Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1698

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Παραδοθήκαμε με όρους που δεν τηρούν τα Σκόπια;

Πριν από δύο περίπου χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη γράφαμε: 

« Ο κυριότερος λόγος που η κυβέρνηση του Σύριζα θριαμβολογεί για την παράδοση άνευ όρων και «κόκκινων γραμμών, στις διαπραγματεύσεις της με τους Σκοπιανούς, αφού είχε εγκαταλείψει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Δέχτηκε τους όρους, όπως έλεγε προ διετίας ο Δημοσιογράφος και Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, για να «ηρεμήσει» η χώρα μέσα στο… νεκροταφείο, που την έχωναν ζητωκραυγάζοντας οι δανειστές της! Και δεν είχε άδικο. Ήταν προφητικά τα λόγια του! Είναι καταπληκτικό να διαβάζει κανείς όλα τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά Πρακτορεία που ασχολούνται με την Ελλάδα, για να διαπιστώσει ότι όλοι συμφωνούν πως ένας Δούρειος Ίππος, κατάφερε να αλώσει κάθε αντίσταση στην πολιορκία, κάτι που κανένας άλλος δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά και τελικά να αφήσει τους εισβολείς να μπουν μέσα, να λεηλατήσουν και να κατακάψουν όλη την χώρα. 

Δεν υπάρχει καμία λογική σε μια διαπραγμάτευση, που παίζεται το μέλλον της χώρας σου, να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια και να κάνεις και τον νταή πιστεύοντας πως οι άλλοι θα σκύψουν το κεφάλι γιατί υποτίθεται ότι έχεις το δίκαιο με το μέρος σου. Δεν υπάρχει καμία λογική να ξεσηκώνεις ένα ολόκληρο λαό να τρέχει με τόσα εμπόδια εναντίον του, με τις τράπεζες κλειστές, με τα δοσιλογικά ΜΜΕ καθημερινά να προσπαθούν να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι στη λαιμητόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σιγοντάρεις σε μια σκλήρυνση της στάσης του σε ένα ιστορικό ΟΧΙ, που άφησε άναυδη όλη την ανθρωπότητα και στη συνέχεια να παραδίδεσαι άνευ όρων, γιατί όπως δικαιολόγησες την στάση σου, δεν είχες σκεφτεί καμία εναλλακτική λύση.

Αυτό συνέβη πραγματικά δυστυχώς πριν από τρία χρόνια. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ή οι κυβερνήτες ήταν ηλίθιοι ή ότι ήταν ανεύθυνοι ή ότι τέλος, ήταν και αυτοί μέρος του σχεδίου για την υποδούλωση και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Και όμως κάτι από τα τρία αυτά και μάλλον το τελευταίο συνέβη! Από τότε και πέρα καθημερινά στήνονται τα εκτελεστικά αποσπάσματα για να εκτελούν τους χρεωμένους, που δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους βίαια ξεσπιτωμένους, ενώ στην Ακρόπολη υποστέλλεται η Ελληνική Σημαία Ένας κόσμος ολόκληρος διαδηλώνει ξεσηκωμένος στις μεγάλες πλατείες γιατί του έχουν βάλλει το μαχαίρι στο λαιμό. Γιατί πρόδωσαν τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας με το Σκοπιανό. Ξεσηκώνεται και παίρνει «μπάλα» όλο το διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ενώ η διεθνής κοινότητα τον παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα! Αυτός ο λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται στο ολοκαύτωμα, που θέλουν να του επιβάλλουν οι Ανθέλληνες και οι «πληρωμένοι δημοσκόποι». Το κύμα θεριεύει!...». Έκτοτε έγινε η παράδοση με όρους ευτελείς στις Πρέσπες, δεν τηρούνται οι όροι και κανένας εξουσιαστής δεν αντιδρά. ΓΙΑΤΙ;





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ...

Με συμφωνία Κυρίων η ΑΟΖ…

Μητσοτάκης για ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας: Μία καλή ημέρα για ολόκληρη τη Μεσόγειο «Αθήνα και Ρώμη έλυσαν με γόνιμο τρόπο μία εκκρεμότητα 40 ετών» Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με δήλωση του την υπογραφή Συμφωνίας οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μεταξύ Ελλάδας - Ιταλίας. 

Ολόκληρη η δήλωσή του 

«Σήμερα, Τρίτη 11.Ιουνίου 2020, είναι μία καλή ημέρα για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ευρώπη και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αθήνα και Ρώμη καθόρισαν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες στα νερά που ενώνουν τις δύο γειτονικές μας χώρες, αίροντας, έτσι, με γόνιμο τρόπο μία εκκρεμότητα 40 ετών. Η συμφωνία ανταποκρίνεται πλήρως στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου αλλά και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. 

Περιγράφει την έκταση των θαλασσίων περιοχών που αξιοποιούνται. Και, βεβαίως, αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα σε όλα τα εδάφη -χερσαία και νησιωτικά. Πρόκειται για υπόδειγμα συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας. Και για μία καθοριστική συμβολή στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή μας. Ελλάδα και Ιταλία απέδειξαν, σήμερα, πώς δύο γείτονες μπορούν να μετατρέπουν τη θάλασσα που τις περιβάλλει σε ήρεμα νερά προόδου και ανάπτυξης. Εύχομαι ανάλογες συμφωνίες να υπάρξουν και μεταξύ άλλων χωρών της περιοχής». 

Η κοινή ΑΟΖ με την Ιταλία: Δεν καταργεί το τουρκολυβικό σύμφωνο, αλλά το αμφισβητεί ευθέως. Η Ιταλία αναγνωρίζει όρια για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, όρια τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών. Θέτει την Αλβανία, σύμμαχο της Τουρκίας, υπό πίεση, προκειμένου να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο, ώστε να μην μείνει στην απ’ έξω. 

Σε περίπτωση που γίνουμε μάρτυρες οριοθέτησης και της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου τότε μπλοκάρεται το τουρκολυβικό σύμφωνο, καθώς περνά μέσα από την Ελληνική ΑΟΖ, η οποία θα έχει οριοθετηθεί… Δεν απομένει παρά να δούμε τη συνέχεια, τις αντιδράσεις της Τουρκίας και των συμμάχων μας στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. 
Σοβαρά ερωτηματικά για όλους και για όλα;






ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Είμαστε θύματα μακρόπνοων σχεδίων…

«Αναρωτιόνται αρκετοί συμπολίτες μας, για να μην αναφερθώ στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, πού βρίσκει το θάρρος ένα κρατίδιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, το κράτος των Σκοπίων, να επιδεικνύει τόσο μεγάλο θράσος, ώστε να οικειοποιείται την ιστορία της Ελλάδας και τον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο. Τι κρύβεται από πίσω και σε ποίες δυνάμεις στηρίζει την αδιαλλαξία και την εχθρότητά του; Αυτά είναι καυτά ερωτήματα, που απασχολούσαν τον γράφοντα, όταν ως νεαρός Εύελπις τη δεκαετία του “50”, άκουγε στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τον θεωρητικό της Προπαγάνδας Καθηγητή τότε, Γεώργιο Γεωργαλά, απόφοιτο της σχετικής Σχολής του Κιέβου, να μας λέγει προφητικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα, μετά από εεβδομήντα χρόνια. 

Μας είχε πει ότι ο Στρατάρχης και Πρόεδρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, έδωσε σε συνεννόηση με τον αιμοσταγή Στάλιν, την ονομασία “Μακεδονία” στη Νότια περιοχή του κράτους που λεγόταν Βαρντάρσκα (Περιοχή του Βαρδάρη) με αλυτρωτικό σκοπό, τη διεκδίκηση της Μακεδονίας του ΑΙγαίου, να βγει η Γιουγκοσλαβία στο Αιγαίο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον είχε συναινέσει τότε και το παράνομο ΚΚΕ. Μας είχε αναφέρει ο ομιλητής για όλο το σχεδιασμό, αλλά δεν τολμούσε να πει και για τους εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες της εποχής εκείνης, που σήμερα αποδεικνύονται ‘’Νεοταξικοί”. Όλες, μα όλες οι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνικές κυβερνήσεις με ελάχιστες εξαιρέσεις, άφησαν – ιδιαίτερα μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας – να εξυφανθεί η όλη δυσμενής για τη χώρα μας “ψευτοϊστορία”. Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ενδυναμώνει την ανθελληνική αδιαλλαξία των Σκοπιανών, ότι ο Τζορτζ Σόρος εργάζεται με τις ΜΚΟ και τα Ιδρύματα που έχει στήσει στα Σκόπια επ ωφελεία των Σλάβων; 

Μήπως δεν είναι αλήθεια πως το κρατίδιο αυτό που αποτελεί τον “πολιορκητικό κριό” της ανθελληνικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, στηρίζεται άμεσα στην ανθελληνική του αδιαλλαξία με όλα τα μέσα από την Τουρκία; …» Με τα λόγια αυτά περιγράφαμε πριν τρία χρόνια στη στήλη ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ με τίτλο Πως “Στήθηκε” το κρατίδιο των Σκοπίων...και κλείναμε: « … Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε ακόμη μία περίπτωση Προδοσίας σαν της Κύπρου...» Δυστυχώς η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ μας επαλήθευσε… Παρόλα αυτά, εμείς τους δίνουμε το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Η Ελλάδα κινδυνεύει από έλλειψη Εθνικής Πολιτικής…


Την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα, που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών την ώρα, που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους. Ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, ο Έλληνας Αξιωματικός της πρώην ΚΥΠ, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες, κατ΄εντολήν του Κ. Σημίτη. Όπως είχε πει πριν από μερικά χρόνια , ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Ελλάδα για παραχωρήσεις στην Ε.Ε., στη Ν.Τ.Π. και την Τουρκία, ώστε η τελευταία από κράτος πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς, να εμφανίζεται, ως παράγοντας λύσης του προβλήματος. 

Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία . Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και την ανυπόληπτη FYROM, σε παράγοντα λύσης για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση του προσφυγικού σφραγίζοντας τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα για να μην περνάνε οι μετανάστες προς την Ευρώπη.. Δεν μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε εργατικό δυναμικό της Γερμανικής βιομηχανίας και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων για διαλογή , ούτε το ΝΑΤΟ να έρχεται στο Αιγαίο, ώστε να επικαιροποιούνται οι Τουρκικές διεκδικήσεις και να συνοδεύει πλεούμενα με λαθρομετανάστες στη Λέσβο χωρίς διαμαρτυρία.. 

Οι απόψεις του αρθρογράφου Αξιωματικού, που έχει, ως Πόντιος στην καταγωγή, ενδιατρίψει στην Τουρκική ιστορία, έχουν μεγάλο κύρος και θα έπρεπε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να προσλαμβάνουν αυτό το είδος επαϊόντων, ως Ειδικών Συμβούλων στα διάφορα Υπουργεία και όχι τους σημαιοφόρους των κομματικών γραφείων της εκάστοτε εξουσίας. Δυστυχώς για την Ελληνική πραγματικότητα οι πολιτικοί ταγοί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε Εθνική μειοδοσία, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι η πρόσφατη ανερυθρίαστη δήλωση Μοιραίου ηγέτη, που λέγει ότι όλα τα μικρά αεροδρόμια ανήκουν πλέον στη Γερμανία; 

Και το χειρότερο, ετοιμάζονταν να πουν ΝΑΙ στη Συμφωνία των Ανοιχτών Συνόρων για τους Μετανάστες όλου του κόσμου, όταν άλλες χώρες με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ να αρνούνται να ακολουθούν Αυστρία, Ουγγαρία, και άλλες χώρες;. Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες είναι υπαρκτός με αυτούς που μας στέλνουν οι Εχθροί μας και το Ενεργειακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια