Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1687


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Στέλιος Πέτσας: Αντικοινωνική συμπεριφορά όσων πάνε στην επαρχία



Αυστηρά μηνύματα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή τις ουρές των διοδίων που παρατηρήθηκαν σήμερα, Παρασκευή. μμ «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά. Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη», δήλωσε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Και πρόσθεσε: 

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό - να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία». 

Χαρδαλιάς: Ξέρουμε ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια 
Με τη σειρά του ο Nίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως «δεν πρέπει να κυκλοφορούμε». 

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής», τόνισε. Έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους πολίτες που σχημάτισαν ουρές στα διόδια, λέγοντας πως: «Η Πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια. Ας είναι ξεκάθαρο. Από εμάς εξαρτάται αν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά 

Πηγή: Newsroom , CNN Greece



Ενωμένοι απέναντι στον κορωνοϊό, χωριστά για ΕΣΥ-οικονομία
Εν μέσω της επιδημίας, o ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κρατήσει μια λεπτή ισορροπία. Από τη μια μεριά, στέλνει μήνυμα ενότητας του λαού και του πολιτικού κόσμου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο Αλέξης Τσίπρας και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και να παραμείνουν σπίτι. Είναι χαρακτηριστική η χτεσινή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορωνοϊού. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της. 

Η επιστροφή του Δημοσίου 

Από την άλλη, η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι ότι η επιδημία αναδεικνύει το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας πολιτικής που στηρίζεται στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, τον περιορισμό του Κράτους Πρόνοιας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η υγειονομική και οικονομική κρίση αναδεικνύουν την ανάγκη της ισχυρής παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και την Υγεία. 

Κριτική από Ξανθό 

Πέρα όμως από τη γενική ιδεολογική τοποθέτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και συγκεκριμένη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο ΕΣΥ. Σήμερα ο Ανδρέας Ξανθός έκανε δήλωση αναφορικά με έγγραφο του ΕΟΔΥ που δίνει οδηγίες στους υγειονομικούς για το πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση ελλείψεων εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι: « Χρειάζονται άμεσα και επείγοντα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και την επάρκεια όλων των ζωτικής σημασίας υλικών για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με υψηλό ηθικό και αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης μάχης.» 

Πηγή: .Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI




Κορωνοϊός: Το σποτ του ΚΙΝΑΛ και το μήνυμα της Γεννηματά στα social media
Πηγή: INTIME 
Το σποτ του ΚΙΝΑΛ με τίτλο «Μην πας εκδρομή τον κορωνοϊό” επισύναψε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Μένουμε σπίτι. Το παίρνουμε απόφαση. Δεν πάμε τον κορωνοϊό εκδρομή. Ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Να τον κρατήσουμε εντός των τειχών, για να τον νικήσουμε. Δίνουμε χρόνο στο ΕΣΥ για να αντέξει. Με αισιοδοξία και ατομική ευθύνη, θα ξεπεράσουμε κι αυτήν τη δοκιμασία», έγραψε η ίδια στην ανάρτησή της.

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες οφείλουμε όλοι να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα και τους πολίτες. Με πρώτο μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Καθημερινά αποδεικνύεται η ανάγκη, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις εξελίξεις, άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ. Πέρα από τις αποφάσεις για μέτρα εκείνο που προέχει είναι η εφαρμογή τους χωρίς καμιά καθυστέρηση. Από τις δυνατότητες του ΕΣΥ και την ατομική ευθύνη των πολιτών θα εξαρτηθεί και η ανάγκη ή όχι λήψης πρόσθετων δραστικών και περιοριστικών μέτρων. Αυτό απαιτεί επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης και παρακολούθησης. 

Έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις, πόσοι νεοπροσληφθέντες ιατροί και νοσηλευτές εργάζονται ήδη στα Δημόσια Νοσοκομεία; Πόσες κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άνοιξαν ως τώρα στο κέντρο και στην περιφέρεια; Παραλήφθηκαν τα μέσα προστασίας των εργαζομένων, μάσκες, ποδιές γάντια; Προχωρούν τα απαραίτητα tests στο υγειονομικό προσωπικό ώστε να αποφεύγεται η εκ των υστέρων καραντίνα και να περιορίζεται η διασπορά του ιού; Επισημαίνω ότι σε όλη την Β Ελλάδα που δοκιμάζεται υπάρχει μόνο ένα Νοσοκομείο όπου διεξάγονται έλεγχοι. Πότε ξεκινούν τα κινητά συνεργεία τους ελέγχους στα σπίτια;



Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Αθήνα, 22 Μαρ 2020 
Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία. 

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει μετακύλιση της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και η απόδοση της πανδημίας αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις. 

Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών. Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κλπ, που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού. 
Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!




Επικροτούμε την απόφαση της κυβέρνησης, παρότι μας άκουσε αργά 


Αθήνα, 22/03/2020 
Με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού να προβεί σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής: Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιεί ότι πέρα από την ατομική ευθύνη των Ελλήνων υπάρχει και η πολιτική- κυβερνητική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Επικροτούμε την εν λόγω απόφαση, εξάλλου είναι κάτι που εμείς είχαμε προτείνει προ πολλού! Η Κυβέρνηση μας ακούει αργά και παίρνει μέτρα αργά. Ευχόμαστε να μην είναι τόσο αργά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Εφιστούμε την προσοχή της Νέας Δημοκρατίας σε αυτά που μένουν ακόμα να γίνουν- και είναι πολλά, αλλά και σε αυτά που ενώ εξήγγειλε ότι θα γίνουν, δεν έγιναν! Η απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του ΚΕΕΡΦΑ εχθές στο Σύνταγμα, η εντολή για διακοπή οχλήσεων των πολιτών από τις εισπρακτικές εταιρείες, οι έλεγχοι για σφράγιση και συλλήψεις των παρανόμως λειτουργούντων τζαμιών, η μεταφορά λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο, η καθυστέρηση στις προσλήψεις ιατρικού δυναμικού, η συνεχής είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα, είναι μόνο μερικά από τα λάθη της Κυβέρνησης σε ένα ζήτημα που κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο! 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επαναλαμβάνει πως αυτή τη στιγμή, προχωράμε ενωμένοι, αλλά και σε επαγρύπνηση, προκειμένου να διασφαλίσουμε το συμφέρον και την υγεία όλων μας!




Βαρουφάκης: Άσυλο στους κατατρεγμένους, ΒΕΤΟ σε όλα στην ΕΕ- Τι ανακοίνωσε το ΜεΡΑ 25 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜεΡΑ25 με ανακοίνωση, τα βάζουν με την κυβέρνηση και την ΕΕ, αναφέροντας πως δημιουργείται κλίμα ξενοφοβίας με τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, αλλά και τον κορωνοϊό. 

Το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών, τονίζει στην ανακοίνωσή του πως «στόχος των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες» με τα δύο ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα στην Ελλάδα. Κάνει λόγο μάλιστα για «υστερία», για την οποία λέει χαρακτηριστικά πως «δεν δικαιολογείται». Παράλληλα, ο ίδιος ο Βαρουφάκης με ανάρτησή του, αναφέρει πως πρέπει να δοθεί «άσυλο στους κατατρεγμένους» και πως πρέπει να μπει «ΒΕΤΟ σε όλα στην ΕΕ, μέχρι να συμμορφωθούν οι Βρυξέλλες με τον Δυτ. Ανθρωπισμό». 

Η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25 
«Το ΜέΡΑ25 παρακολουθεί με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα να εμποδίσει, την πρόσφατη έξαρση του Διακομματικού Μνημονιακού Εθνικισμού. Ένας ιός και μια αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών ήταν αρκετά ώστε να κορυφωθεί η ξενοφοβία και να φτάσει στο ζενίθ η επιχείρηση των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες. 

Πηγή: iefimerida. gr - https://www. iefimerida.gr/politiki/ baroyfakis-asylo-stoys katatregmenoys-beto stin-ee NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια