Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ φ. 1675

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 


Σύριοι και Κούρδοι 
δικαιούνται τη δική τους Αναγέννηση!...
 
  Τα τελευταία εννέα περίπου χρόνια το κράτος της Συρίας, στη Μέση Ανατολή, βρέθηκε στον κυκλώνα  γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή. Ο σχεδιασμός ήταν έργο της Δύσης και των δυνάμεων, που επιδιώκουν ανακατατάξεις στην περιοχή και την αντικατάσταση των Κυβερνήσεων με άλλες πιστές στα τρελά σχέδιά τους. Οι δυνάμεις του συριακού στρατού, με την υποστήριξη παραστρατιωτικών μονάδων και της αεροπορίας, κυρίως όμως  με την υποστήριξη Ρωσικών δυνάμεων άντεξαν στις αρχικές πιέσεις και παρά τις απώλειες, άρχισαν την “Επιθετική Επιστροφή” καλύτερα προετοιμασμένες. Ήδη η αλλαγή φρουράς έχει επιτελεστεί σχεδόν σε όλη την καθημαγμένη χώρα, πλην κάποιας περιοχής στα βορεινά που έχει καταλάβει η Τυρκία σε βάρος αυτόχθονος Κουρδικού πληθυσμού ό,που συντελείται ακόμη μία απάνθρωπη γενοκτονία του Ηρωϊκού Κουρδικού Λαού. 
  Χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του Προέδρου Άσσαντ, στον ηρωϊσμό των Εθνικών δυνάμεων και τη σθεναρή ολόπλευρη υποστήριξη της Ρωσίας του Πούτιν, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί ραγδαία, αφού προωθήθηκαν ανακαταλαμβάνοντας πολλούς τομείς, που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι μισθοφόροι του ISIS και οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, ο στρατός απελευθέρωσε το Συριακό έδαφος σε όλα τα μέτωπα. Οι απώλειες κυρίως στις τάξεις των αντιπάλων είναι μεγάλες. Οι “χειρουργικές” επιθέσεις στα άντρα και στα κρησφύγετα στέρησαν τις ηγεσίες σε πολλές Μονάδες και Υπομονάδες, που δεν είχαν παρά μόνο να πάρουν το δρόμο διαφυγής με τη βοήθεια της  Δύσης και της Τουρκίας, που εξέθρεψαν τον Ισλαμισμό και την Τζιχάντ.
    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, κάνοντας λόγο για σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και του στρατού που υποστηρίζεται από μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει τα μέχρι χθες επίμαχα κέντρα, που αποτέλεσαν κύριους Αντικειμενικούς στόχους και σκοπούς του Εθνικού Στρατού. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, εξήγησε ότι διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Μέτωπο Αλ Νούσρα,   που είναι στρατηγικής σημασίας, ένα προπύργιο των ανταρτών που είχε μπει στο στόχαστρο των κυβερνητικών δυνάμεων, απελευθερώθηκε.
    Το καθεστώς του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και δίνει με αλλεπάλληλες ανακωχές που δεν τηρούνται από την Τουρκία και τους συμμάχους της, τον υπέρ πάντγων αγώνα στο πλευρό των Κουρδικών πλξηθυσμών που τελούν υπό την κυριαρχία της Τουρκίας, που αγωνίζεται με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη δημιουργία Ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους που αποτελείται από είκοσι εκατομμύρια και πλέον Κούρδους  
    Ημέρες Χριστουγέννων, η σκέψη μας είναι κοντά στον Συριακό και Κουρδικό Λαό.  Ως υπέρμαχοι της Ελευθερίας, δικαιούνται τη δική τους Αναγέννηση!...  


Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια