από αυτή την ιστορία! Η φράση του κ. Ντι Μάιο «ιστορικά δικαιώματα» στην αλιεία τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δίνετε την αλιεία που “απορρέει” από την ΑΟΖ στους Ιταλούς; Σημαίνει De jure ακύρωση της Ελληνικής ΑΟΖ, ναι ή όχι; Θα γίνουμε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα ανακηρύξει Aποκλειστική Oικονομική Zώνη χωρίς να είναι αποκλειστική; ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δίπλα στους κατοίκους του Δήμου Μεγαρέων στον αγώνα τους να μην δημιουργηθεί νέα δομή λαθρομεταναστών στη Νέα Πέραμο

04/06/2020 Ο πολιτευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Καρακατσάνης Δημήτρης παρευρέθη στη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων Αττικής, εναντίον της δημιουγίας νέας δομής λαθρομεταναστών στην Νέα Πέραμο. 
ΟΧΙ στη δημιουργία δομής λαθρομεταναστών στο πρώην στρατόπεδο της 75ΜΕ Νέα Πέραμο. 
ΟΧΙ δομές στη Δυτική Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια