Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ 1673


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ      

Μαθητές του 2ου Δημοτικού 
Σχολείου Κορίνθου επισκέφθηκαν

Τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο 
με πολλά ερωτήματα και ανταλλαγή ευχών..



Συζήτηση επί περιβαλλοντικών θεμάτων είχε την Τρίτη  το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου! Μαθητές της 4ης τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου τον επισκέφθηκαν συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, με σκοπό να του παραδώσουν εργασία, την οποίαν οι ίδιοι πραγματοποίησαν. Η εργασία περιλαμβάνει  προτάσεις αλλά και «κακώς κείμενα», που πρέπει να διορθωθούν. Επίσης έθεσανν ερωτήματα για την κομποστοποίηση και κατά πόσον υλοποιείται στο Δήμο, για τις παιδικές χαρές που επιθυμούν να έχουν,  για το κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών, για την Κεντρική  πλατεία Παναγή Τσαλδάρη και το τι αυτή θα περιλαμβάνει. «Θα είναι μόνο τσιμέντο και χωρίς παιδική χαρά;», αναρωτήθηκε νεαρή μαθήτρια, για την ανακύκλωση, τις τσίχλες που υπάρχουν στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους και κατά πόσον αυτές μπορούν να απομακρυνθούν,για τη θαλάσσια ρύπανση που απειλεί με αφανισμό τα ψάρια και την δυνατότητα παρέμβασης του δήμου, για τη ρύπανση από τις καμινάδες των σπιτιών και των επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή κάθε ερώτηση, παρατήρηση, σχόλιο και πρόταση και υποσχέθηκε στα παιδιά πως σύντομα  με βάση και την εργασία που του παρέδωσαν , θα έχουν την απάντησή του για το τι από όλα αυτά μπορούν να γίνουν και πότε!

Αξίζει να σημειωθεί, με δεδομένη την παράδοση της πιστοποιημένης παιδικής χαράς στο Σπαθοβούνι και της παιδικής χαράς με προδιαγραφές ΑΜΕΑ στην Γ. Παπανδρέου, πλησίον του Ειδικού σχολείου, η αναφορά του Δημάρχου για τον στόχο της δημοτικής του αρχής «οι παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του Δήμου θα είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς».  Πρόκειται για ένα πλέγμα 28 παιδικών χαρών με πρόβλεψη δημιουργίας και στην Κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, εκεί όπου ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει μεν παιδική χαρά χωρίς να περιλαμβάνεται στην σύμβαση έργου, ωστόσο με παρέμβαση του Δήμου θα υπογειοποιηθούν οι υποσταθμοί της πλατείας, ώστε να ελευθερωθεί χώρος και να δημιουργηθεί και εκεί, εκπληρώνοντας την επιθυμία όλων των παιδιών.

Ο Δήμαρχος εξήρε την Τάξη για την παρουσία, το λόγο και τις προτάσεις της απευθύνοντας συγχαρητήρια στις δασκάλες, ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλές Χριστουγεννιάτικες Γιορτές. 




Παραδόθηκε η πρώτη πιστοποιημένη 
και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου

Αποτέλεσμα εικόνας για παραδόθηκε η πρώτη πιστοποιημένη και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου

Την πρώτη πιστοποιημένη και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου Κορινθίων παρέδωσε σε χρήση το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Η παιδική χαρά η οποία βρίσκεται επι της Γεωργίου Παπανδρέου, πλησίον του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου, αποτελεί νέα κατασκευή  υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας. Έγινε χρήση σύγχρονων υλικών και φέρει την πιστοποίηση της  TUVHELLAS. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στην διάρκεια της παράδοσης στα παιδιά, στους παρισταμένους κατοίκους, στα ΑΜΕΑ,στους εκπαιδευτικούς από το Ειδικό Σχολείο και εκπροσώπους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έχει ήδη παραδοθεί μια ακόμα παιδική χαρά στο Σπαθοβούνι και ακολουθούν ακόμα 12 το επόμενο διάστημα. Σε δεύτερη φάση, την επόμενη χρονιά, ο Δήμος θα προχωρήσει στην ανακατασκευή των υπολοίπων παιδικών χαρών, ενώ όσες έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες για τα παιδιά θα πάψουν να λειτουργούν.
   Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι ένα δίκτυο με πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου!


ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Ανακατασκευή υφιστάμενων
 αντιπλημμυρικών έργων ΄΄430.000,00 €΄΄

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανακατασκευή υφιστάμενων  αντιπλημμυρικών έργων ΄΄430.000,00 €΄΄

Ξεκίνησε το έργο με τίτλο ΄΄Ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων Δήμου Βέλου Βόχας προϋπολογισμού 430.000,00€. Περιλαμβάνονται σ΄αυτό εργασίες κατασκευής τσιμενταυλάκων, σιδηρών υδροληψιών (πόρτες) και διαβάσεις πλακοσκεπείς για την είσοδο των γεωργικών μηχανημάτων για την καλλιέργεια των εκτάσεων.
Συνολικά θα κατασκευαστούν 3.900 μέτρα στις κοινότητες Ζευγολατιού, Βραχατίου, Κοκκωνίου, Ευαγγελίστριας και Πουλίτσας. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια (Δ.Ε-ΣΑΕΠ 526).

Ο Αντιδήμαρχος
 Ανδρέας Σιάχος



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ


Τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών 
στις πανελλήνιες εξετάσεις 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Τελετή βράβευσης επιτυχόντων μαθητών  στις πανελλήνιες εξετάσεις 2019 ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ


Ο Δήμος Βέλου Βόχας διοργανώνει τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των πανελληνίων εξετάσεων την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο ΄΄ALKYON  RESORT  HOTEL & SPA΄΄ στο Βραχάτι.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων Ζευγολατιού, Βέλου και Βραχατίου θα κληθούν από τα στοιχεία που έχουν δοθεί από τις σχολικές μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όσοι μαθητές του Δήμου Βέλου Βόχας αποφοίτησαν από άλλα σχολεία εκτός Δήμου (ΔΗΜΟΣΙΑ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΑ) να επικοινωνήσουν με το γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα : 2741360520 & 2741360521, καθώς και στο email: masouri@vochas.gov.gr , προκειμένου να δηλώσουν το ονοματεπώνυμό τους, τα στοιχεία επικοινωνίας/διεύθυνσης, καθώς επίσης και τη σχολή εισαγωγής τους, μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 για να κληθούν στην τελετή βράβευσης.

Ο Δήμαρχος

 Αννίβας Παπακυριάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια