Header Ads

ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ φ. 1674




Τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον τεράστιο Ράφαελ Ναδάλ και προηγήθηκε με 1-0 σετ απέναντι στον καλύτερο τενίστα στον κόσμο, αλλά λύγισε στο κρίσιμο τάι μπρέικ και ηττήθηκε με 2-1 σετ στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι.
Αποτέλεσμα εικόνας για =Ο «Στεφ» έπαιξε εξαιρετικό τένις και κοίταξε στα μάτια το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ


in.gr   21 Δεκεμβρίου 2019, 20:26

Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε μια… ανάσα από το να κερδίσει τον καλύτερο τενίστα στον κόσμο, Ράφαελ Ναδάλ, αλλά λύγισε στο κρίσιμο τάι μπρέικ και ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-7 [3], 7-5, 7-6 [3]) στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο Αμπου Ντάμπι.

Ο «Στεφ» έπαιξε εξαιρετικό τένις και κοίταξε στα μάτια το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ στη συνέχεια με την εμπειρία του και την κλάση του γύρισε το ματς και πήρε στο τέλος τη νίκη με 2-1, αλλά και τα 250.000 δολάρια του prize money.

Ο 21χρονος τενίστας πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-3, ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον… άθλο του. Παρόλα αυτά απέδειξε περίτρανα σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου τένις και μπορεί να κερδίσει τους κορυφαίους.

Ο Στέφανος μπορεί να φεύγει χωρίς κούπα από το Αμπου Ντάμπι, όμως, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ρυθμό και να παίξει απέναντι στους κορυφαίους, με τις σπουδαίες εμφανίσεις του να υπόσχονται μεγάλα πράγματα για τη νέα σεζόν.

Ο «Τσιτσιφάστ» παίρνει το αεροπλάνο και επιστρέφει στην Αθήνα για να περάσει με τους δικούς του τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για τα πρώτα επίσημα τουρνουά της νέας σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ναδάλ είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Ισπανού. Όμως, δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Το ίδιο έργο είδαμε και στο δεύτερο σέρβις του Ναδάλ, αλλά ούτε αυτή τη φορά έκανε μπρέικ ο «Στεφ».

Στο τρίτο σέρβις γκέιμ του Ράφα ο Ελληνας τενίστας είχε τρία μπρέικ πόιντ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να «τρυπώσει» τον αντίπαλό του. Αντίθετα, ο Ράφα στο 9ο γκέιμ έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-4. Ο Στέφανος απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-5 και λίγο αργότερα το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος και με 7-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος προσπάθησε για το μπρέικ που θα του έδωσε το πάνω χέρι και θα τον έφερνε μια ανάσα από τη νίκη. Ο Ράφα, όμως, έδειξε χαρακτήρα και με μπρέικ στο 12ο γκέιμ έκανε το 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο τρίτο σετ, με τον Ναδάλ να κάνει μπρέικ στο 6ο γκέιμ και να προηγείται με 4-2. Ο Στέφανος όμως δεν τα παράτησε, πίεσε και ισοφάρισε σε 4-4. Το σετ οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ, με τους ρόλους να αντιστρέφονται σε σχέση με το πρώτο σετ. Ο Ισπανός κυριάρχησε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και με 7-3 πήρε τη νίκη.



Κολύμβηση


Πέθανε ο θρυλικός Κολυμβητής Ρόλαντ Μάτες



Αποτέλεσμα εικόνας για Πέθανε ο θρυλικός Κολυμβητής Ρόλαντ Μάτες




Πιο «φτωχή» είναι η παγκόσμια κολύμβηση, μετά τον θάνατο του Ρόλαντ Μάτες, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Ο Ανατολικογερμανός κολυμβητής είχε σαρώσει όλα τα μετάλλιο στο ύπτιο από το 1967 έως και το 1974 και θεωρούνταν ένας από τους μεγαλύτερους κολυμβητές της γενιάς του.

Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 1967 έως και τον Αύγουστο του 1974, ο Μάτες ήταν αήττητος σε όλα τα αγωνίσματα του ύπτιου.

Έκανε δύο back to back με χρυσό μετάλλιο σε 100 και 200μ. ύπτιο, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μέξικο, όσο και στο Μόναχο το 1972.

Στις 14 Αυγούστου του 1968, στη Λειψία, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. υπτίως με χρόνο 2.07.5. Στις 23 Αυγούστου του 1969, κατέρριψε στο Βύρτσμπουργκ το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ύπτιο με χρόνο 57.8 και στις 29 Αυγούστου του ίδιου έτους κατέρριψε στο Βερολίνο το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. υπτίως με χρόνο 2.06.4.

Επίσης, ο Μάτες κατέκτησε τέσσερα χρυσά σε ευρωπαϊκά και τρία χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, ο Ρόλαντ Μάτες έγινε ορθοπεδικός, ενώ και η γυναίκα του, Κορνέρλια Έντερ, είχε κερδίσει συνολικά 4 χρυσά στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ, το 1976.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια