Header Ads

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!...

Προκριματική φάση του Εurο


Αρμενία – Ελλάδα 0-1: Εθνική ομορφιά


Η Ελλάδα νίκησε την Αρμενία με 1-0

και θύμισε κάτι από τα… παλιά!



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε πειθαρχία και σοβαρότητα για ακόμα ένα ματς, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με τον Δημήτρη Λημνιό και έχασε σωρεία ευκαιριών για ακόμα μεγαλύτερο.  Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την «γαλανόλευκη» που τήρησε πιστά το πλάνο του Φαν’τ Σχιπ, αποδεικνύει ότι έχει μπει σε μία νέα εποχή που απαιτεί σαρωτικές αλλαγές και τα καταφέρνει περίφημα. Η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι θετική, παραγωγικά  η ομάδα είναι εξαιρετική και καλύτερη του αναμενόμενου. Οπότε έρχονται οι νίκες, με την εθνική μας να περνάει στην τρίτη θέση με 11 βαθμούς.

Αρμενία – Ελλάδα το ματς

Η εθνική μας μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και μέσα σε έξι λεπτά είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες για γκολ. Πρώτα μία διπλή με τους Μπακασέτα, Μάνταλο (δοκάρι), έπειτα με Σταφυλίδη και Μάνταλο που έστειλαν τη μπάλα πάνω από το δοκάρια. Στο 21′ ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι υπέρ της Ελλάδας. Από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λημνιός άλλαξε πλευρά στο ανέβασμα του Γιαννούλη, ο οποίος έκανε την τρίπλα  στην περιοχή, τον  μάρκαρε βάζοντας το πόδι του ο Χαμπατσουμιάν, αλλά ο διαιτητής έκρινε πως δεν υπάρχει πέναλτι  και του έδειξε κίτρινη για θέατρο. Η πίεση της «γαλανόλευκης» απέδωσε καρπούς στο 34′. Ωραία συνεργασία Γιαννούλη και  Μπακασέτα, ο πρώτος τροφοδότησε τον Λημνιό που με συρτό ευθύβολο σουτ άνοιξε το σκορ σε Αρμενία – Ελλάδα 0 – 1.

Οι Αρμένιοι είχαν την πρώτη τους καλή φάση λίγο πριν το φινάλε με την προσπάθεια του Καραπετιάν να περνά πάνω από την εστία.

Και στο δεύτερο μέρος η εθνική μας είχε την πλήρη υπεροχή, έχοντας σημαντική ευκαιρία με τον Μπακασέτα. Εν συνεχεία ο Λημνιός απείλησε δύο φορές με κοντινά σουτ, αλλά ο Αϊραπετιάν έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις. Στο 75′ ο Μασούρας θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» το ματς, όμως, αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Και πέντε λεπτά μετά έχασε την ευκαιρία του αγώνα σε κενό τέρμα, όταν πλάσαρε πάνω από την εστία! Δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε και πήρε δίκαια το τρίποντο.

Γκολ: 34′ Λημνιός

Κίτρινες: 21′ Γιαννούλης, 39′ Μπαρσεγκιάν, 41′ Σταφυλίδης, 45′ Μάνταλος, 77′ Χοβνανισιάν, 84′ Εντιγκαριάν

Δοκάρια: 8′ Μάνταλος

Ελλάδα (Τζον Φαν ‘τ Σχιπ/4-2-3-1): Βλαχοδήμος- Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Μπακάκης- Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης- Μάνταλος (66′ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας (81′ Δώνης)- Παυλίδης (74′ Κουλούρης)

Πηγή: Sport Time Κώστας Λάππας  15/11/2019





Γλυκό φινάλε ανατροπής 


Η Εθνική νίκησε και τη Φινλανδία 2-1
αφήνοντας υποσχέσεις
 για ένα λαμπρό μέλλον



Μια αποτυχημένη πορεία ολοκληρώθηκε με χαμόγελα. Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Φινλανδίας στο πέσιμο της αυλαίας της προκριματικής φάσης του Εuτο στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της Γαλανόλευκης, με πειστική εμφάνιση που κάνει τους Έλληνες να αισιοδοξούν για το μέλλον, αλλά το σα δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν παύει να είναι μια αποτυχία.

Η συνταγή του Τζον Φαν'τ Σιπ δείχνει πως αποδίδει καρπούς. Χθες κόντρα στους αδιάφορους Φινλανδούς που είχαν εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρέταξε την ίδια. ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στην Αρμενία. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του Σταφυλίδη ο Πούκι έκανε το 0-1 στο 27', όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφε­ρε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με τέρματα των Μάνταλου (47') και Γαλανόπουλου (70'). Στους διακριθέντες του παιχνιδιού ο Μπακασέτας, που έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ, και ο δραστήριος Λημνιός, που είχε συμμετοχή και στις δύο φάσεις των γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας πραγματοποιήσει 27 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 4 της Φινλανδίας και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Ιταλία διέλυσε με 9-1 (8', 33' Ιμόμπιλε, 9', 64' Ζανιόλο, 29' Μπαρέλα, 72' Ρομανιολι, 75' Ζορ-ζίνιο, 78' Ορσολίνι, 8Γ Κιέζα - 79' Μπα-μπαγιάν) την Αρμενία στο Παλέρμο ολο­κληρώνοντας τις υποχρεώσεις της με 10 νίκες σε ισάριθμα ματς. Η Βοσνία επικρά­τησε άνετα· με 3-0 (57' Σιβιτς, 64', 72' Χό-τζιτς) του Λιχτενστάιν στο Βαντούζ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλΐδης,

Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73' Μπουχαλάκης), Λημνιός, Μάνταλος (90+3' Μασούρας), Μπακασέτας, Παυλίδης (64' Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Γιόρονεν, Τόιβιρ (59' Λαμ), Βαλσάνεν, Κάμαρα, Σκούλερ (77' Γένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77' Σοΐρι), Λουντ, Καούκο, Ραιτάλα, Πούκι.

Από τον Χάρη Δάντση στην «δ»


Δεν υπάρχουν σχόλια