Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1672


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Επικαιροποίηση Μελετών για το όρος Φουκάς.

Προώθηση αυτών προς ένταξη, χρηματοδότηση

και εφαρμογή – κατασκευή





 Αποτέλεσμα εικόνας για όρος Φουκάς.


« Επικαιροποίηση Μελετών για το όρος Φουκάς. Προώθησή αυτών προς ένταξη, χρηματοδότηση και εφαρμογή – κατασκευή» Αξιότιμα μέλη, στη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Ζευγολατειό, έθεσα προφορικά και εκτός ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης το θέμα που αφορούσε στις μελέτες που υπάρχουν για το όρος Φουκάς.

Οι μελέτες που είναι τρεις στον αριθμό, συντάχθηκαν κατά το έτος 2010 από την κα Ξένια Χρυσάφη – Ζωγράφου, αρχιτέκτονα – μηχανικό με ειδίκευση στην αναστήλωση ιστορικών μνημείων, και αφορούν τα κηρυγμένα ιστορικά διατηρητέα μνημεία που υπάρχουν στο όρος Φουκάς. Ειδικότερα, με το ΦΕΚ αριθ. 131, τεύχος δεύτερο, 5 Μαρτίου 1993 έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία ο ημισπηλαιώδης μικρός ναός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, το επιμελώς λαξευτό κωδωνοστάσιο και το διώροφο κτίσμα για την παραμονή των πιστών.

Επιπλέον, τα ερείπια του οχυρωμένου μεσαιωνικού οικισμού «Φουκά» χαρακτηρίστηκαν ως αρχαίο μνημείο. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτά, επανέρχομαι και καταθέτω γραπτώς την πρόταση να επικαιροποιηθούν οι μελέτες της κας Χρυσάφη για το όρος Φουκάς και να προωθηθούν σε συνεννόηση με τον δήμο Βέλου – Βόχας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς ένταξη, χρηματοδότηση και εφαρμογή – κατασκευή είτε στο τρέχον ΕΣΠΑ 2014 – 2019 της Περιφέρειας 1 Πελοποννήσου είτε σε αυτό που θα τρέξει κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Η επισκευή των ιστορικών διατηρητέων μνημείων στο όρος Φουκάς και η διαμόρφωση αυτών σε κάθε περίπτωση εξυπηρετεί σύγχρονες ανάγκες αφού συνδυάζοντας θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά ενδιαφέροντα, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή και θα αναπτύξει νέες δραστηριότητες όπως είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η περιήγηση, η ορειβασία, η πεζοπορία (μονοπάτια), το ποδήλατο βουνού. Με ιδιαίτερη τιμή, Κωνσταντίνος Σ. Σχοινοχωρίτης Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΝΠΔΔ «Ανέλιξη»





Σύλλογος Γονέων Ζευγολατιού


Κάθετη διασπορά των μαθητών Ρομά σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Βέλου-Βόχας ζητούν οι γονείς 
του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού


Αποτέλεσμα εικόνας για Κάθετη διασπορά των μαθητών Ρομά σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Βέλου-Βόχας ζητούν οι γονείς  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού


Οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους και την έντονη αγωνία τους για τα όλο και αυξανόμενα προβλήματα του Σχολείου τους. Προβλήματα τα οποία εκπορεύονται αφενός από το μεγάλο αριθμό μαθητών  αφού το σχολείο φιλοξενεί πάνω από 300 παιδιά, όσο και στο γεγονός ότι το 1/3 των μαθητών ανήκει στην ευάλωτη και ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα των Ρομά.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29-11-2019 το απόγευμα, στο χώρο του Σχολείου, διαμορφώθηκε κείμενο το οποίο συγκέντρωσε υπερδιπλάσιο αριθμό υπογραφών από τον απαιτούμενο ώστε να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου. Το αίτημα συνοψίζεται στην κάθετη διασπορά των Ρομά μαθητών σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Βέλου-Βόχας. Οι γονείς στην αίτησή τους σημειώνουν ότι η κάθετη διασπορά ως μοντέλο έχει εφαρμοσθεί ήδη με επιτυχία στο Δήμο Κορινθίων, δίνοντας οριστική λύση στο αντίστοιχο πρόβλημα του σχολείου των Εξαμιλίων. Επίσης τονίζουν ότι η υλοποίηση της πρότασής τους θα συμβάλλει στην ομαλή ενσωμάτωση στην μαθητική κοινότητα και ευρύτερα της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας μαθητών Ρομά.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή του στο αίτημα των γονέων και καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας να εφαρμόσει τον κανονισμό και να κάνει δεκτό το αίτημα των γονέων για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Ενημερωτική Ανακοίνωση


Αποτέλεσμα εικόνας για οδοποιίας της οδού Αγίας Μαρίνας στο Βέλο



10/12/2019

Συνεχίζονται οι εργασίες οδοποιίας της οδού Αγίας Μαρίνας στο Βέλο

α) με την εκσκαφή της τομής αποχέτευσης λυμάτων και μισού μέτρου εκατέρωθεν αυτής σε τμήμα της οδού, σε βάθος 60cm

και

β) με την επένδυση της ανωτέρω εκσκαφής με γαιωύφασμα οπλισμού επιχωμάτων, εφελκυστικής αντοχής και πλήρωση με θραυστό υλικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια