Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ. 1672






ΚΑΘΑΡΑ  και ξάστερα


Κουμουτσάκος: Σε μέθη μεγαλείου η Τουρκία…


 
Αποτέλεσμα εικόνας για Κουμουτσάκος: Σε μέθη μεγαλείου η Τουρκία…


 «Ερωτηθείς σχετικά με τις συνεχείς απειλητικές δηλώσεις της σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε από τις Βρυξέλλες ότι «η Τουρκία είναι τα τελευταία χρόνια σε μέθη ισχύος και μεγαλείου. Ήρθε η ώρα να γίνει νηφάλια». Την ίδια ώρα, στην ανάγκη να απαντηθεί, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από τη συνολική Ευρώπη, η τουρκική προκλητικότητα,  αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεσονάβ. Οπως τόνισε ο γάλλος διπλωμάτης, η χώρα του «είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα μεταναστευτικά θέματα, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας».

Η επίσκεψη του κ. Μεσονάβ γίνεται σε μία στιγμή «κατά την οποία η χώρα μας γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας» είπε ο κ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι «αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι».

 «Γνωρίζουμε ίσως περισσότερο από τον καθένα, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ελλάδα κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος, είπε από την πλευρά του ο κ. Patrick Maisonnave: «Η Γαλλία πιστεύει ότι πρέπει να είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα  μεταναστευτικά  θέματα, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας προφανώς» τόνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας, και πρόσθεσε:

«Αναγνωρίζετε ότι η χώρα μου υπήρξε παρούσα στις πάρα πολύ λεπτές και δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα όταν ετέθη το θέμα της παρουσίας της ή της μη παρουσίας της μέσα στην Ευρωζώνη. Σήμερα νέες προοπτικές ανοίγονται στο οικονομικό επίπεδο  Η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι. Νέες προοπτικές ανοίγονται σε οικονομικό επίπεδο όπως χθες, όπως σήμερα έτσι και αύριο η Γαλλία έχει σκοπό να συνοδεύσει την επιστροφή της Ελλάδας και να σταθεί στο πλευρό της, ως ένας ευνοούμενος εταίρος». Τέλος, υπογράμμισε τον ρόλο του Ε/Κ λέγοντας «όλη αυτή η νομοθετική εργασία είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτρέψει στην Ελλάδα όχι μόνο την απογείωση της χώρας που είναι κάτι που είναι κάτι το επιθυμητό από την Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα από τη Γαλλία».



ΚΑΥΤΑ  Ερωτήματα


Σύμμαχοι στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ τι να πιστέψεις;

Αποτέλεσμα εικόνας για μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών


Η Ελλάδα , ως φυσικό περιβάλλον και γεωστρατηγική θέση αποτελεί αφ ενός μεν μία ευνοημένης χώρα, αλλά έχει παράλληλα και τα τρωτά της σημεία. Από την πρώτη ματιά η φύση, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, το υπέροχο κλίμα, η πλούσια και εύφορη γη, η προϊστορική και νεώτερη ιστορική της καταβολή, οι  Αρχαιολογικοί  και Θρησκευτικοί θησαυροί συνιστούν τη μοναδικότητα. Από την άλλη όμως, απέναντι στο φως, έρχεται το σκοτάδι και η άρνηση του θετικού.  Όλοι, μα όλοι οι γειτονικοί Λαοί δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις καταβολές της Ισλαμικής Σκλαβιάς, δεν ακολούθησαν την Ελλάδα της Χριστιανικής οδού της Αγάπης και της Αλληλεγγύης. Όλοι Μουσουλμάνοι,  ζητάνε, προφανώς κατ΄ εντολή και υπόδειξη,  να ακρωτηριάσουν την όμορφη χώρα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού που  γέννησε τη Δημοκρατία. Και πάνω από όλους αυτούς τους βόρειους γείτονες, ο χειρότερος από όλους ο Τούρκος που φίλος δεν γίνεται. Και οι Σύμμαχοί μας τι κάνουν μπροστά στην ιταμή καταστρατήγηση του Δίκαιου της θαλάσσης  και Διεθνών Νόμων;

Μόλις διάβασα την πιο κάτω είδηση «Προκλητικό» χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  το  μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας με τη Λιβύη για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών. «Η ανακοίνωση ενός υπογεγραμμένου μνημονίου κατανόησης για την οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή, δεν είναι χρήσιμη και είναι προκλητική», αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ δεν παίρνουν γενικά θέση στις διαφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα άλλων κρατών. Παρόλα όμως αυτά, κάλεσε «όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σε μια ευαίσθητη χρονικά στιγμή».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών παρατήρησε ότι «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας λύσης». Τι να πιστέψουμε λοιπόν, όταν με τη διπλωματική γλώσσα ο εκπρόσωπος του Πλανητάρχη, που του τα έχουμε δώσει όλα και δεν πήραμε επί Τσίπρα τίποτα,  μας λέγει « βρέστε τα μεταξύ σας»;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια